روش جدید نابودی سلول های سرطانی

با این حرکت ساده، از 13 سرطان ترسناک دور شوید

یک مطالعه جدید نشان می‌دهد که با یک حرکت ساده می‌توان از خطر ابتلا به 13 نوع سرطان مختلف جلوگیری کرد. محققان بر اهمیت تغییرات رفتاری در پیشگیری از سرطان تاکید دارند.

عدم تحرک بدنی سالانه مبلغ هنگفتی به اقتصاد کشورها ضرر می‌زند، اما مهم‌تر از همه اینکه جان انسان‌ها را نیز به خطر می‌اندازد.

چگونه از 13 سرطان جلوگیری کنیم؟

در دنیای امروز که به طور فزاینده‌ای شاهد کاهش تحرک افراد هستیم، گذراندن ساعات طولانی در حالت نشسته، احتمال بروز بیماری‌های جدی متعددی از جمله سرطان را به شدت افزایش می‌دهد. حال این سوال مطرح می‌شود که آیا یک فعالیت ساده مانند پیاده‌روی می‌تواند سپری محافظتی واقعی در برابر این تهدیدات باشد؟ نتایج تحقیقات نشان می‌دهند که پاسخ این سوال احتمالاً مثبت است.

مجموعه‌ای از پژوهش‌ها حاکی از آن است که انجام منظم فعالیت‌های بدنی می‌تواند ریسک ابتلا به سرطان را به میزان قابل توجهی کاهش دهد. در همین راستا، یافته‌های اخیر محققان دانشگاه آکسفورد، مهر تاییدی بر این باور می‌زند و آن را تقویت می‌کند.

راز سرطان‌ زایی الکل

بر اساس یک مطالعه جامع و گسترده که بیش از 85 هزار نفر از ساکنان بریتانیا در آن شرکت داشتند، مشخص شد که هر چه تعداد گام‌های روزانه‌ای که افراد برمی‌دارند بیشتر باشد، احتمال ابتلا به 13 نوع مختلف سرطان در آن‌ها کمتر خواهد بود.

بیشتر بخوانید

در این پژوهش، شرکت‌کنندگان از دستگاه‌های ردیاب فعالیت استفاده کردند که میزان و شدت تحرکات روزانه آن‌ها را به دقت اندازه‌گیری می‌کرد. محققان به طور میانگین پس از گذشت 6 سال، وضعیت سلامتی این افراد را پیگیری کردند. آن‌ها به الگوی روشنی دست یافتند: افزایش تعداد گام‌ها با کاهش خطر ابتلا به سرطان همراه بود و این ارتباط بدون توجه به سرعت برداشتن این گام‌ها صادق است.

مزایای پیاده‌روی تقریباً از حدود 5 هزار گام در روز به تدریج آشکار شد و به نظر می‌رسید که مقادیر کمتر از این میزان، محافظت چندانی در برابر سرطان ارائه نمی‌دهد. با رسیدن به 7 هزار گام در روز، احتمال ابتلا به سرطان تا 11 درصد کاهش یافت. این میزان با افزایش گام‌ها به 9 هزار در روز، به 16 درصد رسید. پس از عبور از مرز 9 هزار گام، فواید آن تثبیت شد و تفاوت در میزان کاهش خطر به تدریج جزئی‌تر شد و تفاوت چندانی بین مردان و زنان مشاهده نگردید.

این یافته‌ها از توصیه رایج مبنی بر هدف‌گذاری 10 هزار گام در روز حمایت می‌کند و نه تنها برای حفظ سلامت عمومی، بلکه به طور بالقوه برای پیشگیری از سرطان نیز می‌تواند مفید باشد. این نتابج حتی پس از در نظر گرفتن عواملی مانند شاخص توده بدنی و سایر عوامل مرتبط با سبک زندگی مانند مصرف دخانیات نیز همچنان پابرجا ماندند. این امر نشان می‌دهد که تغییرات مشاهده‌شده در خطر ابتلا به سرطان، واقعاً به میانگین تعداد گام‌های روزانه شرکت‌کنندگان بستگی داشته است.

پیاده روی یا دویدن، کدام یک روی سلامت قلب و کاهش وزن تاثیر بیشتری دارند؟

شدت گام‌ها نیز در این پژوهش مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت. به عبارت ساده‌تر، سرعت راه رفتن افراد شرکت‌کننده بررسی شد. محققان دریافتند که راه رفتن با سرعت بیشتر با کاهش خطر ابتلا به سرطان مرتبط است. با این حال، هنگامی که کل میزان فعالیت بدنی در نظر گرفته شد، سرعت راه رفتن دیگر تفاوت آماری قابل توجهی ایجاد نکرد. به بیان دیگر، آنچه اهمیت دارد، مقدار کل پیاده‌روی است، نه میزان تند بودن آن.

به همین ترتیب، جایگزینی زمان نشستن با فعالیت‌های سبک یا متوسط نیز خطر ابتلا به سرطان را کاهش داد. اما جایگزینی فعالیت‌های سبک با فعالیت‌های متوسط، فواید بیشتری را به همراه نداشت. بنابراین، به نظر می‌رسد که صرفاً بیشتر حرکت کردن، با هر سرعتی که باشد، مهم‌ترین عامل در این زمینه است.

نتایج تحقیق چه می‌گوید؟

پژوهشگران در این مطالعه 13 نوع سرطان خاص از جمله سرطان‌های مری، کبد، ریه، کلیه، معده، آندومتر، لوسمی میلوئیدی، میلوم، روده بزرگ، سر و گردن، راست روده، مثانه و سینه را مورد بررسی قرار دادند.

همچنین بخوانید

در طول دوره 6 ساله، حدود 3 درصد از شرکت‌کنندگان به یکی از این سرطان‌ها مبتلا شدند. شایع‌ترین آن‌ها در مردان، سرطان‌های روده بزرگ، راست روده و ریه و در زنان، سرطان‌های سینه، روده بزرگ، آندومتر و ریه بودند. سطوح بالاتر فعالیت بدنی به طور قوی با کاهش خطر ابتلا به شش نوع سرطان خاص مرتبط بود: معده، مثانه، کبد، آندومتر، ریه و سر و گردن.

نکته قابل توجه در این پژوهش آنکه مطالعات پیشین عمدتاً بر گزارش‌های خوداظهاری افراد در مورد میزان فعالیتشان تکیه داشتند که می‌تواند چندان قابل اعتماد نباشد در مقابل، این مطالعه از دستگاه‌های پوشیدنی استفاده کرد و تصویر دقیق‌تری از میزان و شدت تحرک افراد ارائه داد.

سرطان حرکت

همچنین، این مطالعه از این جهت حائز اهمیت است که صرفاً بر ورزش‌های شدید تمرکز نداشت. بسیاری از مطالعات گذشته نشان داده‌اند که تمرینات شدید می‌توانند خطر ابتلا به سرطان را کاهش دهند، اما همه افراد قادر یا مایل به رفتن به باشگاه و انجام تمرینات سخت نیستند. این تحقیق جدید نشان می‌دهد که حتی فعالیت‌های سبک مانند پیاده‌روی نیز می‌تواند تفاوت ایجاد کند و پیشگیری از سرطان را برای افراد بیشتری در دسترس قرار دهد.

پیاده‌روی به میزان حدود 3 کیلومتر در روز (تقریباً 4000 گام، یا حدود 40 دقیقه پیاده‌روی سبک) می‌تواند تأثیر قابل توجهی بر سلامت بلندمدت شما داشته باشد. لازم نیست تمام این میزان را یکباره انجام دهید. می‌توانید آن را در طول روز تقسیم کنید؛ به جای استفاده از آسانسور از پله‌ها بالا بروید؛ در زمان ناهار کمی قدم بزنید؛ هنگام صحبت با تلفن راه بروید؛ و ماشین خود را کمی دورتر از مقصد پارک کنید.

افزودن تعداد بیشتری گام حرکت به برنامه روزانه، به ویژه در دوران میانسالی، می‌تواند یکی از ساده‌ترین راه‌ها برای کاهش خطر ابتلا به برخی از انواع سرطان باشد. البته، ارتباط بین فعالیت بدنی و سرطان پیچیده است و برای درک بهتر اینکه چرا پیاده‌روی کمک‌کننده است و چگونه می‌توانیم حرکت را به بخش منظم استراتژی‌های پیشگیری از سرطان تبدیل کنیم، به تحقیقات طولانی‌مدت بیشتری، نیاز است.

اما در حال حاضر، پیام این تحقیق واضح است: کمتر بنشینید، بیشتر حرکت کنید و با پیاده‌روی می‌توانید مسیر خود را به سوی سلامتی بهتر و کاهش ابتلا به سرطان هموار سازید.

پاسخ بدهید

وارد کردن نام و ایمیل اجباری است | در سایت ثبت نام کنید یا وارد شوید و بدون وارد کردن مشخصات نظر خود را ثبت کنید *

*