تیونینگ خودرو بهتازگی جنجال زیادی به پا کرده است. ظاهرا مسئولان در پی افزایش اعمال تغییرات اینچنینی روی خودروها، تدبیری تازه اندیشهاند تا متخلفان برخورد کرده و آنها را جریمه کنند.
این خبر از جایی شروع شد که رئیس پلیس راهنمایی و رانندگی تهران بزرگ در گفتگویی با یکی از رسانهها خبر از ممنوع بودن هرگونه تیونینگ و دستکاری خودرو داد. وی ضمن اعلام اینکه با خودروهای تحت شرایط برخورد خواهد شد گفت: «مطابق قانون هرگونه دستکاری در ارکان خودرو شامل موتور، اتاق، بدنه و شاسی ممنوع است.»
اگر از مفهوم دقیق تیونینگ آگاه نیستید، باید اینطور تصریح کرد که به دستهای از تغییرات در خودرو که موجب افزایش قدرت موتور، ترمز و تغییراتی در داخل و خارج آن میشود، تیونینگ میگویند.
البته تیونینگ خودرو بههیچوجه امری غیرعادی نیست؛ در خارج از کشور هم تعدادی از بزرگترین کارخانههای خودروسازی، چنین تغییراتی را با استفاده از شرکتهای زیرمجموعهی خود بر روی خودروها اعمال میکنند؛ اما آنچه باعث شده این کار در ایران غیرقانونی خوانده شود، اعمال تیونینگ در مغازهها و مراکزی بهجز کارخانهی اصلی است.
رئیس پلیس راهنمایی و رانندگی تهران در ادامه صحبتهایش در خصوص نحوهی برخورد با اینگونه تخلفات توضیح داد: «پلیس در صورت مشاهده اینگونه خودروها، آنها را متوقف و به پارکینگ منتقل خواهد کرد و بعد از انتقال خودرو به پارکینگ، مالک ملزم به تغییر وضعیت خودرو به حالت استاندارد است.»
سردار حسنی، استفاده از رینگهای شناختهنشده اسپرت، فیبر کربن بدنه و تغییرات در ارتفاع خودرو را از دسته اقداماتی عنوان کرد که پلیس در صورت مشاهده، با آن برخورد خواهد کرد. وی همچنین اظهار کرد: «ارتفاع یک خودرو بر اساس ظرفیت و قدرت مشخص میشود بنابراین هرگونه دستکاری در آن باعث کاهش ایمنی شده و لذا باعث بروز حادثه خواهد شد.»
ممنوعیت تیونینگ در ایران، اولین قدم مسئولان به جهت کاهش خطرات جادهای است. البته تیونینگ اگر به روش درست انجام شود خطر آفرین نخواهد بود اما متاسفانه در داخل کشور به دلیل عدم وجود سرمایهگذاری اصولی، شاهد چنین رخدادی هستیم.