خسارت قطعی اینترنت

خسارت نجومی قطعی اینترنت از سوی انجمن بلاکچین ایران اعلام شد

بر اساس برآوردهای انجمن بلاکچین، اختلال و قطعی اینترنت در حدود ۷۰ روز گذشته موجب وارد شدن خسارتی بین ۳۰۰ تا ۷۰۰ هزار میلیارد تومان به بخش اقتصاد دیجیتال شده است.

انجمن بلاکچین در گزارش تازه‌ای درباره تاب‌آوری اقتصاد دیجیتال در دوره اختلال‌های اخیر اعلام کرده است که مشکلات گسترده اینترنت از اسفند ۱۴۰۴ تا اردیبهشت ۱۴۰۵، وضعیت را از مرحله هشدار فراتر برده و به سطح خسارت قطعی و قابل اندازه‌گیری رسانده است.

در این گزارش تأکید شده که اختلال‌های پی‌درپی و محدودیت‌های ارتباطی طی حدود ۷۰ روز، تأثیری مستقیم بر فعالیت‌ کسب‌وکارهای دیجیتال گذاشته است. با عنایت به آخرین اخبار داخلی و طبق برآوردهای انجام‌شده، میزان این آسیب در بازه زمانی یادشده بین ۳۰۰ تا ۷۰۰ هزار میلیارد تومان تخمین زده می‌شود.

خسارت قطعی اینترنت؛ بحرانی که تاب‌آوری کسب‌وکارها را فرو ریخت

انجمن بلاکچین در گزارشی تازه اعلام کرده است که خسارت‌های ناشی از قطعی و ناپایداری اینترنت بیش از همه متوجه کسب‌وکارهای کوچک، فریلنسرها، فروشگاه‌های آنلاین و شرکت‌هایی بوده که فعالیت آن‌ها به ارتباطات بین‌المللی وابسته است. این گروه‌ها به دلیل نداشتن پشتوانه مالی پایدار، تاب‌آوری بسیار کمتری در برابر اختلال‌های طولانی‌مدت داشته‌اند و بخشی از آن‌ها ناچار به توقف فعالیت، تعدیل نیرو یا ادامه کار با حداقل ظرفیت شده‌اند.

گزارش تأکید می‌کند که در دوره‌های اختلال، میزان افت فروش در برخی کسب‌وکارهای دیجیتال حتی از ۷۰ درصد نیز عبور کرده و کانال‌های بازاریابی دیجیتال با اختلال جدی مواجه شده است. بر پایه این برآورد، در مجموع هزار و ۶۵ ساعت اختلال ثبت‌شده، خسارت روزانه قطعی اینترنت برای اقتصاد دیجیتال بین ۳ تا ۸ هزار میلیارد تومان بوده و در دوره ۶۰ روزه، این رقم به حدود ۳۰۰ تا ۷۰۰ هزار میلیارد تومان رسیده است.

وضعیت کسب‌وکارهای کوچک و حوزه رمزدارایی

طبق گزارش، کسب‌وکارهای کوچک نخستین گروه آسیب‌دیده بوده‌اند و بسیاری از آن‌ها فعالیت خود را متوقف کرده، تیم‌ها را تعدیل کرده یا تنها با حداقل توان ادامه داده‌اند. در بخش کسب‌وکارهای متوسط نیز روند مشابهی اما با شدت کمتر دیده می‌شود و این شرکت‌ها برای کاهش اثرات اختلال‌ها، اقدام به کوچک‌سازی هزینه‌ها، توقف توسعه، تعلیق پروژه‌های جدید و محدودسازی استخدام کرده‌اند؛ به‌گونه‌ای که اکنون مسئله اصلی برای بسیاری از آن‌ها نه کاهش رشد یا سود، بلکه حفظ بقای کسب‌وکار است.

در حوزه رمزدارایی نیز اختلال اینترنت پیامدهای مستقیم‌تری ایجاد کرده و کاربران هنگام ورود به حساب، احراز هویت، برداشت و واریز، مدیریت کیف پول یا انجام معامله با دشواری روبه‌رو شده‌اند. این مشکلات باعث کاهش حجم معاملات، افت فعالیت کاربران و کند شدن جذب کاربران جدید شده است.

همچنین بخوانید

اختلال در دسترسی به دارایی‌های دیجیتال

از مهم‌ترین پیامدهای این دوره، اختلال در دسترسی پایدار کاربران به دارایی‌های دیجیتال و سرویس‌های پایه بوده که به دلیل کندی سرویس‌ها، وقفه در دریافت پیامک‌های احراز هویت و محدودیت ارتباط با سرویس‌های بین‌المللی، شدیدتر شده است.

همچنین یکی از چالش‌های اساسی گزارش‌شده، نبود الگوی ثابت و قابل پیش‌بینی در دسترسی کاربران و کسب‌وکارها به اینترنت بوده است. این وضعیت علاوه بر ایجاد نابرابری عملیاتی در اکوسیستم اقتصاد دیجیتال، موجب سردرگمی و بی‌اعتمادی کاربران شده است؛ به‌طوری که در بسیاری از موارد، کاربران اختلال‌ها را متوجه کسب‌وکارها دانسته و برخی شرکت‌ها با موجی از نارضایتی و اتهام مواجه شده‌اند، در حالی که بخش مهمی از این مشکلات از اختیار آن‌ها خارج بوده است.

گزارش‌های غیررسمی از افزایش تخلفات سایبری

هم‌زمان، نبود دسترسی عمومی و پایدار باعث شده بخش بزرگی از کاربران برای انجام امور روزمره به ابزارهای غیررسمی و ناامن مانند VPNهای ناشناس، کانفیگ‌های نامطمئن و ابزارهای غیرقابل‌اعتماد روی بیاورند. روایت فعالان و گزارش‌های غیررسمی که به انجمن بلاکچین ایران رسیده نیز نشان می‌دهد این روند، ریسک‌های امنیتی را افزایش داده و بستر سوءاستفاده‌هایی مانند سرقت اطلاعات، کلاهبرداری سایبری و دسترسی غیرمجاز را گسترده‌تر کرده است.

انجمن بلاکچین در جمع‌بندی گزارش خود اشاره می‌کند که وضعیت کنونی اقتصاد دیجیتال ایران تنها یک اختلال مقطعی نیست، بلکه روندی فرسایشی است که از سطح زیرساختی فراتر رفته و اکنون به بحران اقتصادی و کاهش سطح اعتماد عمومی رسیده است. به‌گفته این انجمن، در صورت تداوم این شرایط، بخشی از خسارت‌های ایجاد‌شده قابل جبران نخواهد بود و آثار آن بر اشتغال، سرمایه‌گذاری و رشد اقتصاد دیجیتال در سال‌های آینده نیز ادامه خواهد داشت.

40 دیدگاه
بازخورد درون خطی
مشاهده همه نظرات

خیلی جالبه با ۳۵ سال سن این همه کار کردم کلا ۲ سال بیمه برام ریختن بماند که ۴ ساله بی کارم و داشتم ترید میکردم که پول کارمو نشستم خوردم تو این مدت
بدتر از اون یکیو دیروز دیدم همسن خودم با کلی رانت و .. شده همه کاره یه جای مهمی طرف فقط انسانه با یک مدرک اگر بخوام رزوممو مقایسه کنم من ۱۰۰ پله بالاترم ولی من کجام اون کجا چطور و با چه پشتیبان خاصی اینها به جای میرسند خدا داند

4 تل پیج مبتذل مجازی اینستا بود که جمع شد خیلی هم خوب و عاالی مردم هم کم کم با این وضع کنار میان

پراید سال ۸۵ هفت میلیون تومان بود و امروز در سال ۱۴۰۵ به یک میلیارد تومان رسید .ماشین حساب بزنید به عدد جالب ۶۵۰درصد تورم در هر سال می‌رسید.بیچاره کارگران و کارمندان و سفره های خالی .با قطع اینترنت در این سه ماه هم ۱۰ میلیون مستقیما تحت تاثیر قرار گرفتند و کسب و کارشان یا نابود شد و یا در حال نابودی است.

حالا رئیس مجلس میاد درباره اوراق قرضه آمریکا و بورس و قیمت گالنی بنزین اونا صحبت میکنه بعنوان دستاوردشون تو جنگ
دیگه نمیگه چندنفر بخاطر قطعی اینترنت و مواد اولیه واسه کارخونه ها بیکار شدن، تورم بالای ۷۰ درصد شده، بورسمون ۷۰ روزه بسته‌ست.
خسارات تصمیمات شما از جنگ هم بدتره

بنجامین فرانکلین:

کسانی که آزادی بنیادی مردم را فدای امنیت موقت میکنند، نه شایسته آزادی هستند و نه لایق امنیت، و هر دو را از دست خواهند داد.

به‌زودی مهاجرت معکوس باید بریم افغانستان 5G

واقعاً بدبختیم…

عمرا اگر بچه ای بیارم که بخواد تو این شرایط نکبت ایران زندگی کنه که ظلم در حق اون بچه است

اصلا اینترنت رو بذاریم آخرین مسئله چون راه حلش مشخصه به بهانه های دروغ اینترنت رو بستن این که مشخصه منتها چیزی که برای عموم مردم مشخص نیست اینه که قدرت و ثروت کشور دست کیاست ؟ بلاخره در ایران رییس‌جمهور قدرت سیاسی داره یا نداره ؟ اگر دولت حتی به اندازه برداشتن فیلترینگ قدرت نداره پس به مردم اعلام کنید قدرت سیاسی حاکم کیه ؟ و اما ثروت کشور که مطمئن هستیم دست ما مردم عادی نیست یعنی فقط کسانی به ثروت میرسن که رانت و رابطه دارن مثلا صنایع فولاد دست کیه ؟ صنایع مس دست کیه ؟ نفت کش ها مال کیه ؟ تراستی هایی که نفت رو می‌فروشند کیا هستن ؟ می‌بینید هموطنان گرامی هم قدرت هم ثروت کشور رو در اختیار دارن و مردم رو به بردگی گرفتن

یادمه اوایل یکی تو سایت نوشت تا خرداد نت وصل نمیشه همه حمله کردن بهش ک عادی سازی نکن باورم نمیشه اردیبهشت داره تموم میشه و وصل نشده هنوز و هیچکس کاری نمیکنه فقط بلدن ماهی یک بار بیان سخنرانی کنن درموردش ولی عمل هیچی🙂بمیرم برای ملت مظلوم ایران

سیاست تزریق امید و وعده رو ایجاد میکنن وقتی میگن تا شرایط عادی نشه اینترنت نداریم فکر نکنم چیزی عادی بشه پس اینترنتی هم نخواهد بود

به 🥚 خر که خسارت خورده.اینترنت رو وصل کنید

ببخشید که پدر ما نداشت بده ما زندگی کنیم ازدواج کنیم ماشینو خونه داشته باشیم و باید مس چی برای پیشرفت و نو آوری و کد الگوریتم سرمایه گذاری و ریسک تلاش کنیم شاید بتونیم حد اقل ماشینی که بچتون از باباجونش گرفته رو بخریم
معذرت میخوام

بمیرم برا دردت.خودمم مثل تو هستم بدون آیتده و اینترنت و رفاه حداقلی.بی پشت و پناه و پس اندازم هم خرج مراسم فوت پدرم کردم.۸ سال مریض داری کردم آخرشم کسی نگفت دستت درد نکنه.نه معتادم و نه فاسد ولی باختم.بدم باختم تو زندگی

اون مجری گفت برین افغانستان و عراق از کشور ما میندازه بیرون خسارات ایشون میدن

خسته شدم کاش ما هم خارجی بودم میمودم ایران بهم سیم سفید میدادن

داداش خارجی بودی مگه مغز خر خورده بودی که با وجود اینا بیای ایران، دنبال شر میگشتی نه؟!😉

خون مردم خشک کردن از بس اونا رو دچار اضطراب کردن ، مردم یه شب خواب راحت ندارند ، تنها راه ارتباطی و سرگرمی هم قطع کردن این دیگه چه کشوریه

با هزار سختی به تلگرام وصل شدم،اینم بگم که کل کانال های پروکسی،نئاندرتال در نقش … بودن،اکثر گروه ها هم شده مکان فروش کانفیگ و …
این قطعی اینترنت فقط سود برای کانفیگ فروش ها داشته که همگی معلوم به کجا وصل هستند.

خب کثافتا اینترنت را وصل کنید.

عده سایبری آلبانی باز سریع میریزن کامنت بفرستن و چند تا لایک و دیس الکی بزنن اما فایده ای براشون نداره

اره80 میلیونت نت ندارن البانی هستند هه

شنا اینقدر توهم زده هستند که هموطن خود را آلبانیایی خیال میکنی…‌متاسفم برات

یعنی خوشم میاد یه عده معدود نئاندرتال سایبری مثل این بابا با چند تا نام کاربری میان اظهار وجود کنن ولی توی عنترانت حکومتی هم با دیسلایک برنگ قهوه‌ای آغشته میشن، واقعا خسته نباشی دلاور لرزشی😅😅

زودتر بمیر عهد حجری!! ایران نیازمنده پیشرفته نه پسرفت

دیگه این قطعی برای حفظ امنیت ملی و آرامش جامعه لازمه

اره مخصوصا ارامش تو

همون امنیت ملی که میشه با 300 هزار تومن خریدش رو می گی؟

میشه توضیح بدی قطع اینترنت چطور حفظ امنیت ملی و آرامش جامعه کمک کرده؟

گوشهامون انقد که فکر میکنین دراز نیست، خودتونید…..

اسم جنسی که مصرف میکنید با تاریخ انقضا رو بگو

تو دسته‌ی جانواران سیمکارت سفید هست؟!؟!

تو دسته‌ی جانواران سیمکارت سفید هستی؟!؟!

🤣🤣🤣حرف مفت

اینترنت پرو و اینترنت سفید عیبی نداره ها اون اوکیه اینترنت برای مردم عادی ایراد داره کیو گول میزنی؟؟ خودتو اینا دنبال پر کردن جیبای خودشونن!

توضیح میدی چطوری برای حفظ امنیت جامعه و ملت لازمه؟ متوهم.

دروغ مالیات نداره و کنتور نمی اندازه که چون عذابش برا اون دنیاست
اصلا بگو خسارتش بود 300 تریلیون همت!!!!

از ایران گم شید برید افغانستان فلک زده های عهد حجری!!!

تو دیگه کی هستی؟

خر چه داند قیمت نقل و نبات
یک مشت ادم نادان چه میدونن اینترنت چیه
یاد گرفتن نفت فقط بفروشن پولشو بریزن تو حیب بچه هاشون تو خارج