کانادا و ایلان ماسک وارد تنشی جدید شدهاند؛ لغو قرارداد 100 میلیون دلاری استارلینک و پیشنهاد تعرفههای سنگین بر تسلا، روابط میان دو طرف را پیچیدهتر کرده است.
رئیسجمهور آمریکا، دونالد ترامپ، جنگ اقتصادی را علیه دو تا از نزدیک ترین شرکای تجاری و سیاسی خود یعنی مکزیک و کانادا آغاز کرد. روز سهشنبه، دولت ترامپ تعرفههایی را که مدتها تهدید به اعمال آن کرده بود برای این دو کشور اعمال کرد. این تعرفه شامل کالاهای مصرفی وارداتی از آنها میباشد. ترامپ ادعا کرد که این تعرفهها برای مقابله با سیل مهاجران غیر قانونی که وارد آمریکا میشوند، ضروری است.
مقامات کانادایی قرارداد 100 میلیون دلاری استارلینک را لغو کردند
در واکنش به این تصمیم، این کشورها تعرفهها و مجازاتهای اقتصادی خود را علیه محصولات آمریکایی اعمال کردند. در واقع، برخی از این اقدامات متقابل مستقیما ترامپ و شریک سیاسیاش ایلان ماسک را هدف قرار دادهاند، کسی که ارتباط نزدیکی با دوج کوین (DOGE) دارد.
همچنین در پی این رفتار ترامپ، در روز سهشنبه، داگ فورد، نخستوزیر استان اونتاریو (پرجمعیتترین استان کانادا)، اعلام کرد که قرارداد 100 میلیون دلاری کانادایی (معادل 68 میلیون دلار آمریکایی) با شرکت ماهوارهای ایلان ماسک یعنی استارلینک، لغو شد. فورد در یک کنفرانس خبری گفت: «تمام شد، از بین رفت.» او درباره قرارداد استارلینک اشاره کرد که ما با افرادی که حملات اقتصادی علیه استان و کشور ما را حمایت و تشویق میکنند، قرارداد نخواهیم بست.
آیا کانادا و ایلان ماسک در آستانه رویارویی بزرگ هستند؟
همچنین فورد اعلام کرد که شرکتهای آمریکایی دیگر اجازه ندارند در مناقصههای قراردادهای دولتی که ارزش بالای 30 میلیارد دلار دارند و همینطور سالانه توسط دولت کانادا این هزینه پرداخت میشود، شرکت کنند. او تأکید کرد که با این رویکرد جدید، کسبوکارهای مستقر در آمریکا اکنون دهها میلیارد دلار درآمد را از دست خواهند داد. بدین ترتیب تنها کسی که این شرکتها باید سرزنش کنند رئیسجمهور دولت آمریکا، ترامپ است.
همزمان، یکی از مقامات ارشد سابق نیز پیشنهاد داد که تعرفه سنگینی برای شرکت خودروسازی تسلا اعمال شود. کریستیا فریلند، معاون پیشین نخستوزیر کانادا، اعلام کرد: «ما قصد داریم سهامداران آمریکایی را که برای کاخ سفید اهمیت دارند، هدف قرار دهیم. من پیشنهاد دادم که یک تعرفه 100 درصدی روی تمام خودروهای تسلا اعمال شود.»
فریلند که اخیرا از سمت خود کنارهگیری کرد تا برای پست نخستوزیری کانادا نامزد شود. وی همچنین افزود: «از همه کشورهایی که تحت تأثیر این تعرفه قرار گرفتهاند میخواهم که به ما بپیوندند. واکنش ما مستقیما گروههای حامی ترامپ را هدف قرار خواهد داد.»
چه بر سر روابط کانادا و ایلان ماسک میآید؟
نشانههای تازه از افزایش نارضایتی کاناداییها از ایلان ماسک دیده میشود. بهتازگی، 230 هزار کانادایی طوماری را امضا کردند که هدف آن لغو شهروندی کانادایی ایلان ماسک است. ماسک به دلیل تولد مادرش، می ماسک، در ایالت ساسکاچوان کانادا دارای شهروندی این کشور است. امضاکنندگان این طومار، او را متهم کردهاند که او در تلاش برای از بین بردن حاکمیت کانادا است. در واکنش به این اقدام، ایلان ماسک در توییتر نوشت: «کانادا یک کشور واقعی نیست». احتمالا این اظهارنظر موجب افزایش تنفر مردم کانادا از ایلان ماسک و شرکتهایش است.
البته مخالفت با ایلان ماسک تنها به کانادا محدود نمیشود. بسیاری از اروپاییها نیز به دلیل مداخلههای او در سیاست کشورهای اتحادیه اروپا، از او دل خوشی ندارند. همچنین میلیونها آمریکایی و احتمالا افراد زیادی در نقاط مختلف جهان نیز دیدگاه مثبتی نسبت به او ندارند. آمارهای اخیر نشان میدهد که فروش تسلا در کشورهای اروپایی و حتی در ایالت کالیفرنیا که پایگاه اصلی این شرکت محسوب میشد، به شدت افت پیدا کرده است. همچنین، فروش خودروهای برقی تسلا در استرالیا با کاهش 70 درصدی روبهرو شده است.
از لغو قرارداد استارلینک تا تعرفه 100 درصدی بر تسلا
طبق آمار منتشر شده، از زمانی که ایلان ماسک به یکی از چهرههای حامی دولت ترامپ تبدیل شد، حملات خرابکارانه علیه تسلا افزایش یافت. گزارشها نشان میدهد که نمایندگیهای تسلا در سراسر آمریکا مورد حمله، تیراندازی و آتشسوزی عمدی قرار گرفتند. علاوه بر این یک جنبش اعتراضی در حال ضربه زدن به موقعیت مالی این شرکت نیز میباشد.
به نظر شما کاهش فروش تسلا بیشتر به مخالفتها با ایلان ماسک مربوط است یا رقابت در بازار خودروهای برقی؟ آیا چهرههای مشهور مانند ایلان ماسک باید در سیاست کشورها دخالت کنند یا این کار به ضررشان تمام میشود؟
برای اطلاع از جدیدترین اخبار دنیای تکنولوژی و خودروهای برقی حتما به وبسایت گجت نیوز سر بزنید!