ایرانسل

وزیر ارتباطات: ایرانسل با تکیه بر تجربه بین‌المللی و بومی، خدمات اداری به مردم را ارتقا می‌دهد

امضای تفاهم‌نامه وزارت ارتباطات، سازمان اداری و ایرانسل برای اجرای سامانه فواد (فوریت‌های اداری). جزئیات همکاری سه‌جانبه برای بهبود خدمات به مردم.

طی مراسمی در روز دوشنبه، اول اردیبهشت ماه ۱۴۰۴، در محل وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات، تفاهم‌نامه همکاری مشترک سه‌جانبه‌ای میان این وزارتخانه، سازمان اداری و استخدامی کشور و شرکت ایرانسل به امضا رسید. هدف از این تفاهم‌نامه، راه‌اندازی و اجرای «سامانه فوریت‌های اداری» موسوم به «فواد» است که مسئولیت پیاده‌سازی آن بر عهده شبکه ارتباطات یکپارچه ایرانسل (شایا) گذاشته شده است.

این مراسم با حضور مقامات عالی‌رتبه از جمله معاون رئیس‌جمهوری و رئیس سازمان اداری و استخدامی کشور، وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات، رئیس سازمان فناوری اطلاعات ایران، رئیس سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی، معاونین سازمان اداری و استخدامی، مدیرعامل ایرانسل و اصحاب رسانه برگزار شد.

ایرانسل

سامانه فواد با هدف ایجاد بستری برای رسیدگی سریع و مؤثر به مسائل و شکایات اداری مردم در نهادهای دولتی و حاکمیتی طراحی شده است. اجرای این سامانه بخشی از پروژه بزرگتر دولت هوشمند محسوب می‌شود که از اولویت‌های اصلی دولت عنوان شده است.

در این نشست بر اهمیت پیشبرد پروژه دولت هوشمند با توجه همزمان به سه مولفه کلیدی شامل اصلاح فرآیندها (در حیطه وظایف سازمان اداری و استخدامی)، به‌کارگیری فناوری‌های نوین و توانمندسازی نیروی انسانی تاکید شد. اشاره شد که با وجود تلاش‌های صورت گرفته، مزایای دولت هوشمند هنوز به طور کامل در زندگی روزمره مردم ملموس نشده است و ابراز امیدواری شد که اجرای طرح فواد با اتکا به توانمندی بخش خصوصی مانند ایرانسل، گامی بلند در جهت بهبود خدمات، افزایش شفافیت و مقابله با فساد باشد.

ایرانسل

همچنین، بر نقش حکمرانی داده‌محور به عنوان یکی از موارد مورد تاکید ریاست جمهوری اشاره گردید و عنوان شد که انتخاب ایرانسل برای اجرای این طرح، به دلیل تجارب موفق این اپراتور در توسعه سکوهای خدماتی، جلب رضایت مشتریان و استفاده از ظرفیت‌های بین‌المللی در کنار توان داخلی بوده است. از ایرانسل خواسته شد تا امکان ادغام یک «دستیار هوشمند خدمات دولت» در سامانه فواد را برای کاهش سردرگمی مراجعین بررسی کند، زیرا یکپارچه‌سازی سامانه‌های جزیره‌ای موجود می‌تواند به ارائه خدمات بهتر منجر شود. دو کارکرد اصلی سامانه فواد، ارتقای کیفیت خدمت‌رسانی به مردم و امکان پیگیری شکایات و نظارت دقیق‌تر بر عملکرد دستگاه‌ها عنوان شد.

از سوی دیگر، تاکید شد که رضایت مردم از خدمات اداری، معیار اصلی سنجش موفقیت کارگزاران دولتی است. اشاره شد که پیش از این، عدم وجود وحدت فرماندهی و استفاده نشدن از خروجی تلاش‌ها در حوزه هوشمندسازی، از چالش‌های موجود بوده که تدوین و ابلاغ نقشه راه دولت هوشمند با همکاری دستگاه‌های مرتبط، گامی در جهت رفع این چالش‌ها است. همچنین بیان شد که واگذاری امور اجرایی به بخش خصوصی توانمندی چون ایرانسل، با حفظ نقش راهبری توسط دولت، به افزایش رضایتمندی عمومی کمک خواهد کرد. سامانه فواد به عنوان یکی از پروژه‌های کلیدی برای سوق دادن دستگاه‌های اجرایی به سمت ارائه خدمات مطلوب‌تر معرفی گردید.

ایرانسل

بر اساس اطلاعات ارائه شده، مراحل اجرایی پروژه فواد با توجه به اولویت آن، از حدود دو ماه پیش و حتی قبل از امضای رسمی تفاهم‌نامه توسط ایرانسل آغاز شده و نرم‌افزار ویژه‌ای برای آن توسعه یافته است. این سامانه در فاز آزمایشی توانسته است زمان پاسخگویی به شکایات را به کمتر از پنج ساعت برساند که دستاوردی قابل توجه حتی در سطح بین‌المللی و یک تحول در نظام اداری تلقی می‌شود.

طبق برنامه‌ریزی، سامانه فواد در همین ماه (اردیبهشت ۱۴۰۴) در استان قزوین به بهره‌برداری می‌رسد و پس از آن، اجرای سراسری آن در کشور دنبال خواهد شد. پیش‌بینی می‌شود داده‌های حاصل از شکایات و بازخوردهای ثبت شده در این سامانه، منبع ارزشمندی برای شناسایی چالش‌های فرآیندهای اداری و اصلاح آن‌ها باشد و از ایرانسل خواسته شد تا در تحلیل این داده‌ها و ارائه گزارش‌های لازم همکاری کند.

لازم به ذکر است که اجرای پروژه فواد در پی تفاهم‌نامه اولیه بین ایرانسل و سازمان امور اداری و استخدامی کشور در بهمن‌ماه ۱۴۰۳ آغاز شده بود. ایرانسل از طریق شبکه شایا، مجموعه‌ای از خدمات شامل مرکز تماس یکپارچه، گفتگوی برخط، مشاوره و مدیریت مرکز ارتباط، راهکارهای ارتباطی دیجیتال، زیرساخت جلسات آنلاین و آموزشی و سرویس‌های مبتنی بر API را برای اجرای این سامانه ارائه خواهد داد.

بیشتر بخوانید

پاسخ بدهید

وارد کردن نام و ایمیل اجباری است | در سایت ثبت نام کنید یا وارد شوید و بدون وارد کردن مشخصات نظر خود را ثبت کنید *

*