حراج جمعه سیاه (بلک فرایدی) یکی از هیجان انگیزترین رویدادهای سال است که کاربران را به خرید بیشتر تحریک میکند. کلاهبرداران در کمین هستند. مراقب اطلاعات شخصی و بانکی خود باشید.
هرچقدر که افراد درستکار مانند ما از تخفیفهای حراج جمعه سیاه لذت میبرند، کلاهبرداران از تمایل آنها به خرید بهره برداری میکنند. بلک فرایدی زمان بسیار شلوغی برای کلاهبردارانی است که همیشه در تلاشند تا پولی را به راحتی به دست آورند. با گجت نیوز همراه باشید و امسال از این نوع کلاهبرداری رایج دور بمانید.
کلاهبرداری از نوع تایید حساب
کلاهبرداریهای تایید حساب نسبتا رایج هستند و معمولا شامل ارسال پیامی از سوی یک کلاهبردار و از طریق پیامک یا ایمیل به شما میشود. ایمیل ادعا میکند یک تلاش مشکوک برای ورود به حساب شما صورت گرفته است. این پیام همچنین از شما میخواهد که وارد حساب کاربری شوید و هویت خود را تایید کنید؛ درست مشابه هشدارهای امنیتی که معمولا از یک شرکت معتبر دریافت میکردید.
باید بسیار مراقب کلاهبرداریهایی از این دست باشید، که مخصوصا در دوران شلوغی حراج جمعه سیاه رایج میشوند. کلاهبرداران دوست دارند حس فوریت را در کاربر ایجاد کنند و با تلاش آنها را وادار سازند تا از روی ترس یا نگرانی سریعا کاری انجام دهند. قبل از اینکه فرصتی برای تفکر یا بررسی اصالت پیام داشته باشید، حس فوریت شما را وادار به اقدام میکند.
فریب دادن توسط این نوع کلاهبرداریها آسان است. معمولا پیامها در ابتدا از سمت منابع معتبر به نظر میرسند، اما باید بسیار محتاط باشید مخصوصا اگر از شما بخواهند روی لینکی کلیک و اطلاعات شخصی خود را وارد کنید. اگر میخواهید کاملا ایمن باشید، بهتر است مستقیما با شرکتی که گفته میشود حساب شما در آن نقض شده تماس بگیرید و از آنها در این باره سوال کنید.
نوتیفیکیشن نادرست درباره تحویل مرسوله
در طول حراج جمعه سیاه، مردم انواع مختلفی از کالاها را آنلاین سفارش میدهند. بنابراین این نوع کلاهبرداری هم بیشتر میشود. در نهایت وقتی شما منتظر تحویل یک مرسوله هستید، کمتر به این مدل کلاهبرداری شک میکنید. در کلاهبرداری هشدار تحویل، کاربران پیامی در مورد تحویل یک سفارش از طریق ایمیل، پیامک یا پاپآپ دریافت میکنند.
پیام معمولا از سوی فرستندهای به نظر میرسد که معتبر است، اما همچنین یک لینک مشکوک دارد که شما را به صفحهای برای پیگیری مرسوله فرضی هدایت میکند. در عوض، این لینک شما را به یک دامنه جعلی یا وبسایتی مشابه خواهد برد.
برای مقابله با این کلاهبرداری رایج، از خریدهایی که انجام دادهاید، فروشندههایی که از آنها خرید کردهاید و حتی شرکتهایی که مرسولههایتان را ارسال میکنند اطلاعات کامل کسب کنید. در صورتی که پیامی دریافت کردید اما از هیچ کدام این منابع نبود، احتمال زیادی وجود دارد که شما با یک کلاهبرداری روبرو باشید.
کلاهبرداری خطای صورتحساب در حراج جمعه سیاه
همهی ما بابت چیزهایی که در حراج جمعه سیاه میخریم، صورتحساب دریافت میکنیم که این موضوع باعث میشود خیلی راحت در دام کلاهبرداریهای صورتحساب بیفتیم. کلاهبرداری صورتحساب خیلی شبیه کلاهبرداری ارسال جعلی است. به این صورت که کلاهبردار خود را به عنوان یک کسب و کار قانونی معرفی میکند و پیامی مبنی بر خطای خرید به دلیل بروز مشکل حساب برای شما میفرستد.
این کلاهبرداریها سعی دارند از «ترس از دست دادن فرصت» استفاده کنند. نگرانی رایجی در افراد وجود دارد که شاید سبد مورد انتظارشان را به دلیل رد شدن کارت بانکی یا مشکل مشابه دیگر دریافت نکنند. کلاهبرداری رایج صورتحساب همیشه سعی دارد شما را بترساند و را وادار به اقدام فوری کند تا نگذارد خریدتان لغو شود. عموما این کلاهبرداریها شامل شماره تلفنهایی برای تماس یا لینکهایی برای کلیک کردن میشوند
همان طور که پیشتر گفتیم، بهترین دفاع شما اینجا این است که دقیقا بدانید چه چیزی خریدهاید، از کجا خریداری کردهاید و اصلا به چه روشی آن را خریداری کردهاید. قبل از اینکه وحشت کنید، همه چیز را در وبسایتهای رسمی تحت بررسی قرار دهید و با بانک خود تماس بگیرید. آنها قادر خواهند بود به شما بگویند که آیا خرید شما واقعا ناموفق بوده است یا خیر.
کلاهبرداری گیفت کارت
همه ما دوست داریم گیفت و محصولات رایگان دریافت کنیم. به همین دلیل است که کلاهبرداران سعی میکنند افراد ساده را با کلاهبرداریهای کارت هدیه فریب دهند. در این نوع کلاهبرداری شما پیام یا ایمیل دریافت میکنید یا حتی یک پست به ظاهر معتبر در شبکههای اجتماعی میبینید که به مردم کارتهای هدیه رایگان پیشنهاد میدهد.
معمولا با یک URL رو به رو میشوید که شما را به یک وبسایت جعلی هدایت میکند و از شما میخواهد اطلاعات خود را وارد کنید تا پاداش را به آدرس خودتان ارسال کنند. برای محافظت از خود در برابر این کلاهبرداری، فقط باید به واقعیت دنیای کنونی توجه کنید! اکثر کسب و کارها تمایلی ندارند محصولات و خدمات را به صورت رایگان به شما ارائه دهند و اگر هم چیزی خیلی خوب به نظر برسد، احتمالا واقعیت ندارد.
علاوه بر این، اگر قرار بود کارت هدیه رایگان دریافت کنید، احتمالا به ارائه اطلاعات محرمانه مانند اطلاعات بانکی خود نیازی نداشتید.
سازمانهای خیریه جعلی و حراج جمعه سیاه
متاسفانه کلاهبرداران حتی از احساسات خیرخواهانه نیز سو استفاده میکنند. اوقاتی که مردم پول زیادی خرج میکنند، کلاهبرداران سعی دارند با احساس گناه آنها را به اهدا مقداری پول به خیریهها ترغیب کنند. اغلب آنها خود را به عنوان یک سازمان خیریه معرفی میکنند که قصد دارند به افراد تحت تأثیر یک فاجعه یا مشکل اجتماعی کمک برسانند.
کلاهبرداران حرفهای حتی به اندازهای پیش میروند که وبسایتهای جعلی بسیار شبیه به وبسایتهای معتبر میسازند تا مشروعیت به عملیات خود بدهند. بهترین راه برای محافظت از خود در برابر این کلاهبرداری، تحقیق درباره هر سازمان خیریهای است که از شما درخواست کمک میکند. حتی اگر کلاهبردار وبسایتی داشته باشد، سخت نیست که از منابع دیگر متوجه شوید سازمان چقدر معتبر است.
کوپن خرید جعلی در حراج جمعه سیاه
کلاهبرداریهای مربوط به کوپن و ووچرهای جعلی بسیار شبیه به کلاهبرداریهای کارت هدیه جعلی هستند. هدف این نوع کلاهبرداری رایج است که شما را با پیشنهادات رایگان فریب دهند. با این نوع کلاهبرداری، فرد کلاهبردار لینکهایی را از طریق ایمیل، پیامک یا شبکههای اجتماعی ارسال میکند. محتوای پیامها ادعا دارند به وبسایتهایی هدایت میشوند که کوپنها و ووچرهای رایگان ارائه میدهند.
همانند بیشتر کلاهبرداریها، هدف نهایی این است که افرادی مانند شما را وادار به وارد کردن اطلاعات خصوصیتان کنند. اطلاعات خصوصی میتواند شامل شماره تلفن، آدرس ایمیل، پسوردهای مورد علاقه و اطلاعات بانکیتان شود؛ اما به این موارد محدود نیست. کلاهبردار میتواند این دادهها را به دیگران بفروشد یا از آنها برای تلاش در هک کردن حسابهای کاربری دیگر شما استفاده کند.
دقیقا مانند کلاهبرداری کارت هدیه، این مسئولیت شماست که در برابر پیشنهادات رایگان محتاط باشید. مخصوصا زمانی که مجبورید روی لینکهای مشکوک کلیک و اطلاعات خود را وارد کنید تا به آنها دسترسی یابید، باید حسابی مراقب باشید. حتی اگر واقعا ایده دریافت یک کوپن رایگان به نظرتان جذاب باشد، فقط این را در نظر بگیرید که ریسک آن اصلا ارزشش را ندارد.
کلاهبرداری رایج با وب سایت جعلی
کلاهبرداریهای جعل وبسایت احتمالا یکی از ترسناکترین نوع کلاهبرداریها هستند، زیرا شناسایی آنها میتواند بسیار دشوار باشد. در این نوع کلاهبرداری، فرد تهدید کننده یک وبسایت جعلی میسازد که دقیقا شبیه به وبسایت واقعی به نظر میرسد. به عنوان مثال، ممکن است یک وبسایت جعلی شبیه به eBay یا هر فروشگاه اینترنتی بزرگ و محبوب دیگری بسازد که دقیقا شبیه وبسایت اصلی به نظر میرسد.
افرادی که متوجه نمیشوند در یک وبسایت جعلی هستند، اغلب بدون دقت و به طور عادی به کارهای خود ادامه میدهند. ممکن است اطلاعات بانکی، ایمیل یا شماره تلفن هنگام خرید محصول را وارد این وب سایت جعلی کنند. شما در این نوع وبسایتها اطلاعات محرمانه خود را مستقیما به دست کلاهبردار میدهید.
برای جلوگیری از این کلاهبرداری، آدرس URL وبسایتهای خریدی که بازدید میکنید را مورد بررسی قرار دهید. وبسایتهای جعلی معمولا تفاوتهایی در URL دارند که وبسایتهای معتبر آنها را ندارند. افزون بر این، وبسایتهای جعلی ممکن است دارای جزئیاتی مانند گرافیک و فونتهایی باشند که با وبسایت واقعی همخوانی ندارند.
متاسفانه در طول روزهای حراج جمعه سیاه و حتی در طول سال، کلاهبرداریهای زیادی در جریان هستند. فهرست پیش رو تمام تهدیداتی که ممکن است با آنها روبرو شوید را پوشش نمیدهد. باید همیشه هوشیار باشید و اجازه ندهید هیجان تعطیلات شما را کور کند. فراموش نکنید که برخی افراد فقط به دنبال دزدی از شما هستند. پس در این روزهای پرهیجان مراقب حسابهای بانکی و اطلاعات محرمانه خود باشید و آدرسهای اینترنتی را به خوبی بررسی کنید.