خرید لپ تاپ

راهنمای انتخاب بهترین لپ تاپ گیمینگ برای بازی‌ های حرفه‌ ای

آیا تا به حال وسط یک بازی حساس مثل Call of Duty، با افت شدید فریم‌ریت مواجه شده‌اید؟ یا لحظه‌ای که در دنیای Cyberpunk 2077 در حال کاوش بوده و مدام سیستم شما با تاخیر‌های بسیار زیادی مواجه شده است؟ اگر یک گیمر حرفه‌ای باشید کاملا متوجه می‌شوید که به چه چیزی اشاره می‌کنیم. اگر واقعا به مشکلاتی از این دست برخورد کرده باشید،‌ قطعا باید در انتخاب لپ‌تاپ خود یک تجدید نظر اساسی داشته باشید.

ما در این مقاله قصد داریم تا با ارائه یک راهنمایی بسیار حرفه‌ای به شما کمک کنیم سنگین‌ترین بازی‌های روز دنیا را به راحتی با لپ‌تاپ خود اجرا کرده و لذت ببرید. برای اینکار باید بدانید که چه لپ‌تاپی باید بخرید. قبل از هر چیز باید ببینیم برای بازی کردن چه فاکتورهایی اهمیت دارند.

چه فاکتورهایی برای یک لپ‌تاپ گیمینگ حرفه‌ای مهم است؟

برای خرید لپ تاپ گیمینگ حرفه‌ای، جدای از اینکه چه سخت افزاری در آن استفاده شده، باید دید شما اهل چه سبک بازی هستید زیرا نیازهای گیمرهای مختلف کمی با یکدیگر فرق دارند.

سبک بازی‌های شما چیست؟ (FPS، RPG، استراتژی و غیره)

اینکه چه سبکی بازی انجام می‌دهید، تاثیر بسیار مستقیمی بر روی سخت‌افزار مورد انتظار شما خواهد داشت زیرا برخی از بازی‌ها به سخت‌افزارهای خاص و قدرتمند‌تری نیاز داشته و برخی نیز با حداقل کانفیگ گیمینگ هم می‌توانند به راحتی بازی‌های ما را اجرا کنند.اجازه دهید برای درک بهتر این موضوع،‌ با مثال توضیح داده و توصیه کنیم:

  • برای بازی‌های شوتر اول‌شخص (FPS) مانند Call of Duty یا Valorant، اولین چیزی که باید به آن دقت شود،‌ رفرش‌ریت صفحه نمایش است. بهتر است این عدد بالای 165 هرتز باشد. دومین چیزی که باید به آن دقت کنید، پردازنده‌ شما است. هرچقدر که یک پردازنده قوی‌تر و سریعتر باشد،‌ مانند Core i7 یا Core i9 نسل بالا،‌ بازی شما بهتر اجرا می‌شود.
  • برای بازی‌های نقش‌آفرینی (RPG) مثل Cyberpunk 2077 و Elden Ring، اینبار اول باید به کارت گرافیک بسیار قوی و مدرن دقت کنید. برای شروع RTX 4070 یا بالاتر را انتخاب کنید. در کنار آن هم نیم‌نگاهی به کیفیت صفحه نمایش داشته باشید و سعی کنید با پنل‌های OLED یا IPS ساخته شده باشند.
  • برای بازی‌های استراتژیک مثل Age of Empires IV یا Total War، اولین چیزی که برای شما باید مهم باشد رم است؛ بهتر است رم این لپ‌تاپ شما 32 گیگابایت به بالا باشد. بعد از آن هم به یک پردازنده قوی و چند هسته‌ای خوب فکر کنید.
  • برای بازی‌های مسابقه‌ای و شبیه‌سازی نظیر Forza Horizon و Microsoft Flight Simulator، بهتر است لپ تاپ گیمینگ شما یک کارت گرافیک بسیار قدرتمندی مانند RTX 4080 یا بالاتر و صفحه نمایش با فریم‌ریت بالاتر داشته باشد.

همان طور که مشاهده کردید، برای هر سبک بازی، یکسری سخت‌افزارها اولویت بالاتری داشته و نمی‌توان با یک لپ‌تاپ حرفه‌ای همه بازی‌ها را به بهترین شکل انجام داد،‌ مگر اینکه یک لپ‌تاپ پرچمدار و بسیار گران‌قیمت تهیه کرده باشید.

اولویت شما چیست؟ فریم‌ریت بالا، گرافیک فوق‌العاده یا هر دو؟

همیشه دو فاکتور اصلی در اجرای بازی‌های حرفه‌ای مورد بحث هستند.

  1. کیفیت گرافیکی بالا
  2. فریم‌ریت FPS بالا

دقیقا بر همین اساس است که کانفیگ لپ‌تاپ شما مشخص می‌شود.

  • اگر که فریم‌ریت بالا اولویت 1 شما است،‌ یعنی بازی‌های رقابتی مانند CS:GO یا Fortnite را می‌خواهید، حتما باید از یک لپ تاپ لنوو یا ایسوس با صفحه نمایش 240 هرتزی و کارت گرافیک بسیار جدید و قوی مثل RTX 4070 الی 4090 عرضه شده باشد.
  • اگر هم که گرافیک خیر‌ه‌کننده را به فریم‌ریت ترجیح می‌دهید،‌ به عنوان مثال اهل بازی‌هایی مانند Red Dead Redemption 2 یا The Witcher 3 هستید، حتما باید صفحه نمایش لپ‌تاپ شما 4K با پنل OLED باشد زیرا به قدری محیط این بازی‌ها زیبا است که اصلا نباید با یک صفحه نمایش ضعیف آن را از دست بدهید. در کنار آن هم حتما باید لپ‌تاپ شما دارای یک کارت گرافیک قوی مانند RTX 4090 باشد.
  • اگر انتخاب شما هر دو است، باید یک ترکیب از هر دو نوع سخت‌افزار داشته باشید؛ یعنی صفحه نمایش بین 165 هرتز تا 240 هرتز، روزولوشن 4K و کارت گرافیک‌های رده بالایی مانند RTX 4080 یا RTX 4090.

آیا از لپ‌تاپ برای استریم و تولید محتوا هم استفاده می‌کنید؟

اگر اهل استریم کردن در پلتفرم‌های مختلف مانند Twitch و YouTube هستید،‌ کانفیگ لپ‌تاپ شما بهتر است بدین صورت باشد:

  • پردازنده قدرتمند چند‌هسته‌ای (Intel Core i9 یا Ryzen 9) برای اینکه هنگام اجرای هم‌زمان بازی و نرم‌افزارهای استریم مانند OBS کم نیاورد.
  • کارت گرافیک قوی با قابلیت NVENC (در کارت‌های انویدیا) یا AMD AMF که رمزگذاری ویدئو را بدون افت عملکرد برای شما انجام دهد. تمام کارت گرافیک‌های RTX سری 4000 قابلیت NVENC را دارند،‌ ولی سری RTX 4080 به بعد،‌ ویژگی‌های جدید و بهتری را در خود جای داده است؛ از طرفی کارت گرافیک‌های سری Radeon RX 7000 هم AMF دارند.
  • برای استریم کردن،‌ حتما باید رم شما بالاتر از نیاز اجرای بازی باشد زیرا استریم‌کردن، یک حافظه رم اختصاصی مازاد بر رم مورد نیاز بازی را نیاز دارد.
  • حتما از حافظه داخلی SSD بالای 1 ترابایت استفاده کنید.

پردازنده کاملا مناسب برای اجرای بازی‌ها

لپ تاپ گیمینگ

بعد از اینکه سبک بازی و نیازهای خود را مشخص کردید، حتما باید به انتخاب یک پردازنده خوب هم فکر کنید. در بخش قبلی به صورت کلی درباره پردازنده‌های مناسب صحبت کردیم. اما در این بخش به صورت دقیق این موضوع را برای شما باز خواهیم کرد.

پردازنده‌های اینتل یا AMD؛ کدام یک برای گیمینگ بهتر است؟

یک بحث بسیار مهمی که بین گیمرهای حرفه‌ای همیشه مطرح است، انتخاب بین اینتل و AMD می‌باشد. ابتدا باهم ببینیم که کدام مناسب هستند زیرا هر دو مزایای خاص خودشان را دارند.

  •  اینتل با پردازنده‌های Core i7 و Core i9 سری HX و H، عملکرد بسیار خوبی در بازی‌های وابسته به پردازش تک‌ هسته‌ای دارند. به عنوان مثال بازی‌هایی مثل Counter-Strike 2 و Total War: Warhammer III. ولی نکته اینجاست که این پردازنده‌ها به دلیل استفاده از فناوریIntel Thread Director در نسل‌های جدیدتر، خیلی راحت می‌توانند هسته‌ها را مدیریت کرده و به بازی‌های شما اختصاص دهند.
  • AMD با پردازنده‌های Ryzen 7 و Ryzen 9 در سری HX و HS، به خاطر داشتن تعداد هسته‌های بسیار بیشتر و مصرف کمتر، برای بازی‌هایی که پردازش مولتی‌تسکینگ نیاز دارند، بسیار مناسب‌تر هستند. به عنوان مثال بازی‌‌های Cyberpunk 2077 و Microsoft Flight Simulator 2020 از این دسته هستند.

تعداد هسته و فرکانس حتما رو تجربه بازی شما تاثیر دارند

اکثر بازی‌های جدید، همیشه به هسته‌های بیشتر و فرکانس‌های بالاتر نیاز دارند. هرچقدر که بازی‌های نسخه‌های جدیدتری ارائه می‌کنند، پردازنده قوی‌تری نیاز دارند.

  • اگر اهل بازی‌های سبک یا میان‌رده هستید،‌ پردازنده‌هایی با حداقل 6 هسته مثل Intel Core i5-13500H یا AMD Ryzen 5 7640HS، انتخاب‌های خوبی هستند.
  • اگر اهل بازی‌های مدرن هستید، دیگر باید به دنبال پردازنده لپ‌تاپ 8 هسته‌ای به بالا مثل Intel Core i7-13700H یا AMD Ryzen 7 7840HS باشید.
  • اگر یک گیمر حرفه‌ای هستید،‌ حتما از پردازنده‌هایی که 12 یا 16 هسته و به بالا دارند استفاده کنید. مثل Intel Core i9-14900HX یا AMD Ryzen 9 7945HX. بخصوص اگر اهل استریم هم باشید.

فرکانس پردازنده شما هم به شدت بر روی فریم‌ریت بازی شما تاثیر می‌گذارد. سعی کنید بر اساس سنگینی کاربری خود، به دنبال پرازنده‌ای با فرکانس بوست 4.5 تا 5.0 گیگاهرتز باشید.

کارت گرافیک، مهم‌ترین قطعه برای اجرای بازی‌های سنگین

در بخش‌های قبلی اشاره‌هایی در خصوص انتخاب کارت گرافیک داشتیم اما کافی نبودند. در این بخش به صورت مفصل و فنی راجع به آن با شما صحبت می‌کنیم.

از بین کارت‌های گرافیک RTX، GTX و Radeon، کدام را انتخاب کنیم؟

  • کارت گرافیک‌های سری RTX 3000 و RTX 4000 کلا انتخاب‌های بسیار خوبی هستند. بخصوص اگر اهل باز‌ی‌های مدرن و سنگین هستید ولی یکسری فناوری‌های پیشرفته مانند Ray Tracing، DLSS و پردازنده‌های Tensor Core بیشتر در سری 4000 هستند. برای همین اگر دنبال عملکرد عالی و کیفیت فوق‌العاده هستید، ریسک نکرده و فقط به سراغ سری RTX 4000 بروید. اگر قرار باشد به ترتیب اولویت، چند مدل را پیشنهاد کنیم، RTX 4080، RTX 4070، RTX 4060 و RTX 4090 را فقط انتخاب کنید.
  • کارت‌ گرافیک‌های GTX جزو گزینه‌های مقرون‌ به صرفه‌ و اقتصادی هستند. هر چند که سری‌های پیشرفته‌تری مانند GTX 1660 Ti و GTX 1650 هم هستند که عملکرد خوبی دارند‌ اما کلا از این کارت گرافیک‌ها بیشتر برای مصارف معمولی‌تر استفاده می‌شود تا حرفه‌ای! این کارت گرافیک‌ها دیگر فناوری‌هایی مثل Ray Tracing را ندارند.
  •  کارت‌ گرافیک‌های AMD Radeon RX سری 6000 و 7000، رقیب‌های خوبی برای کارت گرافیک‌های RTX 4070 و RTX 4080 هستند. اگر نمی‌خواهید از RTX استفاده کنید، حتما دقت کنید لپ‌تاپ شما AMD Radeon RX 6000 به بالا را داشته باشد.

چقدر حافظه اختصاصی کارت گرافیک (VRAM) لازم است؟

حافظه اختصاصی کارت گرافیک خیلی برای بازی کردن مهم است، به خصوص اگر شما بخواهید بازی‌ها را با رزولوشن‌های بالاتر انجام دهید.

  • برای بازی‌های رزولوشن 1080P بهتر است کارت گرافیک شما 8 گیگ حافظه داشته باشد، مثل RTX 4060 یا Radeon RX 7600M.
  • برای بازی‌های با رزولوشن 1440P، حتما به حافظه اختصاصی 12 گیگ باید فکر کنید. مثل RTX 4080، RTX 4070 و یا Radeon RX 7700M.
  • برای بازی‌های با رزولوشن 4K، دیگر باید به فکر 16 گیگابایت حافظه اختصاصی باشید. به عنوان مثال کارت گرافیک‌های RTX 4090 یا Radeon RX 7900M

نمایشگر و انتخاب رفرش‌ریت بالا و کیفیت رنگ عالی

حتما شما هم هنگام بازی دوست دارید همه چیز بسیار روان، بی‌عیب و نقص و با رنگ‌های زنده به شما نشان داده شود. برای اینکار باید به دو چیز دقت کنید،‌ رفرش‌ریت بالا، پنل حرفه‌ای!

انتخاب رفرش‌ریت برای انواع بازی‌ها

  • اگر اهل بازی‌های سبک بوده و نمی‌خواهید خیلی بر روی لپ‌تاپ خود هزینه کنید، یک لپ‌تاپی را انتخاب کنید که حداقل 120 هرتزی باشد.
  • اگر یک گیمر حرفه‌ای هستید، اصلا ریسک نکرده و فقط به دنبال نمایشگرهایی با رفرش‌ریت 240 هرتز باشید.

برای بازی‌هایی که بسیار سریع بوده و جزئیات در آنها خیلی مهم هستند، هرچقدر که رفرش‌ریت مانیتور لپ‌تاپ بیشتر باشد، صحنه‌ها بسیار روان، بدون تار شدن و خیلی عالی به شما نشان داده می‌شوند.

انتخاب درست بین پنل‌های صفحه نمایش

نوع پنل دقیقا مشخص می‌کند که باید چه توقعی از لپ‌تاپ خود داشته باشید.

  • پنل‌های IPS، هم رنگ‌ها را به صورت زنده نشان می‌دهند و هم اینکه زاویه دید بسیار عالی دارند. اکثر طراحان و کسانی که رنگ‌ها برای آنها اولویت اول است، IPS را انتخاب می‌کنند‌ اما مشکل اصلی این پنل سرعت پاسخ‌دهی کمتر آن است.
  • پنل‌های VA هم رنگ‌ها را به خوبی نمایش می‌دهند و هم کمی نسبت به IPS، زاویه دید خوبی دارند، ولی سرعت پاسخ‌دهی بسیار بالاتری دارند.
  • پنل‌های OLED، یکی از بهترین پنل‌های دنیا هستند که عمق رنگ‌ و کنتراست به شدت بالایی داشته و رنگ مشکی را به صورت عمیق و واقعی نشان می‌دهند؛ تنها عیب آنها این است که عمر کوتاه‌تری دارند.

رم و حافظه ذخیره‌سازی چقدر مهم هستند؟

رم و حافظه داخلی دو تا از اصلی‌ترین آیتم‌هایی هستند که باید برای یک لپ‌تاپ حرفه‌ای گیمینگ با دقت انتخاب شوند اما قرار نیست برای همه بازی‌ها از یک ظرفیت آنها را انتخاب کنیم.

  • اگر اهل بازی‌های سنگین و حرفه‌ای هستید، حداقل 16 گیگابایت رم DDR5 برای شما کاملا کافی خواهد بود.
  • اگر در کنار بازی، استریمر هم هستید، سعی کنید از 32 گیگابایت رم استفاده کنید که برای بازی شما مشکلی بوجود نیاید.
  • اگر یک کاربر بسیار حرفه‌ای هستید که بجز بازی، کارهای رندرینگ هم انجام می‌دهید،‌ حتما به 64 گیگابایت رم و به بالا باید فکر کنید.

همانطور که مشاهده کردید، صحبتی از رم 8 گیگابایتی نشد، شما هم برای یک سیستم گیمینگ حرفه‌ای باید به آن فکر هم نکنید!

SSD یا HDD؛ سرعت لودینگ بازی‌ها چگونه به حافظه وابسته است؟

اولین چیزی که باید بدانید این است که کلا HDD را برای گیمینگ فراموش کنید. چون بازی‌های امروزی و بخصوص آنهایی که جهان باز هستند، نیاز به بارگذاری فوری و بسیار سریع دارند،‌ پس سرعت حافظه داخلی شما خیلی باید برایتان مهم باشد.

پیشنهاد می شود از SSD NVMe PCIe با ظرفیت 1 ترابایت استفاده کنید، هم 5 برابر سریعتر از HDD بوده و هم اینکه ظرفیت بسیار خوبی هم دارد.

انتخاب لپ‌تاپ حرفه‌ای با سیستم خنک‌کننده قوی

لپ تاپ لنوو

همیشه یک لپ ‌تاپ گیمینگ به محض اینکه کوچکترین فشاری روی آن وارد شود،‌ داغ خواهد کرد. برای جلوگیری از آن حتما باید به نوع خنک کننده لپ‌تاپ خود دقت کنید. اگر اطلاعات کافی در این باره را ندارید، از لپ‌تا‌پ‌های گیمینگ پرچمدار و جدید مثل ROG ایسوس استفاده کنید تا خیال شما کاملا راحت باشد.

طراحی و ارگونومی در لپ‌تاپ‌های گیمینگ

یکی از مهمترین قسمت‌هایی که باید به آن دقت کنید،‌ طراحی و ارگونومی لپ‌تاپ حرفه‌ای گیمینگ است.

وزن لپ‌تاپ گیمینگ؛ سبک یا سنگین؟

لپ‌تاپ‌های گیمینگ به خاطر استفاده از قطعات بیشتر و سیستم خنک‌کننده،‌ کمی سنگین‌تر از سایر لپ‌تاپ‌ها هستند. شما هم سعی کنید در صورت امکان لپ‌تاپی را بردارید که بین 2 الی 2.5 کیلوگرم وزن داشته باشد زیرا اگر وزن آن بین 2.5 تا 3.5 کیلوگرم باشد، واقعا شما را در هنگام حمل و نقل به دردسر خواهد انداخت.

این قسمت به خود شما بستگی دارد، آیا راحتی در حمل و نقل برایتان مهم است یا سخت‌افزار قوی‌تر و وزن زیاد‌تر؟

نورپردازی RGB داشته باشد یا نه؟

نورپردازی RGB یک آپشن اختیاری بوده و هیچ تاثیری در روند بازی شما ندارد اما بودن آن باعث می‌شود تا حس بسیار بهتری در بازی داشته باشید. از آن مهمتر بک‌لایت کیبورد شما است. اکثر گیمرها شب‌ها بازی می‌کنند،‌ پس وجود بک لایت،‌ حتی اگر RGB هم نباشد ضروری است.

صفحه‌کلید مکانیکی یا معمولی، کدام بهتر است؟

قطعا کیبوردهای مکانیکی حس و حال بهتری داشته و واکنش بسیار سریع‌تری دارند اما برخی از گیمرها بر اساس تجربه قبلی، همچنان دوست دارند تا از کیبوردهای چیکلت استفاده کنند. توصیه ما این است که برای بازی کردن حتما به کیبورد لپ‌تاپ دقت شود زیرا هر چقدر کیبورد دقیق‌تر و خوش دست‌تر باشد، بازی را بهتر می‌توانید انجام دهید.

مدیریت مصرف انرژی و باتری در لپ‌تاپ‌های گیمینگ

یکی از مهمترین مشکلاتی که در لپ‌تاپ‌های گیمینگ حرفه‌ای وجود دارد، مدیریت باتری و انرژی است. به طوری که واقعا نمی‌توان یک لپ‌تاپ بسیار قدرتمندی پیدا کرد که عمر باتری آن خیلی بالا و مصرف انرژی کمتری نیز داشته باشد.

چرا عمر باتری لپ‌تاپ‌های گیمینگ کوتاه است؟

از آنجایی که در لپ‌تاپ گیمینگ، همه قطعات مانند پردازنده، رم، صفحه نمایش و کارت گرافیک کیفیت و قدرت بالایی دارند،‌ برق بیشتری هم مصرف می‌کنند. خنک‌کننده‌های حرفه‌ای را هم باید به آن اضافه کنیم. در کل همین‌ها باعث می‌شوند که باتری شما زودتر خالی شود. به هر حال شما باید سعی کنید مدلی را انتخاب کنید که باتری قوی‌تری داشته باشد.

جمع‌بندی

در این مقاله سعی کردیم تا تمام نکاتی که باید در هنگام خرید یک لپ‌تاپ گیمینگ حرفه‌ای در نظر بگیرید را عنوان کردیم. اگر اهل بازی‌های رقابتی هستید، حتما باید به فریم‌ریت بالا و رفرش‌ریتی در حدود 240 هرتز توجه کرده و حتما لپ‌تاپ شما کارت گرافیک‌هایی مثال RTX 4070 داشته باشد. اگر کیفیت برای شما مهم است، حتما یک لپ‌تاپی را انتخاب کنید که پنل حرفه‌ای مانند OLED با روزولوشن 4K داشته باشد. به طور کلی این شما هستید که باید بر اساس نوع بازی کردن، مشخصات لپ‌تاپ خود را مشخص کنید.

پاسخ بدهید

وارد کردن نام و ایمیل اجباری است | در سایت ثبت نام کنید یا وارد شوید و بدون وارد کردن مشخصات نظر خود را ثبت کنید *

*