تاثیر گیاهان آپارتمانی بر انسان

آیا گیاهان آپارتمانی برای انسان مثل خانواده هستند؟

بررسی‌های علمی نشان می‌دهد که گیاهان آپارتمانی می‌توانند تاثیر بسیار مثبتی بر جنبه‌های مختلف زندگی انسان داشته باشند. آیا آنها می‌توانند همچون یک عضو خانواده محسوب شوند؟

این روزها کافی است وارد هر خانه یا اداره‌ای شوید تا طیف گسترده‌ای از گیاهان آپارتمانی را در قسمت‌های مختلف مشاهده کنید. بازار جهانی این گیاهان نیز با سرعت در حال رشد است. حتی تخمین زده می‌شود که ارزش این بازار تا سال ۲۰۳۱ به بیش از ۲۸ میلیارد دلار برسد. با توجه به تاثیر مثبت گیاهان آپارتمانی بر زندگی انسان، آیا می‌توان آنها را به‌عنوان عضو جدید خانواده‌ها شناخت؟

فهرست مطالب

تغییر جایگاه گیاهان آپارتمانی در زندگی انسان به‌خاطر تاثیر حیرت‌انگیز تاثیر گیاهان آپارتمانی بر انسان

اگرچه در سال‌های اخیر توجه به گیاهان آپارتمانی بیشتر شده است، اما باید بدانید که نگه داشتن آنها در خانه سابقه‌ای چند هزار ساله دارد. داده‌های تاریخی نشان می‌دهد که سازندگان اهرام مصر از قرن سوم بیش از میلاد گیاهان را به خانه آوردند. شواهد باقی‌مانده از شهر نابود‌شده پمپئی نیز به چنین عادتی در ۲۰۰۰ سال پیش اشاره دارد.

در انگلستان قرون وسطی هم نگه‌داشتن گیاهان در خانه برای مصارف غذایی و دارویی امری رایج بود. هرچند از نیمه‌دوم قرن بیستم نگاه‌ها به گیاهان آپارتمانی تغییر کرد. حالا کسی نمی‌تواند تاثیر ویژه گیاهان آپارتمانی بر زندگی انسان را انکار کند.

تاثیر گیاهان آپارتمانی بر زندگی انسان

بررسی‌های علمی در سال‌های اخیر نشان داده است که گیاهان آپارتمانی می‌توانند در زمینه‌های مختلف به ما کمک کنند. آشکارترین گزینه بهبود کیفیت هوا است. گیاهان می‌توانند مواد سمی موجود در هوا را جذب کرده و سطح اکسیژن را افزایش دهند. آنها همچنین رطوبت داخلی خانه را بیشتر می‌کنند. این مسئله باعث می‌شود که کمتر دچار مشکلات تنفسی شوید و احتمال حساسیت‌های پوستی نیز کاهش یابد.

تاثیر گیاهان آپارتمانی بر انسان

تاثیر گیاهان آپارتمانی بر زندگی انسان بسیار گسترده‌تر است. مراقبت از گیاهان باعث می‌شود که سطح استرس انسان کاهش یابد و آرامش بیشتری داشته باشیم. همچنین فرد خوش‌اخلاق‌تر خواهد بود و از عصبانیت فاصله می‌گیرد. بارها مشاهده شده است که نگهداری از گیاهان آپارتمانی اضطراب و افسردگی فرد را کاهش داده و سبب شده که حس غرور و افتخار داشته باشد.

جالب است بدانید نگهداری گیاهان آپارتمانی در اتاق یک فرد بیمار می‌تواند سرعت بهبود مریضی یا عوارض عمل جراحی را افزایش ببخشد. نگهداری از آنها در محیط کار نیز خالی از لطف نیست. چراکه گیاهان می‌توانند تمرکز و خلاقیت شما را افزایش داده و به بهینگی بیشتر منجر شوند.

نقش گیاهان به‌عنوان عضوی از خانواده

حالا که به تاثیر گیاهان آپارتمانی بر زندگی انسان پرداختیم نقش آنها در خانواده را بررسی می‌کنیم. بسیاری از افراد تمایل دارند از یک حیوان خانگی نگهداری کنند. هرچند حیوانات خانگی گاهی آزاردهنده می‌شوند و ممکن است با خرابکاری‌های خود خرج زیادی را روی دست شما بگذارند. همچنین نگهداری از آنها به وقت و انرژی نسبتا زیادی نیاز دارد.

اینجاست که اضافه کردن گیاهان آپارتمانی به‌عنوان عضوی از خانواده به‌عنوان ایده‌ای جذاب جلوه می‌کند. هر گیاه نیازه‌های منحصر‌به‌فرد خود را دارد و بر اساس الگوی مشخصی رشد می‌کند. حتی می‌توان گفت که آنها شخصیت‌های متفاوتی دارند. در سال‌های اخیر نیز دانشمندان موفق شده‌اند صدای جیغ گیاهان را ضبط کنند. آنها درد و خطر را احساس می‌کنند و آن را با فریاد به دیگران خبر می‌دهند.

گل و گیاه

در واقع دیگر نمی‌تواند به‌گیاه به‌عنوان موجودی بی‌روح و کسل‌کننده نگاه کرد. تاثیر گیاهان آپارتمانی بر زندگی انسان باعث شده که برای افراد زیادی به‌عنوان عضوی از خانواده شناخته شوند. این تغییر دلایل خاص خود را دارد.

اول از همه اینکه نگهداری از گیاهان باعث می‌شود نوعی حس مسئولیت‌پذیری در شما شکل بگیرد. مشاهده رشد گیاه و یا بهبود آن پس از آسیب می‌تواند باعث شود که احساس خوشحالی و غرور کنید. گویی که از فرزند خود مراقبت کرده‌اید.

برای گروهی از افراد گیاهان معنای عمیق‌تری دارند. گاهی یک گیاه می‌تواند یادآور عزیزی فوت‌کرده باشد. گاهی نیز نگهداری از گیاه بومی یک کشور می‌تواند برای فرد مهاجرت کرده حس نوستالژی را زنده کند. اینجاست که تاثیر گیاهان آپارتمانی بر زندگی انسان حتی از یک عضو خانواده نیز فراتر می‌رود.

بیشتر بخوانید

ارتباط نزدیک با گیاه و مشاهده رشد آرام آنها سبب می‌شود که فرد آرام‌تر شود. در واقع حضور آنها سبب می‌شود که اعضای خانواده صبر بیشتری هنگام تعامل با یکدیگر به‌خرج دهند. گاهی نیز حضور گیاه سبب می‌شود که از مشکلات روزمره خود دور شوید و سراغ عضوی از خانواده بروید که چیزی به مشکلات شما اضافه نمی‌کند.

تغییر نگاه افراد به گیاهان در طول دهه‌های گذشته

داده‌های پژوهش انجام شده در استرالیا نشان می‌دهد که نقش گیاهان آپارتمانی به‌عنوان یکی از اعضای خانواده توسط افراد زیادی پذیرفته شده است. حدود ۱۴ درصد از افراد گفته‌اند که ارتباط بسیار تنگاتنگی با گیاهان خود دارند. آنها گیاهان را همچون فرزندان خود می‌دانند و مثل سایر اعضای خانواده به نیازهای آنها رسیدگی می‌کنند. همچنین نابودی یا آسیب دیدن گیاه می‌تواند سبب ناراحتی و غم این افراد شود.

حدود ۴۲ درصد از افراد از وقت گذراندن با گیاهان خود لذت می‌برند. هرچند که ارتباط عاطفی بسیار عمیقی با آنها ندارند. این افراد هنگام رشد گیاه بسیار خوشحال و هنگام نابودی آن ناراحت می‌شوند. هرچند گیاه را به‌عنوان عضو درجه دوم خانواده خود می‌دانند.

تاثیر گیاهان آپارتمانی بر انسان

به‌باور ۲۳ درصد از افراد گیاهان صرفا نقشی تزئینی دارند. این گروه کمترین وقت ممکن را صرف گیاهان خود می‌کنند و به تاثیر گیاهان آپارتمانی بر زندگی انسان اهمیت نمی‌دهند. آنها هرگز نمی‌توانند تصور کنند که گیاهان در حد یکی از اعضای خانواده باشند.

نتایج بررسی‌ها نشان می‌دهد که ۲۱ درصد افراد نیز نه‌تنها هیچ رابطه‌ای با گیاهان آپارتمانی ندارند، بلکه حتی نمی‌خواهند از آنها نگهداری کنند. این گروه عمدتا گیاهان را به‌عنوان هدیه دریافت کرده‌اند و حتی به‌ندرت حاضر هستند به آنها آب دهند.

در زندگی مدرن انسان‌ها بیشتر از گذشته به آرامش نیاز دارند. آنها با مشکلات و دغدغه‌های گوناگون احاطه شده‌اند و نمی‌توانند وقت زیادی برای یک حیوان خانگی پردردسر بگذارند. اینجاست که نگاه کردن به گیاه به‌عنوان عضوی از خانواده که کمترین انتظارات را دارد می‌تواند مفید باشد.

پاسخ بدهید

وارد کردن نام و ایمیل اجباری است | در سایت ثبت نام کنید یا وارد شوید و بدون وارد کردن مشخصات نظر خود را ثبت کنید *

*