اعتبار کالابرگ

500 هزار تومان افزایش اعتبار کالابرگ واریز شد، اما قابل استفاده نیست!

اعتبار کالابرگ بیش از ۳۵ میلیون نفر طبق اعلام دولت ۵۰۰ هزار تومان افزایش یافته، اما دسترسی به این مبلغ برای برخی خانوارها همچنان ممکن نیست.

با عنایت به آخرین اخبار داخلی، در دور تازه اجرای طرح حمایت معیشتی، دولت اعتبار کالابرگ حدود ۳۵ میلیون و ۱۲۰ هزار نفر را افزایش داده و منابع مالی مورد نیاز برای پرداخت این حمایت نیز فراهم شده است. بر اساس اعلام رسمی، مبلغ اعتبار کالابرگ برای بیش از ۳۵ میلیون نفر ۵۰۰ هزار تومان بیشتر شده تا مشمولان بتوانند از آن برای خرید کالاهای مشمول طرح استفاده کنند.

با این حال، افزایش اعتبار برای همه خانوارها به معنای امکان استفاده فوری از آن نبوده و شماری از مشمولان همچنان هنگام خرید با مشکل مواجه هستند. گزارش‌های مردمی نشان می‌دهد برخی افراد با وجود اعلام افزایش اعتبار، در فروشگاه‌ها امکان استفاده از مبلغ جدید کالابرگ خود را ندارند.

جزئیات اختلال در استفاده از اعتبار کالابرگ

بر اساس اعلام سازمان هدفمندسازی یارانه‌ها، مبلغ ۱۲ هزار و ۲۵۰ میلیارد تومان برای افزایش اعتبار کالابرگ بیش از ۲۴ میلیون نفر به حساب مجری این طرح واریز شده است. این مبلغ با هدف تأمین منابع مالی مورد نیاز برای اجرای مرحله جدید حمایت معیشتی در نظر گرفته شده تا اعتبار اختصاص‌یافته به مشمولان افزایش پیدا کند و امکان استفاده از آن برای خرید کالاهای مشمول طرح فراهم شود.

در کنار این گروه، حدود ۱۰ میلیون و ۶۰۰ هزار نفر از افراد تحت پوشش نهادهای حمایتی نیز پیش‌تر از افزایش اعتبار کالابرگ بهره‌مند شده بودند. با وجود تأمین اعتبار و واریز منابع به حساب مجری طرح، گزارش‌های منتشرشده نشان می‌دهد که روند استفاده از مبلغ جدید برای همه مشمولان به شکل یکسان و بدون مشکل انجام نمی‌شود.

بیشتر بخوانید

به گزارش ایسنا، برخی شهروندان اعلام کرده‌اند که هنگام استعلام موجودی کالابرگ، مبلغ جدید در حساب آن‌ها نمایش داده می‌شود. این افراد پس از بررسی وضعیت اعتبار خود متوجه شده‌اند که افزایش اعلام‌شده در حسابشان اعمال شده و موجودی تازه قابل مشاهده است. با این حال، مشکل زمانی بروز می‌کند که مشمولان برای خرید به فروشگاه‌های طرف قرارداد مراجعه می‌کنند.

بر اساس گزارش‌های مردمی، در برخی موارد با وجود نمایش اعتبار در سامانه امکان پرداخت با کالابرگ وجود ندارد و فرآیند خرید در مرحله ثبت یا نهایی‌سازی متوقف می‌شود. به بیان ساده‌تر، اعتبار از نظر سامانه قابل مشاهده است، اما هنگام استفاده عملی از آن، تراکنش انجام نمی‌شود و فروشگاه نمی‌تواند خرید را با مبلغ جدید به پایان برساند.

تأیید اختلال در مناطق مرکزی و غرب تهران

بررسی‌های میدانی در مناطق مرکزی و غرب تهران نیز بروز این مشکل را تأیید کرده است. در جریان این بررسی‌ها، برخی فروشگاه‌های طرف قرارداد اعلام کرده‌اند که با وجود مشاهده اعتبار مشتری، سامانه اجازه نهایی کردن تراکنش را نمی‌دهد. در چنین شرایطی فروشنده می‌تواند وجود اعتبار را در حساب خریدار مشاهده کند، اما امکان تکمیل پرداخت و ثبت نهایی خرید فراهم نیست. به گفته برخی فروشندگان، اختلال در مرحله‌ای رخ می‌دهد که قرار است تراکنش نهایی شود.

یکی از نکات قابل توجه در گزارش‌های مربوط به این اختلال، تفاوت میان امکان خرید اینترنتی و خرید حضوری است. برخی فروشگاه‌ها اعلام کرده‌اند که استفاده از اعتبار جدید در خریدهای اینترنتی امکان‌پذیر است، اما همین اعتبار هنگام مراجعه حضوری برای تعدادی از مشمولان قابل استفاده نیست. به این ترتیب، ممکن است اعتبار در برخی مسیرهای خرید فعال باشد، اما در زمان استفاده از پایانه فروشگاهی یا ثبت خرید حضوری با مشکل مواجه شود.

همچنین بخوانید

زمان رفع اختلال هنوز مشخص نیست

در حالی که گزارش‌های مردمی و بررسی‌های میدانی از اختلال در استفاده از کالابرگ حکایت دارد، مسئولان مربوطه اعلام کرده‌اند هر اعتباری که در حساب خانوار نمایش داده شود، قابل استفاده است. بر اساس این اظهارات، مشاهده مبلغ جدید در حساب باید به معنای امکان بهره‌برداری از آن باشد و اعتبار نمایش‌داده‌شده نباید غیرقابل استفاده تلقی شود. با این حال، تجربه برخی شهروندان با این توضیح رسمی همخوانی ندارد.

با وجود اعلام واریز منابع مالی و اعمال اعتبار جدید برای گروه‌های مشمول، تاکنون زمان مشخصی برای رفع کامل اختلال‌های گزارش‌شده اعلام نشده است. هنوز روشن نیست که مشکل استفاده حضوری از اعتبار برای همه افراد در چه زمانی برطرف خواهد شد و آیا فعال‌سازی اعتبار در فروشگاه‌ها به‌صورت مرحله‌ای انجام می‌شود یا خیر.

در حال حاضر، اطلاعات موجود نشان می‌دهد اعتبار جدید کالابرگ به مشمولان اختصاص یافته و مبلغ آن در حساب برخی خانوارها نمایش داده می‌شود، اما امکان استفاده از این اعتبار در خرید حضوری برای همه افراد بدون مشکل نیست. از سوی دیگر، امکان خرید اینترنتی برای برخی مشمولان برقرار است، در حالی که خرید حضوری در تعدادی از فروشگاه‌ها با خطا یا توقف تراکنش همراه می‌شود.

0 دیدگاه
جدیدترین
قدیمی ترین بیشترین رای