در حاشیه نمایشگاه شانگهای و بازدید از غرفه شرکت بایک، نیم نگاهی به کراس اور تمام برقی آرک فاکس تی 1 – ArcFox T1 از زیرمجموعه جدید BAIC داشتیم که یک محصول اقتصادی و ارزان قیمت اما با توان 230 اسب بخار قدرت است و در ادامه با مشخصات فنی آرک فاکس T1 همراه شما خواهیم بود.
در هیاهوی معرفی محصولات جدید در نمایشگاه بینالمللی خودرو شانگهای ۲۰۲۵، برند آرک فاکس (Arcfox)، زیرمجموعه خودروهای الکتریکی گروه بایک، در کنار سدان برقی آرک فاکس S5 از جدیدترین عضو خانواده محصولات سری T خود با نام آرک فاکس تی 1 رونمایی کرد. این کراس اوور کوچک تمام الکتریکی که به عنوان بخش مهمی از خط تولید سری T آرک فاکس معرفی شده، با هدف به چالش کشیدن قواعد بازار خودروهای کلاس کراس اوورهای کوچک شهری و ایجاد تحول در این سگمنت، پا به میدان گذاشته است. این خودرو با بهرهگیری از جدیدترین زبان طراحی خانوادگی این برند، نویدبخش ترکیبی از فضای داخلی جادارتر، طراحی جذاب و کارایی الکتریکی است که میتواند توجه بسیاری از خریداران جوان و خانوادههای شهری را به خود جلب کند.
معرفی کامل آرک فاکس T1
نمای بیرونی آرک فاکس T1 که برای اولین بار در نمایشگاه شانگهای به نمایش درآمد، جذابیت بصری قابل توجهی دارد و به خوبی جدیدترین زبان طراحی خانوادگی Arcfox را به نمایش میگذارد. اگرچه شکل کلی خودرو ساده و جمع و جور توصیف شده، اما جزئیات آن حس مدرنیته و پویایی را القا میکنند. در نمای جلویی، جلوپ نجره کاملا بسته که مشخصه خودروهای الکتریکی است، به همراه یک گروه چراغ روشنایی روز سرتاسری، چهرهای پیشرفته و فناورانه ایجاد کرده است. در داخل این گروه نوری، چندین مجموعه با طراحی مثلثی به کار رفته که به گفته شرکت سازنده، حس تکنولوژی را تقویت میکند. سپر جلوی کاملا محصور نیز علاوه بر ایجاد ظاهری یکپارچه، به بهبود ضریب درگ و افزایش راندمان آیرودینامیکی کمک میکند. بخش پایینی سپر جلو نیز با طرحی شبیه به الگوی سنگ مرمر تزئین شده و ظاهری بسیار فناورانه به این بخش بخشیده است. همچنین، طراحی داخلی سپر با گوشههای تاخورده و خطوط افقی متعدد، به ایجاد حس لایهبندی در نمای جلو کمک کرده است.
نمای جانبی آرک فاکس T1 نیز طراحی تکنولوژیکی دارد. خطوط بدنه فشرده اما چابک به نظر میرسند. نکته جالب توجه، استفاده از همان الگوی شبیه به سنگ مرمر بخش جلویی، بر روی قاب آینههای جانبی و تزئینات پنل دربها است که هماهنگی بصری زیبایی ایجاد میکند. سقف و دستگیرههای درب به رنگ مشکی رنگ آمیزی شدهاند که احتمالا به ایجاد جلوه سقف شناور کمک میکند. این خودرو به رینگهای ۱۸ اینچی با طراحی (Cyclone) و تمرکز بر کاهش درگ آیرودینامیکی مجهز شده که بسیار جذاب توصیف شدهاند. یکی از مهمترین ویژگیهای طراحی جانبی، موقعیت چرخهاست که به لطف فاصله محوری بلند، چرخهای جلو و عقب به لبههای انتهایی خودرو نزدیکتر شدهاند که علاوه بر ایجاد ظاهری استوارتر، به طور بالقوه به افزایش فضای داخل کابین نیز کمک شایانی میکند.
در نمای عقب، طراحی آرک فاکس T1 با وجود ابعاد کوچک، همچنان دارای لبهها و گوشههای مشخصی است و از فرمی بهره میبرد که در بالا باریکتر و در پایین پهنتر است تا حس پایداری بیشتری را القا کند. گروه چراغهای عقب نیز به صورت سرتاسری طراحی شده و با ترکیب سطوح صاف و سهبعدی از طریق چیدمان خطوط هندسی ساده، شناساییپذیری بالایی را چه در روز و چه در شب برای خودرو فراهم میکند. چراغهای راهنمای جانبی با طراحی خطی تاخورده نیز حس آوانگاردی به نمای عقب بخشیدهاند. بخش پایینی سپر عقب دارای یک دیفیوزر مشکی رنگ است که چراغ مهشکن مرکزی را در خود جای داده است.
- آیتو M8 در قامت یک شاسی بلند لاکچری به میدان آمد
- چری تیگو 9L؛ سانتافه چینی از راه رسید
- تویوتا bZ5، کراس اور برقی با برد بالا و تکنولوژی رانندگی خودکار پیشرفته
از نظر ابعادی، آرک فاکس T1 برگ برنده خود را رو میکند. طول این خودرو ۴۳۳۷ میلی متر، عرض آن ۱۸۶۰ میلی متر و ارتفاع آن ۱۵۷۲ میلی متر است. اما نکته کلیدی، فاصله بین دو محور ۲۷۷۰ میلی متری آن است. این ابعاد، به خصوص فاصله محوری بلند، به طور قابل توجهی از رقبای معمول در این کلاس، بزرگتر بوده و آن را در حد و اندازههای خودروهای سایز متوسط قرار میدهد. آرک فاکس تاکید دارد که این ابعاد بزرگتر، مزیت آشکاری نسبت به رقبا ایجاد کرده و فضای داخلی بهتری را فراهم میکند، هرچند امکان بررسی عملی فضای داخلی در زمان رونمایی وجود نداشت.
مشخصات فنی و امکانات
اطلاعات منتشر شده در مورد مشخصات فنی آرک فاکس تی 1 در حال حاضر بسیار محدود است. آنچه تایید شده، استفاده از یک سیستم قوای محرکه تک موتوره است که حداکثر قدرتی معادل 170 کیلو وات یعنی حدود 230 اسب بخار قدرت تولید میکند. باتری مورد استفاده در آرک فاکس T1 از نوع لیتیوم آهن فسفات (LFP) است و همانطور که میدانید، باتریهای LFP به ایمنی بالا و هزینه تولید کمتر شهرت دارند. همچنین حدس میزنیم که این خودرو میزبان دستیار رانندگی خودکار ADAS سطح 2 باشد و امکاناتی نظیر کروز کنترل تطبیقی، هشدار خروج از خط، دستیار حرکت بین خطوط و … را در اختیار راننده قرار دهد. با توجه به اینکه برند ArcFox، مسئولیت ساخت خودروهای اقتصادی اما فناورانه بایک را بر عهده دارد، حدس میزنیم که قیمت آرک فاکس T1 کمتر از 16 هزار دلار باشد که همین موضوع، این خودرو را به یک گزینه عالی و ارزان قیمت برای حضور در کشور ما تبدیل میکند. هرچند که تا کنون، حتی زمزمههای ورود این برند به کشور ما نیز وجود نداشته است و همه چیز در آیندهای نزدیک مشخص خواهد شد.