Excoino
کشف سیاره کوتوله

کشف یک سیاره کوتوله دورتر از مدار نپتون؛ ماجرای سیاره نهم منتفی شد؟

اخترشناسان موفق به کشف یک سیاره کوتوله با مدار بسیار عجیب دورتر از نپتون شده‌اند. آیا می‌توان گفت که تمامی باورها در رابطه با سیاره نهم اشتباه بوده است؟

اگر برای اولین‌بار سری به اخبار نجوم بزنید، قطعا شگفت‌زده خواهید شد. از طرفی تلسکوپ جیمز وب توانسته قدیمی ترین کهکشان جهان هستی را شناسایی کند و از طرفی دیگر هنوز در رابطه با منظومه شمسی خودمان اطلاعات کافی نداریم. سال‌ها است که دانشمندان در رابطه با وجود سیاره نهم بحث می‌کنند؛ اما به نتیجه نرسیده‌اند. هرچند کشف سیاره کوتوله جدید می‌تواند همه‌چیز را حل کند.

کشف سیاره کوتوله 2017 OF201 دانشمندان را گیج کرده است

کشف سیاره کوتوله

سیاره کوتوله تازه کشف شده 2017 OF201 نام گرفته است و در یک مدار بسیار عجیب و کشیده به دور خورشید می‌گردد. فاصله این جرم فضایی از خورشید آنقدر زیاد است که هر دور کامل ۲۵ هزار سال طول می‌کشد. کشف جدید اخترشناسان یک جرم تقریبا کره‌ای شکل با قطر ۷۰۰ کیلومتر است. این سیاره کوتوله بسیار دورتر از نپتون قرار دارد.

گروهی از دانشمندان در حال بررسی داده‌های آرشیو تلسکوپ‌های Blanco در شیلی و Canada-France-Hawaii در هاوایی بودند که ناگهان متوجه یک جرم فضایی عجیب شدند. آنها حرکت این جرم را در ۱۹ مجموعه تصویر برای بازه زمانی ۷ سال بررسی کردند. در نزدیک‌ترین حالت سیاره کوتوله 2017 OF201 در فاصله ۴۵ واحد نجومی (هر واحد نجومی برابر با فاصله زمین تا خورشید) ستاره منظومه شمسی قرار می‌گیرد. در واقع می‌توان گفت که از نظر فاصله به پلوتو نزدیک می‌شود.

دانشمندان با بررسی داده‌های مرتبط با حرکت این سیاره کوتوله متوجه شدند که آخرین‌بار در سال ۱۹۳۰ به زمین نزدیک شده است. دقیقا در همان سالی که پلوتو کشف شد. البته در حال حاضر فاصله سیاره کوتوله 2017 OF201 دو برابر بیشتر از ۱۹۳۰ شده است و همچنان به دور شدن ادامه می‌دهند. به باور اخترشناسان این سیاره در نهایت ۱۶۰۰ واحد نجومی از خورشید فاصله خواهد گرفت و سپس مجدد به سمت آن برمی‌گردد.

کشف سیاره کوتوله

مدار عجیب سیاره کوتوله تازه کشف شده نشان می‌تواند که تنش‌های گرانشی پیچیده‌ای در آن منطقه وجود دارد. این تنش‌ها نیز احتمالا به‌خاطر نیروی گرانشی نپتون و گرانش کهکشان راه شیری هستند. برخی دانشمندان باور دارند که 2017 OF201 از ابتدا در داخل منظومه شمسی وجود نداشته است. در واقع احتمال دارد که سیاره کوتوله ابتدا در ابر اورت زندگی می‌کرده و بعدها به سمت ما کشیده شده باشد.

بیشتر بخوانید

توجه داشته باشید که تلسکوپ‌های قدرتمند بشر از نور برای مشاهده اجرام مختلف بهره می‌برند. به همین‌خاطر است که می‌توانیم کهکشانی را در فاصله میلیاردها سال نوری مشاهده کنیم، اما از بررسی دقیق مرز پایان منظومه شمسی عاجز هستیم. در واقع دانشمندان حتی احتمال می‌دهند که سیاره‌های کوتوله بسیار بیشتری در این منطقه منتظر ما باشند.

کشف سیاره کوتوله

سیاره کوتوله 2017 OF201 تنها یک درصد از زمان مداری خود را در نزدیکی ما سپری می‌کند. در سایر مواقع آنقدر دور است که امکان مشاهده و بررسی آن را نداریم. به همین‌ دلیل اخترشناسان تاکید دارند که احتمالا حدود ۱۰۰ سیاره کوتوله دیگر با مدار و ابعداد مشابه وجود داشته باشند. صرفا فاصله آنها آنقدر زیاد است که نمی‌توانیم کاری کنیم.

تاثیر کوتوله جدید بر ماجرای سیاره‌ X آزاردهنده است

کشف سیاره کوتوله جدید می‌تواند روی ماجرای سیاره نهم یا سیاره X تاثیر جدی بگذارد. دانشمندان تاکنون موفق نشده‌اند سیاره نهم را به‌صورت مستقیم مشاهده کنند. هرچند تاثیر گرانشی یک جرم قوی در آن منطقه احساس می‌شود. به همین ‌خاطر آنها تصور می‌کنند که سیاره نهم میلیاردها کیلومتر دورتر از نپتون حضور دارد.

هرچند کوتوله تازه از راه رسیده همه‌چیز را خراب کرده است. اگر سیاره نهم در آن منطقه وجود داشت، باید خیلی سریع با نیروی گرانشی خود سیاره کوتوله 2017 OF201 را به بیرون از منظومه شمسی پرتاب می‌کرد. اتفاقی که مشخصا رخ نداده است.سیاره 9

متاسفانه داده‌های محدود در رابطه با بخش بیرونی منظومه شمسی سبب شده که هنوز همه‌چیز در ابهام باقی بماند. اگر وجود سیاره نهم را رد کنیم، پس مدارهای عجیب موجود در آن منطقه چگونه ایجاد شده‌اند؟ چه نیروی عجیبی این تغییرات را مدیریت می‌کند؟

شاید باید چند سال منتظر بمانیم تا راکت فوق‌العاده سریع ناسا عملیاتی شود. پس از آن احتمال گذر انسان از بخشی داخلی منظومه شمسی و سفر به قسمت‌های بیرونی وجود دارد. در آن زمان یکبار برای همیشه معما حل می‌شود.

پاسخ بدهید

وارد کردن نام و ایمیل اجباری است | در سایت ثبت نام کنید یا وارد شوید و بدون وارد کردن مشخصات نظر خود را ثبت کنید *

*