انواع جک خودرو

نگاهی به انواع جک خودرو و کاربردهای آنها

یکی از مهم‌ترین وسایلی که هر مکانیک به آن نیاز دارد، جک خودرو است. در مقاله حاضر می‌خواهیم با انواع جک خودرو و کاربرد‌های آن‌ها آشنا شویم.

اگر صاحب یک خودرو باشید حتما تا به حال پیش آمده است که برای تعویض لاستیک از جک خودرو استفاده کنید. جالب است بدانید که جک‌های خودرو انواع مختلفی دارند که هر یک برای کاربرد خاصی مورد استفاده قرار گرفته می‌شوند. اگر مکانیک خودرو هستید یا به مکانیکی علاقه دارید باید با انواع جک خودرو و کاربرد‌های آنها آشنا شوید.

انواع جک خودرو

جک خودرو انواع مختلفی دارد. جک بطری، جک سوسماری، جک قیچی شکل، جک هوا و غیره از جمله انواع جک خودرو هستند که هر یک برای کاربرد‌هایی مورد استفاده قرار گرفته می‌شوند. در ادامه به معرفی این جک‌ها می‌پردازیم.

جک بطری

این جک یکی از رایج‌ترین انواع جک خودرو است. همان طور که از اسم این جک پیداست، شکل آن مثل یک بطری است. این جک در اندازه‌ها و ظرفیت‌های مختلف وجود دارد. مکانیزم کاری جک بطری بر اساس فشار هیدرولیک و پمپاژ است. فشار هیدولیک باعث می‌شود تا پیستون به سمت بالا منبسط شده و در نتیجه صفحه را بالا ببرد.

جک بطری

جک‌های بطری از قدرتمندترین انواع جک خودرو به شمار می‌روند و معمولا برای بلند کردن ماشین‌های نقلیه سنگین از آنها استفاده می‌شود. یکی از عیوب جک‌های بطری این است که این جک‌ها به سرعت بقیه فشرده یا منبسط نمی‌شود و همین موضوع باعث می شود تا برای کارهای طولانی مدت گزینه مناسبی نباشند.

جک قیچی شکل

جک قیچی شکل نیز یکی دیگر از انواع جک خودرو است که بسیار مورد استفاده قرار گرفته می‌شود. معمولا جکی که بسیاری از خودرو سازان همراه با ماشین به خریدار می‌دهند همین جک است. جک‌های قیچی برای خودروهای سواری سبک مناسب هستند و ظرفیت وزنی آنها نسبت به جک بطری کم‌تر است.

جک قیچی شکل

طرز کار جک قیچی بدین صورت است که چهار بازوی آن در یک نقطه طوری در کنار هم دیگر قرار می‌گیرند که یک شکل الماسی به وجود می‌آورند. پایین الماس به یک پایه پهن متصل می‌شود و قسمت بالایی الماس نیز صفحه را بلند می‌کند. این جک‌ها برای کارهای طولانی مدت یا کارهایی که نیاز باشد کل ماشین را از زمین بلند کرد مناسب نیستند؛ در عوض، برای تعویض لاستیک یا تعویض سریع روغن، یکی از بهترین جک‌ها، جک قیچی شکل است.

بیشتر بخوانید:

آسیب‌های بنزین بی‌کیفیت به خودرو

انواع جک خودرو مناسب برای کارهای حرفه ای

تا به اینجا، جک‌هایی که معرفی کردیم بیشتر برای انجام کارهای معمولی مناسب بودند. در ادامه مقاله، جک‌هایی را به شما معرفی خواهیم کرد که برای افراد حرفه‌ای و انجام کارهای مکانیکی مناسب باشد.

جک سوسماری

یکی از قدرتمندترین جک‌های خودرو، جک سوسماری است. این جک را احتمالا در مکانیکی‌ها یا گاراژ‌ها دیده باشید. جک‌های سوسماری ظرفیت‌های مختلفی دارند و از دستگاه‌های کوچک گرفته تا سنگین را می‌توانند بلند کنند. دلیل نام‌گذاری این جک به خاطر شکل آنهاست. وقتی جک را باز می‌کنید انگار دهان یک تمساح یا سوسمار باز شده است. به همین علت نیز به این جک‌ها، سوسماری گفته می‌شود.

جک سوسماری یکی از انواع جک خودرو برای کاربرد های حرفه ای

برخلاف جک‌های بطری و قیچی، جک سوسماری برای طیف وسیعی از کاربرد‌ها می‌تواند مورد استفاده قرار گرفته شود. به عنوان مثال از این جک می‌توان برای بلند کردن کل قسمت عقب کامیون استفاده کرد.

جک گیربکس

این جک‌ها نسبت به مورد‌های پیشین کم‌تر مورد استفاده قرار گرفته می‌شوند. از جک گیبرکس برای جا به جایی، نصب یا جدا کردن گریبکس استفاده می‌شود. این جک‌ها معمولا دارای یک پایه پایدار و یک سکوی قابل تنظیم برای نگه داشتن و تراز کردن گریبکس هستند.

جک گریبکس

جک های گیربکس معمولا ظرفیت کم‌تری نسبت به جک‌های سوسماری دارند؛ البته همچنان در بلند کردن اجسام سنگین بسیار توانمد هستند. به عنوان مثال، برخی از جک‌های گیبرکس به گونه‌ای طراحی شده‌اند تا بتوانند وزن‌های بیشتر از 3000 پوند را نیز بلند کنند.

برای استفاده از جک گریبکس در وهله اول باید آن را به درستی زیر گریبکس قرار دهید و سپس به آرامی و پیوسته، شروع به پمپاژ کنید. هنگامی که گریبکس از تکیه‌گاه‌های خود آزاد شد آن را با استفاده از گیره‌ها یا زنجیره‌های تعبیه شده روی جک محکم کنید و سپس باقی پایه‌های گیبرکس را جدا کنید.

جک همه کاره

این جک‌ها که با نام جک آفرود نیز شناخته می‌شوند برای کاربرد‌های خاص مورد استفاده قرار گرفته می‌شوند. اصلی‌ترین کاربرد این جک‌ها برای ماشین‌های آفرود است. شکل جک همه کاره، شبیه به یک تیر فلزی بلند با یک سری سوراخ است. بنابراین اگر این وسیله عجیب غریب را در پشت ماشین‌های آفرود دیدید بدانید که یک جک همه کاره است.

جک همه کاره

جک‌های همه‌کاره معمولا دارای یک ظرفیت وزنی بالا هستند و می‌توانند تا چندین تن وزن را بلند کنند. طراحی این جک‌ها بدین گونه است که می‌تواند ماشین را تا ارتفاعی بین 1 تا 1.5 متر بالا ببرد. نکته مهم در مورد جک‌های همه‌کاره این است که باید هنگام استفاده از این جک، نکات ایمنی را مد نظر داشته باشید. سعی کنید تا همیشه پایین جک را در یک قسمت محکم و پایدار قرار دهید.

جک بادی

یکی دیگر از انوع جک خودرو که کم‌تر مورد استفاده قرار می‌گیرد، جک بادی است. مکانیزم کاری این جک بدین گونه است که جک با استفاده از فشار هوا باد می‌شود و بدین ترتیب می‌تواند وسایل را بلند کند. جک‌های بادی بیشتر برای کارهای سنگین استفاده می شوند و معمولا می‌توان آنها را در گاراژ های نظامی یا تعمیرگاه‌های ماشین‌های دیزلی پیدا کرد.

جک بادی؛ یکی از انواع جک خودرو برای کاربرد های سنگین

جک بادی

جک‌های بادی می‌توانند وزنی در حدود 70 تن را بلند کنند. از ویژگی‌های مهم جک‌های بادی می‌توان به سرعت عمل بالا، سبک بودن، ایمنی بالا و کاربرد در سطوح نرم اشاره کرد.

سخن پایانی

در مقاله حاضر با انواع جک خودرو و کاربرد‌های آنها آشنا شدیم. همان طور که مشاهده کردید، هر یک از این جک‌ها می‌توانند برای کاربرد‌های مختلف مورد استفاده قرار گرفته شوند. امیدواریم مطالعه این مطلب برای شما مفید بوده باشد.

 

در گجت نیوز بخوانید:
مهم ترین لوازم جانبی خودرو که حتما باید روی اتومبیل خود نصب کنید مهمترین لوازم جانبی خودرو که باید در سفر همراه خود داشته باشید

پاسخ بدهید

وارد کردن نام و ایمیل اجباری است | در سایت ثبت نام کنید یا وارد شوید و بدون وارد کردن مشخصات نظر خود را ثبت کنید *

*