باید اعتراف کنیم که تلگرام به بخش جداناپذیری از زندگی روزمره ما تبدیل شده و با کنار زدن شیوه سنتی ارسال پیامک، تقریبا برای کاربران ایرانی به ابزار اصلی به منظور برقراری ارتباط با دنیای اطراف تبدیل شده است. یکی از مهمترین دلایل این چیرگی را باید عرضه پیامرسان تلگرام بر روی پلتفرمهای مختلف دانست؛ اپلیکیشن موبایل و تبلت برای اندروید و آی او اس، اپلیکیشن تحت وب، نرم افزار ویندوز، لینوکس و مک تلگرام همگی موجود هستند، به همین دلیل در هر جایی که باشیم، دسترسی به تلگرام ممکن است. این بستر، قابلیتهای بینظیر و منحصربهفردی را در زمینه پیامرسانی ارائه میکند، اما برخلاف دیگر پیامرسانها، خبری از تماس صوتی و تصویری با تلگرام نیست، هر چند اپلیکیشن جانبی فوقالعاده قدرتمندی برای این کار وجود دارد؛ ویدوگرام !
تلگرام تا پیش از ارائه قابلیت ساخت کانال و سوپر گروپ، همانند بسیاری دیگر از پیامرسانهای موبایل به نظر میرسید، اما به لطف ارائه این دسته از امکانات خاص، نزد کاربران تیزبین ایرانی اهمیت فوقالعادهای پیدا کرد. با وجود این قابلیتها، جای خالی امکان برقراری تماس صوتی و تصویری با تلگرام حس میشود، اما همانطور که میدانید مدیر تلگرام، آقای پاول دورف (Pavel Durov)، مدتی قبل طی یک توییت آب پاکی را بر روی دست کاربران ریخت. وی در جواب به درخواست 80 درصد از کاربران برای افزودن امکان برقراری تماس صوتی و تصویری با تلگرام ، گفت من هرگز این کار را نخواهم کرد، چرا که دردسرساز است!
در این زمان، زمینه برای بروز ابزارهای جانبی قدرتمندی مثل ویدوگرام ایجاد میشود. ویدوگرام یک اپلیکیشن پیامرسان با قابلیت مکالمه صوتی و تصویری بوده و برای این کار از بستر تلگرام استفاده میکند. به عبارت دیگر، این اپلیکیشن از API های تلگرام استفاده کرده و به صورت مستقیم به سرور اصلی تلگرام متصل میشود، به همین دلیل امنیت ویدوگرام نیز همانند خود تلگرام تضمین شده است.
با استفاده از لینک موجود در انتهای مطلب، ویدوگرام را از بازار دانلود و نصب کنید. زبان پیشفرض مورد نظر را انتخاب کرده و در مرحله بعد شماره موبایل خود را وارد کنید.
مشاهده میکنید که روال ثبت نام، همانند زمان ایجاد حساب جدید در تلگرام است. بعد از وارد کردن شماره تماس، تلگرام یک کد به اپلیکیشن تلگرام اصلی شما ارسال خواهد کرد که میبایست آن را در ویدوگرام وارد کنید. در ادامه وارد رابط کاربری ویدوگرام میشوید که در واقع بستری برای برقراری تماس صوتی و تصویری با تلگرام محسوب میشود. رابط کاربری آن متشکل از پنج قسمت اصلی است. در سمت چپ تاریخچه تماسها قرار گرفته که در اینجا به دلیل ورود بلافاصله بعد از نصب برنامه، خالی است.
بعد از تاریخچه تماس، شاهد دستهبندیهای مختلفی هستیم. ویدوگرام به ترتیب کانالها، گروهها و چتهای خصوصی با افراد را جدا از یکدیگر نمایش داده و در پنجمین و آخرین قسمت، همانند خود تلگرام تمامی کانالها، گروهها و مخاطبین را با یکدیگر نشان میدهد. همانند همیشه، این موارد بر اساس آخرین پست ارسالی و یا مطلب رد و بدل شده مرتب میشوند.
نکته خوشحالکننده برای کاربران علاقهمند به اموجیها و استیکرهای اختصاصی و ساختگی تلگرام این است که امکان استفاده از تمامی آنها در ویدوگرام نیز وجود دارد. در واقع مجبور نیستید تا تنها در زمان نیاز به برقراری تماس صوتی و تصویری با تلگرام به این اپلیکیشن جانبی روی آورده و میتوانید برای گفتگوهای عادی نیز از آن استفاده کنید.
بیشتر بخوانید: |
لذت برقراری تماس صوتی و تصویری با تلگرام
پیش از بررسی دیگر قسمتها، به سراغ قسمت اصلی یعنی نحوه برقراری تماس صوتی و تصویری میرویم. بعد از مراجعه به لیست مخاطبین خود، بر روی نام یکی از آنها کلیک کرده و وارد صفحه مربوطه بشوید. در بالای صفحه دو گزینه تماس صوتی و تصویری را به صورت جدا از هم مشاهده میکنید. بعد از انتخاب هر یک، اگر کاربر مورد نظر هنوز عضو ویدوگرام نشده باشد، پیامی مبنی بر این موضوع و درخواست برای ارسال دعوتنامه به وی مشاهده خواهید کرد.
پس بهتر است تا دست به کار شده و تمامی دوستان خود را به استفاده از این بستر مناسب برای برقراری تماس صوتی و تصویری با تلگرام دعوت کنید. خبر خوب اینجاست که در صورت عضویت هر یک از مخاطبینتان در ویدوگرام، با هر بار آنلاین شدن یک نوتیفیکیشن دریافت خواهید کرد.
باید اعتراف کنیم که پیش از برقراری تماس صوتی و تصویری با تلگرام به این ترتیب، انتظار کیفیت آنچنان زیادی را نداشتیم، اما بعد از انجام این کار نظرمان به طور کامل تغییر کرد! کیفیت و حجم صدا به میزان قابل قبولی بالا بوده و مکالمه بدون مکث و قطع و وصل صورت میگرفت، در حالی که اتصال اینترنت دو کاربر مبدا و مقصد سرعت آنچنان بالایی نداشت. صفحه تماس صوتی را در تصویر زیر مشاهده میکنید. تماس تصویری نیز به همین منوال بود، با این تفاوت که برای داشتن کیفیت بالا در آن، به سرعت اینترنت به مراتب بالاتری نیاز است. بر اساس گفتههای ویدوگرام، سرعت انتقال اطلاعات و کیفیت تصویر، طبق سرعت اینترنت کاربران تنظیم شده و مکالمه تصویری به طرز مناسبی بهینه میشود.
منوی اپلیکیشن نیز همانند خود تلگرام است. یک بخش جالب در ویدوگرام، که سبب تنوع آن نسبت به تلگرام میشود، Themes است. با مراجعه به این بخش میتوانید کل رابط کاربری را به رنگ مورد نظر خود در بیاورید. گفتنی است تلگرام نیز در به روزرسانیهای اخیر خود قابلیت ساخت تمهای دلخواه را اضافه کرده است.
بیشتر بخوانید: تم های نسخه دسکتاپ تلگرام ظاهر پیام رسان شما را دگرگون میکنند |
وقتی به Settings یا همان تنظیمات وارد میشوید، تنها یک بخش با عنوان Vidogram شامل چهار آیتم اضافه شده است که به تنظیمات اختصاصی ویدوگرام اختصاص دارد.
در ادامه، سایر قابلیتهای ویدوگرام را به صورت موردی عنوان میکنیم:
- حالت نامرئی : در این حالت با وجود آنلاین بودن، آفلاین دیده میشوید، علاوه بر اینکه میتوانید پیامها را بدون خوردن تیک دوم در کنار پیام شخص ارسالکننده بخوانید.
- ارسال پیام با / بدون نقل قول : در ویدوگرام میتوان پیامها را با نقل قول و به عبارتی با حفظ منبع آن فوروارد کرد، یا اینکه منبع پیام را مشخص نکرده و آن را بدون نقل قول به دست دیگر کاربران رساند. این کار برای مخفی نگه داشتن هویت دوستانتان در زمان ارسال پیامی از آنها برای دیگران بسیار ارزشمند است.
- ویرایش پیام قبل از فوروارد : این بار علاوه بر امکان ویرایش متون نوشته شده توسط خود کاربر، امکان ویرایش متون دیگر کاربران پیش از ارسال آن برای دیگران نیز وجود دارد.
- دریافت تایید قبل از ارسال پیام صوتی، gif و یا استیکر
- پشتیبانی کامل از زبان فارسی