کراس اور چری Omoda 3

چری اومودا C3 معرفی شد؛ نسل جدید ام وی ام ایکس 33

زیرمجموعه جدید شرکت چری یعنی برند Omoda که در ایران به لطف محصولاتی نظیر فونیکس اف ایکس شناخته می‌شود، از نسل جدید ام وی ام ایکس 33 با نام اومودا C3 رونمایی کرد که در ادامه با مشخصات فنی آن همراه شما هستیم.

برند نوپای اومودا (Omoda)، که به عنوان زیرمجموعه جوان‌ پسند و فناورانه گروه چری شناخته می‌شود، همواره تلاش کرده تا با طراحی‌های جسورانه و تمرکز بر سبک زندگی دیجیتال و ساخت محصولاتی نظیر فونیکس اف ایکس برقی، خود را از رقبا متمایز کند. این برند در تازه‌ترین اقدام خود در مقر اصلی‌اش در شهر ووهو چین، از کراس‌ اوور کامپکت و جدید اومودا C3 که در برخی بازارها با نام اومودا 3 نیز شناخته خواهد شد رونمایی کرد. این خودرو که قرار است عرضه جهانی آن از اکتبر 2025 یعنی آبان 1404 آغاز شود، نماینده جسورانه‌ترین تلاش اومودا برای تسخیر بازار مشتریان جوان است و به نظر می‌رسد قواعد بازی را در طراحی خودروهای این کلاس بازنویسی کرده است.

اومودا C3 با طراحی رادیکال الهام‌ گرفته از دنیای ربات‌ها، سفینه‌های فضایی و فرهنگ بازی‌های ویدیویی، مرزهای بین طراحی خودرو و سبک زندگی دیجیتال را کمرنگ می‌کند. با توجه به استراتژی‌های جهانی اومودا و سابقه حضور موفق محصولات چری (MVM) در ایران، این خودرو می‌تواند اهمیت ویژه‌ای برای بازار کشورمان داشته باشد و به عنوان نسل جدید و مدرن کراس‌ اوور محبوب ام وی ام ایکس 33 کراس مطرح شود و شانس واردات آن به ایران بسیار زیاد ارزیابی می‌شود.

فهرست مطالب

مشخصات فنی چری اومودا C3

کراس اور چری Omoda 3

در جریان رونمایی، جزئیات زیادی از مشخصات فنی اومودا C3 ناگفته باقی ماند. تایید شد که مدل به نمایش درآمده از یک پیشرانه بنزینی استفاده می‌کند و احتمالا شاهد موتور 1.5 لیتری توربو شارژ معروف چری باشیم، اما هیچ اطلاعاتی در مورد مشخصات دقیق، قدرت خروجی یا ارقام عملکردی آن ارائه نشد. اگر این ادعا به واقعیت تبدیل شود، می‌توان گفت که اومودا C3 به لطف موتور 1.5 لیتری توربو شارژ خود می‌تواند حدود 150 اسب بخار قدرت و 250 نیوتن متر گشتاور تولید کند. همچنین گیربکس اتوماتیک CVT هم جزو اصلی‌ترین گزینه‌های روی میز برای جعبه دنده نسل جدید ام وی ام ایکس 33 به حساب می‌آید.

امکانات عجیب و آپشن‌ها

شاید شگفت‌ انگیزترین بخش رونمایی اومودا C3، تمرکز ویژه آن بر گیمرها بود. این خودرو به عنوان اولین خودروی تولید انبوه جهان که از ابتدا با در نظر گرفتن یک کنسول بازی طراحی شده، معرفی شده است. اومودا C3 دارای یک سیستم یکپارچه برای کنسول نینتندو سوییچ (Nintendo Switch) بوده که یک فضای داک اختصاصی در زیر کنسول مرکزی، محلی امن برای نگهداری کنسول فراهم می‌کند و به پورت USB-C برای شارژ و حتی یک پریز برق استاندارد سه پین مجهز است!

این فقط یک جایگذاری ساده نیست، بلکه یک راه‌حل کاملا مهندسی‌ شده به حساب می‌آید. اومودا این مجموعه را اکوسیستم ورزش‌های الکترونیکی (E-Sports Ecosystem) خود می‌نامد و اشاره کرده که احتمالا یکپارچگی نرم‌ افزاری عمیق‌تری نیز در آینده معرفی خواهد شد. شرکت سازنده همچنین اعلام کرد که خودرو دارای یک پلتفرم بازی اختصاصی خواهد بود و از دسته‌های بازی نیز پشتیبانی خواهد کرد. البته با توجه به نزدیک بودن زمان عرضه کنسول نسل بعدی نینتندو (Switch 2)، این سوال مطرح است که آیا این سیستم با کنسول‌های دیگر یا نسل‌های بعدی نیز سازگار خواهد بود یا خیر.

علاوه بر گیمینگ، شرکت سازنده بحث شخصی‌ سازی اومودا C3 را بسیار جدی گرفته و فراتر از خودروسازان معمول حرکت کرده است و خریداران به آپدیت‌های مورد تایید کارخانه دسترسی خواهند داشت. این موارد شامل پکیج رسمی مسابقه‌ای (Official Racing Package) می‌شود که احتمالا شامل تغییرات در سیستم تعلیق، بهبودهای آیرودینامیکی و تیونینگ عملکردی پیشرانه خواهد بود. همچنین، طرح‌های رنگ‌ آمیزی محدود و خاص با تم‌های ویژه نیز ارائه خواهد شد که ممکن است با همکاری هنرمندان یا برندهای بازی‌سازی باشد. البته نحوه اجرای این طرح‌های رنگ‌آمیزی خاص هنوز مشخص نیست. یعنی اینکه آیا نیاز به خرید خودروی جدید با هر تم است، یا امکان رنگ‌آمیزی مجدد خودرو وجود دارد و هزینه و شرایط بازگشت به رنگ قبلی چگونه خواهد بود، سوالاتی است که پاسخ آن‌ها احتمالا در زمان عرضه رسمی در اکتبر 2025 مشخص خواهد شد.

طراحی ظاهری

خودرو چری اومودا C3

اولین نگاه به اومودا C3، طراحی بسیار خاص و زاویه‌دار آن را آشکار می‌کند. تیمی که پشت طراحی این خودرو بوده، میانگین سنی تنها 28 سال داشته و به خوبی توانسته زبان بصری نسل جوان، یعنی ترکیبی از فرهنگ بازی‌های ویدیویی، زیبایی‌شناسی آینده‌نگرانه و امکان ابراز وجود را در قالب یک خودرو پیاده‌سازی کند. بسیاری از رسانه‌ها در نگاه اول، شباهت‌هایی بین طراحی تهاجمی اومودا C3 و لامبورگینی اوروس مشاهده کردند، اما روی شی (Roy Xie)، مدیر پروژه اومودا C3، توضیح داد که الهام اصلی طراحی، چیزی است که تیم آن را “دی‌ ان‌ ای مکا” (Mecha DNA) می‌نامد. این عبارت به یک زیبایی‌شناسی الهام‌ گرفته از ربات‌های غول‌پیکر انیمه‌ها و بازی‌ها. زوایای تند و تیز اشاره دارد که به C3، ظاهری بخشیده که بیشتر به یک خودروی مفهومی علمی تخیلی شباهت دارد تا یک کراس‌ اوور سنتی و اگر از حق نگذریم، واقعا چینی‌ها با این پروژه می‌توانند کار جی ای سی GS3 را در ایران سخت کنند.

در نمای جلوی اومودا C3، شاهد طراحی چراغ‌های دو قسمتی هستیم و چراغ‌های روشنایی روز (DRL) به صورت نواری باریک و یکپارچه با بدنه در بالا قرار گرفته‌اند و چراغ‌های اصلی نور پایین و بالا در قابی جداگانه درون سپر تعبیه شده‌اند. یک فرورفتگی بزرگ و مشکی براق در بخش میانی سپر، چهره‌ای خشن و اسپرت به خودرو داده است. رنگ خودروی به نمایش درآمده آبی ستاره‌ای (Stellar Blue) بود که با سقف و ستون‌های مشکی براق، تضاد رنگی جذابی ایجاد می‌کرد.

در نمای جانبی، طراحی زاویه‌دار در قاب آینه‌ها نیز ادامه پیدا کرده و دستگیره‌های در هم سطح با بدنه، به ایجاد ظاهری صاف و یکدست کمک کرده‌اند. در بخش پایینی درها، یک نوار تزئینی با بافتی شبیه به سنگ به چشم می‌خورد که جزئیاتی جالب است. رینگ‌های 19 اینچی با طراحی نسبتا پیچیده، زیر گلگیرها را پر کرده‌اند. خط شانه خودرو با شیبی تند به سمت عقب حرکت می‌کند و باعث ایجاد گلگیرهای عقب بسیار عضلانی و برجسته شده که ظاهری اسپرت و قدرتمند به خودرو می‌بخشد. ستون C نیز به رنگ مشکی درآمده تا حس سقف شناور را القا کند.

برخلاف نمای جلو و جانبی پر از زاویه، بخش عقب اومودا C3 به طرز شگفت‌ انگیزی طراحی تمیزتر و با خطوط زاویه‌دار کنترل‌ شده‌تری دارد. یک نوار نوری با طراحی داخلی شبیه به صاعقه، سراسر عرض درب صندوق را طی می‌کند و چراغ‌های عقب L شکل را به هم متصل می‌کند. سپر عقب نیز عمدتا به رنگ مشکی براق است و نکته جالب توجه، عدم وجود خروجی اگزوز قابل مشاهده است، علی‌ رغم اینکه خودروی به نمایش درآمده طبق نشان C3، از پیشرانه بنزینی (ICE) استفاده می‌کرد.

طراحی داخلی، کابین و داشبورد

کراس اور چری Omoda 3

اگرچه امکان مشاهده کابین اومودا C3 از نزدیک فراهم نبود، اما تصاویر ارائه شده در اسلایدها، فضایی کاملا هماهنگ با طراحی بیرونی و الهامات آن را نشان می‌دهد. اومودا این کابین را کابین سفینه فضایی (Starship Cockpit) می‌نامد که تم رباتی را تقویت می‌کند. یکی از ویژگی‌های برجسته، سیستم نورپردازی محیطی پویا است که از رودری‌ها آغاز شده و سراسر عرض داشبورد، بالای دریچه‌های تهویه، امتداد می‌یابد و فضایی جذاب و قابل شخصی‌سازی را ایجاد می‌کند.

همانطور که انتظار می‌رود، تکنولوژی در مرکز توجه قرار دارد. یک نمایشگر مولتی مدیا بسیار بزرگ در مرکز داشبورد و یک کلاستر دیجیتال در مقابل راننده قرار گرفته‌اند. نکته جالب اینجاست که تیم طراحی اومودا، رابط کاربری (UI) هر دو نمایشگر را کاملا با تم علمی تخیلی هماهنگ کرده‌اند تا تجربه‌ای یکپارچه و فراگیر ایجاد شود.

کراس اور چری Omoda 3

با وجود تمرکز بر طراحی آینده‌نگرانه و دیجیتالی، بر اساس تصاویر، دکمه‌های لمسی خازنی همچنان در کنسول مرکزی که با فیبر کربن پوشیده شده، حضور دارند. شاید جذاب‌ترین بخش کنسول مرکزی، دکمه استارت باشد که با یک پوشش محافظ قرمز رنگ، شبیه به کلیدهای جنگنده‌ها، لامبورگینی‌ها یا کنترلرهای ربات‌های مکا، طراحی شده است. به طور کلی، چیدمان کابین بیشتر حس یک سیستم گیمینگ پیشرفته را القا می‌کند تا یک داشبورد خودروی سنتی. حتی صندلی‌ها نیز با نام صندلی‌های فرمانده سفینه (Starship Commander Seats) معرفی شده‌اند تا این تم فضایی کامل شود.

قیمت چری اومودا C3 و شانس حضور در ایران

مهم‌تر از آن، قیمت نهایی این کراس‌ اوور جدید هنوز مشخص نشده است. با توجه به اینکه اومودا C3 در جایگاهی پایین‌تر از اومودا 5 قرار می‌گیرد و هدف آن بازار جوانان با بودجه محدودتر است، انتظار می‌رود قیمت‌گذاری آن اقتصادی و رقابتی باشد. هرچند عدد دقیقی اعلام نشده، اما پیش‌بینی می‌شود قیمتی در سطح کراس‌ اوورهای کامپکت اقتصادی داشته باشد. این خودرو به عنوان یک مدل جهانی، از اکتبر 2025 در بازارهای مختلف خارج از چین عرضه خواهد شد.

با توجه به حضور پررنگ برندهای زیرمجموعه چری مانند فونیکس و ام وی ام در ایران و همچنین استراتژی جهانی اومودا برای عرضه محصولات خود در بازارهای در حال توسعه، احتمال واردات اومودا C3 به ایران بسیار بالا است. این خودرو با طراحی بسیار مدرن، امکانات جذاب و قیمت بالقوه رقابتی، می‌تواند به عنوان جانشینی شایسته و به‌روز برای MVM X33 مطرح شود که سال‌ها یکی از پرفروش‌ترین کراس‌اوورهای بازار ایران بوده است. اومودا C3 می‌تواند خون تازه‌ای به رگ‌های بازار کراس‌ اوورهای کامپکت ایران تزریق کند و گزینه‌ای جذاب برای نسل جوان باشد.

گالری عکس

 

پاسخ بدهید

وارد کردن نام و ایمیل اجباری است | در سایت ثبت نام کنید یا وارد شوید و بدون وارد کردن مشخصات نظر خود را ثبت کنید *

*