سوپر ال‌نینو

زمستان داغ در راه خاورمیانه؛ پیش‌بینی ورود یک سوپر ال‌نینوی کم‌سابقه

سازمان جهانی هواشناسی با اطمینان ۸۵ درصدی نسبت به وقوع سوپر ال‌نینو در نیمه دوم ۲۰۲۶ هشدار داد؛ پدیده‌ای که رکورد گرما را جابه‌جا کرده و خشکسالی و سیل‌های ویرانگر را به همراه دارد.

سازمان جهانی هواشناسی در تازه‌ترین گزارش خود با اطمینانی بالای ۸۵ درصد نسبت به بازگشت قدرتمند یک سوپر ال‌نینو در نیمه دوم سال ۲۰۲۶ هشدار داد.

داده‌های ماهواره‌ای نشان می‌دهد دمای سطح آب در اقیانوس آرام استوایی به شکل خطرناکی در حال افزایش است و احتمالاً ناهنجاری دما از مرز ۲ درجه سانتی‌گراد عبور خواهد کرد.

بیشتر بخوانید

این یعنی رویدادی مشابه سال‌های فاجعه‌بار ۱۹۹۷ و ۲۰۱۵ در راه است و رکورد گرم‌ترین سال تاریخ زمین نیز بار دیگر جابه‌جا خواهد شد.

کابوس خشکسالی و سیل‌های سهمگین

این پدیده ال‌نینو فقط اعداد دمایی را بالا نمی‌برد، بلکه شیرهای آب و هوای جهان را هم جابه‌جا می‌کند. پیش‌بینی‌ها از خشکسالی‌های شدید در جنوب شرق آسیا و استرالیا حکایت دارد در حالی که بخش‌هایی از قاره آمریکا زیر بارش‌های سیل‌آسا مدفون خواهند شد.

گرمایش زمین که حالا به یک بحران لاینحل بدل شده، این پدیده طبیعی را تقویت می‌کند و آن را به ابرفاجعه‌ای اقلیمی تبدیل خواهد کرد.

زمستان داغ و بی‌نظم برای خاورمیانه

منطقه خاورمیانه هم از گزند این تغییر مصون نیست. کارشناسان انتظار دارند زمستان پیش رو با افزایش محسوس دما و بی‌نظمی شدید در پراکنش بارش‌ها همراه شود.

این وضعیت برای منطقه‌ای که پیش‌تر با تنش آبی دست‌وپنجه نرم می‌کند، زنگ خطر بزرگی خواهد بود. ترکیب سوپر ال‌نینو با روند مستمر افزایش دمای کره زمین، نگرانی‌ها درباره امنیت غذایی و مدیریت منابع آبی را به سطح هشدار رسانده و کشورهای منطقه را با چالشی بی‌سابقه روبه‌رو خواهد کرد.

0 دیدگاه
بازخورد درون خطی
مشاهده همه نظرات
0
در بحث شرکت کنیدx