مایکروسافت چهار شنبه شب در مراسمی که در راستای معرفی محصولات جدید خود برپا کرده بود، به بررسی و نمایش قابلیتهای جدید ویندوز 10 که قرار است در قالب یک بسته به روز رسانی با نام Creators در بهار سال آینده به صورت عمومی عرضه شود پرداخت. در همین راستا اگر فرصت نکردهاید مطالب منتشر شده در گجت نیوز را دنبال مطالعه کنید، با ما در ادامه همراه شوید تا اصلیترین ویژگیهای آپدیت Creators ویندوز 10 را بار دیگر مرور کنیم.
فناوری 3 بعدی در دسترس همه
شاید بتوان اصلیترین قابلیت آپدیت Creators ویندوز 10 را پشتیبانی ویندوز 10 از فناوری واقعیت مجازی و واقعیت ارزش افزوده دانست. این سیستم عامل به واسطه هلوگرافیک ویندوز قادر خواهد بود به انواع هدستهای واقعیت مجازی و یا ارزش افزوده متصل شود. در سوی دیگر توسعه دهندگان نیز میتوانند در یک محیط یکپارچه برای به توسعه برنامههای خود بر پایه این فناوری اقدام کنند.
این بدان معناست که زین پس هدستهای واقعیت مجازی قادر خواهد بود از سیستم عامل یکپارچه و واحد ویندوز 10 استفاده کنند و توسعهدهندگان نیز میتوانند با استفاده از پلتفرم یونیورسال برای این دستگاهها به راحتی برنامههای مختلفی طراحی کنند. لازم به ذکر است که پلتفرم یونیورسال به توسعه دهندگان این امکان را میدهد که با یک بار کد نویسی، اپلیکیشن هایی برای اجرا بر روی طیف وسیعی از دستگاههای مبتنی بر ویندوز 10 از پی سی گرفته تا کنسول ایکس باکس وان را عرضه کنند.
البته مایکروسافت در این مسئله پیش قدم شده و ابزارهای مختلفی همچون اپلیکیشن Paint 3D را معرفی کرده است که میتواند به الگویی در زمینه هلوگرافیک در ویندوز برای توسعه دهندگان تبدیل شود. طبق گفتههای مایکروسافت امکان خلق محتوای سه بعدی در نرم افزار Paint 3D وجود خواهد داشت. همچنین سازندگان با توسعه یک اپلیکیشن موبایلی، امکان اسکن محیط اطراف با دوربین معمولی گوشیهای هوشمند و وارد کردن نسخه سه بعدی آن در این نرم افزار را فراهم کردهاند که میتواند برای طراحان و البته دیگر کاربران، بسیار جذاب باشد.
آپدیت Creators که برخی از آن با نام رد استون 2 نیز یاد میکنند، به طور ویژه نسخه بازطراحی شده اپلیکیشن نقاشی یا همان Paint 3D را به همراه دارد. البته هدف دیرینه این شرکت یعنی ادغام یکپارچه فناوری واقعیت مجازی در ویندوز 10، هم زمان با این آپدیت و به واسطه رابط برنامهنویسی Windows Holographic Shell نیز محقق خواهد شد.
در پیشنمایشی که مدیران از نسخه موبایل این نرم افزار در گوشی هوشمند HP Elite X3 پیش روی کاربران قرار دادند، میتوانیم از عرضه آن برای ویندوز 10 موبایل مطمئن باشیم. همچنین احتمال عرضه نرم افزار Paint 3D برای سیستمعاملهای اندروید و iOS نیز وجود دارد.
پاوپوینت و Paint با طعم 3 بعدی
ردموندیها همچنین نرم افزار کلاسیک و نام آشنای پاورپوینت را برای سازگاری با فناوری محتویات سه بعدی بهینه کرده است. از این پس کاربران قادر خواهند بود تا اشیای 3 بعدی را به اسلایدهای پاورپوینت اضافه کنند و در صورت نیاز، به هر قسمت از آن اشیا که خواستند، زوم کرده و جزییات بیشتر آنها را مشاهده نمایند. در سوی دیگر کاربران قادر خواهند بود با استفاده از هولولنز (HoloLens)، محتوای 3 بعدی در مایکروسافت اج را مشاهده کنند. آنها نه تنها قادر هستند که اشیای 3 بعدی را در این مرورگر مشاهده کنند، بلکه با استفاده از قدرت هولولنز میتوانند این اشیا را در دنیای واقعی نیز داشته باشند.
هدستهای واقعیت مجازی ویندوز 10
پایان بخش بحث فناوری سه بعدی در ویندوز 10 را میتوان معرفی نسل اول هدستهای واقعیت مجازی سازگار با این سیستم عامل دانست که برخلاف نمونههای رایج در بازار از قیمت مقرون به صرفهای برخوردار هستند و در سوی دیگر برای کار به گوشی هوشمند نیز وابسته نیستند.
آپدیت Creators ویندوز 10 بهار سال 2017 برای پی سی، تبلت، گوشی هوشمند، هدست هولولنز و کنسول ایکس باکس وان عرضه خواهد شد
پشتیبانی از واقعیت مجازی البته نیازمند سخت افزار واقعیت مجازی نیز خواهد بود و مایکروسافت بر همین اساس طی این مراسم از همکاری خود با شرکتهای بزرگی همچون دل، ایسر، اچ پی و غیره خبر داد که همگی قصد دارند هدستهای VR جدیدی مبتنی بر ویندوز 10 طراحی و عرضه کنند.
شاید جالب باشد بدانید که یکی از نخستین تولیدکنندگان هدستهای مبتنی بر ویندوز 10 شرکت آلکاتل خواهد بود که گوشی هوشمند Alcatel Idol 4S را با یک هدست به فروش خواهد رساند. البته این خبر هنوز توسط هیچ یک از شرکتهای آلکاتل و مایکروسافت تایید نشده و باید برای صحت و سقم خبر، کمی منتظر بمانیم. مایکروسافت عنوان میکند که قیمت پایه این محصولات 299 دلار بوده و به طور قابل توجهی از دیوایس های گرانی همچون اچ تی سی وایو و یا اوکولوس ریفت که قیمتهایی بیش از 700 دلار ارزانتر هستند.
قابلیت استریم در ویندوز 10
شرکت مایکروسافت طی رویداد چهار شنه شب خود از اضافه شدن قابلیت استریم ویدیویی بازی ها با اپلیکیشن ایکس باکس و توسط Beam خبر داد و عنوان کرد که این قابلیت را همراه با آپدیت Creators به کاربران هدیه میدهد. مایکروسافت اوایل سال جاری شرکت بیم را خریداری کرد و اینک قصد دارد آن را به عنوان سیستم استریمینگ پیشفرض ویندوز 10 معرفی کند.
استریم زنده گیم پلی بازیها به توییچ یا فیسبوک کار آسانی نیست. این بدان معناست که راه اندازی یک نرم افزار ویژه ضبط و تنظیمات پهنای باند کاری بسیار سخت با مراحل پیچیده برای شما خواهد بود. حال مایکروسافت قصد دارد این مشکل را از پیش روی شما بردارد.
نسخه بعدی بهروزرسانی بزرگ ویندوز 10 قصد دارد استریم مستقیم را به اپلیکیشن ایکس باکس بی افزاید. به گفتهی مایکروسافت نه تنها این تجربه استریم کاملا ساده خواهد بود، بلکه همچنین تاخیر ارتباطات بین بینندگان و پخش ویدیو را از بین خواهد برد. هرچند که نباید انتظار داشته باشید از آن در توییچ استفاده کنید. به نظر میرسد که ویندوز 10 مایکروسافت به طور ویژهای قرار است برای Beam ساخته شود.
قابلیت MyPeople
این ویژگی با اسکایپ، GroupMe و مایکروسافت آفیس ادغام شده است. توسط این ویژگی شما قادر خواهید بود تا به سرعت به افراد پیام دهید و به طور مستمر در ارتباط باشید. شاید MyPeople را بتوان ملموسترین قابلیت اضافه شدن با آپدیت Creators به ویندوز 10 دانست که به واسطه آن قادر خواهید بود اکانت مایکروسافت اعضای خانواده و یا دوستانتان را بر روی تکسبار پین کرده و علاوه بر در ارتباط بودن لحظهای با آنها، در صورت تمایل به روش درگ دراپ برای آنها فایلهایی با حجم کمتر 300 مگابیت را ارسال کنید. البته ناگفته نماند که در این چت باکس، استفاده از اموجی ها و استیکرهای متحرک سرویس اسکایپ نیز امکانپذیر است.