محدودیت‌های ترافیکی کشور

اعلام محدودیت‌های ترافیکی جاده‌های سراسر کشور تا ۲۰ تیرماه 1405

سازمان راهداری و حمل‌ونقل جاده‌ای با انتشار جزئیات محدودیت‌های ترافیکی جدید، ممنوعیت‌های تردد در محورهای اصلی کشور را برای بازه زمانی ۱۰ تا ۲۰ تیرماه ۱۴۰۵ ابلاغ کرد.

سازمان راهداری و حمل‌ونقل جاده‌ای کشور، با هدف ارتقای سطح ایمنی کاربران جاده‌ای و اتخاذ تدابیر پیشگیرانه جهت کاهش سوانح رانندگی، دستورالعمل جامع محدودیت‌های ترافیکی و ممنوعیت‌های تردد را برای بازه زمانی ۱۰ تا ۲۰ تیرماه ۱۴۰۵ ابلاغ کرد.

با عنایت به آخرین اخبار داخلی، این طرح در محورهای اصلی و پرترافیک سراسر کشور اجرایی می‌شود و بر اساس آن، اعمال محدودیت‌های تردد برای انواع وسایل نقلیه، به‌ویژه ناوگان باری سنگین، متناسب با تغییرات لحظه‌ای حجم ترافیک و شرایط خاص هر محور به‌صورت مرحله‌به‌مرحله به اجرا درخواهد آمد.

اعمال محدودیت‌های ترافیکی کشور در محورهای پرتردد

سازمان راهداری و حمل‌ونقل جاده‌ای کشور در تازه‌ترین ابلاغیه رسمی خود، جزئیات دقیق محدودیت‌های ترافیکی و ممنوعیت‌های تردد را در تمامی محورهای مواصلاتی اصلی و پرترافیک سراسر کشور برای بازه زمانی ۱۰ تا ۲۰ تیرماه ۱۴۰۵ منتشر کرد.

بر اساس این دستورالعمل جامع، تردد انواع موتورسیکلت‌ها به استثنای موتورسیکلت‌های دارای مجوز انتظامی و امدادی، از ساعت ۱۲ روز چهارشنبه دهم تیرماه تا ساعت ۶ صبح روز شنبه بیستم تیرماه در تمامی محورهای اصلی کشور شامل محور کرج ـ چالوس، هراز، فیروزکوه، محور تهران ـ سمنان ـ مشهد و تمامی مسیرهای برگشت آن‌ها به صورت مطلق ممنوع خواهد بود.

همزمان، ممنوعیت تردد انواع تریلر، کامیون و کامیونت در محور کرج ـ چالوس و مسیر مقابل آن با هدف کاهش تراکم ترافیکی همچنان به قوت خود باقی است. به‌منظور کنترل بار ترافیکی در ایام پرتردد، پلیس‌راه کشور مجاز است در روزهای هشتم، نهم، دهم، یازدهم و پانزدهم تیرماه، متناسب با تغییرات لحظه‌ای حجم ترافیک و شرایط خاص هر محور، محدودیت‌های مقطعی یک‌طرفه را در مسیر جنوب به شمال یا شمال به جنوب آزادراه تهران ـ شمال و جاده چالوس به اجرا درآورد.

علاوه بر این، در بازه زمانی ویژه از ساعت ۱۲ روز جمعه دوازدهم تیرماه تا ساعت ۷ صبح روز دوشنبه پانزدهم تیرماه، تردد تمامی وسایل نقلیه در مسیر جنوب به شمال آزادراه تهران ـ شمال و محور چالوس به دلیل پیش‌بینی ترافیک سنگین ممنوع است. البته سازمان راهداری تأکید کرده است که تمامی این اقدامات برای پیشگیری از حوادث ناگوار و تضمین سلامت شبکه جاده‌ای است و در صورت تغییر شرایط ترافیکی، احتمال اصلاح زمان یا نحوه اجرای این محدودیت‌ها وجود دارد.

در طول زمان اجرای این محدودیت‌ها، تردد ساکنان محلی از جاده قدیم کرج ـ چالوس تا محدوده پل زنگوله مجاز است، اما خودروهایی که مقصد نهایی آن‌ها چالوس است، از ساعت اعلام‌شده اجازه ورود از میدان امیرکبیر را نخواهند داشت.

بیشتر بخوانید

مدیریت ترافیک در محورهای هراز، فیروزکوه، فشم و رشت

در محور مواصلاتی هراز، ممنوعیت تردد تریلرها در هر دو مسیر همچنان برقرار است و همچنین کامیون‌ها و کامیونت‌ها به استثنای خودروهای حامل مواد سوختی و کالاهای فاسدشدنی، از ساعت ۱۲ تا ۲۴ روز چهارشنبه دهم تیرماه و همچنین در بازه زمانی ساعت ۸ تا ۲۴ در روزهای یازدهم تا پانزدهم تیرماه، اجازه تردد در این محور را نخواهند داشت.

در صورت افزایش ترافیک، پلیس‌راه می‌تواند در روزهای دهم تا پانزدهم تیرماه، محدودیت‌های یک‌طرفه مقطعی را در محدوده پلور تا پلیس‌راه لاریجان و بالعکس اجرا کند. بر اساس اطلاعیه مرکز مدیریت راه‌های کشور، در محور تهران ـ فیروزکوه ـ قائم‌شهر نیز در صورت سنگین شدن ترافیک، تردد تریلرها به جز خودروهای حامل مواد سوختی و کالاهای فاسدشدنی از ساعت ۸ تا ۲۴ روزهای دوازدهم و پانزدهم تیرماه ممنوع خواهد بود.

در محور فشم نیز روز جمعه دوازدهم تیرماه، از ساعت ۱۷ تا ۲۰ محدودیت تردد یک‌طرفه از محدوده پل حاجی‌آباد یا ابتدای پیچ آریانا به سمت خروجی فشم اعمال می‌شود. همچنین در محور قدیم رشت ـ قزوین، در صورت افزایش حجم ترافیک، تردد کامیون‌ها و تریلرها به استثنای خودروهای حامل سوخت و مواد فاسدشدنی از ساعت ۱۲ تا ۲۴ روز پنجشنبه یازدهم تیرماه و همچنین از ساعت ۸ تا ۲۴ روزهای پانزدهم و نوزدهم تیرماه ممنوع خواهد بود.

تدابیر ویژه تردد در محورهای منتهی به استان قم

از ساعت ۱۴ روز دوشنبه پانزدهم تیرماه تا ساعت ۱۲ روز چهارشنبه هفدهم تیرماه، تردد انواع تریلر، کامیون و کامیونت به جز خودروهای حامل مواد سوختی و کالاهای فاسدشدنی در تمامی محورهای منتهی به استان قم ممنوع است و رانندگان این ناوگان می‌توانند از مسیرهای جایگزین شامل آزادراه سلفچگان ـ ساوه ـ تهران و آزادراه قم ـ گرمسار استفاده کنند.

سازمان راهداری تأکید کرده است که تردد خودروهای حامل سوخت بنزین از روز پنجشنبه یازدهم تیرماه تا پایان جمعه نوزدهم تیرماه در آزادراه قم ـ تهران ممنوع بوده و محورهای قدیم قم ـ تهران، آزادراه گرمسار و آزادراه سلفچگان ـ ساوه ـ تهران به عنوان مسیرهای جایگزین تعیین شده‌اند.

همچنین خودروهای سواری شخصی که از استان‌های جنوبی و غربی کشور به مقصد تهران در حرکت هستند، در بازه زمانی ساعت ۱۴ روز پانزدهم تا ساعت ۱۲ روز هفدهم تیرماه اجازه تردد از محورهای منتهی به استان قم را نخواهند داشت و باید از آزادراه سلفچگان ـ ساوه ـ تهران تردد نمایند.

مدیریت ترافیکی محورهای خراسان رضوی

در خصوص محورهای منتهی به مشهد مقدس نیز از ساعت ۸ روز چهارشنبه هفدهم تیرماه تا ساعت ۲۰ روز جمعه نوزدهم تیرماه، تردد تمامی وسایل نقلیه باری شامل تریلر، کامیون و کامیونت (به استثنای خودروهای حامل مواد سوختی و فاسدشدنی) از مسیرهای غرب، جنوب، شمال و شرق این شهر ممنوع خواهد بود.

همچنین از ساعت ۱۴ روز پنجشنبه هجدهم تیرماه، تردد تمامی وسایل نقلیه از جاده قدیم ملک‌آباد به سمت مشهد ممنوع شده و مسیر خروجی مشهد به سمت ملک‌آباد به‌صورت یک‌طرفه برقرار می‌گردد. طبق اعلام مرکز مدیریت راه‌های کشور، تردد موتورسیکلت‌ها به جز موتورسیکلت‌های امدادی و نظامی در آزادراه‌ها و بزرگراه‌های استان خراسان رضوی نیز ممنوع است.

همچنین بخوانید

رانندگانی که از استان‌های قزوین، البرز، آزادراه ساوه ـ تهران و آزادراه قم ـ تهران قصد سفر به استان‌های شرقی کشور را دارند، می‌توانند بدون ورود به تهران از آزادراه غدیر استفاده کنند و تردد ناوگان مسافربری شامل اتوبوس‌ها در آزادراه غدیر از روز پنجشنبه یازدهم تا جمعه نوزدهم تیرماه امکان‌پذیر است.

سازمان راهداری در پایان مجدداً تأکید کرده است که اجرای تمامی این محدودیت‌ها منوط به شرایط ترافیکی محورهاست و در صورت تغییر وضعیت راه‌ها، احتمال اصلاح زمان یا نحوه اجرای این محدودیت‌ها برای کاهش بار ترافیکی، پیشگیری از حوادث ناگوار و تضمین پایداری و سلامت شبکه جاده‌ای در این بازه 10 روزه وجود خواهد داشت.

0 دیدگاه
بازخورد درون خطی
مشاهده همه نظرات