دانشمندان موفق شده با استفاده از اختراعات مرموز داوینچی، پرده از راز بیصدا شدن پهپادها بردارند. اما آنها چگونه این کشف را انجام دادند؟
ماشین پرندهای که توسط لئوناردو داوینچی طراحی شده بود، ممکن است واقعاً قابلیت پرواز داشته و صدای بسیار کمتری نسبت به طرحهای امروزی پهپادها تولید میکرده است.
اختراع داوینچی پرده از راز بیصدا شدن پهپادها برداشت
راجات میتال و همکارانش در دانشگاه جان هاپکینز مریلند کشف کردهاند که ماشین پرنده داوینچی که وی آن را در سال 1480 میلادی در دوران فعالیتش به عنوان مهندس نظامی پیشنهاد کرد اما هرگز نساخت و آزمایش نکرد، ممکن است برای تولید همان میزان نیروی بالابرنده که یک روتور پهپاد معمولی تولید میکند، به نیروی کمتری نیاز داشته باشد.
این دستگاه به ماشین پرنده ارشمیدس شباهت دارد، پمپی مارپیچی که با چرخش، آب را جابهجا میکند. داوینچی تصور میکرد که این ماشین هوایی توسط انسان به حرکت درآید، که این امر به دلیل وزن بالا، بلند کردن آن را از زمین دشوار میساخت. اما با استفاده از موتورهای الکتریکی سبک برای چرخاندن روتور، این دستگاه میتوانست در واقع پرواز کند.
- اختراعات حیرت انگیز لئوناردو داوینچی که دنیای مدرن امروز را شکل دادند
- ربات جراح داوینچی یک بیمار را کشت!
- نکاتی جالب از زندگی پر رمز و راز داوینچی؛ فقط ۲ ساعت خواب در روز و دستخط آینهای
- یکی دیگر از اسرار نقاشی مونالیزا داوینچی برملا شد؛ استفاده از غذا در رنگ!
میتال و گروهش یک شبیهسازی از این دستگاه ساختند و آن را در یک تونل باد مجازی قرار دادند تا عملکرد آن را در حالت شناور ماندن بسنجند. آنها این شبیهسازی را با سرعتهای چرخشی گوناگون آزمایش کردند و آن را با یک روتور پهپاد معمولی دو پره مقایسه کردند.
آنها دریافتند که ماشین هوایی مذکور میتواند همان میزان نیروی بالابرنده را با سرعت چرخش کمتر تولید کند، که این به معنای مصرف توان کمتر است. با اندازهگیری الگوهای فشار و جریان باد که در اطراف پیچ مجازی حرکت میکردند، میتال و گروهش توانستند میزان صدای احتمالی تولید شده توسط آن را نیز محاسبه کنند و مشاهده کردند که این میزان کمتر از طرح معمولی برای تولید همان مقدار نیروی بالابرنده است.
میتال میگوید: «ما شگفتزده شدیم. پیش از شروع کار تصور میکردیم که به دلیل شکل کاملاً بداهه و بینظم این دستگاه مارپیچ، عملکرد آیرودینامیکی آن به قدری ضعیف خواهد بود که قادر به دستیابی به هیچ پیشرفتی نسبت به پرههای متداول نخواهیم بود.»
میتال و گروهش اکنون به دنبال این هستند که ببینند آیا میتوانند طرح داوینچی را بهبود بخشند تا ضمن حفظ ویژگیهای کاهش نویز آن، بازدهی آن را نیز افزایش دهند. با افزایش روزافزون کاربرد پهپادها در شهرها، مانند تحویل کالا یا خدمات اضطراری، آلودگی صوتی به معضلی جدیتر بدل گشته است، که این امر پژوهشگران را به سمت بررسی طرحهای جدید روتور سوق داده که نویز کمتر و نیروی بالابرنده مشابهی تولید میکنند.
شریل گریس از دانشگاه بوستون ماساچوست میگوید: «نویسندگان به خوبی بیان کردهاند که اگر بتوانید با چرخش کندتر همان نیروی رانش را ایجاد کنید، که روتور داوینچی این کار را انجام میدهد، آنگاه نویز کمتر خواهد بود. برای دستیابی به این هدف نیازی به طرح داوینچی نیست، اما خوب است که طرح داوینچی این ویژگی را دارد.»
با این حال، به گفته گریس، برای اثبات کاربردی بودن طرح داوینچی در سناریوهای واقعی، باید عملکرد آن در حالت پرواز در هوا، نه فقط در حالت شناور، آزمایش شود. همچنین باید بررسی شود که وزن اضافی روتور چه تاثیری بر عملکرد خواهد داشت.