طی هفته گذشته تعرفه های جدید ترامپ بر کالاهای وارداتی آمریکا اعمال شد. تعرفههایی که قیمت کالاها در سراسر جهان را افزایش خواهند داد!
در اقدامی شوکآور و به گفته کارشناسان کوتاهبینانه و فاقد منطق، دونالد ترامپ، رئیسجمهور ایالات متحده در یک رویداد جنجالی در باغ رز کاخ سفید از مجموعه جدیدی از تعرفه های برنامهریزیشده رونمایی کرد. تعرفههایی که میتواند اقتصاد جهانی را به لرزه درآورد و قیمت کالاها را در سراسر جهان به طرز سرسامآوری افزایش دهد.
ترامپ در حالی که یک پوستر بزرگ در دست داشت که در باد تکان میخورد، از مالیاتهای کمرشکن جدید بر کالاهای وارداتی به ایالات متحده خبر داد. در میان ۶۰ کشور فهرستشده، نرخ تعرفهها از ۱۰ درصد تا نزدیک به ۵۰ درصد متغیر بود. بهطور مثال تعرفه جدید برای چین ۳۴ درصد، برای ویتنام ۴۶ درصد و برای اتحادیه اروپا ۲۰ درصد تعیین شده است.
ایالات متحده بزرگترین واردکننده جهان است و سالانه تریلیونها دلار کالا وارد میکند. با توجه به تولید نسبتا کم در داخل این کشور، این مالیاتهای سرسامآور زنجیرههای تامین را در صنایع مختلف از جمله محصولات و ابزارهای فناوری، پوشاک، مواد غذایی و خودرو تحت تاثیر قرار خواهد داد.
- تعرفههای ترامپ به جزیرهای رسید که فقط پنگوئن ها در آن زندگی میکنند!
- صنعت خودروسازی جهان در مسیر بحران؛ عوارض 25 درصدی ترامپ چه پیامدی دارد؟
- دلیل گران شدن آیفون هم معلوم شد: دونالد ترامپ
- موج افزایش قیمت کامپیوتر در جهان به علت تصمیمهای عجیب ترامپ
- ترامپ بازار ارز دیجیتال جهان رو به خاک و خون کشید!
در پی تیرگی روابط بین ایالات متحده و چین، برخی شرکتها برای تنوع بخشیدن به زنجیرههای تامین خود و انتقال تولید به کشورهای دیگر تلاش کردهاند. به عنوان مثال، اپل در پاییز گذشته میلیاردها دلار آیفون در هند تولید کرد تا از وابستگی به چین بکاهد. اما طبق برنامه جدید ترامپ، واردات از هند نیز با تعرفه ۲۶ درصدی مواجه خواهد شد!
دونالد ترامپ هیچ توضیحی در مورد نحوه محاسبه این نرخها ارائه نداد، اما در صورت اجرا، این مالیاتهای سنگین احتمالا هزینهها را برای خردهفروشان و در نتیجه برای مصرفکنندگان به شدت افزایش خواهد داد. دولت ترامپ بارها در مورد اینکه چه کسی هزینه تعرفهها را میپردازد دروغ گفته و ادعا کرده است که کشور صادرکننده این هزینه را تقبل میکند. این در حالی است که تعرفهها به این شکل عمل نمیکنند، هر چقدر هم که ترامپ بارها خلاف آن را ادعا کند.
روزنامه نیویورک تایمز گزارش میدهد که ارقام موجود در نمودار شامل یک تعرفه «پایه» ۱۰ درصدی است، به این معنی که افزایش اضافی بر محصولات چینی ۲۴ درصد به علاوه ۱۰ درصد خواهد بود.
ترامپ، معافیت دِ مینیمیس را هم لغو کرد!
پس از این رویداد، ترامپ همچنین یک فرمان اجرایی را امضا کرد که معافیت «دِ مینیمیس» را لغو میکند. این معافیت که کمتر شناخته شده است، به بستههایی که ارزش آنها زیر ۸۰۰ دلار است اجازه میدهد بدون پرداخت عوارض وارد ایالات متحده شوند. خردهفروشان فوقارزان مانند شین، تِمو و آمازون هائول از این قانون به عنوان یک روزنه برای پایین نگه داشتن قیمتها استفاده میکنند و خریداران مجبور به پرداخت مالیاتی که در غیر این صورت برای خریدهایشان اعمال میشد، نیستند. با لغو این معافیت، ترامپ میتواند مدل کسبوکاری را که آمریکاییهای به دنبال تخفیف را به خردهفروشان آنلاین وابسته به چین جذب کرده است، متزلزل کند.
گزارشها حاکی از آن است که این مالیاتهای سنگین بر واردات، علاوه بر تعرفههای موجودی است که دولت ترامپ قبلا بر واردات وضع کرده بود. او همچنین به طور جداگانه مالیاتهایی را بر خودروها و واردات از شرکای تجاری برتر ایالات متحده مانند کانادا و مکزیک اضافه کرده است.
آیا این تعرفههای جدید میتواند جرقه یک بحران اقتصادی جهانی را بزند؟ آیا مصرفکنندگان در سراسر جهان باید منتظر افزایش قیمتها باشند؟ پاسخ به این سوالات در روزهای آینده مشخص خواهد شد، اما آنچه مسلم است، اقدام اخیر ترامپ موجی از نگرانی و عدم اطمینان را در بازارهای جهانی ایجاد کرده است.