چین جنگنده بیدم J-36 را دوباره به پرواز درآورد! دومین رویت این جت رادارگریز با سه موتور و طراحی منحصربهفرد، نگرانیها را افزایش داده است.
پس از ماهها سکوت و گمانهزنی، غول بیدم آسمان چین بار دیگر خودنمایی کرد. سه ماه پیش بود که برای اولین بار جنگنده رادارگریز بیدم J-36، بهعنوان بزرگترین نمونه از دو جت تاکتیکی بیدم چین در آسمان رویت شده بود. اکنون این جنگنده نسل ششم برای دومین بار توسط دوربینها شکار شده است. این رویداد، موج جدیدی از هیجان و البته نگرانی را در میان تحلیلگران نظامی آمریکایی و قدرتهای جهانی به راه انداخته است.
اولین تصاویر از این شکارچی پنهان چینی در روز ۲۶ دسامبر سال گذشته میلادی منتشر شد و حالا، تصاویر و ویدیوهای جدید، زوایای تازهای از این جت عظیمالجثه را به نمایش میگذارند. در حالی که برخی احتمال دستکاری در این تصاویر را مطرح میکنند، شواهد موجود و تطابق آنها با تصاویر پرواز نخست، اصالت آنها را تا حد زیادی تایید میکند.
آنچه در تصاویر جدید بیش از همه جلب توجه میکند، نمای جانبی J-36 است که دید بهتری از ورودی هوای پشتی و کابین خلبان ارائه میدهد. طراحی منحصربهفرد کابین با دماغه پهن هواپیما، فرضیه وجود دو صندلی خلبان در کنار یکدیگر را تقویت میکند. همچنین طراحی ورودی هوای بدون جداکننده مافوق صوت (DSI) با آن برآمدگی خاص، به خوبی در این نما قابل مشاهده است.
اما اوج هیجان در ویدیویی است که جنگنده J-36 چین را در حال استفاده از هر سه پسسوز خود در حین عملیات نهایی (احتمالا برخاستن یا دور زدن) نشان میدهد. آرایش سه موتوره این جنگنده، پدیدهای نادر و خارقالعاده در میان جتهای تاکتیکی به شمار میرود و سوالات بیشماری را در مورد قدرت و مانورپذیری این پرنده مخوف برانگیخته است. علاوه بر این، سکانهای عمودی دوقلوی بزرگ در انتهای هر بال نیز در این تصویر به وضوح دیده میشوند.
آرایش سه موتوره جنگنده J-36 را در این ویدیو ببینید
چین با به پرواز درآوردن این جنگنده بینظیر، بار دیگر عزم خود را برای به چالش کشیدن برتری هوایی قدرتهای سنتی نشان داده است. طراحی بیدم و سه موتوره جی-۳۶ میتواند معادلات قدرت را در آسمانها تغییر دهد و رقبای سنتی را با چالشی جدی روبرو سازد.
همانطور که انتظار میرفت با آغاز آزمایشهای پروازی، کمیت و کیفیت تصاویر غیررسمی از این جنگنده مرموز رو به افزایش است؛ بنابراین، باید منتظر انتشار اطلاعات و تصاویر بیشتری از J-36 باشیم تا بتوانیم به سوالات بیجواب در مورد این «اژدهای پنهان» پاسخ دهیم. آیا J-36 میتواند تاج پادشاهی آسمان را از رقبای خود برباید؟ زمان پاسخ این سوال جنجالی را مشخص خواهد کرد.
- جنگنده نسل ششم چین J-50، حالا علنی در آسمان ظاهر میشود
- نخستین تصویر جنگنده نسل ششم F-47 NGAD آمریکا منتشر شد
- جنگنده جدید J-20S چین فقط برای یک مأموریت ساخته شده است!
- جنگنده تبدیلی کره جنوبی مثل رباتهای دیسپتیکان، تغییر شکل میدهد + ویدیو
- سوخو ۳۵ هایی که قرار بود راهی ایران شوند، سر از الجزایر درآوردند
مرگ برجنگ و هزینه برای ان،چی میشد هزینه های جنگی برا توسعه و بهداشت وآموزش و زندگی بهتر انسان بکار میرفت و در دنیا کودکی گرسنه نمیخواهید.مرگ بر جنگ
سلام…درست مرگ بر جنگ ..کدوم آدم عاقل آخه موافق جنگ هستش که جز ویرانی و ریخته شدن به نا حق خون زن و کودک پیر و جوان نیست. اما….وقتی دور تا دورت پر شده ار ارتش های که تا بن دندان به انواع سلاح های بروز دنیا مجهز کردن خودشون رو و در گذشته نچندان دور سابقه نشون داده که واسه تهیه اونا جهت دفاع از مام وطن و فرزندانش با داشتن دست بالای اونها و ندان اون تسهیلات چه بهای گزافی از لحاظ جانی و مالی پرداخت کردیم…پس مادامی که دشمن با تهدید آشکار خودش اسلحه نابودگر رو به سمت هر قسمت از این مرز و بوم نشانه رفته میبایست سلاح بروز تولید و در راستای دفاع از تمامی ارزشهای این مرز پر گهر بدون هیچ ملاحظه ای استفاده کرد..
به راستی که خداوند بزرگترین یاری کنندگان است
امثال تو باعث شدن کشور تو فقر و بدبختی و عقب ماندگی باشه امثال توو کسایی که فکرشون با تو یکیه که مخالف دوستی بامریکا بودن بجاش رفتن پاچه خواری روسیه