بررسی گوشی اپل آیفون 7 : رابط کاربری
شرکت اپل در ماه ژوئن 2016 از سیستم عامل iOS 10 رونمایی کرد. در این آپدیت شاهد تغییرات و بروزرسانی هایی در بخش های لاک اسکرین، صفحه اصلی، اعلانات، بخش کنترل مرکزی، تاچ سه بعدی، سیری و بخش برنامه های سیستمی نسبت به نسخه پیشین هستیم. البته بهتر است به این نکته نیز اشاره کنیم که در نگاه اول، شاید تغییر خاصی را در این نگارش جدید مشاهده نکنید.
در هر صورت در بخش هوم اسکرین یا همان صفحه اصلی، همه برنامه ها نمایان بوده و از طرفی میتوانید آنها را در پوشههایی گروه بندی کنید. لازم به ذکر است که در این بخش خبری از کشوی برنامه ها اختصاصی یا ویجت نیست؛ در غربیترین بخش، صفحهای به نام Today وجود دارد که فقط میتوانید در همان قسمت ویجتهای مختلف را قرار دهید.
بخش دیگری که میبایست به آن اشاره کرد مربوط به Notification Center یا صفحه اعلانات جدید گوشی است که با پایین کشیدن نمایشگر، گشوده خواهد شد.
قسمت دیگری به نام Control Center نیز وجود دارد که با بالا کشیدن قاب آن از پایین نمایشگر، ظاهر خواهد شد. در این بخش به تاگل ها و میانبرها دسترسی خواهید داشت.
بخش دیگری که میبایست به آن اشاره کرد، قسمت تنظیمات اصلی گوشی است. شاید نتوانید همانند سیستم عامل اندروید بر روی تمامی قابلیت ها و قسمت ها کنترل داشته باشید، اما در هر صورت کارتان را راه خواهد انداخت.
صفحه لاک اسکرین در این نسخه تغییرات بسیار زیادی کرده است. با برداشتن گوشی، نمایشگر آیفون به صورت خودکار روشن خواهد شد. از طرفی با روشن شدن نمایشگر اگر در لاک اسکرین به سمت راست حرکت کنید، دوربین گوشی به اجرا در خواهد آمد. علاوه بر آن اگر به سمت چپ حرکت کنید، به صفحه Today و ویجت های آن منتقل خواهید شد.
بخش Control Center حالا دارای سه صفحه است. یکی از آنها دارای تاگل های مربوط به گوشی بوده و دیگری نیز به پخش موزیک اختصاص داده شده است. بخشی دیگر به نام Control Center Tab نیز وجود دارد که اگر از برنامه جدید Home استفاده میکنید، میانبرهای مربوط به ابزار آن به نمایش در خواهد آمد. متاسفانه Control Center نسبت به سیستم عامل های مشابه به هیچ وجه کاربردی نبوده و از طرفی قابلیت شخصی سازی نیز ندارد. برای مثال آیکون های به نمایش در آمده را نمیتوانید تغییر داده یا جابهجا کنید. علاوه بر آن گزینه هایی که معمولا بیشتر استفاده میشوند یا وجود نداشته یا کمتر به آنها اهمیت داده شده است.
بخش جدید دیگر که میبایست بیشتر به آن توجه کنیم، صفحه Today است. این بخش همانند یک صفحه اصلی است که میتوانید ویجت های مختلفی را در آن قرار دهید. در قسمت بالایی همیشه فیلد جستجو Spotlight وجود دارد. در زیر آن نیز گزینه های متعددی نظیر پیش بینی آب و هوا، تقویم و سیری و یا هر چیز دیگر را مشاهده خواهید کرد. در این صفحه میتوانید به زمان نگاهی انداخته و از ویجت هایی که شکل آنها در این نسخه تغییر پیدا کرده، استفاده کنید. این ویجت ها در دو ابعاد قابل نمایش خواهد بود؛ ابعاد کوچک و بزرگ که نمونه بزرگتر را با لمس Show More به اجرا در خواهید آورد. در حالت بزرگتر اطلاعات بیشتری به نمایش در خواهد آمد. کاربر میتوانید در این بخش ویجت هایی مربوط به برنامه های نصب شده را اضافه یا کم کند.
Today، غربیترین صفحه در بخش های لاک اسکرین، صفحه اصلی یا Notification Center به حساب میآید. در صورت لزوم در تنظیمات گوشی میتوانید این ویژگی را غیر فعال کنید. در آپدیت نرم افزاری جدید اپل، ویژگی تاچ سه بعدی (3D Touch) بیشتر به کمکتان خواهد آمد. با استفاده از این قابلیت میتوانید با اعمال آن بر روی آیکون برنامهها، اکشن های خاص مربوط به هر برنامه را مشاهده کنید. البته در این نسخه برای اپلیکیشن های سیستمی، ردیفی جدید به نمایش در خواهد آمد که با استفاده از آن میتوانید محتوای برنامه را کنترل نمایید. در صورت انجام تاچ سه بعدی بر روی برنامه ای که ویجت دارد، در کنار لیست کنترل ها، ویجت آن نیز به نمایش در خواهد آمد. با انجام این فرایند بر روی پوشهها نیز به گزینه های جالبی برخورد خواهید کرد.
با استفاده از فناوری تاچ سه بعدی یا همان 3D Touch، پیش نمایشی از تصاویر، لینک ها و پیوندها، پیام ها، ایمیل ها، نوت های یادداشت شده و دیگر موارد این چنینی (بسته به برنامهای مورد نظر) به نمایش در خواهد آمد.
زمانی که بر روی اعلانات به نمایش در آمده در بخش Notification Center یا به صورت شناور، تاچ سه بعدی را اعمال کنید، بالونی باز خواهد شد که اپل نام آن را Rich Notifications گذاشته است. با استفاده از این قابلیت بدون ترک برنامهای که در حال استفاده کردن از آن هستید، میتوانید به پیام های خود جواب دهید.
بسیاری بر این باورند که در این نسخه از سیستم عامل آی او اس، قابلیت حذف برنامه های پیشفرض توسط اپل به صورت کامل قرار داده شده؛ اما به نظر میرسد که این کار به طور کامل عملی نشده و تنها برنامه ها از دید کاربران مخفی میشوند. البته بهتر است بدانید که باز هم این موضوع بر روی تمامی برنامه ها قابل اعمال نخواهد بود؛ گرچه نسبت به قبل لیست برنامه های قابل حذف سیستمی افزایش یافته است. با حذف این برنامه ها، میزانی از حجم حافظه داخلی خالی خواهد شد و اگر قصد بازگرداندن آنها را دارید کافیست در برنامه App Store به دنبال آنها بگردید.
ادامه بررسی گوشی اپل آیفون 7 در صفحات بعد