چین ادعا میکند توانسته یک سلاح فوقالعاده قدرتمند و ترسناک را بسازد که پیشتر فقط در مجموعه جنگ ستارگان دیده بودیم. با این سلاح چین میتواند کنترل فضا را بهطور کامل در دست بگیرد.
در چند سال اخیر رقابت بین آمریکا و چین در فضا بهشدت بالا گرفته است. چین قصد دارد در عرضه فضایی دست بالا را داشته باشد و ماه و مریخ را تسخیر کند. حتی پروژه ساخت پایگاه فضایی چین در ماه نیز بهزودی انجام خواهد شد. گرچه ظاهرا مسئله فقط به رقابتهای علمی محدود نمیشود. چراکه چین اخیرا خبر ساخت سلاح جنگ ستارگان را اعلام کرده است.
چین میتواند با سلاح جنگ ستارگان دنیا را بهنابودی بکشاند
چین توانسته در طول چند دهه گذشته بسیار پیشرفت کند. آنها در زمینههای مختلف بهدستاوردهای حیرتانگیزی رسیدهاند و حتی در تلاش هستند از ماده تاریک بهعنوان منبع انرژی بیپایان استفاده کنند. با وجود همه این پیشرفتها، ساخت سلاح جنگ ستارگان باعث میشود که چین در یک سطح کاملا متفاوت با سایر کشورها قرار گیرد.
اگر از طرفداران مجموعه جنگ ستارگان باشید، قطعا لحظه نابودی سیاره آلدران توسط ایستگاه فضایی غولپیکر ستاره مرگ را بهخاطر دارید. در یک لحظه هشت پرتو لیزر در نقطهای همگرا شدند تا لیزری فوقالعاده قدرتمند شکل بگیرد. لیزری که توانست یک سیاره را بهکلی نابود کند.
اکنون مشخص نیست که آیا چینیها خیلی به تماشای مجموعه جنگ ستارگان نشستهاند یا اینکه واقعا توانستهاند به چنین سلاح مخوفی دست یابند. در هر صورت دانشمندان چینی ادعا میکنند یک سلاح بسیار قدرتمند را توسعه دادهاند که توانایی متمرکز کردن امواج الکترومغناطیس را روی یک هدف خاص دارد. همین ادعا نیز باعث شده اخبار نظامی جهان بهشدت روی چین متمرکز شود.
سلاح جدید چین شامل چندین وسیله نقلیه منتشر کننده امواج الکترومغناطیس است که در مکانهای مختلف مستقر میشوند. سپس هرکدام از آنها امواج را با دقت بسیار بالا روانه هدف میکنند. در نزدیکی هدف این موجها متمرکز شده و آسیب زیادی را به دشمن میزنند. در ظاهر شاید چنین چیزی ساده باشد؛ اما در عمل اینگونه نیست. امواج مایکروویو برای همگرا شدن به دقت فوقالعاده زیادی نیاز دارند. در واقع اختلاف زمانبندی آنها نمیتواند از یک میلیونیم ثانیه فراتر برود.
چین ادعا کرده است که هرکدام از وسایل نقلیه سلاح جنگ ستارگان آنها میتواند در حد میلیمتر دقیق باشد. این در حالی است که سیستم مکانیابی ماهوارهای چین (بایدو) میتواند حداکثر دقت ۱ سانتیمتری را ارائه کند. به همینخاطر نیز چینیها تجهیزات خاصی را روی سلاح جدید خود نصب کردهاند تا دقت در حد میلیمتر افزایش یابد. همچنین این سلاح باید در سطحی کاملا صاف قرار گیرد. چراکه کوچکترین ناترازی میتواند به عدم همگرایی امواج الکترومغناطیس منجر شود.
بدتر از همه اینکه در لحظه شلیک هماهنگی باید در حد ۱۷۰ پیکوثانیه (۱۷۰ ترلیونیم ثانیه) باشد. برای مقایسه باید گفت که کامپیوتر خانگی برای انجام یک چرخه پردازشی ساده به ۳۳۰ پیکوثانیه وقت نیاز داد. چینیها ادعا میکنند که این مشکل را نیز با متصل کردن پلتفرمهای انتقال داده با استفاده از فیبر نوری برطرف کردهاند.
برخی کارشناسان با تردید به ادعای چین مبنی بر ساخت سلاح جنگ ستارگان نگاه میکنند. بهباور این افراد مشکلات لوجستیکی و طراحی چنین سلاحی بسیار فراتر از آن است که بتوان در میدان نبرد استفاده کرد. مخصوصا اینکه چین تمایل زیادی به بزرگنمایی دستاوردهای خود در زمینه نظامی دارد. همچنین توجه داشته باشید که امواج مایکروویو نمیتوانند در فواصل طولانی کارآمد باشند. چراکه رطوبت و غبار میتوانند آنها را پراکنده کنند. البته میتوان با تقویت قدرت امواج این مشکل را برطرف کرد، اما باتریهای کنونی توانایی ارائه چنین نیرویی را ندارند.
بهنظر میرسد که چین توانسته است در محیط آزمایشی و بهصورت کاملا محدود چیزی شبیه به سلاح جنگ ستارگان را توسعه دهد. هرچند آوردن چنین سلاحی از آزمایشگاه به میدان نبرد کار سادهای نیست و به این زودیها عملیاتی نخواهد شد. با وجود این، بلندپروازیهای چین برای ساخت چنین سلاحی نگرانکننده بهنظر میرسد. چراکه ممکن است در آینده نزدیک پس از نابودی اهداف زمینی جنگ فضایی را آغاز کند.