مزدا CX-50 وارداتی

مزدا CX-50 وارداتی ؛ مشخصات فنی، آپشن ها و قیمت کراس اوور آفتاب خودرو

شرکت آفتاب خودرو به زودی مزدا CX-50 وارداتی را به سامانه یکپارچه می‌آورد. مشخصات فنی، امکانات رفاهی و ایمنی این کراس اوور ژاپنی چیست؟

خودروهای ژاپنی تا به امروز حضور موفقی در بازارهای جهانی و به ویژه ایران داشته‌اند. گرچه تویوتا بازار خودروهای وارداتی را منحصر به محصولات خود کرده، اما سایر ژاپنی‌ها همچنان توسط شرکت‌های واردکننده به ایران می‌آیند که گل سرسبد آن‌ها، مزدا است. این برند خوشنام که در کشورمان با محصولاتی نظیر مزدا 3 و مزدا 323 شناخته می‌شود، حالا یک مهمان جدید برای بازار ایران دارد.

سال‌ها پیش که واردات خودرو آزاد و بی‌قید و شرط بود، گروه بهمن وظیفه و مسئولیت مونتاژ برخی از محصولات مزدا را به عهده داشت. از سال 1398 و همزمان با زمزمه‌های ممنوعیت واردات، تولید دومین نسل از مزدا 3 به پایان رسید و این برند ژاپنی عازم توکیو شد تا برای چند سالی با بازار ایران خداحافظی کند.

آفتاب خودرو پس از گذشت نیمه دهه و تحمل محدودیت‌های سختگیرانه دولت، به برند مزدا جان دوباره بخشیده و قصد دارد بعضی از خودروهای این شرکت را به خیابان‌های ایران بیاورد. از مهم‌ترین محصولات آفتاب خودرو، مزدا CX-50 اشاره کنیم که یک کراس اوور متشخص با لباسی نو و عملکردی فوق العاده است. در اینجا به سراغ معرفی اجمالی، ذکر مشخصات فنی و امکانات رفاهی و ایمنی می‌پردازیم.

فهرست محتوا

مختصری از مزدا CX-50 وارداتی

مزدا CX-50 وارداتی

داستان مزدا CX-50 وارداتی آفتاب خودرو از اواخر سال 2021 میلادی شکل گرفت و همزمان با عرضه این شاسی بلند در اوایل 2022، ادامه پیدا کرد. این خودرو که اشتراکات پلتفرمی با مزدا CX-30 و چهارمین نسل از مزدا 3 دارد، سوار بر پلتفرم Small Product شده و نسبت به CX-70 و کوچک‌تر و تقریبا با مزدا CX-5 هم قطار و هم داستان است.

اروپایی‌ها از حضور این شاسی بلند بی‌بهره مانده‌اند و در عوض بازار خودرو آمریکا و چین، میزبان آن هستند. چانگان در پکن، مشغول مونتاژ مزدا سی ایکس 50 است و بازار آمریکا هم نمونه‌های وارداتی را به فروش می‌رساند. گفتنی است که مزدا CX-50 چینی‌ها در مقایسه با نمونه‌های جهانی، 66 میلی متر طول بیشتر و 55 میلی متر هم فضای پای بهتری ارائه می‌کند.

طراحی ظاهری

مزدا CX-50 وارداتی

خبر خوب برای علاقه‌مندان به سفر و دوستداران طبیعت گردی با خودرو شخصی این است که مزدا CX-50 یک کراس اوور همه فن حریف برای ماجراجویی‌های داخل و خارج از جاده است. ژاپنی‌های مزدا برای اینکه این محصول را مهیای سفرهای طبیعت گردی کنند، ظاهر آن را مزین به روکش‌های پلاستیکی پهن روی رکاب‌ها و دهانه گلگیرها کرده‌اند.

علاوه بر این، به منظور در امان ماندن از خاکی شدن خودرو و توی ذوق زدن این موضوع مهم در جاده‌های خاکی، یک رنگ ویژه خاکی در نظر گرفته شده تا فتح تپه‌های شنی راحت‌تر شود. در مجموع باید گفت که مزدا سعی کرده در یک سگمنت دو خودرو هم اندازه عرضه کند و برای اینکه CX-50 را از CX-5 متمایز کرده باشد، تغییراتی در این محصول به وجود آورده است.

مزدا CX-50 وارداتی

طول و ارتفاع بیشتر باعث شده تا این کراس اوور رگه‌هایی از استیشن هم داشته باشد و گرچه ژاپنی‌ها در استفاده از پلاستیک زیاده روی کرده‌اند، اما اگر دقیق نگاه کنیم، ظاهر خودرو اسپرت شده است.

طراحی داخلی

مزدا CX-50 وارداتی

کابین مزدا سی ایکس 50 با بهترین کیفیت مواد ساخته شده و از یک برند ژاپنی جز این انتظار نمی‌رود. بعضی از المان‌ها باعث شباهت‌های ظاهری بین مدل CX-50 و CX-30 شده‌اند، اما در مجموع باید اعتراف کرد که همه چیز در سر جای خودش قرار دارد و کابین به معنای واقعی کلمه لوکس است. (البته قطعا به لوکس بودن محصولات برند لکسوس نمی‌رسد!)

اگر همیشه با صندلی‌ها و میزان حمایت آن‌ها از بدن مشکل داشته‌اید، نگرانی شما بابت این مسئله با خرید مزدا CX-50 از بین خواهد رفت. علیرغم اینکه صندلی‌های جلو راحت هستند و ارگونومی خوبی دارند، اما فضای صندلی‌های عقب مطابق میل نیست و سی ایکس 5 در این خصوص عملکرد بهتری از خود نشان داده است.

در قسمت فوقانی داشبورد، صفحه نمایش اطلاعات سرگرمی 10.25 اینچی نصب شده تا راننده بتواند به موارد موردنیازش دسترسی پیدا کند. این نمایشگر مجهز به آخرین نسخه رابط کاربری مزدا شده و از اندروید اتو و اپل کارپلی وایرلس سود می‌برد. تنها مشکل این نمایشگر اطلاعات و سرگرمی، لمسی نبودن آن است و متاسفانه کنترلر چرخان آن باعث می‌شود تا راننده کمی اذیت و سردرگم شود.

قوای فنی

مزدا CX-50 وارداتی

ژاپنی‌ها علاوه بر دقت در طراحی ظاهری و داخلی و امکانات رفاهی و ایمنی، توجه ویژه‌ای به قوای فنی خودروها نشان می‌دهند. مزدا CX-50 با دو پیشرانه به ایران می‌آید که یکی از آن‌ها درون سوز و دیگری هایبرید است.

نسخه بنزین سوز سی ایکس 50 مجهز به یک موتور 2.0 لیتری تنفس طبیعی 4 سیلندر شده که می‌تواند در شرایط ایده آل، 155 اسب بخار قدرت و 200 نیوتن متر گشتاور تولید کند. نیروی محرکه از طریق یک گیربکس 6 سرعته اتومات به محور جلو منتقل می‌شود. سیستم استارت / استاپ اختصاصی مزدا و مصرف سوخت ترکیبی 7.2 لیتر در هر 100 کیلومتر، دو ویژگی فنی این مدل هستند.

مزدا CX-50 وارداتی

و اما دومین مدلی که آفتاب خودرو قصد عرضه آن را دارد، مجهز به قوای فنی هیبریدی است. مزدا این پکیج را با کمک تویوتا طراحی کرده و شامل یک پیشرانه 2.5 لیتری 4 سیلندر تنفس طبیعی و یک سیستم هیبریدی است. نسخه هیبریدی می‌تواند در شرایط ایده آل، 178 اسب بخار قدرت و 221 نیوتن متر گشتاور تولید کند و مثل مدل درون سوز، محرک جلو است. مصرف سوخت نسخه هایبرید در هر 100 کیلومتر مسافت، 5.3 لیتر برآورد شده است.

عملکرد و تجربه رانندگی

مزدا CX-50 وارداتی

شاید تصور کنید که مزدا CX-50 یک کراس اوور خشن و مناسب بیراهه نوردی بوده، اما این طور نیست. ژاپنی‌ها سی ایکس 50 را به گونه‌ای طراحی کرده‌اند تا ضمن حفظ تناسبات با جاده‌های خاکی و نسبتا صعب العبور، عملکرد فوق العاده روی آسفالت از خود نشان دهد. البته شک نکنید که این کراس اوور می‌تواند تا حد نسبتا مطلوبی، توانایی‌های آفرودی در اختیارتان قرار دهد و از این نظر، بهتر از CX-5 عمل کرده است.

فاصله CX-50 از زمین در مقایسه با CX-5 بیشتر بوده و موتورها به نحوی طراحی شده‌اند که سیستم خنک کننده آن‌ها قوی‌تر باشد. فرمان پذیری این کراس اوور دقیق و هندلینگ و کنترل آن در جاده مطلوب است. سیستم تعلیق سی ایکس 50 در مقایسه با رقیب، نرم‌تر بوده، اما به علت فاصله عرضی بیشتر چرخ‌ها و موقعیت پایین صندلی‌ها، حرکات اضافی زیادی دارد.

مزدا CX-50 وارداتی

وقتی داخل کابین این خودرو نشسته‌اید، سکوت، سکون و راحتی را به معنای واقعی کلمه تجربه خواهید کرد، اما علیرغم تمام مزایایی که گفته شد، سیستم اطلاعات سرگرمی آن پر از منوهای عجیب و غریب است که کار با آن را سخت و پیچیده می‌کنند.

امکانات رفاهی و تجهیزات ایمنی

تفاوتی بین نسخه درون سوز و هیبریدی نیست و هر دو مدل از سطح امکانات رفاهی و ایمنی یکسانی برخوردار هستند. از مهم‌ترین این آپشن‌ها باید به موارد زیر اشاره کرد:

امکانات رفاهیتجهیزات ایمنی
سیستم سرگرمی مزدا کانکت با صفحه نمایش 10.25 اینچی8 کیسه هوا (راننده، کمک راننده، جانبی، جانبی عقب و زانوها)
اتصال بی‌سیم به اندروید اتو و اپل کارپلیسیستم هشدار رانندگی
شارژر بی‌سیمسیستم هشدار رانندگی بین خطوط
درگاه دوگانه یو اس بی تایپ سیترمز ضد قفل
هدآپ دیسپلیتوزیع الکترونیکی نیروی ترمز
سیستم صوتی هارمونی با 8 بلندگوترمز کمکی هوشمند جلو و عقب
درب صندوق عقب برقی با قابلیت تنظیم زاویه بازگشاییسیستم هدایت رانندگی بین خطوط
رادار 360 درجهرادار نقطه کور مجهز به سیستم هشدار ترافیک رو به رو
سانروف پانوراماسیستم ترمز کمکی
تریم چرم و تریم درها و دریچه‌های کولر مشکی پیانوییکنترل پایداری الکترونیکی
شیفتر روی فرمانسیستم کنترل رانش
نمایشگر شیشه جلوسیستم پایداری در سراشیبی و سربالایی
صندلی برقیترمز پارک برقی
دوربین دنده عقب
رادار جلو و عقب بسیار حساس برای پارک خودرو

یکی از مهم‌ترین امکانات مزدا CX-50 وارداتی آفتاب خودرو، امکان انتخاب حالت رانندگی هوشمند Mi-Drive است که رانندگی دو چرخ محرک را ارائه می‌دهد و کاملا با پیشرانه و گیربکس هماهنگی دارد. از جمله فناوری‌های i-Activsense در مزدا سی ایکس 50 باید به موارد زیر اشاره کرد:

مزدا CX-50 وارداتی

  • چراغ‌های جلوی مجهز با ال ای دی تطبیقی
  • سیستم کنترل رادار مزدا
  • سیستم هشدار خروج از خط
  • سیستم کمکی حفظ خودرو بین خطوط
  • سیستم هشدار نقطه کور
  • سیستم ترمز هوشمند جلو و عقب
  • سیستم هشدار برخورد از عقب و جلو
  • سیستم ترمز اضطراری در برخورد از جلو و عقب
  • سیستم کمکی ترافیک
  • سیستم تشخیص وضعیت راننده
  • سیستم هشدار خواب آلودگی راننده

قیمت و رقبا

مزدا CX-50 وارداتی

شرکت آفتاب خودرو هنوز جزئیاتی از قیمت این کراس اوور منتشر نکرده، اما بررسی بازار چین نشان می‌دهد که قیمت پایه این خودرو از 22 هزار دلار آغاز می‌شود و نسخه هیبریدی تا 27 هزار دلار می‌رسد. با توجه به تعرفه‌های واردات مثل مالیات بر ارزش افزوده، بیمه بدنه، هزینه اسقاط خودرو و حمل و نقل، باید گفت که به احتمال زیاد قیمت مزدا CX-50 حوالی 3.5 تا 4.5 میلیارد تومان باشد.

از آنجایی که شاسی بلندهای تویوتا مثل راوفور در بازار حضور دارند، رقابت برای مزدا سخت خواهد شد. راو 4 هیبریدی هم اکنون با شرکت برساوش به بازار آمده و معلوم نیست که مشتریان ترجیح می‌دهند که کدام شاسی بلند ژاپنی را برای سواری گرفتن انتخاب کنند. نه تنها راوفور، بلکه یک رقیب دیگر هم بازار رقابت را برای مزدا سی ایکس 50 سخت کرده و آن کیا اسپورتیج کره‌ای کوشا خودرو است.

از دیگر رقبای گردن کلفتی که حرف‌های زیادی برای گفتن دارند، باید به هوندا CR-V و نیسان ایکس تریل اشاره کرد. این کراس اوورها همگی از پرطرفدارترین و پرفروش‌ترین محصولات بازارهای جهانی هستند و تماشای رقابت آن‌ها جذاب است.

مزایا و معایب

خودروهای وارداتی نسبت به چینی‌های مونتاژی، وضعیت و عملکرد به مراتب بهتری دارند و شکی در این موضوع نیست، اما قطعا هر خودرویی در کنار مزایای مهمی که دارد، از معایب و ایراداتی هر چند جزئی، رنج می‌برد. مهم‌ترین مزایا و معایب مزدا CX-50 آفتاب خودرو به شرح ذیل هستند:

نقاط قوت

  • ترمزهای قدرتمند و پاسخگو
  • طراحی ظاهری چشم نواز
  • موتور نرم و قدرتمند
  • کابین داخلی مجلل و لوکس
  • سواری و کنترل مطلوب

نقاط ضعف

  • مبهم بودن وضعیت خدمات پس از فروش
  • تلاش بی فایده برای آفرودی نشان دادن یک کراس اوور مناسب جاده
  • فضای داخلی کوچک در مقایسه با رقبا
  • منوهای پیچیده و عجیب سیستم اطلاعات سرگرمی
  • فضای صندوق بار کوچک

گالری عکس

در گجت نیوز بخوانید:
شرایط واردات خودرو توسط ایرانیان مقیم خارج به کشور اعلام شد ایران خودرو و سایپا به نمایشگاه خودرو امسال نمی‌آیند! قیمت خودروهای وارداتی در بازار در حال کاهش است + آخرین قیمت میتسوبیشی اکلیپس کراس وارداتی آرین موتور با این مشخصات و آپشن ها در ایران + کاتالوگ