قدرت پهپادی

10 قدرت برتر پهپادی جهان در سال 2025

در این مطلب با 10 قدرت برتر پهپادی جهان در سال 2025 آشنا می‌شوید؛ کشورهایی که بیشترین و قدرتمندترین پهپادهای نظامی را در اختیار دارند.

پهپادها یا همان پرنده‌های هدایت‌پذیر از راه دور یا هواپیماهای بدون سرنشین، امروزه به ابزارهای حیاتی در ماموریت‌های نظامی و جنگ‌های مدرن تبدیل شده‌اند. پهپاد دیگر صرفا یک ابزار شناسایی نیست و کشورها از آنها برای انجام حملات مرگبار یا جنگ‌های الکترونیک استفاده می‌کنند یا آنها را به ماموریت‌های تاکتیکی و جمع‌آوری اطلاعات می‌فرستند.

ارتش‌های کشورهای مختلف با توجه به اهمیت برتری هوایی و کنترل میدان نبرد، به‌طور چشمگیری به پلتفرم‌های هدایت از راه دور و خودکار توجه دارند و در گسترش زرادخانه‌های پهپادی خود، سرمایه‌گذاری‌های هنگفتی انجام داده‌اند. در حال حاضر بسیاری از کشورها به سمت خرید یا تولید پهپادهای متناسب با ماموریت‌های مختلف، از مدل‌های نظارتی گرفته تا مدل‌های استقامت در ارتفاع بالا، پیش رفته‌اند.

فهرست مطالب

برترین قدرت های پهپادی جهان را بشناسید

به همین منظور، در این مطلب قصد داریم 10 کشوری که گسترده‌ترین، توانمندترین و قدرتمندترین ناوگان پهپادی در جهان را دارند، معرفی کنیم. آماری که در این مطلب ارائه می‌شود، بر اساس برآوردهای اخیر و روندهای استقرار فعلی به دست آمده‌اند.

پیش از هر چیز شما را دعوت می‌کنیم تا در جدول زیر با کشورهای دارنده بیشترین تعداد پهپادهای نظامی در جهان، آشنا شوید.

رتبهکشورتعداد تخمینی پهپادها در سال 2025
1ایالات متحده آمریکا13000
2ترکیه1421
3لهستان1209
4روسیه1050
5آلمان670
6هند625
7فرانسه591
8استرالیا557
9کره جنوبی518
10فنلاند412

1. ایالات متحده آمریکا

قدرت پهپادی

در حال حاضر، قدرت ارتش آمریکا در زمینه پهپادهای نظامی، بی‌نظیر است و تخمین زده می‌شود که در سال 2025 حدود 13 هزار پهپاد در ناوگان نظامی این کشور وجود داشته باشد. بیشتر این پهپادها برای اهداف تاکتیکی استفاده می‌شوند؛ اما بسیاری از آنها دارای قابلیت‌های پیشرفته‌ای هستند که امکان حملات دقیق و ماموریت‌های نظارتی و اطلاعاتی را فراهم می‌کنند.

تعدادی از پهپادهای کلیدی آمریکا عبارتند از:

  • پهپاد MQ-9 Reaper: پهپاد شکارچی قاتل با استقامت پروازی بالا که قادر به حملات با دقت بالا و جمع‌آوری اطلاعات از فواصل بسیار دور است.
  • پهپاد MQ-1C Gray Eagle: پهپاد مسلح شناسایی که ارتش ایالات متحده در عملیات‌های ضربتی و ISR (عملیات اطلاعات و پشتیبانی از فعالیت‌های نظامی) از آن استفاده می‌کند.
  • پهپاد RQ-4 Global Hawk: پهپادی با قابلیت پرواز در ارتفاع بالا که برای ماموریت‌های شناسایی و جمع‌آوری اطلاعات استراتژیک در سراسر قاره‌ها طراحی شده است.
  • پهپاد RQ-11 Raven: پهپاد کوچک دست‌پرتاب که عمدتا برای عملیات شناسایی میدان نبرد از فاصله نزدیک مورد استفاده قرار می‌گیرد.

ترکیب ناوگان پهپادی ارتش ایالات متحده آمریکا نشان می‌دهد که بیش از 60 درصد از پهپادهای این کشور را مدل RQ-11 Raven تشکیل می‌دهد. این پهپادهای سبک‌وزن، نقش حیاتی در عملیات‌های جوخه‌ها دارند و اطلاعات زنده را در مناطق درگیری در اختیار فرماندهان قرار می‌دهد. پهپادهای پیشرفته مانند MQ-9 و RQ-4 در نبردهایی که نیاز به نظارت مداوم و حملات دقیق دارند، به کار می‌روند.

صادرات فناوری پهپادها، تمرکز اصلی ایالات متحده آمریکا نیست؛ اما فروش خارجی سیستم‌هایی مانند MQ-9 Reaper نیز همچنان تاثیر زیادی بر ساختارهای نیروهای متحد می‌گذارد. با سرمایه‌گذاری‌های سنگین برای اضافه کردن قابلیت پرواز خودکار و هوش مصنوعی به پهپادها، انتظار می‌رود پهپادهای آینده آمریکایی، مرزهای عملیاتی را در جنگ الکترونیکی و قابلیت‌های پنهان‌کاری، جابه‌جا کنند. پت هریگان، سیاست‌مدار کهنه‌کار و عضو کنگره آمریکا می‌گوید:

در حال حاضر ایالات متحده نمی‌تواند پهپادهای کوچک FPV را به‌صورت انبوه تولید کند و این یک آسیب‌پذیری آشکار محسوب می‌شود. در اوکراین، بیش از 80 درصد تلفات میدان نبرد توسط این پهپادها ایجاد می‌شود. این دوران جدیدی از جنگ است و ما هنوز آماده این موضوع نیستیم. من در تلاش هستم تا این وضعیت را تغییر دهم.

2. ترکیه

قدرت پهپادی

ترکیه به لطف گسترش سریع صنعت تولید پهپادهای داخلی و استقرارهای نظامی استراتژیک، به‌عنوان یک قدرت پهپادی بسیار توانمند، ظهور کرده است. در سال 2025 تخمین زده می‌شود که ترکیه با برخورداری از 1421 پهپاد، دومین ناوگان پهپادهای نظامی بزرگ در سطح جهان را در اختیار دارد.

پلتفرم‌هایی که در میدان نبرد، خود را اثبات کرده‌اند و همچنین استراتژی‌های صادرات به سراسر جهان، نفوذ دفاعی ترکیه در جهان را بهبود بخشیده است. پهپادهای کلیدی و مهم ترکیه عبارتند از:

  • پهپاد Bayraktar TB2: پهپادی با قابلیت پرواز در ارتفاع متوسط و استقامت پروازی بالا که در نبردهای سوریه، لیبی، قره‌باغ و اوکراین، حضور داشته است. این پهپاد به تجهیزات دقیق و قابلیت نظارت و جمع‌آوری اطلاعات بلادرنگ، مجهز شده است.
  • پهپاد ANKA-S: پهپاد کنترل شونده با ماهواره که توسط سازمان هوافضای ترکیه برای ماموریت‌های نظارتی و ضربتی، توسعه داده شده است. این پهپاد اغلب در عملیات علیه شورشیان در مناطق دورافتاده، استفاده می‌شود.
  • پهپاد Bayraktar Akıncı: پهپادی در سطح استراتژیک با قابلیت یکپارچه‌سازی با موشک‌های کروز که قادر به هدف قرار دادن اهداف با ارزش بالا، ضمن حفظ استقامت پروازی و برتری در ارتفاع است.

بخش قابل توجهی از موفقیت ترکیه در زمینه پهپادها در دیپلماسی و استراتژی‌های صادرات، نهفته است. کشورهایی مانند آذربایجان، قطر و اوکراین برای عملیات‌های خود در خط مقدم به شدت به پهپادهای ساخت ترکیه، متکی هستند. شرکت بایکار و صنایع هوافضای ترکیه (TAI)، این کشور را به‌عنوان تامین‌کننده اصلی پهپادهای مقرون‌به‌صرفه و موثری معرفی کرده که اغلب در سناریوهای درگیری، فراتر از انتظارات عمل می‌کنند.

ترکیه به‌جای تمرکز بر کمیت، بر انعطاف‌پذیری و خودکفایی در میدان نبرد، تاکید دارد. خطوط تولید بومی، استقلال نرم‌افزاری و مهمات ساخت داخل، استقلال عملیاتی ترکیه‌ای‌ها را تضمین می‌کنند. این دکترین و استراتژی باعث ارتقای مداوم سیستم‌های پهپادی و روش‌های تاکتیکی در ترکیه می‌شود.

3. لهستان

قدرت پهپادی

لهستان از نظر استراتژیک، یکی از بزرگترین ناوگان پهپادهای نظامی در اروپا را در اختیار دارد. اولویت این کشور، تطبیق‌پذیری تاکتیکی و ادغام با عملیات ناتو است. در سال 2025، ارتش لهستان حدود 1209 پهپاد را در اختیار دارد که برای جمع‌آوری اطلاعات در میدان نبرد، پرسه‌زنی، هماهنگی خط مقدم و انجام حملات، طراحی شده‌اند.

تعدادی از پهپادهای کلیدی و مهم لهستان عبارتند از:

  • پهپاد Warmate: پهپاد پرسه‌زن که توسط گروه WB توسعه یافته و قادر به درگیری خودکار با اهداف است. این پهپاد برای حملات دقیق استفاده می‌شود و به‌خاطر قابلیت حمل و سهولت استقرار، شناخته شده است.
  • پهپاد Orlik PGZ-19R: پهپادی که برای عملیات‌های شناسایی و هماهنگی با توپخانه‌ها و واحدهای زمینی ساخته شده است.
  • پهپاد Orbiter 2/3: سیستم‌های پهپادی جمع‌وجوری که با همکاری صنایع هوایی اسرائیل توسعه یافته‌اند و برای عملیات‌های شناسایی و جمع‌آوری اطلاعات و ردیابی اهداف در مناطق مختلف جغرافیایی مورد استفاده قرار می‌گیرند.

لهستان با تاکید بر قابلیت‌های چند منظوره، پهپادها را به‌گونه‌ای تجهیز می‌کند که هم به‌عنوان جمع‌آوری کننده اطلاعات و هم به‌عنوان پلتفرم‌هایی برای حملات سبک، عمل کنند. بسیاری از پهپادهای این کشور با آگاهی موقعیتی تقریبا فوری در طول درگیری‌های پویا، از نیروهای نظامی پشتیبانی می‌کنند.

سرمایه‌گذاری لهستان برای توسعه سیستم‌های پهپادی پرسه‌زنی، ادامه دارد که بیانگر استراتژی این کشور برای حرکت به سمت نبردهای دقیق و مقرون‌به‌صرفه است. توسعه ناوگان پهپادی در لهستان با تلاش‌های گسترده برای نوسازی دفاعی این کشور، همسو شده است. در حالی که جناح شرقی ناتو با تهدیدهای در حال تحول روبه‌رو است، پهپادهای لهستان، عمق استراتژیک و انعطاف‌پذیری را در مناطق درگیری ترکیبی، فراهم می‌کنند. تولید داخلی پهپادها با همکاری اسرائیل، وابستگی خارجی لهستان در این زمینه را کاهش داده است.

4. روسیه

قدرت پهپادی

ناوگان پهپادهای روسیه به‌دلیل درگیری‌های نظامی مداوم و تمرکز بیشتر بر تولید پهپادهای بومی، به‌طور قابل توجهی گسترش یافته است. نیروهای مسلح روسیه تقریبا 1050 پهپاد را در اختیار دارند که بسیاری از آنها به‌طور فعال در امتداد مناطق مرزی و مناطق مورد مناقشه، مستقر هستند.

وزارت دفاع بریتانیا معتقد است:

روسیه از هواپیماهای بدون سرنشین یا پهپادها برای هدف قرار دادن اماکن نظامی و غیر نظامی در اوکراین استفاده می‌کند. در ماه مارس، حمله پهپادی در اودسا، منجر به کشته شدن 12 غیر نظامی از جمله پنج کودک شد. در ماه ژوئن، اوکراین با موفقیت یک سایت پرتاب پهپاد را هدف قرار داد و حداقل 120 پهپاد روسیه را منهدم کرد.

تعدادی از پهپادهای کلیدی و مهم روسیه عبارتند از:

  • پهپاد Orlan-10: این پهپادها، ستون فقرات عملیات‌های تاکتیکی ISR روسیه را تشکیل می‌دهند و به‌طور گسترده برای شناسایی و نظارت بر میدان نبرد و تصحیح آتش توپخانه، به‌ویژه در طول جنگ با اوکراین مورد استفاده قرار می‌گیرند.
  • پهپاد Searcher MK II: پهپاد نظارتی که طی قرارداد قبلی با اسرائیل خریداری شد و برای پشتیبانی در ماموریت‌های شناسایی استفاده می‌شود.
  • پهپاد Altius-U: پهپاد تهاجمی سنگین دوربرد که با اهدافی مانند قابلیت حمله دقیق و استقامت در ارتفاع بالا در دست توسعه قرار دارد.

بخش قابل توجهی از ناوگان پهپادی روسیه از پهپادهای سری Orlan تشکیل شده است. این سامانه‌های مقرون‌به‌صرفه با استقرار آسان خود در هماهنگ‌سازی فعالیت نیروهای زمینی، بسیار موثر هستند. اگرچه این پهپادها تسلیحات سنگینی ندارند، اما ماموریت‌های شناسایی و جمع‌آوری اطلاعات آنها، کمک شایانی به هدف‌گیری توپخانه و موشک‌ها می‌کند.

تحریم‌ها و محدودیت‌های صادراتی، روس‌ها را مجبور کرده که سرمایه‌گذاری سنگینی در فناوری تولید پهپادهای داخلی انجام دهند. برنامه‌هایی مانند Altius-U و پهپاد جنگی Orion با هدف کاهش فاصله با پهپادهای غربی در دست توسعه قرار گرفته‌اند. با وجود مشکلاتی که در تولید وجود دارد و همچنین وابستگی به قطعات خارجی، اما بخش دفاعی روسیه در تلاش است تا به هدف بومی‌سازی کامل پلتفرم‌های پهپادی دست پیدا کند.

5. آلمان

قدرت پهپادی

پهپادهای نظامی آلمان که در مجموع حدود 670 واحد هستند، ترکیبی از پلتفرم‌های وارداتی، سیستم‌های تاکتیکی و پروژه‌های توسعه چندجانبه را به نمایش می‌گذارند. پهپادهای نظامی این کشور در عملیات‌های ناتو، نظارت مرزی و استقرار در خارج از کشور، مورد استفاده قرار می‌گیرند. بر اساس گزارش‌های منتشر شده، مدتی پیش، اوکراین سفارش 300 پهپاد شناسایی دیگر از نوع وکتور را به آلمان داده و این پهپادها به‌عنوان بخشی از کمک‌های نظامی به اوکراینی‌ها تحویل داده خواهند شد.

تعدادی از پهپادهای کلیدی و مهم آلمان عبارتند از:

  • پهپاد LUNA: این پهپاد تاکتیکی توسط ارتش آلمان برای نظارت و شناسایی میدان نبرد مورد استفاده قرار می‌گیرد.
  • پهپاد Heron 1: پهپادی با قابلیت پرواز در ارتفاع متوسط و استقامت پروازی بالا که از اسرائیل برای ماموریت‌های برون‌مرزی، به‌خصوص در افغانستان و مالی، اجاره شده است.
  • پهپاد Eurodrone: پهپادی که به‌طور مشترک با فرانسه، اسپانیا و ایتالیا، طراحی و توسعه داده شده و به‌عنوان پهپاد اصلی اروپا برای ماموریت‌های رزمی و شناسایی و جمع‌آوری اطلاعات، استفاده می‌شود.

تمرکز عملیاتی آلمان در حال حاضر به‌جای ظرفیت تهاجمی، بر نقش‌های نظارتی و شناسایی است. پهپادهای Heron 1 پوشش طولانی‌مدت را در سناریوهای مختلف، فراهم کرده‌اند، اما همچنان غیر مسلح هستند. با این حال انتظار می‌رود پروژه Eurodrone پس از عملیاتی شدن، آغازی برای تغییر به سمت قابلیت‌های پهپادهای مسلح باشد.

توسعه ناوگان پهپادی آلمان با استراتژی‌های دفاعی اتحادیه اروپا، همسو است. همکاری فرامرزی برای کاهش هزینه‌ها، بهبود قابلیت همکاری و تامین زنجیره‌های تامین، اهمیت بسیار زیادی دارد. در حالی که آلمان همچنان به اجاره یا توسعه مشترک پهپادهای کلیدی ادامه می‌دهد، به‌نظر می‌رسد پذیرش کامل مدل‌های دارای قابلیت‌های تهاجمی با کندی پیش می‌رود.

در هر صورت پهپادها نقش محوری در نوسازی ارتش آلمانی و دیجیتالی شدن آن ایفا می‌کنند؛ به‌خصوص در ماموریت‌هایی که نیاز به جمع‌آوری اطلاعات و شناسایی مداوم و همچنین هماهنگی با واحدهای زمینی مکانیزه دارند.

6. هند

قدرت پهپادی

هند حدود 625 پهپاد نظامی در اختیار دارد و برای افزایش تولید داخلی و تداوم واردات ضروری، تلاش می‌کند. تنش‌های مرزی مداوم و چالش‌های امنیتی منطقه‌ای باعث شده هند در زمینه پهپادهایی با قابلیت‌های شناسایی، نظارت مداوم و قابلیت‌های تهاجمی محدود، سرمایه‌گذاری کند. تعدادی از پهپادهای کلیدی و مهم هند عبارتند از:

  • پهپاد Spylite: مینی پهپادی که در اسرائیل توسعه یافته و به‌صورت محلی مونتاژ می‌شود. این پهپاد به‌طور گسترده توسط نیروهای زمینی برای نظارت تاکتیکی در مناطق مرتفع مورد استفاده قرار می‌گیرد.
  • پهپاد Heron 1: پهپاد ارتفاع متوسط مدت بالا که از اسرائیل خریداری شده و عمدتا در امتداد خطوط مرزی و در ماموریت‌های گشت دریایی استفاده می‌شود.
  • پهپاد Rustom-II/TAPAS-BH-201: پهپاد بومی که هنوز در حال آزمایش است و برای ماموریت‌های شناسایی و جمع آوری اطلاعات طراحی شده و از قابلیت‌هایی مانند استقامت طولانی و توانایی حمل تسلیحات سبک بهره می‌برد.

بیشتر ناوگان پهپادهای هند از پلتفرم‌های اسرائیلی تشکیل شده که می‌توانند نیازهای استراتژیک فوری را برآورده کنند. این پهپادها در امتداد مرزهای حساس با چین و پاکستان فعالیت می‌کنند؛ یعنی مناطقی که پیچیدگی‌های زمینی، نیاز به نظارت هوایی مداوم را بیشتر می‌کند. بیشتر این پهپادها غیر مسلح هستند و برای شناسایی و جمع‌آوری اطلاعات لحظه‌ای برای کمک به استقرار سریع سیستم‌های سرنشین‌دار به کار می‌روند.

سازمان تحقیق و توسعه دفاعی هند (DRDO) به کار برای توسعه پهپاد Rustom-II و سایر پهپادهای بومی ادامه می‌دهد. تاخیرهای فنی و موانع تدارکاتی، پیشرفت این پروژه‌ها را کند کرده، اما هندی‌ها برنامه‌های زیادی برای دستیابی به استقلال هوافضایی در سر دارند و در این راستا با بازیگران بخش خصوصی مانند Bharat Electronics و HAL همکاری می‌کنند. از سوی دیگر، هند تمرکز زیادی روی پهپادهای دریایی دارد و امنیت ساحلی و دریایی به یکی از حوزه‌های اولویت‌دار تبدیل شده است.

در مجموع، تمرکز هند همچنان بر قابلیت‌های نظارت و جمع‌آوری اطلاعات است، اما برنامه‌هایی برای توسعه پهپادهای دارای قابلیت‌های رزمی با ارتباطات ماهواره‌ای نیز در حال اجرا است. استفاده از پهپادهای هندی را می‌توان در رویارویی اخیر آنها با پاکستان مشاهده کرد.

7. فرانسه

قدرت پهپادی

فرانسه در سال 2025 میلادی تقریبا 591 پهپاد نظاتی عملیاتی را در ناوگان خود دارد و این پهپادها برای عملیات‌های شناسایی و جمع‌آوری اطلاعات، هماهنگی در میدان نبرد و کاربردهای رو به رشد دریایی، سازماندهی شده‌اند. دکترین دفاع ملی فرانسه بر استقلال در سیستم‌های کلیدی تاکید دارد و شرکت‌های بومی را به گسترش پهپادهای تاکتیکی و استراتژیک تشویق می‌کند.

تعدادی از پهپادهای کلیدی و مهم فرانسه عبارتند از:

  • پهپاد Spy Ranger: پهپاد تاکتیکی کوتاه‌برد که توسط شرکت Thales توسعه یافته و امکان شناسایی و هدف‌گیری آنی را برای واحدهای خط مقدم،‌ فراهم می‌کند.
  • پهپاد Safran Patroller: پهپاد میان‌برد که برای ماموریت‌های تاکتیکی ISR (شناسایی و جمع‌آوری اطلاعات)، جنگ الکترونیک و پشتیبانی از نیازهای ارتش و امنیت داخلی طراحی شده است.
  • پهپاد MQ-9 Reaper: پهپاد مسلح تولید شده توسط آمریکا که برای عملیات در آفریقا و خاورمیانه و عملیات بارخان (عملیات نظامی ارتش فرانسه در کشور مالی برای مبارزه با گروه‌های تروریستی در آفریقای غربی) مورد استفاده قرار گرفت.
  • پهپاد SDAM: پهپاد بال چرخشی دریایی که برای استقرار در کشتی‌های جنگی فرانسه و افزایش آگاهی موقعیت دریایی طراحی شده است.

ترکیب ناوگان پهپادی فرانسه نشان‌دهنده تعادل بین دارایی‌های تاکتیکی کوتاه‌برد و سیستم‌های ارتفاع متوسط با برد عملیاتی گسترده است. پهپادهای Spy Ranger به‌طور گسترده برای ماموریت‌های بلندمدت و استراتژیک به کار گرفته می‌شوند و پهپادهای Reapers قابلیت‌های تهاجمی استراتژیک را در عرصه‌های خارج از کشور ارائه می‌دهند.

بر خلاف سایر قدرت‌های اروپایی، فرانسه پهپادها را در نیروهای زمینی، هوایی و دریایی ادغام کرده است. SDAM قدمی بزرگ و حیاتی در گسترش پهپادهای دریایی است و کشتی‌های جنگی فرانسه را به قابلیت‌های ISR مستقل از هواپیماهای سرنشین‌دار مجهز می‌کند.

در توسعه ناوگان پهپادی فرانسه، صنایع بومی، نقشی محوری را ایفا می‌کنند و شرکت‌هایی مانند Safran و Thales پهپادهایی متناسب با نیازهای عملیاتی فرانسه را تولید می‌کنند. همچنین حمایت دولت فرانسه از پروژه‌های مشترک اتحادیه اروپا مانند پهپادهای Eurodrone، عمق استراتژیک و تاب‌آوری صنعتی را افزایش می‌دهند.

8. استرالیا

قدرت پهپادی

ناوگان پهپادهای نظامی استرالیا که تا سال 2025 به حدود 557 پهپاد می‌رسد، طیف گسترده‌ای از عملیات‌ها را در حوزه‌های زمینی، دریایی و هوایی پشتیبانی می‌کنند. موقعیت جغرافیایی و گستره وسیع ارضی، وابستگی استرالیا به سیستم‌های بدون سرنشین را برای شناسایی و جمع‌آوری اطلاعات مداوم و نظارت ساحلی، افزایش می‌دهد.

تعدادی از پهپادهای کلیدی و مهم استرالیا عبارتند از:

  • پهپاد PD-100 Black Hornet: نانو پهپادی که توسط واحدهای پیاده‌نظام برای شناسایی نزدیک در محیط‌های شهری و جنگلی مورد استفاده قرار می‌گیرد.
  • پهپاد Phantom 4: کوادکوپترهای تجاری آماده که برای نقش‌های تاکتیکی مانند پاکسازی مسیر و امنیت محیطی، استفاده می‌شوند.
  • پهپاد MQ-9 Reaper: پهپاد مسلح ارتفاع متوسط مدت بالا که توسط نیروی هوایی سلطنتی استرالیا برای نظارت منطقه‌ای و قابلیت‌های  ضربتی مورد استفاده قرار می‌گیرد.
  • پهپاد MQ-4C Triton: پهپاد شناسایی و جمع‌آوری اطلاعات با ارتفاع بالا که توسط نیروی دریایی سلطنتی استرالیا برای ماموریت‌های گشت‌زنی گسترده در سراسر اقیانوس هند و آرام به کار گرفته شده است.

نیازهای عملیاتی، استرالیا را به سمت ادغام پهپادها در تمام چارچوب‌های تاکتیکی و استراتژیک سوق داده است. پهپادهای بلک هورنت به پشتیبانی از نیروها می‌پردازند و پهپادهای MQ-9 Reaper نیز قابلیت حمله دقیق دوربرد را ارائه می‌دهند. نیروهای دریایی نیز برای نظارت مداوم بر خطوط کشتیرانی و مناطق اقتصادی انحصاری به پهپادهای MQ-4C Tritons وابسته هستند.

استراتژی دفاعی استرالیا بر بازدارندگی و همکاری با متحدان تمرکز دارد. سیستم‌های پهپادی، ابزارهای مفیدی برای جمع‌آوری اطلاعات، نظارت و هماهنگی با شرکایی مانند ایالات متحده و ژاپن محسوب می‌شوند.

خرید پهپادها توسط استرالیا به‌نوعی به‌عنوان مکمل هواپیماهای سرنشین‌دار عمل می‌کند و متناسب با محیط‌های عملیاتی دریایی و صحرایی منحصربه‌فردی است که نیروی دفاعی استرالیا در آنها فعالیت می‌کند.

9. کره جنوبی

قدرت پهپادی

کره جنوبی در سال 2025 ناوگانی متشکل از حدود 518 پهپاد را در اختیار دارد. این پهپادها برای نظارت، ردیابی اهداف و جنگ الکترونیک در نزدیکی یکی از نظامی‌ترین مرزهای جهان، یعنی مرز با کره شمالی، طراحی شده‌اند. با توجه به این که تنش‌ها در شبه جزیره کره، همچنان بالاست، پهپادها در وضعیت دفاعی کره جنوبی بسیار مهم و حیاتی هستند.

تعدادی از پهپادهای کلیدی و مهم کره جنوبی عبارتند از:

  • پهپاد RQ-4 Global Hawk: پهپاد نظارتی ارتفاع بالا که از ایالات متحده آمریکا خریداری شده و امکان جمع‌آوری اطلاعات مداوم از فواصل دور را فراهم می‌کند.
  • پهپاد KUS-FT: پهپاد تاکتیکی توسعه یافته توسط شرکت هواپیمایی کره که در ماموریت‌های شناسایی و جمع‌آوری اطلاعات در میدان نبرد به کار می‌رود و قادر به حمل محموله‌های تهاجمی است.
  • پهپاد Songgolmae-II: پهپاد شناسایی بومی که توسط کره جنوبی در دست توسعه است و برای قابلیت‌هایی مانند نظارت مرزی و استقرار سریع، بهینه‌سازی شده است.

کره جنوبی پهپادهای خود را در امتداد مناطق حساس و مرزی و سایر مناطق پرخطر، مستقر کرده است. واحدهای گلوبال هاوک، اهداف استراتژیک را در خارج از حریم هوایی ملی رصد می‌کنند و پهپادهای تاکتیکی نیز اطلاعات جمع‌آوری شده را به واحدهای زمینی ارائه می‌دهند.

کره جنوبی همچنان به سرمایه‌گذاری در توسعه پهپادهای بومی ادامه می‌دهد. سری KUS، توانایی بخش هوافضای داخلی را در ارائه پلتفرم‌های ISR مطمئن به‌همراه گزینه‌های تهاجمی رو به رشد، نشان می‌دهد. همچنین پروژه‌های مشترک با صنایع و دانشگاه‌ها برای کوچک‌سازی حسگرها، ادغام هوش مصنوعی و ارتقای قابلیت‌های متقابل الکترونیکی در جریان است.

10. فنلاند

قدرت پهپادی

فنلاند تا سال 2025 حدود 412 پهپاد نظامی را در اختیار دارد که در ماموریت‌های اطلاعاتی، نظارتی و شناسایی تاکتیکی مورد استفاده قرار می‌گیرند. نزدیکی جغرافیایی به روسیه و منافع استراتژیک در قطب شمال، موجب تاکید فنلاند بر سیستم‌های پهپادی سبک و قابل اعتماد برای شرایط ناهموار شده است.

تعدادی از پهپادهای کلیدی و مهم فنلاند عبارتند از:

  • پهپاد Orbiter 2-B: پهپاد تاکتیکی توسعه یافته در اسرائیل که توسط نیروهای فنلاندی برای نظارت، شناسایی اهداف و آگاهی موقعیتی مورد استفاده قرار می‌گیرد.
  • پهپاد Ranger: پهپاد بال ثابت که به‌طور مشترک با سوئیس توسعه یافته و برای پشتیبانی و ماموریت‌های شناسایی و جمع‌آوری اطلاعات در جریان استقرارهای میدانی به کار گرفته می‌شود.

دکترین نیروهای نظامی فنلاند بر تحرک بالا و دفاع غیر متمرکز، تاکید دارد و پهپادها نیز نقش اساسی در تصمیم‌گیری سریع در سطح تاکتیکی دارند. پهپادهای مدارگرد، تصایر زنده را برای نیروهای پیاده‌نظام و توپخانه فراهم می‌کنند و هماهنگی را در مناطق دورافتاده با زیرساخت‌های محدود، افزایش می‌دهند.

با توجه به موقعیت جغرافیایی و لجستیکی فنلاند، مقاومت در برابر سرما، قابلیت برخاست کوتاه، سهولت حمل و نقل و قابلیت‌های پرواز در ارتفاع بالا از اهمیت زیادی برخوردار هستند. پهپادهای رنجر، این نیازها را برآورده می‌کنند و در محیط‌های پوشیده از برف یا جنگلی، استقامت و عملکرد بسیار خوبی ارائه می‌دهند.

جمع‌بندی

قدرت پهپادی

در حال حاضر چندین کشور و قدرت پهپادی در سراسر جهان به شدت در حال پیگیری توسعه مستقل پهپادهای خود هستند. ترکیه به رهبری شرکت بایکار و صنایع هوافضای ترکیه به یک تولیدکننده بزرگ پهپاد تبدیل شده است. پهپادهای بومی بایراکتار TB2 و آکینجی به دلیل موفقیت در میدان نبرد، نام خود را بر سر زبان‌ها انداخته‌اند. هند نیز از این قاعده مستثنی نیست و تولید بومی خود را با همکاری DRDO و بخش خصوصی، گسترش می‌دهد و پروژه‌هایی مانند Rustom-II نشان‌دهنده افزایش توانایی داخلی این کشور است.

هدف چنین برنامه‌هایی، کاهش وابستگی به تامین‌کنندگان خارجی، کاهش هزینه‌ها و تطبیق طرح‌ها با محیط‌های عملیاتی خاص است. کشورهایی که روی توانایی داخلی و خطوط تولید بومی خود سرمایه‌گذاری می‌کنند، کنترل استراتژیک و توانایی‌های جنگی خود را افزایش می‌دهند.

از سوی دیگر، کشورهایی مانند ترکیه و اسرائیل از صادرات پهپادهای تولیدی خود برای تقویت روابط دفاعی و تاثیرگذاری بر مناقشات استفاده می‌کنند. پهپادهای ترکیه در عملیات نظامی آذربایجان، نقش محوری داشتند و پهپادهای اسرائیلی نیز به‌طور گسترده در کشورهای آسیایی و اروپایی مورد استفاده قرار می‌گیرند.

کشورهایی مانند فرانسه و استرالیا نیز در حال سرمایه‌گذاری در برنامه‌های پهپادهای دریایی هستند. پروژه SDAM فرانسه با هدف تجهیز کشتی‌های جنگی به پهپادهای بال چرخشی، افزایش آگاهی ناوگان دریایی و توانایی‌های ISR دریایی، بدون اتکا به بالگردهای سرنشین‌دار، طراحی شده است. استرالیا نیز MQ-4C Triton را برای نظارت گسترده بر فراز اقیانوس هند و آرام به کار گرفته است.

در نهایت باید به این نکته اشاره کنیم که پهپادهای نظامی و رزمی با ایجاد انعطاف‌پذیری بی‌نظیر، نظارت مداوم و قابلیت‌های حمله دقیق، در حال تغییر شکل استراتژی دفاعی جهانی هستند. ده کشوری که در این مطلب به آنها اشاره کردیم، نه‌تنها بزرگترین و قدرتمندترین ناوگان پهپاد در سراسر جهان را دارند، بلکه دارای پیشرفته‌ترین و تاثیرگذارین برنامه‌های پهپادی در سال 2025 هستند. باید توجه داشته باشید که اعداد و ارقام به‌تنهایی موجب برتری نمی‌شوند و قدرت واقعی ناوگان پهپادی را ادغام تاکتیکی، نوآوری بومی، نفوذ صادراتی و قابلیت‌ها و توانایی‌های آنها تعیین می‌کنند.

بیشتر بخوانید

پاسخ بدهید

وارد کردن نام و ایمیل اجباری است | در سایت ثبت نام کنید یا وارد شوید و بدون وارد کردن مشخصات نظر خود را ثبت کنید *

*