طرح های معماری ۲۰۲۴

نگاهی به ۵ طراحی معماری برتر در سال ۲۰۲۴

طراحی معماری ۲۰۲۴ برتر کدام آثار هستند، چه ویژگی‌هایی دارند و چرا موفق به کسب چنین عنوانی شده‌اند؟ در ادامه به این سؤالات پاسخ خواهیم داد.

امسال شاهد ایجاد چشمگیر طرح‌های نوآورانه و خلاقانه در دنیای معماری بودیم. این طراحی های معماری مرزهای طراحی و مهندسی را جابجا کردند. از پروژه‌های زیرساختی پیشگام گرفته تا طرح‌های شگفت‌انگیز سازگار با محیط‌زیست، در سال میلادی جاری شاهد آثار معماری بسیار خوبی بودیم. در ادامه ۵ طراحی معماری برتر ۲۰۲۴ را معرفی خواهیم کرد.

بهترین طراحی های معماری ۲۰۲۴

در آثار معماری معرفی‌شده در این مقاله گجت نیوز نشانه‌هایی از اصول معماری مانند پایداری، اتصال شهری و راه‌حل‌های نوآورانه برای زندگی دیده می‌شوند.در این مقاله ویژگی‌های متمایزکننده این ۵ طراحی معماری از سایر آثار معماری را بررسی می‌کنیم. در ضمن خواهیم گفت چرا این طرح های معماری به‌عنوان نمونه‌هایی از برتری معماری در سال ۲۰۲۴ شناخته شده‌اند.

پیوند شنژن-ژونگشان (Shenzhen-Zhongshan Link)

پیوند شنژن-ژونگشان (Shenzhen-Zhongshan Link)

پیوند ارتباطی شنژن-ژونگشان که در حقیقت یک پل است، یک شگفتی در مهندسی مدرن محسوب می‌شود. این سازه فاصله بین دو شهر پرجنب‌وجوش در استان گوانگدونگ چین را برداشته است. پل معرفی‌شده به طول ۲۴.۱۳ کیلومتر یک سیستم تونل و پل دریایی متصل‌کننده شنژن و ژونگشان به یکدیگر به شمار می‌رود و فاصله زمانی بین آنها را از ۲ ساعت به تنها ۳۰ دقیقه کاهش داده است. این پروژه شامل پل‌های مختلف و یک تونل زیرآبی می‌شود.

پیوند ارتباطی شنژن-ژونگشان در یکی از پرتراکم‌ترین مناطق جهان قرار دارد و در ژوئن ۲۰۲۴ رسماً افتتاح شد. پل ارتباطی شنژن-ژونگشان حدود ۱۰ رکورد جهانی را شکسته است. پروژه مذکور تعهد چین به نوآوری و دستیابی به توانایی‌های ساخت‌وساز در مقیاس بزرگ را نشان می‌دهد. این سازه از فناوری‌های پیشرفته‌ای مانند بزرگ‌ترین لنگر پل معلق فراساحلی و طولانی‌ترین تونل غوطه‌ور دوطرفه با هشت خط عبور بهره می‌برد.

ویژگی‌های شاخص

این پروژه نمونه‌ای عالی از برتری مهندسی است. توانایی آن در مقاومت در برابر شرایط جوی شدید و حجم ترافیک بالا، استحکام آن را بیشتر نشان می‌دهد. پیوند شنژن-ژونگشان تنها یک پروژه زیرساختی نیست؛ بلکه گواهی بر امکانات معماری مدرن و گامی مهم در اتصال مراکز شهری بزرگ محسوب می‌شود.

نکات مثبت

  • کاهش چشمگیر زمان سفر بین مراکز اقتصادی کلیدی.
  • شکستن رکوردهای متعدد جهانی در زمینه مهندسی و طراحی.

نکات منفی

  • هزینه بالای ساخت و طولانی شدن زمان ساخت
  • تأثیر بالقوه زیست‌محیطی بر مصب رودخانه پرل

خانه کوچک لَد (The Lad)

خانه کوچک لَد (The Lad)

خانه کوچک لد که شرکت «تینی هاوس لیستینگز» (Tiny House Listings) آن را طراحی کرده، خانه‌ای مقرون‌به‌صرفه و راحت برای افرادی است که به دنبال یک سبک زندگی مینیمالیستی هستند. این خانه روی یک تریلر دومحوره ساخته شده و فضای زندگی دنج و جمع‌وجوری را فراهم می‌کند که برای دو نفر ایده‌آل است. این خانه قابل‌حمل با طول ۶.۰۹ مربع، از نظر اندازه با اکثر خانه‌های کوچک اروپایی معمولی برابر است.

خانه لد دارای نمای فلزی و سقفی شیک از جنس فلز است که از فضایی در حدود ۱۴.۸۶ مترمربع با یک طراحی باز محافظت می‌کند. فضای داخلی خانه با دقت طراحی شده و شامل یک آشپزخانه کاربردی، یک فضای نشیمن جمع‌وجور و یک حمام خوش‌طرح است؛ به همین دلیل برای زوج‌هایی علاقه‌مند به منازل کوچک، گزینه‌ای عالی محسوب می‌شود.

ویژگی‌های شاخص

خانه کوچک لد با استفاده کارآمد از فضا و مقرون‌به‌صرفه بودن، می‌تواند راه‌حلی برای پاسخگویی به نیاز افراد خواستار خانه‌های کوچک باشد. طراحی این خانه حداکثر کارایی را بدون فدا کردن راحتی ارائه می‌دهد و امکانات ضروری را در قالبی جمع‌وجور فراهم می‌کند. با در نظر گرفتن افزایش هزینه‌های مسکن، این خانه کوچک نمایانگر یک روند رو به رشد به سمت زندگی پایدار و کم‌هزینه محسوب می‌شود و آن را به نمادی ارزشمند در چشم‌انداز معماری 2024 تبدیل کرده است.

نکات مثبت

  • طراحی مقرون‌به‌صرفه و کارآمد که برای کوچک کردن خانه ایده‌آل است.
  • قابل‌حمل و متحرک

نکات منفی

  • فضای محدود: ممکن است برای خانواده‌های بزرگ‌تر یا کسانی که به فضای ذخیره‌سازی بیشتری نیاز دارند، مناسب نباشد
  • ممکن است امکانات پایه آشپزخانه به سفارشی‌سازی اضافی نیاز داشته باشد

مارینای جامور (Jaumur Marina)

طراحی معماری مارینای جامور (Jaumur Marina)

مارینای جامور که شرکت «نئوم» (Neom) آن را در عربستان سعودی ساخته شده، به‌عنوان پناهگاهی لوکس برای سوپریات‌ها (قایق‌های تفریحی لوکس) و صاحبان آن‌ها طراحی شده است. این مارینا ظرفیت نگهداری ۳۰۰ سوپریات را دارد و به سایبانی نوآورانه شبیه بال هواپیما جهت محافظت از یات‌ها در برابر خورشید در طول سال مجهز شده است. جومینار فقط یک مارینا نیست و می‌توان گفت به‌عنوان جامعه‌ای پویا طراحی شده است.

پروژه مارینای جامول شامل ۵۰۰ آپارتمان، ۷۰۰ ویلا لوکس، دو هتل مجلل و یک مدرسه شبانه‌روزی بین‌المللی می‌شود. این مارینا با فضای سبز گسترده‌ای احاطه شده و ترکیبی از تجمل و پایداری را ارائه می‌دهد که آن را به یکی از آثار معماری برتر ۲۰۲۴ تبدیل کرده است.

ویژگی‌های شاخص

فراهم کردن امکان نگهداری از سوپریات‌های بزرگ در زیر سایبانی منحصر‌به‌فرد، نشان‌دهنده طراحی نوآورانه آن است. در ضمن امکانات مسکونی و تجاری اطراف آن، باعث ایجاد فضایی جامع و کامل برای زندگی شده است. ترکیب فضای سبز و یک مرکز تحقیقاتی در  عمق دریا، تعهدی ستودنی به پایداری محیط‌زیست و پیشرفت علمی را به نمایش می‌گذارد.

نکات مثبت

  • ارائه سبک زندگی لوکس با امکانات جامع
  • طراحی نوآورانه‌ای که محافظت در برابر خورشید برای سوپریات‌ها فراهم می‌کند.

نکات منفی

  • محدود بودن دسترسی عموم مردم به این پروژه به دلیل انحصاری بودن
  • هزینه‌های بالای ساخت و نگهداری.

خانه بزرگ پِرپِل هارت (Purple Heart Manor)

طراحی معماری خانه بزرگ پِرپِل هارت (Purple Heart Manor)

خانه بزرگ پرپل هارت (واژه Purple heart به معنی «قلب بنفش» است) به دست شرکت «اِکورن تاینی هومز» (Acorn Tiny Homes) طراحی شده، مرزهای طراحی خانه‌های کوچک با طراحی جادار و شخصی‌سازی‌شده را جابجا کرده است. این خانه با الهام از ادبیات قرون‌وسطی و رنگ بنفش، به‌عنوان نمونه‌ای لوکس و بزرگ‌تر از خانه‌های کوچک سنتی طراحی شده است. خانه معرفی‌شده با طولی در حدود ۱۳.۱۰ متر با نمای سنگی و چوبی مصنوعی تزیین شده و همچنین خط سقف منحصر‌به‌فردی دارد.

خانه پرپل هارت دارای یک لانه گربه هم دارد. فضای داخلی خانه جادار و راحت است و شامل یک کاناپه تخت‌خواب‌شو بنفش سفارشی، قفسه‌های کتاب سرتاسری از کف تا سقف با نردبان متحرک، یک ایستگاه بازی و آشپزخانه مجهز می‌شود. خانه بزرگ پرپل هارت راحتی و طرح‌های خلاقانه در آن با یکدیگر ترکیب شده‌اند.

ویژگی‌های شاخص

در طراحی این خانه محدودیت‌های خانه‌های کوچک سنتی دیده نمی‌شود و در عین قابل‌حمل‌بودن، فضای کافی و امکانات لازم را دارد. توجه به جزئیات، از مبلمان سفارشی گرفته تا فضای خلاقانه لانه گربه، نشان‌دهنده تعهد سازنده به زندگی شخصی‌سازی‌شده است. خانه پرپل هارت به‌عنوان نمادی از روند رو به رشد خانه‌های کوچک قابل‌سفارشی‌سازی و جادار، نشان می‌دهد که کوچک کردن فضای خانه می‌تواند کاری راحت و درعین‌حال خلاقانه باشد.

نکات مثبت

  • فضای داخلی جادار با امکانات شخصی‌سازی‌شده.
  • عناصر طراحی منحصر‌به‌فرد که در طراحی آنها به علایق خاص توجه شده است

نکات منفی

  • لزوم کسب مجوز برای حمل خانه به دلیل اندازه بزرگ آن
  • قیمت بالاتر نسبت به خانه‌های کوچک استاندارد

بلندترین آسمان‌خراش چوبی جهان

بلندترین آسمان‌خراش چوبی جهان

مدتی پیش «شرکت آرشیتکت سبز مایکل» (Michael Green Architecture یا به‌اختصار MGA) طرح‌هایی را برای یک آسمان‌خراش چوبی پیشرفته در  شهر میلواکی در ایالت ویسکانسین رونمایی کرد. این آسمان‌خراش قرار است بلندترین آسمان‌خراش چوبی جهان باشد و دستاوردهای شرکت در ساخت‌وساز مدرن با استفاده از چوب را نشان دهد. این آسمان‌خراش عمدتاً با استفاده از چوب حجیم ساخته خواهد شد که در برابر آتش مقاومت بالایی دارد.

جزئیات استفاده از بتن در این پروژه هنوز مشخص نیست، اما این پروژه رویکرد نوآورانه پیش‌فرض جدیدی برای ساخت‌وساز شهری ارائه می‌دهد و به چالش کشیدن استفاده از مصالح ساختمانی سنتی را به نمایش می‌گذارد. این پروژه به ترویج پایداری زیست‌محیطی کمک می‌کند و به همین دلیل به‌عنوان یکی از آثار معماری ۲۰۲۴ برتر شناخته شده است.

ویژگی‌های شاخص

این آسمان‌خراش چوبی نماد نمایانگر تکامل معماری پایدار است و توانایی چوب را به‌عنوان ماده‌ای اصلی برای ساخت سازه‌های بزرگ نشان می‌دهد. ساخت چنین آسمان‌خراشی مزایای استفاده از چوب حجیم ازجمله فواید زیست‌محیطی و استحکام ساختاری آن را به خوبی نشان می‌دهد. در پروژه معرفی‌شده به دلیل اینکه آسمان‌خراش موردنظر بلندترین ساختمان چوبی در سطح جهان خواهد بود، به‌خوبی شاهد به‌ چالش کشیده شدن اصول معماری سنتی و ترویج استفاده از مصالح دوستدار محیط‌زیست در محیط‌های شهری هستیم.

نکات مثبت

  • ترویج شیوه‌های ساخت پایدار با استفاده از چوب حجیم.
  • ایجاد استانداردی جدید برای ساخت‌وساز چوبی در سطح جهانی

نکات منفی

  • نگرانی‌های احتمالی در مورد یکپارچگی ساختاری در ارتفاعات زیاد.
  • محدودبودن اطلاعات در رابطه با استفاده از بتن و ایمنی کلی آتش‌نشانی

سخن آخر

پنج طراحی معماری ۲۰۲۴ برتر معرفی‌شده در این مقاله توانسته‌اند با بهینه‌سازی طراحی جهت استفاده حداکثری از فضا و همچنین استفاده کاملاً بهینه از مصالح ساختمانی و همچنین توجه به نیازهای کاربر نهایی، چنین عنوانی را کسب کنند.  اگر به نظر شما خوانندگان گجت نیوز آثار معماری دیگری نیز می‌توانند در این فهرست قرار بگیرند، آنها را معرفی کنید و کمی در مورد آنها توضیح دهید.

پاسخ بدهید

وارد کردن نام و ایمیل اجباری است | در سایت ثبت نام کنید یا وارد شوید و بدون وارد کردن مشخصات نظر خود را ثبت کنید *

*