باتری سیلیکون کربنی

آغاز دوران باتری سیلیکون کربنی در دنیای موبایل

باتری سیلیکون کربنی، آینده فناوری توسعه گوشی موبایل است. دیگر دوران باتری‌های لیتیوم یونی قدیمی به سر رسیده و وارد دوران تازه‌ای شده‌ایم.

گوشی‌های هوشمند از زمان پیدایش خود تحولات چشمگیری داشته‌اند، اما فناوری باتری که از آن استفاده می‌کنند تا حد زیادی بدون تغییر باقی مانده است. با نزدیک شدن به اوج قابلیت‌های فناوری باتری فعلی، نیاز مبرم به توسعه فناوری‌های جدید وجود دارد. خوشبختانه ممکن است همین حالا هم یک گزینه امیدوارکننده در دسترس داشته باشیم. در ادامه با گجت نیوز همراه شوید تا این تکنولوژی نوین را به شما معرفی کنیم.

عصر باتری‌ سیلیکون کربنی آغاز شده است

باتری‌های لیتیوم یونی (Li-ion) از زمان ورود تجاری خود در سه دهه گذشته، دنیای الکترونیک مصرفی را متحول کرده‌اند. از طرفی محدودیت‌های آن‌ها اکنون مانعی برای نوآوری‌های آینده در گوشی‌های هوشمند شده است که بسیاری منتظرشان هستند.

تا کنون تولیدکنندگان با تمرکز بر افزایش سرعت شارژ و بهبود بهره ‌وری انرژی، پیشرفت کند فناوری باتری را جبران کرده‌اند. با این حال، این راهکارها تا حد مشخصی قابل توسعه هستند. حالا با معرفی باتری‌ سیلیکون کربنی (که به اختصار Si/C نام گرفته‌اند) صنعت در مسیر تعیین یک استاندارد جدید قرار گرفته و حرکت می‌کند.

باتری سیلیکون کربنی

ساختار اساسی باتری همچنان همان قبلی است و این‌ها همچنان باتری‌های لیتیوم یونی هستند. تغییرات جدید شامل جایگزینی آندهای گرافیتی با آندهای سیلیکونی می‌شود. از آنجا که سیلیکون ۱۰ برابر بیشتر از گرافیت چگالی انرژی دارد، این باتری‌های جدید می‌توانند در همان فضا انرژی بسیار بیشتری ذخیره کنند.

به همین دلیل است که احتمال دارد اخیرا با هجوم گوشی‌های اندرویدی مواجه شده باشید که با تکیه بر باتری‌های بزرگ، بیشترین عمر باتری را ارائه می‌دهند. به‌عنوان مثال، OnePlus 13 و Vivo X200 Pro هر دو به یک باتری ۶,۰۰۰ میلی‌ آمپر ساعتی مجهز شده‌اند. گوشی ریلمی Realme GT 7 Pro از یک باتری ۶,۵۰۰ میلی ‌آمپر ساعتی بهره می‌برد و Realme Neo7 با یک باتری عظیم ۷,۰۰۰ میلی‌ آمپر ساعتی در صدر قرار دارد. چنین ظرفیتی در باتری، حتی گوشی‌های گیمینگ را نیز شرمنده می‌کند.

علاوه بر این، باتری‌ سیلیکون کربنی در مقایسه با باتری‌های لیتیوم یونی معمولی با آندهای گرافیتی، نرخ تخریب کمتری دارند. همین امر می‌تواند دوام آن‌ها را افزایش دهد. از آنجا که امروزه خریداران گوشی هوشمند کمتر از گذشته به ارتقا فکر می‌کنند، این پیشرفت یک مزیت ارزشمند به شمار می‌رود.

اگر سیلیکون اینقدر عالی است، چرا هنوز رایج نشده؟

باتری سیلیکون کربنی

ادعاهایی وجود دارد که انواع باتری‌ سیلیکون کربنی از سرعت شارژ بالاتری پشتیبانی می‌کنند. با این حال، بسیاری از مدل‌های جدید گوشی‌های مجهز به این باتری‌ها سرعت شارژ کمتری نسبت به نسل‌های قبلی خود دارند. ممکن است به این دلیل باشد که تولید کنندگان در برخورد با فناوری جدید محتاطانه عمل می‌کنند و در حال حاضر، ثبات را بر عملکرد ترجیح می‌دهند.

شرکت‌ها مدت‌هاست که از پتانسیل کافی در باتری سیلیکون کربنی آگاه هستند، اما به دلیل خواص شیمیایی آن همچنان از گرافیت استفاده می‌کنند. سیلیکون هنگام شارژ شدن بسیار بیشتر از گرافیت ورم می‌کند و این انبساط و انقباض می‌تواند یکپارچگی فیزیکی سلول باتری را به خطر بیندازد.

تنها دلیلی که شرکت‌ها اکنون شروع به استفاده از سیلیکون کرده‌اند این است که محققان راهی برای پایدارتر کردن آندهای سیلیکونی آن هم با افزودن مقداری کربن به ترکیب پیدا کرده‌اند.

همچنان باید یادآوری کنیم که این فناوری هنوز بسیار جدید است و زیرساخت‌های تولید فعلی برای گرافیت بهینه‌ سازی شده‌اند. به همین خاطر ممکن است رهبران صنعت در ارتقای تاسیسات خود در سطح جهانی تا زمانی که این فناوری به بلوغ برسد، محتاط عمل کنند. اما اگر بیش از حد منتظر بمانند، ممکن است مشتریان خود را از دست بدهند. زیرا رقبا گوشی‌هایی با عمر باتری طولانی‌تر عرضه خواهند کرد.

فرایند پر دردسر تصفیه سیلیکون

باتری سیلیکون کربنی

سیلیکون خام در طبیعت به ‌وفور یافت می‌شود که خبر بسیار خوبی است. اما تصفیه آن برای استفاده در باتری‌ها یک فرآیند پیچیده و انرژی‌بر است که منجر به هزینه تولید بالاتر می‌شود. این یعنی احتمالا باتری‌ سیلیکون کربنی را فعلا به‌ صورت انحصاری در گوشی‌های پرچمدار خواهیم دید.

هر فناوری جدیدی در ابتدا گران است اما با گذشت زمان و اقتصاد مقیاس ارزان‌تر می‌شود. بنابراین دلیلی برای خوش‌ بینی وجود دارد. با توجه به روحیه رقابتی سازندگان چینی، احتمالا زیاد طول نخواهد کشید تا این فناوری را در برخی گوشی‌های میان ‌رده پریمیوم هم مشاهده کنیم. استفاده از باتری سیلیکون کربنی در محصولات چینی، می‌تواند دلیل قانع‌ کننده‌ای باشد تا یک میان‌رده جدید را به یک پرچمدار دست ‌دوم ترجیح دهیم.

برای اغلب کاربران، عمر باتری طولانی‌تر و کاهش کندتر تخریب آن بسیار مهم‌تر از ویژگی‌های نمایشی است که شاید هرگز از آن‌ها استفاده نکنند.

تا این لحظه هیچ خبری از سامسونگ، اپل یا گوگل مبنی بر استفاده از باتری‌ سیلیکون کربنی منتشر نشده است.  البته هیاهوی ایجاد شده پیرامون این فناوری جدید نشان می‌دهد که غول‌های تکنولوژی نمی‌توانند بی‌تفاوت بمانند.

چند سال آینده قطعا برای صنعت گوشی‌های هوشمند بسیار هیجان‌انگیز خواهد بود.

در گجت نیوز بخوانید:
سری Galaxy S26 به فناوری باتری سیلیکون-کربن مجهز خواهد شد ساخت نوعی باتری آلومینیومی جدید که ۳۰ سال روی گوشی کار می‌کند بهترین گوشی های سال ۲۰۲۴ با عمر باتری استثنایی

پاسخ بدهید

وارد کردن نام و ایمیل اجباری است | در سایت ثبت نام کنید یا وارد شوید و بدون وارد کردن مشخصات نظر خود را ثبت کنید *

*