فیلترشکن

عضو شورای عالی فضای مجازی: 70 درصد هزینه فیلترشکن ها را دشمنان پرداخت می‌کنند

یکی از اعضای حقیقی شورای عالی فضای مجازی از تأمین ۷۰ درصد هزینه فیلترشکن ها توسط دشمنان حکومت خبر داد و خواستار مقابله با این تهدیدات شد.

با عنایت به آخرین اخبار داخلی، رسول جلیلی، عضو حقیقی شورای عالی فضای مجازی با حضور در یک برنامه تلویزیونی از لزوم اعمال حکمرانی در تمامی ابعاد فضای مجازی گفت. به گفته وی هفتاد درصد از هزینه های ساخت و پشتیبانی از فیلترشکن هایی که توسط مردم در کشور مورد استفاده قرار می‌گیرد، توسط دشمنان نظام تامین می‌شود.

لزوم اعمال حکمرانی قانونی در فضای مجازی و مقابله با فیلترشکن ها

فیلترشکن

رسول جلیلی، عضو حقیقی شورای عالی فضای مجازی در این خصوص گفت: «همه پذیرفته‌اند که در فضای واقعی، حکمرانی مورد نیاز است تا برای مردم امنیت، آرامش و خدمات عمومی و زیرساخت‌های مختلف را فراهم کند. اگر در فضای واقعی چنین نیازمندی‌هایی وجود دارد در فضای مجازی هم با معادل همین نیازها مواجه هستیم که باید برطرف شوند.»

جلیلی در ادامه به آمارهای بدست آمده استناد کرد. به گفته وی مردم روزانه بین شش تا هفت ساعت زمان خود را در فضای مجازی سپری می‌کنند و حتی می‌توان گفت فضای مجازی به زندگی واقعی مردم غلبه پیدا کرده است. طبق صحبت های وی، باید نهادسازی در راستای حکمرانی بر فضای مجازی صورت بگیرد. برای مثال اگر سازمان ملل را به عنوان نهاد بین‌الملل داریم تا به اتفاقات فضای واقعی رسیدگی کند، به نهادی معادل آن برای رسیدگی به موضوعات فضای مجازی نیز نیاز داریم.

این عضو حقیقی شورای عالی فضای مجازی یادآور شد:

ما هم مثل همه کشورهای دنیا نیاز داریم حکمرانی قانونمند بر فضای مجازی را اعمال کنیم. با توجه به اتفاقاتی که در چند سال اخیر افتاده و تقابل میان کشور با رژیم صهیونیستی چاره دیگری وجود ندارد و باید امکان اعمال حکمرانی را داشته باشیم.

فیلترشکن

جلیلی در ادامه عنوان کرد: «تابستان امسال، کاخ سفید صاحبان سکوهای اصلی را جمع کرده و به آنها گفته امکان دسترسی آزاد ایرانیان را فراهم کنید. از طرف دیگر منظومه ماهواره‌ای را روی همه کشورها حاکم می‌کنند. همه اینها در حالی است که ایرانیان در زمینه‌های مختلفی از جمله سلامت، علم و زندگی روزمره تحریم هستیم. دارو به ما نمی‌دهند؛ ما نمی‌توانیم مقاله بدهیم اما تجهیزات مربوطه برای دسترسی‌های این چنینی کاملاً فراهم است و حتی گاهی ارزان‌تر از حالت عادی عرضه می‌شود.»

براساس اظهارات رسول جلیلی، شرایط فعلی فضای مجازی کشور یک جنگ در لایه دوم یا سوم با رژیم صهیونیستی و متحدان آن است. وی همچنین معتقد است که نمی‌توان این نبرد را نادیده گرفت و مثل بعضی کشورها که بویی از عزت نبرده‌اند، فضای کشور را در اختیار دشمن قرار داد.

فیلترشکن

عضو حقیقی شورای عالی فضای مجازی متذکر شد:

آمارها می‌گوید هفتاد درصد از هزینه فیلترشکن‌ هایی که در کشور مورد استفاده است، توسط دشمنان ما تأمین و پرداخت می‌شود. این فیلترشکن‌‎ ها در موتورهای جستجوگر مثل گوگل هم یافت می‌شوند و نمی‌توانیم به طور کامل مانع شویم. از طرف دیگر موتور جستجوگر را نمی‌توانیم از مردم بگیریم، خودمان هم جایگزین مناسبی برای آن نداریم.

وی در واکنش به اظهارات برخی مبنی بر اینکه کسب و کار ناشی از فروش فیلترشکن تا سقف ۵۰ هزار میلیارد تومان رسیده است، این ادعا را رد کرد و گفت که این عدد حداکثر بین سه تا پنج همت است. جلیلی در این برنامه تلویزیونی اقتصاد حوزه فروش فیلترشکن را، کسب مال غیرقانونی خواند و معتقد بود حکمرانی باید این افراد را نقره داغ کند.

وی درباره وعده رئیس جمهور حول موضوع فیلترینگ عنوان کرد: «مجموعه مسئولان قائل به احترام به تحقق وعده رئیس‌جمهور هستند، البته در چارچوب حکمرانی قانونمندی که جامعه به آن نیاز دارد. باید حکمرانی بر فضای مجازی وجود داشته باشد، باید محدودیت‌ها منطقی و کم شوند و البته باید فیلترشکن‌ها نابود شود. قطعاً اموال به دست آمده از طریق فروش فیلتر شکن حرام است و افراد خاطی حتماً باید به سزای عمل خود برسند.»

رصد فعالیت کاربران ایرانی در پلتفرم های خارجی

رصد فعالیت کاربران ایرانی در پلتفرم های خارجی

رئیس پیشین دانشگاه صنعتی شریف در ادامه به «بیگ دیتا» یا داده‌های حجیم و ذخیره اطلاعات کاربران توسط پیام‌رسان ها و پلتفرم های خارجی پرداخت و عنوان کرد: «تمام کنش‌های افراد که از وسیله ارتباطی استفاده می‌کنند، از طریق لایه‌های مختلف سخت‌افزاری و هوشمند در اختیار کسانی قرار می‌گیرد که صاحب این بسترها هستند و آنها می‌توانند از این داده‌های کلان استفاده کنند.»

عضو حقیقی شورای عالی فضای مجازی تاکید کرد: «گاهی در پلتفرم‌ها، برای ارسال پیام یا محتوا، این پیام باید به عنوان یک «بسته» به یک مرکز برود و بعد به دست گیرنده برسد. گیرنده پیام امروز ممکن است فردی عادی باشد اما ده سال دیگر ممکن است گزینه معاونت یک وزارت‌خانه باشد؛ اگر این فرد در جایگاه سیاسی یا اقتصادی قرار بگیرد آیا آن اطلاعاتی که ده سال پیش از او به ثبت رسیده، قابل استفاده نخواهد بود؟ این موضوع را شخصاً تجربه کرده‌ام که یک مأمور داده‌هایی را درباره من به خودم می‌گفت که باور نمی‌کردم آنها را از کجا آورده است!»

طبق صحبت‌های رسول جلیلی، رصد فعالیت کاربران ایرانی در رده‌ها و جایگاه‌های مختلف صدق می‌کند و افراد سیاسی و اقتصادی و نخبگان علمی را در بر می‌گیرد. وی ابراز داشت که با توجه به این حساسیت باید حکمرانی فضای مجازی را جدی بگیریم.

حمکرانی آشکار دشمنان نظام در سکوهای مختلف

حمکرانی آشکار دشمنان نظام در سکوهای مختلف

عضو حقیقی شورای عالی فضای مجازی با اشاره به حکمرانی قدرت های غربی در فضای مجازی عنوان کرد: «نتانیاهو در یکی از اجلاس‌های بین‌المللی به نرم‌افزار «ویز» بالید و گفت با این نرم‌افزار حرکت آحاد ملل در کشورهای مختلف را زیر نظر دارم! گوگل مپ ادعا کرد که می‌تواند چراغ راهنمایی‌های یک شهر بزرگ در جهان را به پیمان بگیرم و تنظیم که چه زمانی سبز و چه زمانی قرمز شود. این یعنی حکمرانی کردن! یعنی برای مثال می‌خواهد بر شهرداری ما حکمرانی کند تا اگر روزی لازم شد مثلاً بزرگراه امام علی (ع) را ببندد؛ چراکه خودش اینطور می‌خواهد.»

رئیس پیشین دانشگاه صنعتی شریف به مصداق‌هایی در این زمینه اشاره کرد و گفت: «این سکو، روزی تصمیم می‌گیرد که تصویر شهید سلیمانی حذف شود؛ روزی تصمیم می‌گیرد کلمه مقاومت حذف شود و این اتفاق می‌افتد. اینها حکمرانی است. باید بدانیم اعمال حکمرانی لزوماً در دست صاحب سکو نیست؛ در دست آن حکمرانی است که صاحب سکو شرکت خود را ذیل آن به ثبت رسانده است.»

همچنین بخوانید:
هویت تمام فیلترشکن فروشان برای نهادهای امنیتی مشخص است وزیر ارتباطات: آمارهای توسعه فیبر نوری در ایران غیر واقعی است علت اصلی پدیده عجیب قطعی برق در پاییز امسال چیست؟