طراحی جنگنده پنهانکار بدون دم جی 50 چین در تصاویر جدیدی فاش شده است. این جنگنده پیشرفته با طراحی منحصربهفرد خود، توجه کارشناسان نظامی را به خود جلب کرده است.
تصاویر تازهای از جنگنده پنهانکار بدون دم جی 50 صنایع هوایی شنیانگ چین انتشار یافته که بینشهای بیشتری را در خصوص پیکربندی نوآورانه آن ارائه میدهند.
تصاویر جنگنده پنهانکار بدون دم جی 50 چین
این جنگنده، یکی از دو نمونه جنگنده نسل آینده بدون دم چین است که اخیرا در اوایل دیماه آشکار شد. نمونه بزرگتر سهموتوره که بهطور غیررسمی جی ۳۶ نامیده میشود، توسط شرکت صنایع هوایی چنگدو تولید میشود.
هنوز مشخص نیست که آیا تصاویر جدید به یک پرواز آزمایشی اخیر مربوط میشود یا به پرواز دیماه. در حالی که اخیرا شواهدی از انجام پروازهای آزمایشی بیشتر توسط جی ۳۶ از زمان نخستین پرواز آن مشاهده شده، اما جی۵۰ بیش از سه ماه در آسمان رویت نشده است.
این تصاویر، نمای جانبی واضحتر از این جت پیشرفته را در مقایسه با تصاویر پیشین به نمایش میگذارد. نکته قابل توجه، احتمال وجود جایگاههای حمل تسلیحات جانبی است که شباهت فراوانی به جایگاههای موجود در جنگندههای اف 22A رپتور و جی۲۰ دارد. همچنین، یک برجستگی زاویهدار در زیر قسمت جلویی بدنه دیده میشود که میتواند محل استقرار یک سیستم الکترواپتیکی چندمنظوره، مشابه جنگندههای اف ۳۵ و جی ۲۰ باشد.
اگرچه پوشش محافظ کابین این جنگنده در تصاویر نمایان است، اما هنوز درک روشنی از ساختار آن و چگونگی اتصالش با بدنه در اختیار نداریم. در ایتدا، تردیدهایی پیرامون سرنشیندار بودن این جنگنده برانگیخت، اما تمامی شواهد دلالت بر آن دارند که این یک هواپیمای جنگنده سرنشیندار است.
طرح بال دلتای این هواپیما نیز در تصاویر به خوبی قابل مشاهده است و یکی از بارزترین ویژگیهای این جت، یعنی نوکهای متحرک بال، نیز دیده میشود. همچنین خروجیهای موتور دوبعدی که احتمالاً از قابلیت تغییر جهت رانش برخوردارند، قابل رؤیت هستند. پیکربندی چرخهای فرود نیز تأیید شده است. دریچه پیکربندی فرود جلو نیز شواهد تازهای از تونل خط مرکزی زیرین که در زیر بدنه این هواپیما امتداد یافته، در اختیار ما قرار میدهد.
ورودیهای هوا شاخصترین بخش ساختاری این هواپیما به شمار میروند. انواع ورودیهای مافوق صوت بدون جداکننده (DSI) که مستقیماً از دماغه ادغام شدهاند، به همراه ساختارهای ورودی ذوزنقهای که برآمدگی DSI را احاطه کردهاند، در این قسمت به وضوح قابل تشخیص هستند. این آرایش در مقایسه با ورودیهای نردهدار مشابه F-22 در J-36، جلوه بصری چشمگیرتری دارد، هرچند که آن هواپیما نیز برای ورودی هوای بالایی خود از آرایش DSI بهره میبرد.
- جزئیات جدید از جنگنده نسل ششم چین؛ همکاری انسان و روبات در جنگهای آینده
- بعد از جنگنده اف 47، آمریکا به دنبال ساخت هواپیمای سوخت رسان پنهانکار است!
- رویت دوباره جنگنده بیدم J-36 چین در آسمان + تصاویر
از برخی جهات، این جنگنده در مقایسه با نمونه چنگدویی، پیشرفتهتر به نظر میرسد. هنوز این مسئله روشن نیست که آیا این طرحها به یک برنامه واحد با اهداف معین مرتبط هستند یا اینکه برای دو برنامه مجزا با تمرکز بر قابلیتهای متفاوت و برخی اشتراکات در حال توسعه هستند.
توسعه جنگنده پنهانکار نسل آینده چین در حالی رخ میدهد که نیروی هوایی ایالات متحده رسماً به دنبال طراحی جنگنده نسل ششم تحت برنامه NGAD با نام جدید اف 47 است. شرکت بوئینگ موفق به کسب این قرارداد شده و تاکنون تنها دو طرح مفهومی از هواپیمای خود ارائه داده که هر دو، طراحی رادارگریز و پیشبالهای کانارد را به نمایش میگذارند. این ویژگی که به طور سنتی با پنهانکاری در تضاد است و در هیچیک از طرحهای چینی مشاهده نمیشود، اما در جنگنده عملیاتی J 20 موجود است.
برخلاف ادعای بسیاری در فضای مجازی مبنی بر پیشی گرفتن چین از ایالات متحده در طراحی جنگندهها، به دلیل داشتن دو هواپیمای جنگنده پنهانکار بدون دم در حال پرواز، در مقابل عدم وجود چنین هواپیمایی در ایالات متحده، این ادعا صحت ندارد. وزارت دفاع آمریکا حداقل دو نمونه اولیه NGAD، یکی متعلق به بوئینگ و دیگری متعلق به لاکهید مارتین، را به پرواز درآورده و اینها صرفاً مواردی هستند که تاکنون آشکار شدهاند. این نمونههای اولیه در چارچوب برنامهای تحت رهبری آژانس پروژههای تحقیقاتی پیشرفته دفاعی و با مشارکت نیروی دریایی به پرواز درآمدند.