طبق برنامه قبلی ، کمپانی اپل از امروز انتشار iOS 9 را برای آیفون ، آیپد و آیپاد آغاز کرد.این بروز رسانی به شکل کاملا رایگان و از طریق OTA در اختیار کاربران قرار گرفته اما شما می توانید پس از دانلود مستقیم آی او اس ۹ ، دستگاه خود را به کامپیوتر متصل کرده و از طریق آیتونز آن را بروزرسانی کنید.پیش از این در دو مطلب جداگانه به تغیرات و ویژگی های جدید در iOS 9 و همچنین مقایسه رابط کاربری آن با iOS 8 پرداخته ایم.در این مطلب شما را با نحوه بروزرسانی و دانلود آی او اس ۹ آشنا خواهیم کرد.با گجت نیوز همراه باشید.
چند نکته مهم قبل از آپدیت
۱ – لیست دستگاههایی که از آیاواس ۹ پشتیبانی میکنند را چک کنید
خوشبختانه از نظر سازگاری با دستگاهها، اپل امسال حرکت رو به جلویی انجام داده است. تمامی آیفونها، آیپدها و آیپادهایی که از آیاواس ۸ پشتیبانی میکنند، از آیاواس ۹ نیز پشتیبانی خواهند کرد.
لیست دستگاههایی که از آیاواس ۹ پشتیبانی میکنند :
- آیفون ۶, آیفون ۶ پلاس, آیفون ۵اس, آیفون ۵سی, آیفون ۵ و آیفون ۴اس، آیفون ۶اس و آیفون ۶اس پلاس
- آیپد ایر ۲, آیپد ایر, آیپد ۴, آیپد ۳ و آیپد ۲ ، آیپد پرو
- آیپد مینی ۳, آیپد مینی ۱, آیپد مینی رتینا, آیپد مینی ۴
- آیپاد تاچ ۵ و ۶
۲- آپدیتنکردن را نیز به عنوان یک گزینه در نظر داشته باشید
خب، دستگاهتان از آیاواس ۹ پشتیبانی میکند، اما آیا حتماً باید به این نسخه آپدیت کنید؟ برای اکثر کاربران جواب مثبت است. بخصوص اگر آیدیوایستان را به تازگی خریداری کردهاید، آپدیتکردن به آیاواس ۹ به معنای خوشآمدگفتن به انبوهی از قابلیتهای جدید است. ولی اگر آیدیوایستان قدیمی است، قضیه شاید چندان خوب پیش نرود. دلیل این امر موضوعی ساده است: صحت عملکرد دستگاههایی با سختافزار قدیمی با نصب نسخهی جدید آیاواس کاهش مییابد.
البته بر سر این موضوع بحثهای بسیاری وجود دارد و به تعداد کاربران، گزارشها و تجربههای مختلف به گوش میرسد. اما فارغ از تمامی این مسائل، توصیهی برآمده از تجربهی ما این است که با کمی احتیاط به نصب آیاواس ۹ روی دستگاههای قدیمی نظیر آیفون ۴اس، آیپد ۳، آیپد مینی و آیپد ۲ اقدام کنید. کاربرانی که از لگهای آیاواس ۸ گله میکنند، ممکن است پس از آپدیتکردن به آیاواس ۹ با مشکلات جدیتر روبرو شوند.
نهایتاً، این که آپدیت کنید یا نه تصمیمی است که بر عهدهی خودتان است. اما اگر دستگاهتان قدیمی است و از عملکرد فعلی آن راضی هستید، سعی کنید وضعیت فعلی را حفظ کنید. البته موضوعی وجود دارد که دانستن آن در این وضعیت کمککننده است: پس از آپدیت به آیاواس ۹، چند روزی برای نصب دوبارهی آخرین نسخهی آیاواس ۸ فرصت خواهید داشت. بنابراین این فرصت کوتاه را میتوان به عنوان دورهی تست در نظر داشت و اگر از عملکرد دستگاهتان روی آیاواس ۹ راضی نبودید، دوباره سراغ آیاواس ۸ رفت.
۳- اپلیکیشنهای اضافی را حذف، و اپلیکیشنهای دیگر را آپدیت کنید
هر نسخهی جدیدی از آیاواس که عرضه میشود، قابلیتهای مختلفی پیش روی توسعهدهندگان جهت ادغامکردن اپلیکیشنشان با نسخهی جدید آیاواس گذاشته میشود. اگر قصد دارید به آیاواس ۹ آپدیت کنید، بهتر است نخست اپلیکیشنهایی که آپدیتی برایشان عرضه شده است را به روز کنید. این کار از کرشکردن احتمالی آنها پس از آپدیت به نسخهی جدید آیاواس جلوگیری کرده و تجربهی بهروزکردن سیستم عامل را کمدردسرتر خواهد کرد.
۴- آخرین نسخهی آیتونز را دانلود کنید
هر سال که آیاواس جدیدی عرضه میشود، آیتونز عرضهشده در سال گذشته نمیتواند آن را مدیریت کرده و یا روی آیدیوایسها نصبش کند. برای مثال ممکن است که به هنگام تلاش برای ریستور یا آپدیت آیدیوایستان به آیاواس ۹، پیغام قدیمیبودن آیتونز را دریافت کنید. یا این که به روش OTA آپدیت کنید و وقتی قصد تهیهی بکاپ از آن را دارید، آیتونز بخاطر قدیمیبودن ارور دهد. برای پرهیز از این مشکلات، توصیه میکنیم که آخرین نسخهی آیتونز را از طریق لینک های زیر دانلود و نصب کنید.
دانلود آخرین نسخه نرم افزار آیتونز (iTunes ) برای ویندوز و مک :
دانلود نرم افزار آیتونز نسخه ۱۲٫۲٫۲ برای ویندوز ۳۲ بیت
دانلود نرم افزار آیتونز نسخه ۱۲٫۲٫۲ برای ویندوز نسخه ۶۴ بیت
دانلود نرم افزار آیتونز نسخه ۱۲٫۲٫۲ برای مک
۵- از اطلاعاتتان بکاپ بگیرید
بارها توصیه شده که از اطلاعاتتان در بازههای منظم بکاپ تهیه کنید. پیش از آن که به نسخهی جدید آیاواس آپدیت کنید، از اطلاعاتتان بکاپ تهیه کنید تا از ریسکهای احتمالی جلوگیری شود.
نکته بسیار مهم: بکاپهایی که از نسخههای بالاتر آیاواس تهیه میکنید را نمیتوانید روی نسخههای پایینتر ریستور کنید. به عبارت سادهتر، اگر دستگاهتان را به آیاواس ۹ آپدیت کنید، از آن بکاپ تهیه کنید، سپس پشیمان شوید و به آیاواس ۸ بازگردید، نمیتوانید بکاپی که تهیه کرده بودید را ریستور کنید. بنابراین توصیه میکنیم که هر دو بکاپ از آیاواس ۸ و آیاواس ۹ را برای موقعی که به آنها نیاز پیدا میکنید حفظ کنید.
توجه: اگر جیلبریک برایتان اهمیت دارد فعلاً دست نگه دارید
کسانی که به دنبال جیلبریک باشند خبر دارند که پیش از عرضهی نسل جدید آیاواس، خبری از عرضهی جیلبریک رسمی برای آن نمیشود. در مورد آیاواس ۹ نیز وضعیت به همین منوال است و با وجود انتشار حرف و حدیثهایی، فعلاً ابزاری برای جیلبریک این نسخه عرضه نشده است. بنابراین اگر بدون جیلبریک به مشکل برمیخوردید و به آن نیاز دارید، فعلاً از آپدیتکردن دست نگه دارید تا خبرهای تکمیلی در خصوص آن را به اطلاعتان برسانیم. اگر جیلبریکی برای این نسخه از آیاواس منتشر شود، سریعاً آن را به اطلاعتان میرسانیم و با آموزشهای مربوطه شما را همراهی میکنیم.
آموزش نصب iOS 9 بر روی آیفون، آیپاد و آیپد
آپدیت کردن از طریق خود دیوایس یا همان روش OTA
در این روش کافی است به مسیر Settings > General > Software Update در نرم افزار Setting بروید و آپدیت را دریافت کنید. البته توجه داشته باشید که اگر دیوایس شما جیلبریک باشد، نمیتوانید به روش OTA آنرا آپدیت کنید و باید آنرا به آی او اس ۹ ریستور کنید.
همچنین دقت داشته باشید که مدت زمان آپدیت شدن به سرعت اینترنت شما و شلوغی سرورهای اپل بستگی دارد. بنابراین بهتر است که در ساعات اولیه اینکار را انجام ندهید و بعد از گذشت چند ساعت، برای آپدیت تلاش کنید.
آپدیت کردن از طریق آیتونز
این روش تقریبا مشابه همان روش ریستور کردن است با این تفاوت که باید بر روی دکمهی Check For Update کلیک کنید و سپس بعد از دانلود آی او اس، آنرا نصب کنید:
دانلود آی او اس ۹ با لینک مستقیم از سرور اپل :
- iPad Air 2 (6th generation WiFi)
- iPad Air 2 (6th generation Cellular)
- iPad Air (5th generation WiFi + Cellular)
- iPad Air (5th generation WiFi)
- iPad Air (5th generation CDMA)
- iPad (4th generation CDMA)
- iPad (4th generation GSM)
- iPad (4th generation WiFi)
- iPad mini (CDMA)
- iPad mini (GSM)
- iPad mini (WiFi)
- iPad mini 2 (WiFi + Cellular)
- iPad mini 2 (WiFi)
- iPad mini 2 (CDMA)
- iPad mini 3 (China)
- iPad mini 3 (WiFi)
- iPad mini 3 (Cellular)
- iPad 3 Wi-Fi (3rd generation)
- iPad 3 Wi-Fi + Cellular (GSM)
- iPad 3 Wi-Fi + Cellular (CDMA)
- iPad 2 Wi-Fi (Rev A)
- iPad 2 Wi-Fi
- iPad 2 Wi-Fi + 3G (GSM)
- iPad 2 Wi-Fi + 3G (CDMA)
- iPhone 5 (CDMA)
- iPhone 5 (GSM)
- iPhone 5c (CDMA)
- iPhone 5c (GSM)
- iPhone 5s (CDMA)
- iPhone 5s (GSM)
- iPhone 6
- iPhone 6 Plus
- iPhone 4s
- iPod touch (5th-generation)
- iPod touch (6th-generation)
تهیه شده در گجت نیوز