رئیس اتحادیه کسب‌وکارهای مجازی: با اینترنت طبقاتی مخالفیم؛ «اینترنت پرو» تا ابد نمی‌ماند!

در پی افزایش انتقادات عمومی به توسعه دسترسی‌های گزینشی، رئیس اتحادیه کسب‌وکارهای مجازی با شفاف‌سازی درباره ریشه‌های پیدایش «اینترنت پرو»، اطمینان داد که این طرح صرفاً برای شرایط بحرانی جنگ طراحی شده و قرار نیست جایگزین دائمی اینترنت عمومی شود.

در هفته‌های گذشته و با طولانی شدن قطعی دسترسی عمومی به اینترنت بین‌الملل، توزیع سرویس اینترنت پرو در میان برخی اقشار و اصناف، موجی از نگرانی‌ها را پیرامون استقرار دائمی «اینترنت طبقاتی» در کشور ایجاد کرده بود. بسیاری از کاربران نگران بودند که با تأمین نیازهای ارتباطی اقشار مرجع و کسب‌وکارها، انگیزه متولیان برای بازگشایی شبکه عمومی از بین برود؛ دغدغه‌ای که اکنون با واکنش رسمی نمایندگان بخش خصوصی مواجه شده است.

ریشه اینترنت پرو کجاست؟ مصوبه‌ای برای دوران بحران

رضا الفت‌نسب، رئیس اتحادیه کسب‌وکارهای مجازی، در گفت‌وگوی خود با ایسنا به تشریح ابعاد پنهان این تصمیم پرداخت. وی با اشاره به اینکه ایده اختصاص اینترنت پایدار به کسب‌وکارها موضوع جدیدی نیست، اعلام کرد: «اینترنت پرو طرحی بوده که در دوره شهید دکتر لاریجانی و پس از جریانات دی‌ماه در شورای عالی امنیت ملی (شعام) به تصویب رسیده بود.»

وی در تشریح دلیل این تصمیم‌گیری کلان افزود: «مباحث را خدمت سران قوا مطرح کردیم که کسب‌وکارها نیازهایی حیاتی دارند و این نیاز حتی در شرایط بحرانی باید برایش برنامه‌ریزی شود. در سراسر دنیا، در زمان بروز بحران‌ها، دولت‌ها به‌تنهایی نمی‌توانند از فروپاشی اقتصادی جلوگیری کنند و نیاز به باز نگه داشتن شریان‌های تجاری وجود دارد.» در واقع، اینترنت پرو به‌عنوان یک سپر دفاعی برای جلوگیری از توقف کامل اقتصاد دیجیتال در شرایط جنگی طراحی شده است.

مطالب مرتبط

مخالفت با اینترنت طبقاتی؛ درخواست برای بازگشت به شرایط عادی

الفت‌نسب با تأیید نگرانی‌های به‌جای کاربران، صراحتاً موضع این اتحادیه را در قبال تفکیک دسترسی‌ها اعلام کرد و گفت: «برخی تصورشان این است که قرار است وضعیت تا ابد به شکل فعلی باشد، اما این‌گونه نیست. ما در طول سال‌های قبل هم بارها اعلام کرده‌ایم که با اینترنت طبقاتی کاملاً مخالفیم.»

وی تأکید کرد که در شرایط بحران و جنگ، شکل دیگری از دسترسی (نظیر وایت‌لیست) تعریف می‌شود که یک الزام امنیتی است؛ اما این وضعیت نباید دائمی شود: «تقاضای اکید ما این بوده که پس از پشت سر گذاشتن این شرایط بحرانی، به دورانی برگردیم که عموم مردم هم بتوانند آزادانه از اینترنت استفاده کنند.»

بهبود اتصال کسب‌وکارها و تلاش برای رفع تدریجی محدودیت‌ها

رئیس اتحادیه کسب‌وکارهای مجازی در بخش دیگری از سخنان خود، به آخرین وضعیت پایداری شبکه اشاره کرد. به گفته وی، وضعیت دسترسی به اینترنت پرو نسبت به روزهای اول از لحاظ تعداد کاربران تأییدشده بهتر شده است و با وجود برخی کندی‌ها در باز کردن آی‌پی‌ها، روند اتصالات در روزهای اخیر رو به بهبود بوده است.

الفت‌نسب همچنین حامل خبر امیدوارکننده‌ای برای کاربران عادی بود. وی با اشاره به جلسات مکرر با وزیر ارتباطات و متولیان مرکز ملی فضای مجازی گفت: «بنای حاکمیت این است که تا حد مقدور، سرویس‌های عمومی که مخاطرات امنیتی کمتری دارند را فعال کند؛ اتفاقی که در حال رخ دادن است و به‌تدریج سرعت پیدا خواهد کرد.»

وی در پایان به دغدغه‌های امنیتی پنهان اشاره کرد و یادآور شد که مقامات وزارت ارتباطات از همان زمان آغاز جنگ، پیگیر حل مسائل و بازگرداندن شرایط به حالت عادی بوده‌اند.

همچنین بخوانید
45 دیدگاه
بازخورد درون خطی
مشاهده همه نظرات

شنبه صبح ساعت ۱۱ بچه‌های دانشکده فنی تهران میخوان به خاطر قطعي اینترنت تجمع اعتراضی داشته‌باشند.. لطفا همراهی و اطلاع‌رسانی کنید تا وضعيت اینترنت درست بشه

هر چی مینویسم تو کامنتا میپره.منفعت شما و ارزش شما به وجود کاربره.نه قطع خاسته مردم..
لعنت بر کسانی که اخبار وارونه میدن و صدای اصلی مردم رو سانسور میکنن.
خبرنگار و رسانه تا وقتی میتونه صدای ملت باشه پاچه خاری میکنه و بعد از خروج از ایران یا خروج از گروه کاری عین اختاپوس رنگ عوض میکنه میشه کارشناس و صدای مردم آزادیخواه.لعنت به مسولین فاسد.لعنت به خبرنگاران مزدور و دورنگ

کاش صدای مردم هم در مجلس و دولت بود.جمله حق مسلم مردم دیگه معنا نداره مطالبه گری جدی می‌میخاهیم. هیچ فحش و ناسزایی هم نیست که برازنده این قوم منفعت طلب رانت خور و فاسد باشه.

یکی اون بالا نیست شده یکم اخلاقیات داشته باشه
پشت پرده این بازار فروش کانفینگ کیه؟

لعنت بهتون

اینترنت بین الملل را وصل کنید

اینترنت بین المللی وصل کنید

اینا اگه با همین فرمون بخوان جلو برن میان میگن؛ ما خودمون اپوزیسیون جمهوری اسلامی هستیم😉
اصلا حالا که اینطور شد ما خودمون براندازیم🤡

قسم روباه رو ببینیم یا دم خروس

لعنت بهتون .
وصل کنید اینترنت را لامصبا
زندگیمونو به گند کشیدید
چی از جون ما میخواید

بخدا نابود شدیم فکری به حال ما که زندگیمونو از راه ترید میگذرونیم هم بکنید بخدا اقتصاد زندگیمون نابود شده

به ظاهر مسئولین ، فقط میخوان دستشون یه بهونه بیفته تا ملت رو عذاب بدن ملتی که تا این لحظه همه جوره پشت دولت بوده و اینو باید درک کنند بدون پشتوانه مردم آینده خوبی نخواهند داشت.
پس امروز بود فردایی …

به کسب و کار بدید،ما هم آنلاین خرید نمیکنیم…

با این محدودیتها فقط کمک میکنید که امثال استارلینک زیاد شه

اینترنت چیزی نیست که فقط یک عده خاص نیاز داشته باشن همه باید بهش دسترسی داشته باشن از خدا بی خبرا

چقدر بی‌حیا و بی‌شرم هستن!
فقط عین طوطی میان تکرار میکن که طبقاتی نیست و وصل میشه و اینا ولی وعده‌شون، وعده سر خرمن! حال آدمو بهم میزنن!

میشه نت اماتور beginner semi pro و لجند هم اضافه کنید ممنون

دادگر زر می‌زند، بیدادگر زر می‌زند! هر کسی در حد خود، این دور و بر زر می‌زند. از نگاه زِر شناسی جنگ، جنگِ قدرت است طبق این قانون ابر قدرت اَبر زِر می‌زند

خودش پیشنهاد داده طرح پرو رو خودشم مخالفه عجب بابا عجب..!!!

من واقعا نمیدونم دقیقا شرح وظایف وزارت ارتباطات،اتحادیه کسب کارهای مجازی و دهها اتحادیه دیگه که هر کدوم دهها و صدها کارمند دارم که حداقل حقوق هر نفرشون رو در نظر بگیری 40میلیون باشه حداقل 2000تا نفر باشن میشه ماهانه 80میلیارد چیه؟؟؟؟؟
اینا وقتی نمیدونن اینترنت چرا قطع شده و کی وصل میشه پس بود و نبودشون چه تفاوتی داره؟

باید تمام اینا رو منحل کنن بودجشون رو بین مردم پخش کنن چون به هیچ دردی نمی خورن

اگه بحث انحلال ردیف بودجه ای و سازمان های غیر ضروریه که حدود 90 درصد سازنامه های مملکت الکی و اضافن …

میگم نکنه من فیلتر کردم خودم خبر ندارم؟؟؟؟
چجوریه که مسئولین همه ناراضین، نکنه عملکرد ما مردم بد بوده مسئولین رو ناراضی کردیم؟؟؟؟

اوه بله اینترنت پرو تا ابد نمیمونه فقط تاوقتی که براتون سود داشته باشه چون این تنها چیزیه که بهش اهمیت میدین از اولشم اشتباه بود با حقوق مردم بازی میکنین و تنها چیزی که بهش اهمیت میدین خودتونین

باید باهم اتحاد داشته باشیم ماهایی که کسب کارمون خراب شده بیشتر از این زجر نکشیم و یک راه حل مسالمت امیز انجام بدیم

خ.ودشون میسازن خودشون شاکی میشن به قول بهرام افشاری ای خداااااااااااا

واقعا شما از یک مسئله عادی یک بحران درست میکنید

فکر کنم اینترنت مخابرات فقط ما مردم عادی استفاده میکنیم اینا اصلا استفاده نمیکنند

اصلا برای چی ایجاد کنیم که بگیم دائمی نیست

اره جون عمتون
والا اصلا اینترنت پرو قرار نبود بیاد!
ولی دیدیم که ۱ روزه اومد!
الانم قرار نیست باشه!
یعنی تا ابد هستش!

این، ترررررر نت رو وصل کنید

تر زدن به نت فعلا

خوب ایستگاه ملت رو گرفتین ! 😂

مملکتداری اگه درست انجام میشد ، شما هیچ نگرانی بابت اینترنت نداشتید و حتی سعی میکردید تقویت کنید و گسترش بدید .

باز این از پا منقل پاشد

حداقل برای یک روز اینترنت را وصل کنید تا حساب هایمان را ببندیم.

امنیت حساب هایمان در خطر است. اینترنت را وصل کنید.

فقط میتونم بگم امیدوارم به سزای کارتون برسین

واقعا یک اینترنت ساده و پیش پا افتاده که در هر کشوری حتی در روز یک ثانیه هم درگیرش نمیشن اینجا تمام زندگی های مارو مختل کرده
از تریدر آنلاین شاپ ها و گیمرها گرفته تا غیره همه واقعا صبرشون رو تموم کردین

اصلا برای چی ایجاد کنیم که بگیم دائمی نیست

نیاز دقیق پزشک رو به اینترنت شرح دهید.
یک پزشک چه نیازی به نت داره که کسب کارهای اینترنتی و تریدر ها ندارن؟
جز اینکه چون رئیس جمهور پزشکه خواسته هوای همکاراشو داشته باشه؟

واقعا ههمون رو خسته کردین

چرا یه مسئول نمیتونه یه حرف درست وحسابی بزنه ببینیم تکلیف ما های که کسب و کار کوچک داشتیم چی میشه.خسته مون کردین
😞😞😞
من نه اینترنت پرو میخوام نه هیچی چه فایده ای داره وقتی مردم عتدی ازم خرید میکردن نت ندارن…
خواهشا زودتر وصل کنین.این آتش بس و جنگ معلوم نیست تا کی ادامه داشته باشه

😞😞😞✋🏻

اقای الفت با اینترنت طبقاتی مخالفی ولی خودت طرحشو به شعام پیشنهاد دادی؟ حتما خودتو به بیمارستان اعصاب و روان معرفی کن.

45
0
در بحث شرکت کنیدx