آیا خرید باتری کارکرده برای خودرو به صرفه است؟ در این مطلب، مزایا و معایب خرید باتری دست دوم برای خودرو را بررسی میکنیم.
برای شما هم اتفاق افتاده که باتری ماشینتان خراب شده باشد. اگر چنین اتفاقی را تجربه کرده باشید، حتما موافقید که یکی از آزاردهندهترین اتفاقات این است که وقتی میخواهید ماشین خود را روشن کنید، میبینید استارت نمیخورد یا روشن نمیشود و متوجه میشوید باتری خودروی شما خراب شده است. در چنین شرایطی اگر نمیخواهید یا نمیتوانید برای خرید یک باتری کاملا نو هزینه کنید، خرید یک باتری کارکرده برای خودرو میتواند راهحل مقرونبهصرفهتری باشد.
فروشگاههای لوازم یدکی و سایر فروشندگان، اغلب انواع باتری دست دوم را برای فروش دارند که برخی از آنها هنوز از طول عمر قابل توجهی برخوردارند. با این حال خرید باتری کارکرده همیشه بهترین راهحل نیست و ممکن است هزینههای بیشتری روی دست شما بگذارد یا حتی ایمنی شما را به خطر بیندازد. خرید باتری دست دوم بهدلیل هزینه کمتر، راهحل دم دست و جذابی محسوب میشود، اما با خطراتی هم همراه است.
پیشینه باتری مورد نظر معمولا نامشخص است و تعیین عمر باقی مانده آن در نگاه اول میتواند بسیار دشوار باشد. بدون بررسی دقیق در زمان خرید، باتری دست دوم میتواند زودتر از موعد خراب شود یا حتی خطرهایی را برای شما ایجاد کند. به همین دلیل اگر به خرید باتری کارکرده فکر میکنید، لازم است در این رابطه به نکاتی توجه داشته باشید.
در زمان خرید باتری کارکرده به این نکات توجه کنید
یکی از بزرگترین نگرانیها در زمان خرید باتری دست دوم، قابلیت اطمینان آن است. عملکرد باتری به عوامل مختلفی مانند سن، وضعیت و حتی آب و هوا بستگی دارد. برخی از باتری های دست دوم ممکن است تقریبا به خوبی باتریهای نو عمل کنند و برخی دیگر میتوانند در آستانه خراب شدن باشند. علاوه بر این، اگر باتری آسیبدیده باشد، ممکن است خطر آتشسوزی یا انفجار آن نیز وجود داشته باشد. بنابراین ضروری است که قبل از خرید باتری کارکرده، اقدامات احتیاطی لازم را انجام دهید تا از ایمنی و عمر آن، مطمئن شوید.
یکی دیگر از عوامل مهم که باید در نظر بگیرید، سن باتری است. باتری خودرو معمولا بین سه تا پنج سال دوام میآورد. هر چه باتری قدیمیتر باشد، احتمال این که برای مدت طولانی جواب بدهد، کمتر است. برای تعیین سن باتری، روی آن به دنبال تاریخ ساخت بگردید. تولیدکنندگان معمولا از سیستم حروف و اعداد استفاده میکنند که در آن، حرف نشاندهنده ماه ساخت و عدد نشاندهنده آخرین رقم سال تولید است. مثلا اگر با علامت C9 روی باتری مواجه شدید به این معناست که در ماه مارس 2019 تولید شده است. در برخی باتریها، مثلا باتریهای ایرانی نیز تاریخ ساخت باتری بهطور دقیق روی آن درج شده است.
طبیعتا انتخاب یک باتری دست دوم جدیدتر، شانس عملکرد بهتر آن را افزایش میدهد. نکته دیگری که قبل از خرید باتری کارکرده باید بررسی کنید، علایم قابل مشاهده مانند خوردگی یا سایر علایم وضعیت فیزیکی آن است. با گذشت زمان، باتریها دچار خوردگی میشوند و مادهای سبز، نارنجی یا آبیرنگ در اطراف سرباتری به چشم میخورند. خوردگی بر توانایی باتری در نگه داشتن شارژ، تاثیر میگذارد و نشانه نسبتا قابل اعتمادی از آسیب دیدن باتری است.
همچنین باید پوشش باتری را از نظر ترک یا نشتی بررسی کنید؛ چرا که این علایم، نشاندهنده فرسودگی باتری است. در صورت امکان، قبل از خرید باتری، آزمایشهای لازم را با استفاده از ولتاژسنج یا با کمک یک متخصص، انجام دهید تا اطمینان لازم از وضعیت آن را پیدا کنید. حتی برخی فروشندگان برای باتریهای دست دوم، گارانتی محدودی ارائه میدهند. این گارانتی میتواند در صورت از کار افتادن باتری در مدتی کوتاه، خیال شما را راحتتر کند. بنابراین اگر باتری کارکردهای پیدا کنید که گارانتی داشته باشد، میتوانید خرید بهتری داشته باشید. همچنین باید به این نکته نیز توجه داشته باشید که آیا گارانتی خودروی شما اجازه استفاده از باتری دست دوم را میدهد یا خیر؛ چرا که در ضمانتنامه برخی خودروها، شرایط خاصی برای استفاده از باتری ذکر شده است.
در نهایت باید خاطرنشان کنیم که اگر خرید باتری کارکرده بهدرستی و با در نظر گرفتن همه شرایط و بررسی وضعیت آن، انجام شود، میتواند تصمیم هوشمندانهای باشد و خرید مقرونبهصرفهتری را برای شما به همراه داشته باشد. بنابراین با بررسی دقیق عمر باتری، وضعیت فیزیکی آن و پوشش گارانتی آن، ارزش خرید خود را به حداکثر برسانید و خطرات احتمالی را از خود دور نگه دارید.
- تحول جدید در حوزه خودرو؛ تعویض باتری ماشین برقی به سرعت پر کردن باک بنزین!
- ویدیویی عجیب از کیفیت افتضاح ماشین برقی چینی؛ باتری ماشین وسط خیابان میافتد!
- آیا واقعا شارژ سریع برای باتری خودروهای برقی مضر است؟