شاید اگر همین حالا به فروشگاه نرم افزاری بازیها و نرم افزارهای سیستم عامل اندروید یا همان گوگل پلی مراجعه کنید، با انبوهی از نامهای آشنا و محبوبی مواجه شوید که حداقل برای یک بار هم که شده نام آنها را قبلا شنیدهاید و یا چندین بار، نسخههای متفاوت آنها را در محیطهای دیگر تجربه کرده باشید.
اینگونه بازیها عموما به دلیل کمپانیهای سازندهی بزرگی که پشت سر آنها هستند و مباحث برند سازی و تبلیغاتی که برای آنها انجام میگیرد، کاملا در ذهن مخاطبان و بهخصوص گیمرها حک شدهاند و با دیدن اولین نشانهی تصویری یا حتی اسم آنها، بهطور ناخودآگاه به سمتشان جلب میشویم و به سراغ دانلود آنها میرویم. اما دستهی دیگری از بازیها هم هستند که شاید چندان شناخته شده نباشند و پیدا کردن آنها در میان میلیونها اپلیکیشن موجود در گوگل پلی کار سختی باشد، اما این موضوع بههیچوجه از ارزشهای آنها کم نمیکند.
بله منظورمان بازیهای مستقلی هستند که توسط توسعه دهندگان مستقل و شخص ثالث ساخته میشوند و بدون هیچ هیاهوی خاصی بر روی این فروشگاههای آنلاین قرار میگیرند. خیلی از این بازیها دارای ارزش هنری بسیار بالایی هستند و در ساخت گیم پلی آنها و طراحی بصریشان، عموما خلاقیت و زحمت فراوانی صرف میشود. البته به دلیل اینکه این دسته از توسعه دهندگان دارای امکانات مالی و فنی نهچندان قدرتمندی هستند، نباید از آنها انتظار طراحیهای سه بعدی عجیب و غریبی با ویدیوهای باکیفیت و موسیقیهای شاهکار باشیم، اما مطمئنا ارزش کار آنها به این موارد نیست.
همانطور که گفتیم، توسعه دهندگان مستقل معمولا فرصت کمی برای نشان دادن تواناییهای خود و اپلیکیشنهای خلق شده توسط خودشان پیدا میکنند و به همین دلیل ممکن است که همین حالا هم هزاران بازی جذاب بهصورت مستقل در گوگل پلی و یا بر روی هر پلتفرم دیگری از کنسولهای بازی گرفته تا اپ استور اپل وجود داشته باشد، اما هنر این افراد پشت تبلیغات پر زرق و برق اسپانسرهای ثروتمند پنهان مانده باشد و کاربران نتوانند به آنها دسترسی پیدا کنند.
به همین دلیل هم هست که هر فرصتی برای نمایش دادن تواناییهای این توسعه دهندگان و خلاقیت و هنر کدزنی آنها مغتنم است و ارزش بالایی دارد. در فروشگاه گوگل پلی همین حالا هم یک قسمت مخصوص این دسته از دولوپرهای اندروید با نام بازیهای Indie وجود دارد، اما مدیران این فروشگاه در گوگل تصمیم گرفتهاند که جشنوارهی مخصوصی برپا کنند و فرصت بسیار بزرگی را برای نمایش آثار برتر این حوزه فراهم کنند.
این جشنواره با نام فستیوال بازیهای مستقل قرار است حدود سه ماه دیگر و در تاریخ بیست و چهارم ماه سپتامبر (سوم مهر ماه) برگزار شود و در یک مراسم بزرگ که قرار است در سالن نمایشی در ایالت سانفرانسیسکوی کشور آمریکا برگزار شود، برترین آثار ثبت شده توسط توسعه دهندگان به نمایش گداشته خواهد شد. حالا که صحبت از ثبت شدن شد، باید بدانید که گوگل از همین امروز ثبت نام بازیهای مستقل برای شرکت در این فستیوال را آغاز کرده است و تمام توسعه دهندگانی که بازی آنها بر روی گوگل پلی قرار دارد و یا در مراحل پایانی تولید است و بهزودی قرار است در این فروشگاه منتشر شود، میتوانند بازی خود را تا تاریخ چهاردهم ماه آگوست (بیست و چهارم مرداد ماه) در پورتال مخصوص این فستیوال ثبت کنند.
این بهترین فرصت برای نمایش بازی های مستقل در گوگل پلی خواهد بود
تمام بازیهایی که موفق به شرکت در این فستیوال میشوند، فرصت بسیار مناسبی برای نمایش و دیده شدن توسط میلیونها کاربر اندروید و البته اسپانسرهای مختلف به دست خواهند آورد و علاوه بر این قرار است که به برترین عناوینی که احتمالا توسط کاربران و یا رای داوران انتخاب خواهد شد، جوایز جذابی نظیر بلیط مستقیم برای حضور در رویداد گوگل I/O سال ۲۰۱۷، گجتهای هوشمند سری تانگو و البته یک کمپین تبلیغاتی اختصاصی در گوگل پلی اهدا شود که میتواند باعث دیده شدن هر چه بیشتر و بهتر این بازیها و افزایش چشمگیر آمار فروش و درآمدزایی آنها شود.
البته شما عزیزان گجت نیوزی باید توجه داشته که شرکت در این فستیوال برای همه آزاد نیست و شرایط خاصی برای حضور در آن وجود دارد: اول از همه اینکه تمام توسعه دهندگان مستقلی که میخواهند در این رویداد بزرگ گوگل پلی شرکت کنند، باید در ایالات متحدهی آمریکا و یا کشور کانادا اقامت داشته باشند و البته تعداد اعضای تیم توسعهی آن بازی که بهصورت تمام وقت بر روی آن عنوان کار میکنند (یا کردهاند) نیز نباید از ۱۵ نفر بیشتر باشد. دوم اینکه تمام بازیهایی که برای شرکت در این رویداد ثبت میشوند، باید از ابتدای سال ۲۰۱۶ (اولین روز ماه ژانویه) به بعد در گوگل پلی قرار گرفته باشند و یا اینکه اگر هنوز عرضه نشدهاند، قرار باشد که حتما تا روز پایانی سال جاری یعنی روز سی و یکم ماه دسامبر در این فروشگاه ثبت شوند. همچنین برای اطلاع از جزییات بیشتر شرکت در این فستیوال میتوانید به وبلاگ توسعه دهندگان اندروید در این لینک مراجعه کنید.