پردازنده دایمنسیتی 9400e مدیاتک

پردازنده دایمنسیتی 9400e در قامت یک پرچمدار تازه نفس به میدان آمد

پردازنده دایمنسیتی 9400e شرکت مدیاتک آمده است تا با پرچمداران کوالکام و اپل رقابت کند. این پردازنده چه امکانات و توانی را ارائه می‌کند؟

ساعاتی پیش شرکت مدیاتک با معرفی دایمنسیتی 9400e، عضو جدیدی را به خانواده تراشه‌های پرچمدار خود اضافه کرد. این پردازنده که در جایگاهی پایین‌تر از مدل‌های 9400 و 9400 پلاس قرار می‌گیرد، در واقع نسخه‌ای بهبودیافته و با تغییراتی جزئی از تراشه محبوب 9300 پلاس سال گذشته است.

قلب تپنده و مشخصات فنی دایمنسیتی 9400e مدیاتک

دایمنسیتی 9400e از همان معماری قدرتمند “All Big Core” مدیاتک بهره می‌برد. این یعنی یک هسته غول‌پیکر Cortex-X4 با فرکانس ۳.۴ گیگاهرتز، سه هسته قدرتمند Cortex-X4 با فرکانس ۲.۸۵ گیگاهرتز و چهار هسته کم‌مصرف Cortex-A720 با فرکانس ۲.۰ گیگاهرتز، دقیقا مشابه با مشخصات پردازنده مرکزی 9300 پلاس. همچنین، این تراشه به ۸ مگابایت حافظه کش L3 و ۱۰ مگابایت SLC مجهز شده است.

پردازنده دایمنسیتی 9400e مدیاتک

در بخش حافظه رم، 9400e از حافظه‌های LPDDR5X با سرعت حداکثر ۸۵۳۳ مگاهرتز پشتیبانی می‌کند که نسبت به سرعت ۹۶۰۰ مگاهرتزی در 9300 پلاس، اندکی کاهش داشته است. با این حال، پشتیبانی از حافظه‌های ذخیره‌سازی UFS 4 + MCQ همچنان پابرجاست. پردازنده گرافیکی نیز همان Immortalis-G720 MC12 دوازده هسته‌ای است که در 9300 پلاس دیده بودیم و از فناوری رهگیری پرتو (Ray-Tracing) با شتاب‌دهنده سخت‌افزاری پشتیبانی می‌کند.

بیشتر بخوانید

اتصالات و هوش مصنوعی؛ سریع‌تر و هوشمندتر

بیشتر قابلیت‌های چندرسانه‌ای و اتصالات بین این دو تراشه یکسان باقی مانده‌اند. اما دایمنسیتی 9400e در بخش وای‌فای با حداکثر سرعت انتقال داده ۷.۳ گیگابیت بر ثانیه، از سرعت ۶.۵ گیگابیت بر ثانیه‌ای 9300 پلاس پیشی گرفته است. بلوتوث نیز به نسخه ۶.۰ با موتور دوگانه ارتقا یافته و مدیاتک ادعا می‌کند که برد اتصال آن در خط دید مستقیم به ۵ کیلومتر می‌رسد!

علاوه بر این، پردازنده مدیاتک از جدیدترین کیت توسعه نرم‌افزار NeuroPilot ساخت این شرکت پشتیبانی می‌کند. این به‌معنای بهره‌گیری از فناوری‌های نوین هوش مصنوعی، از جمله پشتیبانی از مدل‌های چندوجهی (LMM)، مدل‌های بینایی بزرگ (LVM) و مدل‌های زبانی مختلف (SLM/LLM) از اکوسیستم جهانی هوش مصنوعی است.

تجربه‌ای روان‌تر در بازی‌ها

برای گیمرها نیز پردازنده Dimensity 9400e درست مانند 9300 پلاس از فناوری‌های HyperEngine و Adaptive Gaming مدیاتک برای بهبود عملکرد و کاهش مصرف انرژی بهره می‌برد. اما یک قابلیت جدید به نام Frame Rate Converter نیز به آن اضافه شده که به‌گفته مدیاتک، بدون مشخص کردن چگونگی عملکرد، می‌تواند مصرف انرژی را تا ۴۰ درصد کاهش دهد.

منتظر این تراشه در گوشی‌های جدید باشید

پردازنده دایمنسیتی 9400e مدیاتک در گوشی ریلمی GT 7

خبر خوب این است که به‌زودی شاهد حضور دایمنسیتی 9400e در گوشی‌های هوشمند خواهیم بود. برندهای وان‌پلاس و ریلمی هر دو پشتیبانی خود را از این تراشه اعلام کرده‌اند. وان‌پلاس قصد دارد از این چیپست در گوشی آینده خود یعنی وان پلاس Ace5 Racing Edition استفاده کند و ریلمی نیز آن را در گوشی ریلمی GT 7 به‌کار خواهد گرفت. انتظار می‌رود هر دو دستگاه در همین ماه روانه بازار شوند.

پاسخ بدهید

وارد کردن نام و ایمیل اجباری است | در سایت ثبت نام کنید یا وارد شوید و بدون وارد کردن مشخصات نظر خود را ثبت کنید *

*