حال خراب بازار لوازم خانگی ایران

حال خراب بازار لوازم خانگی ایران؛ مردم قدرت خرید ندارند

بازار لوازم خانگی ایران در روزهای پایانی سال 1403 وخیم و خراب است و مردم توانایی مالی برای خرید ندارند. علت رکود بازار شب عید چیست؟

وضعیت اقتصادی جامعه و قدرت خرید مردم به حدی است که بتوانند نیازهای اولیه و ضروری مثل خوراک را برطرف کنند. خرید گوشی، خودرو و لوازم خانگی، در زمره اولویت‌های ثانویه قرار می‌گیرند. شوربختانه به گفته رئیس اتحادیه لوازم خانگی، بازار شب عید امسال، به شدت خراب است و قدرت خرید مردم به آن‌ها اجازه خرید هیچ نوع کالایی نمی‌دهد.

از طرفی آن دسته از خریداران که همچنان قدرت خرید دارند یا مجبور به خرید شده‌اند، تمایل شدیدی به خرید اقساطی داشته و علیرغم فراوانی کالا در بازار، تقاضا به شدت پایین است و فروشندگان برای کسب سود، تخفیف‌های ویژه ارائه می‌دهند. آخرین روزهای سال 1403 در حالی رو به پایان است که بازار لوازم خانگی وضعیت بحرانی دارد.

حال خراب بازار لوازم خانگی ایران در شب عید

حال خراب بازار لوازم خانگی ایران

هزینه‌های تولید با توجه به نرخ ارز و حذف ارز حمایتی به تولیدکنندگان، افزایش یافته و مردم هم توانی برای خرید ندارند. هم اکنون دلار در بازار آزاد در محدوده 94 هزار تومان خرید و فروش می‌شود و یکی از مهم‌ترین تبعات این رکوردشکنی‌ها، فقدان تقاضا در بازار است. رکود نه تنها در این بازار جولان می‌دهد، بلکه در سایر بازارها مثل مسکن، خودرو و گوشی‌های موبایل هم وجود دارد.

بازار شب عید سال‌های گذشته بهتر از 1403 بود و مردم حداقل توانایی خرید بعضی از کالاها را داشتند. متاسفانه امسال وضعیت فاجعه بار است و رکود بیداد می‌کند. همچنین به خاطر افزایش نرخ ارز و مواد اولیه، قیمت لوازم خانگی افزایش چشمگیری یافته و چون بعضی از قطعات به صورت وارداتی به کشور می‌آید، نرخ‌ها با دلار بالا و پایین می‌روند.

جالب اینجاست که افزایش قیمت‌ها به خاطر کمبود عرضه در بازار نیست و خوشبختانه بازار با فراوانی لوازم خانگی مواجه شده، اما مشتری وجود ندارد. انبارها پر از محصول شده و رکود به علت قیمت‌های گران پدید آمده است. اکبر پازوکی به عنوان رئیس اتحادیه لوازم خانگی، علل رکود در بازار را توضیح داده که در این مطلب به بررسی آن‌ها می‌پردازیم.

حال خراب بازار لوازم خانگی ایران

بیشتر بخوانید:

این برندهای لوازم خانگی بازار ایران، هیچکدام خارجی نیستند

رکود بازار لوازم خانگی سنگین است

به گفته آقای پازوکی، افزایش قیمت‌ها باعث کاهش شدید قدرت خرید مردم شده است. ایشان معتقد است به اندازه‌ای که نرخ ارز گران شود، قدرت خرید مردم هم کاهش می‌یابد و تقاضا برای خرید هر نوع کالایی اعم از لوازم خانگی کمتر می‌شود. در حال حاضر شرکت‌های تولید کننده در پی رکوردشکنی‌های دلار، قیمت محصولات خود را گران کرده‌اند و همین باعث شده مشتریان به خرید اقساطی علاقه‌مند شوند.

حال خراب بازار لوازم خانگی ایران

اعتقاد پازوکی بر این است که کمبود در بازار وجود ندارد و هر کالایی که مردم تقاضا کنند، عرضه خواهد شد. یخچال، فریزر، ماشین لباسشویی، ظرفشویی و کولر گازی از مهم‌ترین کالاهایی است که به وفور در بازار یافت می‌شوند. به گفته این مقام مسئول، پس از ممنوعیت واردات لوازم خانگی از خارج، میزان تولید داخلی افزایش یافته و هم اکنون حجم کالاها از حد مجاز بیشتر شده است.

معضلی به نام کالای قاچاق

بنابر اعتقاد رئیس اتحادیه لوازم خانگی، از مهم‌ترین مشکلات بازار باید به برخورد دوگانه با کالاهای قاچاق اشاره کنیم. به عبارت دقیق‌تر، سازمان‌هایی که کالاهای قاچاق را ضبط می‌کنند، آن‌ها را در سطح بازار می‌فروشند. همچنین با فروشندگانی که چنین کالاهایی را به مشتریان می‌فروشند، برخورد قانونی می‌شود و این برخورد، زمینه ساز بروز مشکلات بعدی می‌گردد.

از طرفی یک چالش بزرگ دیگر گریبان فروشندگان خرد را گرفته و آن، تبلیغات فروشگاه‌های زنجیره‌ای است که مدام در صداوسیما هزینه می‌کنند. چنین امکانی برای بسیاری از فروشندگان لوازم خانگی وجود ندارد و همین باعث بروز مشکلات متعددی در حوزه کالا می‌شود. در نهایت باید مثل همیشه امیدوار باشیم که نرخ ارز کاهش یابد و فرجی شود.

در گجت نیوز بخوانید:
چراغ سبز وزارت صمت به آزادسازی واردات لوازم خانگی افزایش قیمت ۵ تا ۲۰ درصدی لوازم خانگی در ایران

پاسخ بدهید

وارد کردن نام و ایمیل اجباری است | در سایت ثبت نام کنید یا وارد شوید و بدون وارد کردن مشخصات نظر خود را ثبت کنید *

*