فونیکس FX PHEV

شکار فونیکس اف ایکس پلاگین هیبریدی در شانگهای 2025

در نمایشگاه خودرو 2025 شانگهای فرصتی شد تا از نزدیک با کراس اور فونیکس اف ایکس فیس لیفت پلاگین هیبریدی یا همان چری اومودا C5 PHEV را شکار کنیم که در ادامه با مشخصات فنی و شانس واردات آن به ایران همراه شما هستیم.

در هیاهوی نمایشگاه بین‌المللی خودرو شانگهای ۲۰۲۵، چری به عنوان یکی از بزرگترین خودروسازان چین، از نسخه جدیدی در خانواده محبوب اومودا (Omoda) رونمایی کرد که مدل پلاگین هیبریدی جدید اومودا C5 به حساب می‌آید. این خودرو که با کد داخلی T19CFL شناخته می‌شود و در واقع نسخه پاک‌تر و قوی‌تر همان فونیکس FX خودمان است، با هدف گسترش حضور در بازارهای صادراتی معرفی شده است. با توجه به حضور موفق نسخه‌های بنزینی و تمام الکتریکی فونیکس FX در بازار ایران، رونمایی از فونیکس اف ایکس پلاگین هیبریدی می‌تواند خبری هیجان‌انگیز برای علاقه‌مندان به کراس‌ اوورهای مدرن و کم‌مصرف در کشورمان باشد و پازل خانواده FX را کامل کند. در ادامه سعی می‌کنم تا وجه‌های مختلف این خبر را در اخبار خودرو گجت نیوز بررسی کنیم.

فهرست مطالب

مشخصات فنی و امکانات فونیکس اف ایکس پلاگین هیبریدی

چری اومودا C5 PHEV

مهم‌ترین بخش فونیکس اف ایکس PHEV، قوای محرکه پیشرفته آن است. اگرچه چری هنوز مشخصات فنی دقیق این مدل را به طور رسمی تایید نکرده، اما انتظار می‌رود این خودرو از همان سیستم هیبریدی قدرتمند چری موسوم به Kunpeng Super Hybrid بهره ببرد که پیش از این روی مدل‌های دیگری مانند لوکانو L7 پلاگین هیبریدی یا فونیکس تیگو 7 پرو e پلاس نیز نصب شده است.

بیشتر بخوانید

با الگوبرداری از دو خودرو یاد شده می‌توان پیش‌ بینی کرد که فونیکس اف ایکس پلاگین هیبریدی از ترکیب یک موتور ۱.۵ لیتری توربو شارژ بنزینی و یک موتور الکتریکی قدرتمند استفاده کند. موتور بنزینی احتمالا حداکثر قدرت حدود ۱۴۱ اسب بخار و حداکثر گشتاور ۲۱۵ نیوتن‌ متر تولید می‌کند. موتور الکتریکی نیز به تنهایی قادر به تولید حداکثر قدرت ۱۵۰ کیلو وات یعنی حدود ۲۰۱ اسب بخار است. اما نکته شگفت‌انگیز، قدرت و گشتاور ترکیبی این سیستم است که به ۲۵۵ کیلو وات یعنی حدود ۳۴۲ اسب بخار و ۵۲۵ نیوتن‌ متر می‌رسد! این ارقام، فونیکس FX پلاگین هیبریدی را به یکی از قوی‌ترین کراس‌ اوورهای کامپکت بازار تبدیل خواهد کرد و عملکردی بسیار چالاک و هیجان‌انگیز را برای آن به ارمغان می‌آورد.

انرژی مورد نیاز موتور الکتریکی توسط یک بسته باتری با ظرفیت ۱۸.۳ کیلووات ساعت تامین می‌شود که طبق استاندارد WLTP، امکان پیمایش مسافتی در حدود ۹۰ کیلومتر را به صورت تمام الکتریکی فراهم می‌کند. این برد الکتریکی برای پوشش ترددهای روزانه شهری بسیاری از افراد کافی به نظر می‌رسد و می‌تواند منجر به کاهش چشمگیر مصرف سوخت و آلایندگی شود. این خودرو بر روی پلتفرم T1X چری ساخته شده است. در بخش امکانات رفاهی و ایمنی نیز انتظار می‌رود شاهد لیست کاملی مشابه نسخه‌های فول آپشن فعلی FX باشیم که می‌تواند شامل مواردی مانند سقف پانوراما، سیستم‌های کمک راننده پیشرفته ADAS سطح 2، دوربین ۳۶۰ درجه، تهویه مطبوع اتوماتیک، شارژر بی‌سیم و غیره باشد.

طراحی ظاهری و ابعاد

فونیکس اف ایکس پلاگین هیبریدی

برخلاف نسخه الکتریکی که طراحی جلوی آن تفاوت چندانی با نسخه بنزینی نداشت، فونیکس اف ایکس پلاگین هیبریدی یا همان چری اومودا C5 PHEV با چهره‌ای کاملا متمایز ظاهر شده است. طراحان چری برای این نسخه، از یک پنل جلویی بسته و مشابه خودروهای تمام الکتریکی استفاده کرده‌اند که به طور یکپارچه با چراغ‌های دو قسمتی کشیده در طرفین ادغام شده و ظاهری اسپرت و آینده‌نگرانه به خودرو بخشیده است. لوگوی برند OMODA که در ایران به FOWNIX تغییر می‌کند نیز در بالای این پنل قرار گرفته و انتظار می‌رود در قسمت پایینی سپر، دریچه‌هایی برای تهویه سیستم هیبریدی تعبیه شده باشد.

فونیکس اف ایکس پلاگین هیبریدی

فونیکس اف ایکس مدیران خودرو

نمای جانبی خودرو شباهت زیادی به نسخه‌های بنزینی و برقی فعلی دارد. یعنی همان خطوط پویا، سقف با رنگ متفاوت، روف‌ رک مشکی و رینگ‌های آلومینیومی با طراحی آیرودینامیک به چشم می‌خورند. در نمای عقب، تغییرات جزئی در گرافیک چراغ‌ها و طراحی سپر اعمال شده و خروجی‌های اگزوز به صورت مخفی طراحی شده‌اند تا بر ماهیت پاک‌تر خودرو تاکید شود.

با توجه به اینکه هنوز اطلاعات دقیقی از ابعاد و اندازه‌های فونیکس اف ایکس پلاگین هیبریدی منتشر نشده است، می‌توان ابعاد نسخه بنزینی این خودرو را به عنوان یک تخمین در نظر گرفت. فونیکس اف ایکس بنزینی دارای طول 4400 میلی‌ متر، عرض 1830 میلی‌ متر و ارتفاع 1585 میلی‌ متر است و فاصله محوری آن 2630 میلی‌ متر می‌باشد.

طراحی داخلی، کابین و داشبورد

فونیکس FX PHEV

بر اساس اطلاعات اولیه و مشاهدات از خودروی به نمایش درآمده در شانگهای، به نظر می‌رسد کابین، اتاق، داشبورد و طراحی داخلی فونیکس اف ایکس پلاگین هیبریدی تفاوت عمده‌ای با نسخه‌های بنزینی و الکتریکی که در حال حاضر در ایران عرضه می‌شوند، نداشته باشد. این بدان معناست که همچنان شاهد همان داشبورد مدرن با دو نمایشگر دیجیتال کلاستر و مولتی مدیا، فرمان دی کات اسپرت، کنسول میانی با طراحی خاص و صندلی‌های با فرم اسپرت خواهیم بود. حفظ این طراحی آشنا می‌تواند برای مشتریانی که پیش از این با کابین FX ارتباط برقرار کرده‌اند، نکته مثبتی تلقی شود. البته ممکن است در جزئیاتی مانند گرافیک پشت آمپر برای نمایش اطلاعات سیستم هیبریدی یا دکمه‌های مربوط به حالت‌های رانندگی الکتریکی، تغییراتی اعمال شده باشد.

قیمت و شانس واردات فونیکس اف ایکس پلاگین هیبریدی به ایران

در حال حاضر شرکت سازنده هیچ عددی را برای قیمت فونیکس اف ایکس پلاگین هیبریدی اعلام نکرده است اما با توجه به در نظر گرفتن مشخصات فنی و ایجاد رقابت با محصولات مشابه، می‌توان حدس زد که این خودرو در محدوده قیمت 25 هزار دلار راهی بازار چین خواهد شد.

بیشتر بخوانید

در مورد داستان مونتاژ یا واردات آن در ایران نیز باید گفت که شرکت مدیران خودرو با عرضه هوشمندانه فونیکس FX در دو نسخه بنزینی و فونیکس اف ایکس تمام برقی، توانست توجه بخش قابل توجهی از بازار کراس‌ اوورهای اسپرت و جوان‌ پسند کشور را به خود جلب کند. طراحی جذاب و متفاوت FX، امکانات رفاهی مناسب و عملکرد فنی قابل قبول، باعث شد این خودرو به یکی از بازیگران مهم در سبد محصولات برند فونیکس تبدیل شود. حال، با معرفی نسخه PHEV در مبدا، این سوال مطرح می‌شود که آیا مدیران خودرو قصد دارد با افزودن فونیکس FX پلاگین هیبریدی، حق انتخاب بیشتری به مشتریان ایرانی بدهد و جایگاه این خانواده را مستحکم‌تر کند؟ برای جواب به این سوال باید گفت که در حال حاضر برند فونیکس در سبد محصولات خود میزبان تیگو 7 پرو e پلاس است و همین موضوع، شانس مونتاژ یا واردات فونیکس اف ایکس PHEV در ایران را کم می‌کند.

گالری عکس

پاسخ بدهید

وارد کردن نام و ایمیل اجباری است | در سایت ثبت نام کنید یا وارد شوید و بدون وارد کردن مشخصات نظر خود را ثبت کنید *

*