به نظر میرسد علاقمدان به گوشی های پرچمدار اندرویدی باید در سال 2026 نیز منتظر افزایش قیمت محصولات مورد علاقهشان باشند. کوالکام متهم ردیف اول این اتفاق است!
علاقمندان به اخبار تکنولوژی حتما در جریان هستند که تراشه اسنپدراگون 8 الیت کوالکام که با سری پرچمداران شیائومی 15 معرفی شد قدرتمندترین چیپست حال حاضر دنیای گوشیهای اندرویدی به شمار میرود و قرار است در بسیاری پرچمداران سال 2025 به کار گرفته شود. این تراشه علیرغم قدرت بسیار بالایی که داشت، بهطور قابل توجهی گرانتر از نسل پیشین خود، اسنپدراگون 8 نسل 3 بود و همین مساله احتمالا افزایش قیمت گوشیهای پریمیوم اندرویدی در سال آینده را به همراه خواهد داشت. با این وجو علاقمندان به گوشی های پرچمدار اندرویدی باید همچنان منتظر گرانتر شدن این دستگاهها باشند؛ زیرا بر اساس اخبار موجود در سال 2026 قیمت تراشههای کوالکام باز هم افزایش خواهد یافت.
کوالکام و مدیاتک، مقصر اصلی افزایش قیمت گوشی های پرچمدار اندرویدی در سال 2026
بر اساس اخبار جدیدی که اکانت معتبر Jukanlosreve بهتازگی منتشر کرده، نسل آینده چیپستهای پرچمدار اندرویدی کوالکام، اسنپدراگون 8 الیت نسل 2 قرار است با افزایش قیمت قابل توجهی نسبت به نسل حاضر روبرو شود و این مساله قطعا روی قیمت گوشیهای پرچمدار اندرویدی نیز تاثیر خواهد گذاشت.
البته هیچ خبری در خصوص قیمت دقیق تراشههای کوالکام در اختیارمان نیست؛ اما با توجه به این که برآورد میشود تراشه اسنپدراگون 8 الیت قیمتی 240 دلاری داشته باشد، میتوان حدس زد که نسل آینده با قیمت بهمراتب بالاتری به دست گوشیسازان خواهد رسید.
خبر خوب این است که کوالکام فرآیند توسعه و تست نسل آینده چیپستهای خود را زودتر از هر سال آغاز کرده و پیشبینی میشود تراشههای پرچمدار سال بعدی این کمپانی بهطور قابل توجهی قدرتمندتر از نسل پیش باشند. بهطور خاص، علیرغم تمامی پیشرفتهایی که در تراشه اسنپدراگون 8 الیت و دایمنسیتی 9400 شاهدشان بودیم، هردوی این تراشهها فاقد Scalability Matrix Extensive یا SME بودند. با این وجود افزوده شدن آن در نسل بعدی میتواند اجرای بهینهتر فرآیندهای سنگین را سادهتر کرده و امتیازات تک هستهای و چند هستهای بالاتری را برای گوشی های پرچمدار اندرویدی سال 2026 به همراه داشته باشد.
بد نیست بدانید که تراشههای M4 اپل بر خلاف رقبای اندرویدی معماری ARMv9 را پشتیبانی کرده و به همین دلیل SME را نیز ساپورت کرده و عملکردی خیرهکننده در تستها و بنچمارکها دارد.
طبق اخبار پیشین، هر دو چیپست اسنپدراگون 8 الیت و دایمنسیتی 9500 بهخاطر افزوده شدن SME با پیشرفتی حدودا 20 درصدی در عملکرد چندهستهای روبرو خواهند شد. علاوه بر این، انتظار میرود که کوالکام سال آینده از معماری سه نانومتری N3P کمپانی TSMC استفاده کند که پیشرفت قابل توجهی در قیاس با فرآیند N3E نسل حاضر به شمار میرود. در این بین همچنین شایعاتی مبنی بر رسیدن سرعت هستههای تراشه پرچمدار کوالکام به 5 گیگاهرتز نیز وجود داشته است؛ هرچند که منابع معتبر هنوز این شایعات را تایید نکردهاند.
کوالکام البته ظاهرا قصد دارد در کنار توسعه تراشههای جدیدش توجه ویژهای نیز به کاهش هزینههای ساخت از روشهای دیگر داشته باشد. برای مثال، همکاری با سامسونگ برای کاهش هزینه تولید ویفرها یکی از این راهکارهاست که کوالکام مدتیست در جستجوی آن به سر میبرد. با این وجود نرخ تولید پایین کرهایها و درگیری آنها با فناوری سه نانومتری GAA از جمله مهمترین دلایلی است که کوالکام را نسبت به این همکاری بدبین کرده است.
البته هیچیک از اطلاعات ارائهشده در خصوص تراشه اسنپدراگون 8 الیت نسل 2 به تایید رسمی نرسیده و به همین دلیل چندان قابل اتکا نیستند. بنابراین توصیه میکنیم منتظر انتشار خبرهای تکمیلی در این خصوص باشید.