خودرو 16 سیلندر

5 خودرو خاطره انگیز که از پیشرانه 16 سیلندر استفاده می‌کردند

اینجا پنج خودرو 16 سیلندر خاطره‌انگیز و فوق‌العاده را معرفی می‌کنیم که نامشان تا ابد در تاریخ صنعت اتومبیل‌سازی باقی خواهد ماند.

بسیاری از شما خودروهای هشت سیلندر آمریکایی را به‌عنوان سمبل قدرت فنی در خودروها و آینه تمام‌نمای مفهوم «خودروی عضلانی» می‌دانید. با این وجود شاید برایتان عجیب باشد اگر بدانید اتومبیل‌های V8 در برابر هیولاهایی که امروز به معرفی‌شان خواهیم پرداخت ضعیف و ناچیز به شمار می‌روند! در ادامه با گجت نیوز همراه باشید تا پنج خودرو استثنایی با موتور 16 سیلندر را معرفی کنیم که از نظر قدرت فنی دستکمی از یک هواپیما ندارند!

البته خودروهای 16 سیلندر در بازار بسیار کمیاب و نادر هستند؛ زیرا این پیشرانه‌ها عموما در قطار و هواپیماها به کار گرفته می‌شوند. از سوی دیگر به دلیل مصرف بسیار بالای سوخت در این خودرو و آلایندگی بیش از اندازه آن‌ها گرایش خودروسازان به این پیشرانه‌های 16 سیلندر نیز در دهه‌های اخیر تقریبا به صفر رسیده؛ به‌طوری که خودروهای مجهز به این پیشرانه عموما محصولاتی متعلق به سال‌ها قبل هستند. با این وجود آشنایی با خودروهای جذاب مجهز به این پیشرانه قطعا خالی از لطف نخواهد بود.

5 خودرو استثنایی با پیشرانه 16 سیلندر که سمبل قدرت و صلابت در اتومبیل‌سازی به شمار می‌روند

خودروهایی که در ادامه معرفی می‌کنیم همگی با پیشرانه‌های باورنکردنی 16 سیلندر خود گوی سبقت را از حیث عملکرد فنی از رقبای هم‌دوره خود ربوده بودند. در این لیست محصولاتی از کادیلاک، رولز رویس و چندین برند کمتر آشنا قابل مشاهده هستند.

کادیلاک سری 452

با وجود این که قدمت پیشرانه‌های 16 سیلندر به اوایل دهه 1900 برمی‌گردد، اما ورود آن‌ها به صنعت خودروسازی اوایل دهه 30 میلادی بود؛ جایی که کادیلاک در محصولات سری 452 خود از یک هیولای V16 با حجم 7.4 لیتر استفاده کرد. این پیشرانه طبیعت نیازمند فضای بسیار زیادی بود. به همین دلیل کادیلاک چاره‌ای جز استفاده از کاپوت‌های منحصربفرد فوق‌العاده کشیده در این خودرو نداشت.

کادیلاک 452

علیرغم این که طراحی موتور V16 به کار رفته در کادیلاک سری 452 عملا متشکل از دو پیشرانه V8 در کنار یکدیگر بود، اما مهندسین این کمپانی با در نظر گرفتن زاویه 45 درجه برای پیستون‌های این پیشرانه تغییراتی جزیی را در طراحی آن اعمال نمودند. این پیشرانه قدرتی 165 اسب بخاری داشت که در مقایسه با موتورهای امروزی چندان حیرت‌انگیز به نظر نمی‌رسد. با این وجود وقتی قدرت این پیشرانه را با موتور 115 اسب بخاری سری 355 کادیلاک با پیشرانه V8 مقایسه می‌کنیم متوجه قدرت شگفت‌انگیز آن برای دوره خود خواهیم شد.

چیزتا مورودر V16T

دیگر خودرو 16 سیلندر استثنایی در تاریخ، Cizeta-Moroder V16T است که همان‌طور که از ظاهرش پیداست شباهتی انکارناپذیر با سوپرخودروهای لامبورگینی دارد. طراحان اصلی این خودرو دو تن از مهندسین اسبق لامبورگینی، کلودیو زامپولی و مارچلو  گاندینی بودند و دلیل شباهت فراوان آن به محصولات لامبورگینی نیز همین مساله است.

خودرو 16 سیلندر

این ابرخودرو یک موتور 6 لیتری 16 سیلندر و بسیار قدرتمند را زیر کاپوت خود جای داده و بر خلاف نامش فاقد توربوشارژر بود. با این وجود قدرت این پیشرانه حتی بدون توربوشارژر نیز 540 اسب بخار بود که حتی همین الان نیز عالی به شمار می‌رود. البته این خودرو به زمان بسیار زیادی برای تولید نیاز داشت و به همین دلیل نیز در نهایت در تنها چند نمونه تولید شده و به دست مشتریان علاقمند رسید. همین کمیاب بودن باعث شده که کلکسیونرها حاضر باشند برای داشتن یکی از آن‌ها هزینه‌ای هنگفت پرداخت کنند.

رولزرویس 100EX و 101EX

خودروهای مدل 100EX و 101EX رولز رویس محصولاتی شگفت‌انگیز در تاریخ این اتومبیل‌ساز لوکس انگلیسی به شمار می‌روند که همان‌طور که از پسوند EX در نامشان پیداست محصولاتی آزمایشی بودند. با این وجود هریک از آن‌ها با پیشرانه‌های شگفت‌انگیز خود توانست نگاه‌ها را به خود خیره کنند. به‌عنوان مثال، مدل 100EX که برای بزرگداشت صدمین سالگرد افتتاح رولز رویس تولید شده بود یک پیشرانه 9 لیتری V16 را در دل خود جا داده بود تا محصولی بی‌رقیب باشد.

رولز رویس 100X

انگلیسی‌ها همچنین مدتی بعد نیز خودروی آزمایشی کانورتیبل 101EX را معرفی کردند که البته باز هم به تولید انبوه نرسید؛ اما زمینه‌ساز معرفی اتومبیل شگفت‌انگیز و بی‌نهایت محبوب رولز رویس فانتوم شد. البته مدل فانتوم به‌جای پیشرانه 16 سیلندر از یک نمونه 12 سیلندر بهره می‌برد که البته همچنان استثنایی و قدرتمند بود. در عین حال پیشرانه 16 سیلندری رولز رویس یکی از خاطره‌انگیزترین اتفاقاتی است که این کمپانی بزرگ تا کنون رقم زده است.

آتو یونیون تیپ آ (Auto Union Type A)

دیگر خودرو 16 سیلندر استثنایی لیست امروز، Auto Union Type A است که محصول تفکرات افراطی آدولف هیتلر و در راستای تسلط کامل آلمانی‌ها بر دنیا در تمامی زمینه‌ها از جمله مسابقات رالی طراحی و تولید شد. این خودروی مسابقه‌ای باورنکردنی و عجیب یک پیشرانه 4.4 لیتری 16 سیلندر مجهز به سوپرشارژر داشت و در سال 1934 برای نخستین بار وارد پیست مسابقه رالی شد.

آتو یونیون

این خودرو در آن زمان با قدرت 295 اسب بخاری خود تقریبا تمامی رقبا را کنار زده بود؛ هرچند که مرسدس بنز موفق شده بود پا به پای این کمپانی حرکت کرده و محصولاتی به همان اندازه قدرتمند را تولید نماید. آتو یونیون همچنین اندکی پس از این خودرو مدل ارتقا یافته Type B را نیز معرفی کرد که قدرتی 375 اسب بخاری داشت؛ اما همچنان قادر به غلبه بر مرسدس بنز نبود.

شکست‌های پیاپی از مرسدس بنز باعث شد که آتو یونیون مدل Type C خودروی مسابقه‌ای خود را با قدرتی 520 اسب بخاری معرفی کند. این قدرت مهارنشدنی بیش از حد خطرناک به نظر می‌رسید. همین مساله یکی از مهم‌ترین دلایلی بود که باعث شد که مجریان مسابقات رالی قوانین مسابقات را تغییر داده و خودروسازان را به سمت ساخت محصولات با قدرت پایین‌تر سوق دهند. در نتیجه این اتفاق، آتو یونیون در نسل بعدی خودروهای مسابقه‌ای خود، پیشرانه 16 سیلندر را با نمونه‌ای 12 سیلندر جایگزین نمود.

بی آر ام تیپ 15

دیگر خودروی مسابقه‌ای افسانه‌ای دنیا که با پیشرانه 16 سیلندر رونمایی شد، بی آر ام تیپ 15 بود که در دوران پس از جنگ جهانی دوم و به‌دنبال کنار رفتن آلمانی‌ها مجال عرض اندام پیدا کرد. کمپانی BRM (مخفف عبارت British Racing Motors) در اوایل دهه 50 میلادی خودروی تیپ 15 خود را با هدف سلطه بر رقابت‌های Grand Prix تولید کرد.

خودرو 16 سیلندر

این خودرو البته از پیشرانه به‌ظاهر کوچک 1.5 لیتری V16 استفاده می‌کرد. در عین حال همین پیشرانه در آن زمان قدرتی بیش از 500 اسب بخار را برای این خودروی استثنایی به ارمغان آورد. البته شروع Type 15 در پیست مسابقات اصلا مطابق انتظار تولیدکنندگانش پیش نرفت و مشکلات فنی متعدد باعث شکست خوردن آن در بسیاری مسابقات شد. با این وجود در ادامه BRM Type 15 ارزش‌های خود را ثابت کرده و به یک بچه‌غول برنده تبدیل شد!

در گجت نیوز بخوانید:
بهترین خودروهای ۱۰ سیلندر تاریخ نسل جدید موتورهای چهار سیلندر انقلاب کرد؛ ۴۰۰ اسب بخار از یک موتور ۲ هزار سی سی عجیب ترین پیشرانه جهان نه سیلندر دارد و نه موقع روشن شدن سوخت می‌خواهد نگاهی به مشهورترین خودروهای ملی در کشورهای جهان

پاسخ بدهید

وارد کردن نام و ایمیل اجباری است | در سایت ثبت نام کنید یا وارد شوید و بدون وارد کردن مشخصات نظر خود را ثبت کنید *

*