پنل خورشیدی ژاپن

پنل خورشیدی جدید ژاپن، ۲۰ برابر قوی‌تر از یک راکتور هسته‌ای است

مقامات کشور ژاپن اخیرا از توسعه پنل های خورشیدی جدید خود خبر داده‌اند که قرار است تولید انرژی معادل 20 نیروگاه هسته‌ای داشته باشد.

ژاپن به‌تازگی از برنامه خود برای دگرگون کردن شبکه تامین انرژی خود با استفاده از پنل های خورشیدی پروسکایت (PSC) خبر داده است. دستاوردهای استثنایی دانشمندان این کشور منجر به ساخت پانل های خورشیدی جدید و بسیار سبکی شده که قادرند به‌راحتی برق شهرهای مختلف ژاپن را تامین کرده و مشکلات مربوط به قطعی و کمبود منابع انرژی را تا حد بسیار زیادی برطرف کنند.

پنل های خورشیدی توانمند؛ راهکار جدید ژاپن برای تامین انرژی در آینده

مقامات ژاپنی اخیرا سیاست‌های تامین انرژی خود را به‌طور قابل توجهی بازنگری کرده و مسیر جدیدی را به‌سوی استفاده گسترده از انرژی‌های پاک آغاز کرده‌اند. در همین راستا دانشمندان این کشور به‌تازگی از پنل‌های خورشیدی کارآمد و جذابی خبر داده‌اند که تا سال 2040، به توانایی تولید 20 گیگاوات الکتریسیته، معادل 20 نیروگاه هسته‌ای خواهد رسید.

این استراتژی ژاپنی‌ها در راستای برنامه توسعه اخیر این کشور و هدف بزرگ به صفر رساندن تولید آلودگی در این کشور تا سال 2050 تدوین شده است. در همین زمینه توجه به این نکته نیز ضروری است که کشور ژاپن دومین تولیدکننده بزرگ عنصر «ید» در دنیاست که المان اصلی تولید پانل‌های خورشیدی پروسکایت به شمار می‌رود.

انرژی پاک

جایگزینی سوخت‌های فسیلی و دیگر منابع تجدیدناپذیر با انرژی خورشیدی نه تنها به رفع آلودگی کمک فراوانی می‌کند، بلکه زنجیره تامین این کشور را نیز از منابع خارجی بی‌نیاز کرده و توسعه صنایع داخلی آن را تسهیل می‌کند.

بد نیست بدانید که ژاپن زمانی بزرگترین کشور دنیا از نظر تولید پانل‌های خورشیدی به شمار می‌رفت. با این وجود پیشرفت برق‌آسا و گسترده رقبای چینی باعث شدند که سهم ژاپنی‌ها از میزان تولید این پنل‌ها به زیر یک درصد برسد. با این وجود پروژه پنل خورشیدی جدید ژاپن که توسط دولت حمایت می‌شود قادر خواهد بود که جایگاهی قدرتمندتر را برای این کشور به ارمغان بیاورد. در حال حاضر کمپانی Sekisui Chemical Co. مسئولیت توسعه و ساخت ماژول‌های پیشرفته PSC را بر عهده داشته و قرار است تا سال 2030 پنل‌هایش را برای عرضه به بازارهای جهانی آماده کند.

تفاوت پنل‌های خورشیدی PSC با پانل‌های معمولی چیست؟

مهم‌ترین مزیت پانل‌های PSC ژاپنی‌ها در مقایسه با نمونه‌های سیلیکونی معمولی، ضخامت، وزن و ابعاد بسیار مناسب‌تر آن‌هاست که باعث می‌شود استفاده از آن‌ها در کشورهای شلوغ و پرجمعیتی مثل ژاپن بسیار ساده‌تر شود.

سلول پروسکایت

این پانل‌ها همچنین به‌مراتب سبک‌تر و تطبیق‌پذیرتر از نمونه‌های سیلیکونی بوده و انعطاف‌پذیری بسیار بیشتری دارند تا در محیط‌های شهری راحت‌تر قابل استفاده باشند. به‌طور خاص، پنل های خورشیدی جدید ژاپن قادرند روی در و دیوار خانه‌ها، سقف اتومبیل‌ها، چراغ‌های شهری و بسیاری مکان‌های دیگر نصب شده و برداشت انرژی خورشیدی را به‌طور پیوسته انجام دهند. به این ترتیب ژاپنی‌ها قادر خواهند بود مشکل کمبود انرژی در نواحی فوق‌العاده شلوغ شهری‌شان را برطرف کنند.

پانل‌های PSC همچنین امکان استفاده از آن‌ها در سیستم‌های تولید انرژی هیبریدی (متشکل از انرژی باد و خورشیدی) را فراهم کرده و عملکردشان را بهینه‌تر می‌سازد.

البته این پانل‌ها بدون ایراد نیز نبوده و در حال حاضر توسعه آن‌ها با نگرانی‌هایی همراه است. نگرانی از بابت دوام این پانل‌ها در دراز مدت و هزینه تولید و به‌کارگیری بالای آن‌ها مهم‌ترین عواملی هستند که می‌توانند در آینده توسعه پنل‌های خورشیدی در ژاپن را با مشکل روبرو کنند. البته با پیشرفت تکنولوژی و کاهش هزینه‌های تولید می‌توان انتظار داشت که در آینده شاهد افت قیمت قابل توجه این پانل‌ها باشیم.

انقلاب در برداشت انرژی خورشیدی در ژاپن؛ از 1.9 درصد به 10 درصد

از زمانی که فاجعه اتمی سال 2011 کشور ژاپن آسیب‌های شدیدی به این کشور وارد کرد، توسعه انرژی خورشیدی در محور توجه دولتمردان و دانشمندان ژاپنی قرار گرفت؛ به‌طوری که ظرف تنها ده سال، سهم انرژی خورشیدی از تامین انرژی مورد نیاز این کشور از 1.9 درصد در سال 2014 به تقریبا 10 درصد در سال 2024 رسید.

پنل خورشیدی ژاپن

طرح جدید مطرح‌شده در کشور ژاپن قرار است سهم انرژی خورشیدی را تا سال 2030 به حدود 36 تا 38 درصد از منابع این کشور برساند. در این بین پانل‌های خورشیدی پروسکایت همچین نقشی پررنگ در تامین انرژی طی دهه 2030 خواهد داشت. همچنین پیش‌بینی‌های رسمی حاکی از افت قیمت معنادار فناوری‌های مرتبط با پانل‌های خورشیدی تا سال 2025 است که می‌تواند نیروی محرک دیگری برای فراگیری پانل‌های خورشیدی باشد.

گزارش‌ها همچنین حاکی از آن هستند که مشتریان این پانل‌های خورشیدی نه فقط دولت و مقامات اجرایی، بلکه افراد جامعه خواهند بود؛ زیرا برنامه توسعه‌دهندگان این پانل‌هادر آینده، ارائه آن به عامه مردم عنوان شده است.

در گجت نیوز بخوانید:
رنگ خورشیدی؛ راهکار مرسدس بنز برای شارژ خودروهای الکتریکی آتی خود اختراع جدید دانشمندان هر سطحی را به یک پانل خورشیدی تبدیل می‌کند آیا پانل های خورشیدی می‌توانند خودروهای برقی را شارژ کنند؟ پهپاد خورشیدی جدید چینی‌ها تا ابد در آسمان می‌ماند

پاسخ بدهید

وارد کردن نام و ایمیل اجباری است | در سایت ثبت نام کنید یا وارد شوید و بدون وارد کردن مشخصات نظر خود را ثبت کنید *

*

28 دیدگاه

  1. هموطنان عزیز هرکجا که هستند انشالله که سالم و تندرست باشند
    اما یک نکته که هیچ وقت نباید فراموش کنیم حفظ آب و خاک وطن و حفظ اصالت است. برای پیشرفت و ابادانی ایران در هرکجای کره زمین هستیم باید تلاش کنیم و حتی اگر خدای نامرده مخالف نظام باشیم. چون این آب و خاک ایران مال ماست. برای نخبگان ارزش قائل بشیم تا شاهد شکوفایی جامعه بشویم

  2. توچنگوله ایلام یه انتن بیسیم کلی برق میداد اگه تشکیلاتش درست بود چی میشد

  3. اولا که این مطلب کذب است میتونند دوستان در اینترنت جستجو وکنند و فرق و توان انرژی هسته ای با پنل های خورشیدی رو بدونند ،دوما دوستانی که ژاپن رو گُل و بلبل می بینند اینطور نیست ،درست است کشور بسیار پیشرفته ای است ولی مردم برای زندگی ساده شبانه روزی زحمت می کشند و یکی از دلایل موفقیتشون هم همین سخت کوشی است

  4. سید ناصر طباطبایی یحیی ابادی

    فقط امیدوارم که وقتی من نیروگاه خود را ساختم برایش صاحب دیگری نیاورده ،چون سایت شما ایراد تکراری بودن طرح من را اعلام مینماید ،( فکر کنم که باعث ترشیده شدن طرح های فوق را اعلام کرده و کسب و کار آن ،ای ،ها را به ناکجا آباد می برد)

  5. سید ناصر طباطبایی یحیی ابادی

    من مخترع طرح نیروگاه جاذبه ای می باشم ،با اینکه در سازمان ملل این پروژه مطرح شده ،مثل اینکه کشورهایی مثل ژاپن که برای اینکه برندهای معروف خود را بیشتر مطرح کنند ودر رسانه ها فضای سایبر بیشتری را در جهت درآمدی بیشتر را تسخیر کند و خبرگزاری ها هم به این امر دامن می زنند،من در آینده ای نزدیک موتور نیروگاه خود را در ایران خواهم ساخت ،،،،،ولی از رسانه های شما توقع داشته ام که حداقل ایرانیان آبادتر و پیشرفته تر به چشم بیاید.حال اختراعات جدید دیگر بماند ۰

  6. چه فایده وقتی زیر نظر آمریکا باشی و حتی ارتش درست درمون هم نداشته باشی (سگ آمریکا)

    • وقتی عقلی تو کلت نیست و میخای اظهار فضل کنی
      الان کره شمالی ارتش داره وبقول شما سگ امریکا نیست چیشده کجا رسیده مردمش چیکار میکنن و چه اینده ای دارن

    • گودرز چه ربطی به شقایق داره ای بیشعور

    • مهم اینه که الان تلفن های پاناسونیک ژاپن روی میز ریس جمهور آمریکا هست اونا مثل بعضی ها شعار نمیدهند بلکه عمل میکنند

      • و تو ام این شایعه مسخره تلفن پاناسونیک رو باور کردی؟ تازه نظرم میدی؟؟؟ این بدبختا یکی از بدترین تلفات کرونا بودن چون آمریکا بهشون اجازه ساخت واکسن نداد و اون واکسن های فاجعه رو براشون فرستاد که همه تو دنیا دیدن چه بلایی سر ژاپنی های بدبخت اوردن… حالا کی عقل تو کلش نیست؟

  7. خب هر چه که باشد امیدوارم این پنل‌های خورشیدی به ایران بیاد و یا جوانان نخبه کشور به این تکنولوژی دست پیدا کنند. انشالله

  8. فرهنگی بازنشسته ام از دوران ابتدائی علاقه به ساخت و ساز داشتم شاید رشته ای نبودخود ساخته ازان عبورنکرده باشم مخصوصا در مورد موتورهای ساده بدون سوخت اما برای دلم هزینه های زیادی متحمل شدم وهمینطوردراموزش ساخت وپروازهواپیمای کنترلی که بعضی از دانش آموزان من کمتر از بیست سال دارند هم طراح هم سازنده هم خلبان هستندوامادرمورد برق وقتی یک پنل یک کیلوواتی ۱۴مترمربع بستر نیاز دارد یک نیروگاه ۲هزارمگاواتی ۲۸۰۰ هکتار زمین نیاز هست اگرکسی پیدا بشه بدون انرژی خورشیدی و هرنوع سوختی و استفاده از جاذبه زمین درکمترازهزارمتر مربع زمین نیروگاه ۳۰مگاواتی تولید کند شاهکار کرده است خواسته حضرت اقا نورچشمم امام خامنه ای که در چندسال پیش غدیرخم راجع به نیروگاه های کوچک ۳۰مگاواتی بیاناتی فرمودند فرمایشات ایشان یک امیدیک حال خوب درمان ایجادکردامیدوارم بتونم در آینده اگر توانایی مال وجسمی اجازه دادانراارائه بدهم حالا می فهمم چرا آقای پوتین هر سخنرانی اقارابرایش ترجمه می کنند خودش شخصاانراچندبار می خواند نه مثل مسئولین ما فرمایشات حضرت آقارا بایگانی می کنند.بعداخواهی فهمید که چراحضرت اقاروی نیروگاه ۳۰مگاواتی مخصوصا تکیه فرمودند،،وای برما بی خبران

  9. این چه تیتریه!؟
    یاد بگیرید تیتر درست و خوب بزنید اینجور باشه ۱۱۰ برابر هرچیز ۱ اول اروپا و آمریکا هرچیز ۱ اول هستن پنل خورشیدی ساختن که ۱۱۰ برابر قوی تر از یک راکتور اتمی هست و فقط راکتور جوش هسته ای که خودشون ساختن قویتره

  10. بعد وزرای احمق از ابتدای انقلاب تا الان هیچ غلطی نکردن جز دزدی و فساد و رانت…. خدا لعنتتون کنه تا ابد. حیف این رهبر و حیف این مملکت…

  11. وقتی شعور وعقل پا به عرضه خواستن ها برسند معنای واقعی زیستن به نمایش در میاید

  12. ببین تفاوت ژاپن با ایران چقدر زیاده…ایران تازه ب فکر استخراج سوخت های فسیلیه ولی ژاپن انرژی هسته رو هم کنار گذاشته.
    بنده به یه روستایی زمینی داریم از هر لحاظ بسیار عالی .یه روز رفتم اداره برق گفتم ک میخوام مجوز نیروگاه خورشیدی ۱۰۴ کیلو بگیرم .و زمین دارم و موقعیتش رو هم دارم …اول اینکه خندیدن بهم .دوم گفتن باید بری شرکت ساترا در تهران اونجا هم شاید موافقت کنن.خلاصه کلا حالم بهم خورد ازین برخورد.اینه کشور ایران .برای همینه ک عقب مانده شده

    • کارمند اداره برق هستم چرا الکی حرف میزنی؟ الان سپاه حتی داره وام کلان میده برای احداث نیروگاه‌های خورشیدی! فقط خواستی چیزی بگی؟ مد شده مخالف دولت حرف زدن؟؟؟

  13. داداش عنوان متن آدمو گول میزنه یه جوریه همه فکر میکنن، یه پنل کوچولو5 متری میتونه به اندازه یه نیروگاه هسته ای برق تولید کنه، در حالیکه ژاپن گفته ما بعد از کلی ساخت و ساز و نیروگاه سازی میتونیم این برق به دست بیارین،
    مگه شوخیه 1 کیلوگرم اورانیوم معادل 12000بشکه نفت انرژی داره! خب مشخصا نور خورشید تو 7،8 متر جا این قدرت رو نداره مگرنه هممون کباب می‌شدیم،حالا اگر روی ترمو الکتریک کار بکنن به چیزی از انرژی گرمایی موجود میتونن بگیرن (با توجه به گرم شدن کره ی زمین) اما انرژی فوتونیک خورشید به دلایل هزینه بالای تولید و نگهداری، درحالی‌که جایگزین های بهتری مثل همین ترمو الکتریک یا فیوژن در آینده براش هست کار عاقلانه ای نیست

  14. زمین کشاورزی داریم 20 سالی که آب نداشتیم که بکاریم به درد پنل خورشیدی میخوره از خدا میخواهم که یکی از ادارات به من کمک کند وبیکار هم نباشم 1.5 تا 2 هکتار است

  15. من که،بشدت،دوستدارگسترش،تولیدپانلهای خورشیدی وبرق تجدیدپذیروامیددارم،دانشمندان توانمندوهوشم ند،شرکت‌های دانش بنیانمان،بتوانند،روش‌ها جهش‌ها ی ویژه ای،ابداع وپدیداورندودرروی،کاربردجهانی،توا نمند،پیدا،شوند.آرزویم،پرچالش،وپرمحتوا خواهدبود.ا ما،حتما،انجام شدنیست.پس کوشش،جهنده،رامیجوید، که درذات،خبرگان ما،فروانندومارا،به میرسانندانشاال.

  16. ژاپن کشور خوبیه،مردمانشم خوبن،از همه لحاظ کشوره ایده عالیه،از لحاظ تجارتم همه چیزش خوبه،واقن خوشم میاد از کشور ژاپن