چین اعلام کرد که در اعماق زمین توانسته به معدن طلای ارزشمندی برسد که ذخیره طلا آن حدود 83 میلیارد دلار ارزش دارد.
چین به معنای واقعی کلمه به طلا رسیده است! زمینشناسان در استان هونان چین واقع در مرکز این کشور، ذخیرهای از طلا به ارزش حدود 83 میلیارد دلار کشف کردهاند. هرچند دسترسی و استخراج این معدن طلا زیرزمینی ممکن است اصلا آسان نباشد.
بر اساس گزارش رسانه دولتی شینهوا، اداره زمینشناسی استان هونان اعلام کرد که زمین شناسان آنها بیش از 40 انشعاب شاخهای مختلف را با ذخیرهای بالغ بر 300 تن طلا در عمق 2000 متری (6562 فوتی) زیر میدان طلای وانگو در شهرستان پینگ جیانگ شناسایی کردهاند.
آنها برآورد میکنند که ذخایر بیشتری در عمق 3000 متری (9843 فوتی) پیدا خواهد شد و مجموعا به 1000 تن طلا خواهد رسید. اگر این پیشبینی صحیح باشد، ارزش کل این ذخیره طلا ممکن است تا 600 میلیارد یوان (83 میلیارد دلار) برسد.
چن رولین، کارشناس اکتشاف معدن در این اداره، به شینهوا گفت:
با این حال فقط به این دلیل که ذخیره طلا کشف شده، نباید نتیجه گیری کرد که استخراجش هم آسان خواهد بود. به دلیل عوامل مختلف اقتصادی و زمینشناسی، تنها 10 درصد از ذخیره طلا در کره زمین را میتوانیم استخراج کنیم.
از طرفی هم چین دانش فنی و تجربه لازم برای انجام این کار را دارد. غول شرق آسیا هم اکنون بزرگترین تولید کننده طلا در جهان است و تنها کمی عقبتر از روسیه و استرالیا به پیش میراند. در واقع بیشتر طلای استخراج شده از سراسر جهان به اندازهای که بتوان یک مکعب 23 در 23 متر (75 در 75 فوت) بسازیم، از این سه کشور به دست آمده است.
یکی از دلایل اصلی که چین این همه طلا در مرزهای خود دارد، به زمین شناسی خاک کشور باز میگردد. سرزمین وسیع چین در تقاطع چندین صفحه تکتونیکی قرار دارد که باعث فعالیتهای زمین شناسی قابل توجه میشود. این فعالیتها شرایط لازم را برای تشکیل ذخیره طلا فراهم میآورند. مثلا سیستمهای هیدرو ترمالی که در آن مایعات حاوی طلا متمرکز و در انشعاب رگهای معدن جمع میشوند.
همراه با ذخایر داخلی، چین عملیات استخراج طلا را در بخشهایی از آفریقا نیز تحت کنترل خود درآورده. آفریقا منطقهای متفاوت از جهان است که به دلیل زمین شناسی خاص، طلا در آن به وفور یافت میشود.
طلا فلزی ارزشمند شناخته میشود. ارزشمند بودن طلا نه تنها به دلیل استفادهاش در جواهرات، تزئینات لوکس و سیستمهای پولی؛ بلکه به عنوان یک ماده ضروری در کامپیوترها، تجهیزات ارتباطاتی، فضاپیماها، موتورهای هواپیماهای جت و دیگر تجهیزات فناوری از هیچکس پنهان نیست.
گمانه زنیهایی وجود دارد که چین اخیرا به خرید طلا پرداخته و همچنین پروژههای معدنی خود را گسترش داده است تا خود را برای بی ثباتیهای جهانی آماده کند. افزون بر این، گفته میشود که کشور چین میخواهد وابستگیاش به دلار آمریکا را کاهش دهد.
ممکن است ایده عجیبی به نظر برسد؛ اما بسیاری از تنشهای ژئو پولیتیکی بزرگ و دینامیکهای اقتصادی دنیای مدرن همچنان در نهایت تحت تأثیر زمینشناسی سیاره ما و نحوه مدیریت آن قرار دارند.