آیا تا به حال به این سوال فکر کردهاید که تعداد سیارات قابل سکونت در جهان چقدر است؟ در ادامه، بر اساس نظریههای مختلف به این پرسش پاسخ میدهیم.
اغلب اوقات، داستانهای علمیتخیلی بر این ایده بنا شدهاند که در گسترهی بیکران کیهان، جاهای بسیار زیادی وجود دارند که انسانها یا موجوداتی شبیه به انسان میتوانند به راحتی در آنها زندگی کنند. برای نمونه، در مجموعههای «جنگ ستارگان» و «پیشتازان فضا»، صدها سیارهی پر از موجودات زنده نشان داده شدهاند که قدم زدن در آنها هیچ خطری ندارد. اما در دنیای واقعی، ما فقط یک جا را پیدا کردهایم که هر موجود زندهای میتواند در آن آسوده زندگی کند و آن هم سیارهی زمین است.
آنچه درباره تعداد سیارات قابل سکونت در جهان میدانیم
تا به امروز، ما نه تنها هیچ نوع حیات دیگری را پیدا نکردهایم، بلکه هیچ سیارهی دیگری را هم شناسایی نکردهایم. با این حال، این به آن معنا نیست که دنیاهای دیگری که به طور بالقوه توانایی میزبانی از حیات را داشته باشند، وجود ندارند. در ادامه، چندین نظریه درباره تعداد سیارات قابل سکونت در جهان آورده شده است که دید بهتری به ما میدهند.
ناحیه گلدیلاکس
یکی از اولین نکاتی که ستارهشناسان در جستجوی سیاره مناسب برای حیات مدنظر قرار میدهند، جایگاه آن سیاره نسبت به ستارهاش است؛ اینکه آیا در محدودهای موسوم به گلدیلاکس (Goldilocks) جای گرفته است یا نه. این نامگذاری، از داستان مشهور «گلدیلاکس و سه خرس» اقتباس شده است.
ناحیه گلدیلاکس، فضایی گرداگرد یک ستاره است که در آن، یک سیاره میتواند استقرار یابد و شرایط لازم برای وجود آب مایع را داشته باشد. به بیان دیگر، نباید آنقدر داغ باشد که آب بخار شود و نه آنقدر سرد که یخ ببندد. کره زمین، به طور طبیعی، در همین منطقه اعتدال حول خورشید واقع شده است. البته روشهای بالقوه زیادی وجود دارد که حیات میتواند در محیطهایی که برای ما غیرمعمول به نظر میرسند، شکوفا شود. با این حال، به منظور یافتن سیارهای قابل سکونت، ما فعلاً بر اصول اولیهای که برای حیات زمینی شناخته شدهاند، تکیه خواهیم کرد.
- کشف سیاره جدید مشابه آنچه در فیلمهای علمی تخیلی دیدهایم
- چگونگی مرگ انسان در سیاره های دیگر؛ ثانیههای وحشتناک و رویایی
- آیا در سیاره های دیگر هم برف میبارد؟
این نظریه مطرح شده که امکان وجود حیات در سیاراتی فراتر از محدوده گلدیلاکس، حتی در منظومه شمسی خودمان نیز منتفی نیست. برای نمونه، شاید آب مایع تنها شرط لازم برای حیات نباشد و متان مایع نیز بتواند به طور بالقوه میزبان حیات باشد. تیتان، یکی از قمرهای زحل، سرشار از متان مایع است و فرضیاتی مبنی بر قابلیت میزبانی حیات در آن مطرح شده است. با وجود سرمای بسیار زیادتر نسبت به زمین، در این قمر اجرام مایعی مانند دریاها و رودخانهها مشاهده شده است. هرچند احتمال وجود حیات در آن ضعیف به نظر میرسد، تحقیقات بیشتری در این زمینه ضروری است.
منطقه گرگ و میش
ناحیه گلدیلاکس تنها بخش ارزشمند فضا برای جستجو نیست و مفهوم دیگری به نام منطقه گرگ و میش (Twilight Zone) نیز وجود دارد. منطقه گرگ و میش نه در فضای بیکران، بلکه در سطح خود سیاره قرار دارد. این اصطلاح به نوار باریکی از یک سیاره اطلاق میشود که به طور جزر و مدی قفل شده است. تصور کنید اگر زمین در حین گردش به دور خورشید، به دور محور خود نمیچرخید. در این صورت، سیارهای ثابت داشتیم که یک طرف آن همیشه در تاریکی شب و طرف دیگرش همواره در روشنایی روز بود. درست در میانه این دو، نوار باریکی وجود دارد که منطقه گرگ و میش نامیده میشود. در این محدوده، شرایط میتواند برای شکلگیری و بقای حیات مساعد باشد.
البته این تنها یک گمانهزنی است، ولی درست مانند ناحیه گلدیلاکس، این نوار باریک نیز ممکن است توانایی پشتیبانی از حیات را داشته باشد. در کهکشان خودمان، ستارگان متعددی هستند که از خورشید کوچکترند. به همین دلیل، یک سیاره برای اینکه در محدوده قابل سکونت قرار بگیرد، ناگزیر باید به آن ستارهها نزدیکتر باشد. اما هنگامی که سیارهای بیش از اندازه به ستاره میزبان خود نزدیک میشود، از نظر نیروی جاذبه در موقعیت خود ثابت میگردد. این بدان معناست که آن سیاره قادر به چرخش نیست و فقط میتواند به دور ستاره بگردد. در نتیجه، یک سمت آن همواره به سوی آن ستاره قرار دارد. این همان سیارهای است که دچار قفل گرانشی شده است. و از آنجایی که چنین سیارهای در ناحیه گلدیلاکس واقع شده، به طور بالقوه آب میتواند به شکل مایع وجود داشته باشد، اما فقط در آن نوار باریک و تاریک مرزی.
بر اساس اعداد
با این فرض که یک سیاره تنها در صورت قرارگیری در منطقه گلدیلاکس میتواند بهطور بالقوه میزبان حیات باشد، با چه تعداد سیاره مواجه هستیم؟ منظومه شمسی ما دارای یک سیاره است که ما در آن سکونت داریم. در کهکشان راه شیری، حدود ۳۲۰۰ ستاره تا به حال کشف شده که سیارات به دور آنها میچرخند. و در کل جهان هستی چطور؟ احتمالاً تا ۲۰۰ سکستیلیون ستاره وجود دارد که هر کدام دارای منظومه سیارهای مخصوص به خود هستند (یک سکستیلیون برابر است با ۱۰۲۱).
اگر بپذیریم که هر ستارهای حداقل یک سیاره دارد، در این صورت ۲۰۰ سکستیلیون سیاره در جهان وجود خواهد داشت. اما ستاره ما به تنهایی هشت سیاره در مدار خود دارد، که در واقع بیشترین تعداد سیارهای است که تاکنون در اطراف یک ستاره کشف شده است. اگر سایر ستارگان نیز بهطور متوسط چهار سیاره داشته باشند، آنگاه تعداد سیارات موجود در جهان میتواند به ۸۰۰ سکستیلیون برسد.
کمی مقیاس را کاهش دهیم، پژوهشگران تخمین میزنند که فقط کهکشان ما ممکن است تا ۳۰۰ میلیون سیاره داشته باشد. این ۳۰۰ میلیون به هیچ وجه یک تخمین خوشبینانه نیست، بلکه با در نظر گرفتن این احتمال که تنها هفت درصد از ستارگان مشابه خورشید میزبان سیاراتی با قابلیت سکونت بالقوه هستند. نزدیکترین ستاره به ما، پروکسیما قنطورس، در فاصله ۴.۳ سال نوری قرار گرفته است. با فناوری کنونی، رسیدن به آنجا حدود ۶۳۰۰ سال به طول میانجامد. بنابراین، بازدید از سیارات دلخواه ما در آیندهای نزدیک برای ما مقدور نخواهد بود.
- ۱۰ حقیقت جالب درباره سیاره زهره (ونوس) که باید بدانید
- بزرگترین سیاره جهان هستی کجاست و چند برابر زمین است؟
- ترسناک ترین سیاره های جهان؛ سیاره هایی که جرئت نزدیک شدن به آنها را نداریم
اگر بخواهیم براساس معادلهی دریک پیش برویم، همهچیز کمی متفاوت خواهد بود. این معادله را یک اخترشناس به نام فرانک دریک فرمولبندی کرده و هدفش هم تخمین تعداد سیاراتی است که میتوانند میزبان حیات باشند. در این معادله، نرخ متوسط تولد ستارگان در کهکشان ما ضرب در کسری از این ستارگان میشود که سیاره دارند. سپس، این عدد در میانگین تعداد سیاراتی ضرب میشود که احتمالاً میتوانند از حیات در اطراف هر ستاره پشتیبانی کنند. در نهایت، این حاصلضرب در طول عمر متوسط یک سیارهی قابل سکونت ضرب میگردد. اگر این محاسبات را انجام دهیم، پاسخ نهایی بین ۱.۴ میلیارد تا ۲.۶۵ میلیارد سیاره خواهد بود.
آنچه یک سیاره نیاز دارد
صرف اینکه یک سیاره در منطقهی گلدیلاکس قرار بگیرد، به این معنا نیست که حتماً قابل سکونت است. این ناحیه فقط نشان میدهد که آن سیاره در فاصلهی مناسبی از ستارهی خود قرار دارد، فاصلهای که نه خیلی گرم است و نه خیلی سرد و به طور بالقوه میتواند شرایط را برای وجود آب مایع فراهم کند. اما قبل از اینکه حیات بتواند در چنین سیارهای شکل بگیرد، باید جزئیات بسیار بیشتری را موشکافانه بررسی کرد. برای اینکه یک سیاره بتواند میزبان حیات باشد، عوامل متعددی وجود دارند که باید در آن مهیا باشند.
الساندرو موربیدلی، سیارهشناس برجسته بر این باور است که برای آنکه سیارهای پذیرای حیات باشد، لازم است هفت فاکتور اساسی در آن وجود داشته باشد. نخستین مورد که پیشتر به آن پرداختیم، قرارگیری در فاصلهای مناسب از ستارهی میزبان است.
دومین عامل حیاتی، داشتن مدار مناسب است. اگر مدار سیاره به جای آنکه به یک دایرهی کامل نزدیک باشد، به شکل بیضی بسیار کشیده باشد، در طول گردش سالانه، دورههایی با تغییرات دمایی شدید تجربه خواهد کرد که احتمال بقای حیات در چنین مدارهایی را بسیار کاهش میدهد.
مورد بعدی، پایداری محور چرخشی سیاره است. در مقایسه با زمین، مریخ از محور چرخشی ثابتی برخوردار نیست و همین امر منجر به از دست دادن جو آن شده است. چهارمین عامل، وجود آب است. ترکیب جو نیز به عنوان عامل بعدی از اهمیت ویژهای برخوردار است. جو زمین سرشار از نیتروژن و اکسیژن است. اما اگر سیارهای سریعتر شکل گرفته باشد، ممکن است جوی غنی از هیدروژن و هلیوم داشته باشد و قادر به پشتیبانی از حیات نباشد.
عامل مهم بعدی، پدیده تکتونیک صفحهای است. شاید به آن توجه نکرده باشید، اما تکتونیک صفحهای به حفظ آب و هوای زمین کمک میکند. آتشفشانها گازهای گلخانهای آزاد میکنند، باران آنها را از جو میشوید و چرخهی دیاکسید کربن به این ترتیب ادامه مییابد. سیاراتی مانند زهره فاقد این ویژگی هستند.
آخرین عامل، نیاز یک سیاره به میدان مغناطیسی است. این میدان توسط هستهی مذاب و در حال چرخش زمین ایجاد میشود. به همین دلیل است که ما از ذرات باردار مرگباری که در فضا سرگردانند محافظت میشویم. علاوه بر این هفت مورد، عامل دیگری نیز وجود دارد که در فهرست ذکر نشده اما از اهمیت بسزایی برخوردار است: اجزای سازندهی واقعی حیات. کربن، اکسیژن، نیتروژن، هیدروژن، فسفر و گوگرد، عناصری هستند که زمینهی آغاز حیات را روی کرهی زمین فراهم آوردند.
همچنان که ما به جستجو و شناسایی سیارات جدید ادامه میدهیم، دانشمندان در سالهای متمادی امواج و نشانههایی را از کره زمین به فضا منتشر کردهاند. باور آنها بر این است که دستکم بیست و نه سیاره که احتمال میزبانی حیات در آنها وجود دارد، تا به امروز سیگنالهایی را از زمین دریافت کردهاند. حال، باید منتظر بمانیم و ببینیم آیا در نهایت سیارهای مثل زمین کشف خواهد شد که دارای حیات باشد یا خیر. نظر شما درباره تعداد سیارات قابل سکونت در جهان چیست؟
به احتمال خیلی زیاد حیات های موازی و حتی زندگی و حیات انسان یا حتی موجوداتی پیشرفته تر از ما انسانها یا عقب افتاده تر و حتی مثل حیات انسانها در زمین در سایر نقاط جهان هستی و کائنات در سیارات گوناگون وجود دارد ولی کشف انها با علم امروزی ما انسانها ب دلیل فاصله بسیار زیاد غیر ممکن است و شاید برای همیشه غیر ممکن باشد
به نظرم من در جهان که ما قرار داریم و امروز که بالای آن زندگی میکنیم او زمین است و دیگر سیارات هم وجود دارد مثل زمین هرگز مثل شرایط داخل زمین ما نبوده. قسمیکه شما گفتید هر سیاره ای دور یک ستاره قرار گیرد به این معنا نیست که حتمن حیات وجود داشته باشد..
سیاره ای شبیه به زمین پیدا نمیشه ،اگر بود الان ما شاهد انسانهای بودیم در سیارات دیگر ،سیارات دیگه قابل سکونت نیستند مگر اینکه قابل سکونتشان کنند بعضی از سیارات برای قابل سکونت کردن راحت ترند
این سیارات قابل سکونت آنقدر دور هستند که حتی با سرعت نور هم نمی شود آنجا رفت شاید در آینده فناوری کوانتم بتواند تک تک سلولهای بدن انسان را به سیارات دیگر مخابره کند و در آنجا پیکر انسان بازسازی شود
۲تا زمین و مشتری
یه توصیه برای کسانی که در مقابل درک موضوعات علمی مقاومت میکنن دارم. دوست عزیز هم وقت خودت رو بی جهت برای خوندن داری تلف میکتی و هم از اونجایکه معمولا اینگونه مطالب با پارادایم های ناشی از مسخ ذهنی شما در خرافات در تضاده بشدت اذیت میشین. پس توصیه میکنم تا وقتی ذهنتون رو آماده پذیرش واقعیت های علمی نکردین مطالعه خودتون رو به همون محدوده اعتقاداتون منحصر کنین.
این همه زحمت کشیدی مطلب و نوشتی فقط نظرات این مذهبی ها کافی بود ک کل زحماتت رو هیچ کنند. ولی دست شما درد نکنه بابت اگاهی دادن.
خداوند منان در قرآن فرموده من هفت آسمان و هفت زمین همانند هم آفریدم
این چه ربطی به دانش اخترشناسی دارد؟ اخترشناسان میگویند تا کنون سه تریلیون کهکشان را تخمین زده اند که در هر کهکشان بین صد تا چهارصد میلیارد ستاره وجود دارد. این عدد هفت چه ربطی به دانش اخترشناسی دارد؟
عجب ساده اید که رابطه با سیارات خطرات روابط با هم دارد همان تحریک بیگانگان وطمع تسخیر زمین توسط آنان با انتقال ویروس ها وباکترییهای ناشناخته و نابودی نسل انسان ها در زمین
اگر توانستید روی ماه که فقط خاک و سنگه زندگی کنید شاید بتونیم سیاره دیگه ای هم برای زندگی انتخاب کنیم!
فقط موضوع اکسیژن و آب نیست به فرض روزی سیاره ای هم پیدا شود که اکسیژن و آب داشته باشد. سفر به آنجا نشدنی و ناممکن است
به 3 دلیل :
1 – فاصله زمین با خورشید و جاذبه مناسب و تمام کانی های مورد نیاز زندگی انسان و این نظم حیرت انگیز در گذر زمان و فصل ها و آب و هوای مختلف روی زمین و……. فقط میشه گفت سبحان الله
2 – بعد از گذشت 60 سال هنوز هم سفر به ماه و مریخ حتی برای دو نفر هم دشوار است و انگار این همه هزینه بی فایده و هیچ ارزش ندارد
3 – در حال حاضر دولت ها روی شهرسازی و معماری و توسعه لوازم الکترونیک و سواری داخل شهری تمرکز کرده اند و هیچ اهمیتی به این سری مطالب نمیدهند پس الکی دنبال یک توهم فضایی در سیاره ناشناخته که حتی پیدا هم نشده و نمیشود نباشید
وسلام
اگه همین علم نبود که نمیدونستی مریخ چیه که الان داری دربارش حرف میزنی به جای تشکر از اینهمه زحمت که برای درک ما از جهان کشیدن میگه دنبالش نباشید چشم گلم از این روز به دستور سلیمانغلو کسی دنبال توهم فضایی نرود
عالی
و همه اینها به صورت تصادفی خلق شده و هیچ خالقی ندارد. یا خلق شده و به حال خود رها شده.یا اون بتها خلقش کردن یا مسیحی که به صلیبش کشیدن و نتونست از خودش دفاع کنه. چه قدر انسان میتونه آبله باشد.ای جن و انس اگر می توانید از اقطار سماوات خارج شوید.و انسان چقدر میتونه بیفکر باشه که بر خلاف دستورات خالقش رفتار کنه و مثل این اسرائیل غاصب خون های بی گناهان رو بریزه و با این حال تصور کنه بهترین مخلوق خداست.
تصادفی در کار نیست مثل این هست که بروی به یک بیابان بگویی اینجا به صورت یک هویی و خودکار برام ویلا و چشمه و رودخونه و ماشین درست شه!
اسرائیل هم صهیون هست یعنی کسانی که هیچ اعتقاد الهی ندارند و تمام دیدگاه شون همین چیزای مادی دنیاست (درست مثل فرعونیان و قوم نوح)
حتی در فیلم سازی هالیوود (بخون خالیوود) که توهین آشکار به پیامبران بارها و بارها دیده میشه هم دست همین صهیون هاست
پس کی اینو درست کرده خدا درست کرده ؟خودتون میگین خدا از همه چیز بزرگتره پس اون چیز بزرگ(خدا) رو کی خلق کرده اون که بتونه همچین افرینشی کنه خیلی چیز پیچیده ایه نمیشه که خودش درست شده باشه پس حرف خودت معنا نداره
خداوند خالق است مخلوق نیست که بخواید با صفات اجسام و مادیات وصفش کنید
با کفار نجس نفهم بحثی ندارم
ولی چونکه داری شبهه افکنی میکنی جوابت رو میدم
خداوند بی نیاز است برای همین خداست. نظریه رائلیان ها رو هم بخوای تا هزار تریلیون سال دیگه هم ادامه بدی به هیچ کجا نمیرسه و طبق این نظریه هر کدوم از بت های کذایی نکبت داغون شون هرکدوم شون این قدر نقص داره که خودش نیازمند یک سازنده دیگه است! و در نتیجه جهان هم نباید وجود میداشت
به همین خاطر موحدم هرچند اگر یک درصد از اون مغزت رو استفاده کنی اگر داشته باشی
در آخر زمان و مکان و شرق و غرب نباید برای خالق معنی ندارد
به قول فردوسی توانا بود هرکه دانا بود
ان شاء الله زودتر به جمع فرعونیان و قوم لوط در جهنم میپیوندی
تا به الآن اطلاعات و کشفیاتی شده که فقط افراد خاص به اون اطلاعات دسترسی دارن. شاید جایی هم کشف شده باشه مطمئنا غیر از انسان، موحودات دیگه ای هم در حهان هستی زندگی میکنن اما این اطلاعات در اختیار عموم قرار نگرفته. انسانهای کوته فکـــر از دایره کوچک تصــوراتشان فراتر نمی روند.
خدا چرا آفرینش درست و حسابی انجام نداد و جهان را پر از رنج و بدبختی آفرید و دنیا تنها مال پولدارهاست.
چه خوبه جایی که در اون درد و فقر و تورم و اعتیاد و اختلاس و تن فروشی و صف گوشت و مرغ و ماکارونی و گشت ارشاد و خرافات و خصوصا و خصوصا (دشمن) و موشک و دلار و طلا، با هم به اوج نرسن. انسانم آرزوست و یکروز بدون خبر بد
باسلام واحترام ،تمام اینها که فرمودید حاصل رفتار و وجود انسان است ،پس اگر انسان نباشد این موارد هم وجود نخواهد داشت ،تن … وخرافات حاصل تبعض و روحیه سوءاستفاده گری است .
چه خوبه جایی که درد و فقر و تورم و اعتیاد و اختلاس و تن فروشی و صف گوشت و مرغ و ماکارونی و گشت ارشاد و خرافات و خصوصا از همه مهمتر( دشمن) نباشه
دنبال سیاره ای دیگر برای حیات (زندگی) نگردید، همین اندازه که همین زمین را بهم ریختید بس است 🤣😂
اما اثبات اینکه هیچ سیاره ای بغیر از زمین برای حیات وجود ندارد ۱۴۰۰ سال پیش خدا در قرآن به آن اشاره کرده است ،
چرت نگو عمو
کامل درست میگی شما همین زمینو خراب کردیم بسه و بر این باورم اگر جایی هم پیدا بشه برای زندگی اونجاروهم مثل زمین نابود میکنن و آدم بد باز پاش باز میشه اونجا و همین آشو همین کاسه
کجا اشاره کرده؟ تاکنون صدها سیاره را اخترشناسان کشف کرده اند که شبیه زمین هستند اما مشکل فاصله بسیار دور آنها است که بشر با این فناوری فعلی نمیتواند به آن برسد
فقط باید در پیشگاه خالق بی همتا. به سجده شکر بریم و روزی هزاران بار شکرن الاالله را زبان بیاریم که خدای خوب مهربونی داریم که 20سال میگذرد تمامی نعمت های خدا برای بندگانش را دانشمندان میشمارن اما هنوزم نتوانستن تمام نعمت های خالق را کامل شمارش کنند،♥️خدا هیچ چیزی را بدون حکمت نیافریده بدون علت ،خدایی را شکرگذاری کنیم هر لحظه که به ما مریضی میدهد و درمانشم میدهد و به اذن خالق برگی از درخت بزمین نمی افتد مگر با اراده خودش خدایا دوستت داریم
با اینکه مقاله جدید نبود اما از اون لذت بردم
سپاس
سیاره قابل سکونت فقط زمینه تمام
با سلام و درود خدمت شما و خسته نباشید بابت گردآوری این مقاله ، من و ما این روزها بیشتر از پیش به این دست موضوعات روی خوش نشون میدیم ، و حالا نظرم بابت اینکه چه تعداد سیاره وجود دارد که بتوان در آن زندگی کرد و یا حیات در آن ها شکل بگیرد ؟ امروزه به لطف پیشرفت تکنولوژی و صرف وقت و هزینه های زیادی که در حال انجام است توانستیم فهم و درک بهتر و بیشتری از عالم هستی داشته باشیم منظورم از نظر وسعت و تنوع است، و این مجموعه به این وسعت که فرضآ کهکشان راه شیری در داخل اون ناپدید میشود نمی تواند همین طور بی دلیل و خود به خود وجود آمده باشد با این نظم و انضباط بی نظیر و اگر ما هنوز موفق نشده این چونین سیاره ایی را کشف کنیم دلیل بر وجود نداشتن آن نیست گذشته ی همین زمین را مطالعه کنیم برخورد شهاب سنگ بزرگ و در نهایت عصر یخبندان که تقریباً تمام گونه های گیاهی جانوری را تا مرز انقراض کشاند و اگر ما در آن زمان از جایی دیگر به همین زمین سرشار از حیات و زندگی مشاهده میکردیم یک درصد هم احتمال حیات به این سیاره نمی دادیم ،اما امروز را مشاهده کنید با اینکه انسان با تخریبی که در سطح این سیاره به وجود آورده که باعث به هم خوردن اکو سیستم های زیادی شده است اما طبیعت همواره پرقدرت تمام نیازهای موجودات زنده را فراهم میسازد ،نکته اگر امروز سیاره ایی را مشاهده می کنیم یا بیش از اندازه سرد و یا غیر قابل باور گرم است دلیلی بر این نمیشود که حیات در آن شکل نخواهد گرفت و آن سیاره امروز فرایندی را سپری میکند که فرداهایی نه چندان دور میزبان حیاتی بهتر و فوقالعاده تر از زمین باشد و این بخشی از خلقت است و ما همانگونه که خداوند متعال به ما وعده ی جاودانگی داده است (جاودانگی=بی نهایت) و بدون هیچگونه تردید به وعده ی خود عمل میکند نباید به این موضوع بسنده کرد که زمین تنها جایی است که دارای حیات و سکونت است ما انسان آفریده شدیم و از زمان شروع تجربه میکنیم انواع و اقسام مختلف و بعد های گوناگون زندگی را تا هیچ پایانی ، ما چه بخواهیم و چه نخواهیم باید باشیم، ممنون و سپاس از انتشار سطحی از دانش و آگاهی و این رسالت انسان است ، بدرود و خدانگهدار
کوتاه فکر نباشید