در حالی که کاربران ایرانی با محدودیتهای رجیستری آیفون دست و پنجه نرم میکنند، اپل با گامهایی بلند در حال فتح بازارهای کشورهای عربی است.
ظاهرا اپل برای بازارهای کشورهای عربی برنامههای ویژهای دارد. در حال حاضر، منطقه خاورمیانه شاهد تحولات بسیاری است و همزمان با این تحولات، شرکت اپل برنامههای گستردهای برای حضور پررنگتر خود در عربستان سعودی در دست اجرا دارد.
این غول فناوری با راهاندازی اولین فروشگاه آنلاین خود در تابستان سال 2025، گام مهمی در جهت توسعه فعالیتهایش در این کشور برمیدارد. پس از آن، از سال 2026 شاهد افتتاح چندین فروشگاه اپل در سطح بالا در عربستان سعودی خواهیم بود. یکی از این فروشگاهها در منطقه تاریخی و باستانی درعیه، که به عنوان میراث جهانی یونسکو به ثبت رسیده است، احداث خواهد شد.
اپل علاوه بر گسترش شبکه فروش آیفون خود، برای نخستین بار خدمات مشتری و پشتیبانی به زبان عربی را نیز ارائه خواهد داد. بدین ترتیب، مشتریان عربستانی میتوانند به طور کامل از خدمات و محصولات این شرکت بهرهمند شوند. تمامی محصولات اپل از طریق کانالهای آنلاین و فروشگاههای فیزیکی در دسترس کاربران قرار خواهد گرفت.
تیم کوک، مدیرعامل اپل، بر تعهد این شرکت به حمایت از مشتریان، کسبوکارهای کوچک و نوآوران عربستانی تأکید کرده است. وی با اشاره به بازدید از آکادمی توسعهدهندگان زنان در ریاض، از حمایت از جامعه پویای توسعهدهندگان در این کشور ابراز خرسندی کرده و بر گسترش برنامههای بنیاد اپل برای ایجاد فرصتهای بیشتر در زمینه برنامهنویسی، طراحی و توسعه اپلیکیشنها تأکید کرد.
این گسترش بر پایه سرمایهگذاریهای پیشین اپل در این کشور استوار شده، بهویژه آکادمی توسعهدهندگان اپل در ریاض که در سال 2021 با همکاری مؤسسات محلی تأسیس شد. این آکادمی مختص زنان، نزدیک به 2000 دانشجو را در زمینه برنامهنویسی آموزش داده و به آنها امکان داده تا اپلیکیشنهای خود را در اپ استور منتشر کنند.
اپل همچنین برنامههای آموزشی خود را در بازار کشورهای عربی گسترش داده و به تازگی اولین برنامه بنیاد اپل در این کشور را برگزار کرده است. این دوره یکماهه بر کدنویسی و توسعه اپلیکیشن با تمرکز بر بازیسازی متمرکز بود و برنامههای آتی برای بهار 2025 در نظر گرفته شدهاند.
اپل تأکید میکند که سرمایهگذاریهای این شرکت تأثیر قابل توجهی بر اکوسیستم فناوری عربستان داشته است. درآمد توسعهدهندگان سعودی از سال 2019 بیش از 1750 درصد افزایش یافته است. اپل در پنج سال گذشته بیش از 10 میلیارد ریال سعودی (بیش از 2.6 میلیارد دلار) را صرف همکاری با شرکتهای داخلی عربستان کرده و همچنان از نوآوریهای فناوری حمایت میکند.
از دیگر اقدامات اپل در بازار کشورهای عربی میتوان به گسترش اپل پی در ریاض اشاره کرد که کاربران اکنون میتوانند با استفاده از حالت اکسپرس، تنها با نگه داشتن آیفون یا اپل واچ نزدیک به دستگاه خواننده، برای مترو و اتوبوس پرداخت کنند. همانطور که این شرکت خاطرنشان کرده، از زمان راهاندازی آن در سال 2019، بسیاری از مشتریان سعودی از روشهای پرداخت سنتی به اپل پی روی آوردهاند.