هوش مصنوعی توانست در تمام مناظرهها که به صورت آزمایشی انجام شد انسانها را شکست دهد. اما این موفقیت چگونه حاصل شد؟
تحقیق جدیدی نشان میدهد که هوش مصنوعی GPT-4 در مناظرهها بر انسانها پیروز میشود. این فناوری با دسترسی به اطلاعاتی مانند سن، شغل و گرایشات سیاسی افراد، توانایی اقناعکنندگی خود را به مراتب افزایش میدهد.
هوش مصنوعی در مناظرهها برنده شد
پژوهشگران دانشگاه EPFL سوئیس و دانشگاه پرینستون آمریکا در یک مطالعه، 900 نفر را در یک مناظره با GPT-4 شرکت دادند. نتایج این تحقیق که در مجله Nature Human Behaviour منتشر شده است، حاکی از آن است که هوش مصنوعی 64.4 درصد متقاعدکنندهتر از رقبای انسانی خود عمل کرده، به شرط آنکه اطلاعات شخصی در اختیار آن قرار گرفته باشد. بدون این دادههای شخصی، عملکرد هوش مصنوعی تفاوت محسوسی با مناظرهکنندگان انسانی نداشت.
هنگامی که GPT-4 اجازه یافت استدلالهای خود را شخصیسازی کند، به طور قابل توجهی متقاعدکنندهتر از هر انسانی شد و احتمال تغییر عقیده یک فرد را تا 81.2 درصد نسبت به مناظرات انسان-انسان افزایش داد. نکته قابل توجه اینکه مناظرهکنندگان انسانی با دسترسی به این اطلاعات شخصی، به چنین سطح بالایی از اقناعکنندگی دست نیافتند.
پژوهشگران میگویند: در بحث اقناع، متخصصان به طور گستردهای نگرانیهای خود را درباره خطرات استفاده از هوش مصنوعی برای دستکاری مکالمات آنلاین و آلوده کردن اکوسیستم اطلاعاتی با انتشار اطلاعات نادرست و متقاعد کردن افراد به پذیرش عقاید جدید، ابراز کردهاند.
به گفتهی محققان، GPT-4 میتواند با شما استدلال کند و با داشتن مجموعهای از حقایق درباره شما، ممکن است در متقاعد کردن شما برای تغییر دیدگاهتان موفق باشد. این تیم اشاره میکند که در مقیاس وسیع، دسترسی هوش مصنوعی به اطلاعات شخصی کاربران، میتواند برای مقاصد مخرب به کار گرفته شود.
- ابزار هوش مصنوعی Flow گوگل رونمایی شد: ساخت ویدیو آسانتر از همیشه
- هوش مصنوعی با تمام هوشمندیاش، از خواندن ساعت عقربهای عاجز است!
- گوگل از مدل Gemma 3n پرده برداشت؛ هوش مصنوعی قدرتمند، روان و آفلاین روی گوشی شما
- خاورمیانه به لطف ترامپ و عربها، به قطب هوش مصنوعی جهان تبدیل میشود
این پژوهش به خوبی با بهروزرسانی اخیر ChatGPT همخوانی دارد که به آن اجازه میدهد مکالمات بیشتری از کاربران را (با اجازه آنها) به خاطر بسپارد. این بدان معنی است که هوش مصنوعی میتواند به اطلاعات زیادی درباره کاربران خود دسترسی داشته باشد.
نتایج به دست آمده چه میگویند؟
GPT-4 در متقاعد کردن مخالفان خود در مورد مسائل ساده بسیار مؤثر بود، اما در مورد موضوعات ریشهدارتر، این ربات در متقاعد کردن انسانها برای تغییر نظرشان با دشواری بیشتری روبرو شد. به عبارت دیگر، هیچ نشانهای وجود ندارد که GPT-4 در مناظره بر سر موضوعات جدی، موفقتر از شما باشد.
علاوه بر این، پژوهشگران دریافتند که GPT-4 تمایل دارد از زبان منطقی و تحلیلی بیشتری استفاده کند، در حالی که مناظرهکنندگان انسانی بیشتر به ضمایر شخصی و درخواستهای احساسی تکیه میکردند. به طور شگفتآوری، شخصیسازی به طور چشمگیری لحن یا سبک GPT-4 را تغییر نداد و فقط استدلالهای آن را هدفمندتر ساخت.
در سه مورد از چهار مورد، شرکتکنندگان انسانی توانستند حریف خود را به درستی به عنوان هوش مصنوعی تشخیص دهند. اما شرکتکنندگان در شناسایی حریفان انسانی به عنوان انسان با مشکل مواجه بودند. با این حال، افراد تمایل داشتند نظر خود را تغییر دهند، زمانیکه فکر میکردند با یک هوش مصنوعی بحث میکنند تا زمانی که معتقد بودند حریفشان انسان است.
همانطور که مردم به طور فزایندهای برای کمک در کارهای تکراری، تکالیف درسی، مستندسازی و حتی درمان به هوش مصنوعی متکی میشوند، بسیار حیاتی است که کاربران انسانی نسبت به اطلاعاتی که به آنها داده میشود، محتاط باشند. بنابراین، حتی اگر خود را در یک مناظره با یک هوش مصنوعی یافتید، از خود بپرسید: دقیقاً هدف از بحث کردن در مورد مسائل پیچیده انسانی با یک ماشین چیست؟ و چه چیزی را از دست میدهیم اگر هنر اقناع را به الگوریتمها بسپاریم؟
مناظره فقط در مورد برنده شدن در یک بحث نیست، بلکه یک کار ذاتاً انسانی است. ما برای ایجاد ارتباطات شخصی و یافتن نقاط مشترک، به دنبال مکالمات واقعی هستیم، در حالیکه ماشینها، با تمام ابزارهای یادگیری قدرتمند خود، فاقد آن هستند.