شیائومی اولین پردازنده

شیائومی از اولین پردازنده بومی خود برای گوشی‌ها رونمایی کرد: XRING 01

اولین پردازنده بومی شیائومی از راه رسید. این تراشه با نام XRING 01 خود را برای رقابت با پردازنده‌های مطرح دنیا آماده می‌کند. اما این پردازنده چه مشخصاتی دارد؟

همه ما می‌دانیم که شرکت شیائومی اقداماتی را به منظور توسعه‌ی یک تراشه‌ی اختصاصی برای تلفن‌های هوشمند خود آغاز کرده بود. تا پیش از این، این خبر تنها در حد افشاگری‌ها و گمانه‌زنی‌ها مطرح می‌شد؛ اما اکنون دیگر اینگونه نیست.

XRING 01 اولین پردازنده بومی شیائومی

شیائومی به طور رسمی از اولین تراشه بومی خود که توسط این شرکت توسعه یافته است رونمایی کرد. لی جون، مؤسس و مدیرعامل شیائومی، این خبر را شخصاً در شبکه‌ی اجتماعی ویبو به اطلاع عموم رساند. نخستین تراشه‌ی گوشی هوشمند شیائومی با نام “XRING 01” شناخته می‌شود و طبق برنامه‌ریزی‌ها، از اوایل خردادماه در دسترس خواهد بود.

شیائومی اولین پردازنده

طبق اطلاعاتی که فاش شده، ساخت این تراشه حدود ده سال به طول انجامیده است. اکنون شیائومی به عنوان چهارمین برند تولیدکننده‌ی گوشی هوشمند در سطح جهانی و دومین در کشور چین، به جمع شرکت‌هایی پیوسته که به توسعه‌ی تراشه اختصاصی برای گوشی‌های هوشمند می‌پردازند. گزارش‌ها حاکی از آن است که این تراشه با استفاده از فناوری ساخت بسیار کوچک‌تر از 5 نانومتر تولید شده است.

مشخصات فنی XRING 01

طبق گزارش‌ها، این قطعه‌ی سیلیکونی با بهره‌گیری از فناوری N4P شرکت TSMC که یک فرآیند 4 نانومتری محسوب می‌شود، به مرحله‌ی تولید خواهد رسید. از نظر مشخصات فنی،XRING 01 از یک CPU هشت هسته‌ای با آرایش 1+3+4 بهره می‌‌‌برد. در بالاترین سطح، یک هسته‌ی قدرتمند Cortex-X925 با فرکانس 3.2 گیگاهرتز قرار دارد که توسط سه هسته‌ی Cortex-A725 با فرکانس 2.6 گیگاهرتز و چهار هسته‌ی کم‌مصرف Cortex-A520 با فرکانس 2.0 گیگاهرتز پشتیبانی می‌شود. بر روی کاغذ، عملکرد آن نزدیک به تراشه‌های رده‌بالای مدیاتک در سال جاری به نظر می‌رسد.

بیشتر بخوانید

پردازش‌های گرافیکی این تراشه توسط یک واحد پردازش گرافیکی Imagination Technologies IMG DXT72 با فرکانس 1.3 گیگاهرتز انجام خواهد شد. بر اساس گزارش‌ها، این پردازنده قادر است عملکردی بهتر از Adreno 740 موجود در اسنپدراگون 8 نسل 2 از خود نشان دهد.

شیائومی اولین پردازنده

تراشه‌ی XRING 01 احتمالاً به طور مستقیم با تراشه‌های اسنپدراگون 8 الیت یا دایمنسیتی 9400 رقابت نخواهد کرد. اما به نظر می‌رسد که در جایگاهی نزدیک به سطح پرچمداران قرار خواهد گرفت. با این حال، اهمیت استراتژیک این تراشه مهم‌تز از هر چیزی است، چراکه شیائومی سال‌ها به شرکت‌های کوالکام و مدیاتک وابسته بود.

یک تراشه‌ی بومی، حتی اگر تنها در یک یا دو مدل پرچمدار مورد استفاده قرار گیرد، می‌تواند کنترل بیشتری بر تمامی جنبه‌ها، از یکپارچه‌سازی سخت‌افزار گرفته تا بهینه‌سازی نرم‌افزار، به شیائومی اعطا کند. این همان استراتژی‌ای است که شرکت هواوی از آن بهره برد، و مسیری است که شرکت‌های گوگل و سامسونگ نیز در حال آزمایش آن هستند.

گمانه‌زنی‌ها حاکی از آن است که این تراشه برای اولین بار در گوشی هوشمند شیائومی 15s به کار گرفته خواهد شد.

پاسخ بدهید

وارد کردن نام و ایمیل اجباری است | در سایت ثبت نام کنید یا وارد شوید و بدون وارد کردن مشخصات نظر خود را ثبت کنید *

*