بخش های وردپرس

آموزش جامع وردپرس قسمت هفدهم؛ معرفی بخش های وردپرس

در این آموزش قصد داریم به شرح مختصری از بخش های وردپرس پرداخته و زیربخش‌ های سیستم مدیریت محتوا وردپرس را شرح دهیم. به این ترتیب با قسمت های وردپرس بیشتر آشنا خواهیم شد.

بخش های وردپرس

در منوی ستون سمت راست بخش مدیریتی وردپرس یا منوی ناوبری، بخش‌هایی مشاهده می‌شوند که هر یک وظیفه خاصی را انجام می‌دهد. هر یک از این بخش‌ها به زیربخش‌هایی نیز تقسیم می‌شوند.

بخش های وردپرس

بخش نوشته‌ها

یکی از بخش های وردپرس، بخش نوشته‌ها است. بخش نوشته‌ها برای مدیریت نوشته‌ها یا پست‌های شما در وردپرس کاربرد دارد. اولین گزینه‌ای که در آن مشاهده می‌شود گزینه «همه نوشته‌ها» است که با کلیک بر روی آن تمامی نوشته‌ها یا پست‌های موجود در سایت شما به صورت لیست نمایش داده می‌شود. در صورت لزوم می‌توانید با انتخاب گزینه «ویرایش» واقع در پایین هر پست آن‌ها را ویرایش کرده و تغییرات خود را در آن اعمال کنید.

بخش های وردپرس

به کمک زیربخش «افزودن نوشته» می‌توان یک نوشته یا پست را برای سایت ایجاد نمود. با انتخاب آن بخشی مانند تصویر زیر مشاهده خواهد شد که شامل بخش‌هایی برای درج عنوان نوشته و درج محتوا به همراه ویرایشگر متن و بخش وضعیت انتشار مطلب است که در آموزش ایجاد پست در وردپرس به شرح و تفصیل آن پرداخته شد.

دسته‌ها

زیربخش دسته‌ها برای گروه‌بندی پست‌های سایت به کار می‌روند که توسط این بخش می‌توان دسته‌های مختلفی را برای مرتب‌سازی پست‌ها ایجاد کرد. حتی می‌توان دسته‌های تو در تو به‌صورت زیرشاخه‌ای نیز با هر عمق دلخواهی ایجاد نمود.

بخش های وردپرس

هرگاه دسته‌ای ایجاد می‌گردد در جعبه دسته‌ها (سمت چپ بخش افزودن نوشته) به‌ طور خودکار اضافه خواهد شد.

بخش های وردپرس

برچسب‌ها

برچسب‌ها نیز شامل کلمات کلیدی هستند که کاربر برای آن که مطلب خود را به‌طور شفاف‌تر به موتور جستجو معرفی کند کاربرد دارد. در واقع برچسب‌ها کلمات کلیدی هستند که احتمالا توسط موتور جستجو، مانند گوگل جستجو شده‌اند و کمک می‌کنند تا افراد به سمت سایت شما هدایت شوند.

بخش های وردپرس

برای آشنایی بیشتر با نحوه کار دسته‌ها و برچسب‌ها می‌توانید به آموزش دسته‌ها و برچسب‌ها در وردپرس مراجعه نمایید.

بخش رسانه

یکی دیگر از بخش های وردپرس گزینه‌ای تحت عنوان رسانه است. منظور از رسانه همان فایل‌هایی هستند که در سایت آپلود می‌شوند. آن‌ها می‌توانند هر نوع فایلی را شامل شوند. به‌ عنوان مثال فایل‌های تصویری با پسوند jpg یا png یا فایل‌های ویدیویی و نظایر آن.

اگر نیاز دارید تا در داخل متن پست خود تصویری را درج کنید ابتدا باید آن را از طریق بخش رسانه بارگذاری نمایید، سپس آن را در پست دلخواه به‌کار بگیرید. سایر فایل‌ها را هم می‌توان به‌صورت فایل دانلودی در پست خود قرار دهید یا در صورت نصب بودن افزونه مورد نیاز آن فایل پی دی اف را اجرا کرده و یا ویدیویی را به نمایش بگذارید.

بخش های وردپرس

همان‌طور که مشاهده می‌کنید بخش رسانه شامل دو زیربخش «کتابخانه» و «افزودن» است. بخش کتابخانه به منزله بایگانی شماست که تمامی فتیل‌ها در آن قرار می‌گیرند. برای آشنایی بیشتر با چگونگی بارگذاری فایل‌ها می‌توانید به آموزش کتابخانه چندرسانه‌ای وردپرس رجوع کنید. این کار از طریق گزینه «افزودن» انجام می‌پذیرد و در نهایت فایل مربوطه در کتابخانه قرار می‌گیرد.

برای درج یک فایل از کتابخانه در یک پست، در صفحه افزودن یک پست که در آموزش ایجاد پست در وردپرس به شرح آن پرداخته‌ایم، بر روی دکمه «افزودن پرونده چندرسانه‌ای» کلیک کرده و از زبانه «کتابخانه پرونده‌های چندرسانه‌ای» فایل دلخواه را انتخاب کرده و بر روی دکمه «گذاشتن در نوشته» (سمت چپ تصویر گوشه پایین) کلیک کنید.

بخش های وردپرس

مشاهده می‌شود که فایل دلخواه در درون متن جاگذاری می‌شود. اگر این فایل تصویر باشد به‌صورت تصویر (نه یک آیکون) نمایان می‌گردد که با کشیدن گوشه آن قادر خواهید بود آن را بزرگ‌تر یا کوچک‌تر کنید.

بخش های وردپرس

البته در همین بخش (زبانه «کتابخانه پرونده‌های چندرسانه‌ای») نیز امکان افزودن فایل به‌صورت کشیدن فایل و رها کردن آن به‌ وسیله ماوس (Drag & Drop) نیز فراهم است.

پر واضح است که زبانه «بارگذاری پرونده‌ها» برای افزودن فایل‌های خود به بخش کتابخانه کاربرد دارد این کار می‌تواند هم به شیوه Drag & Drop و هم با مرور کردن از روی هارد کامپیوتر انجام گیرد. برای مرور کردن می‌بایست بر روی دکمه «گزینش پرونده‌ها» کلیک کرده و فایل مورد نظر را از هارد خود انتخاب کنید.

بخش های وردپرس

همچنین در پایین ستون سمت چپ قسمت «افزودن پست» بخشی به نام «تصویر شاخص» وجود دارد که برای پیش‌نمایش پست‌ها در بعضی از قالب‌ها کاربرد دارد. برای به‌ کارگیری آن می‌بایست بر روی لینک «قرار دادن تصویر شاخص» کلیک کرده تا پنجره «کتابخانه پرونده‌های چندرسانه‌ای» گشوده شده و همان‌ طور که پیش‌تر بدان اشاره شد تصویر را در آن درج کرد.

بخش های وردپرس

بخش برگه‌ها

یکی دیگر از بخش های وردپرس برگه‌ها است. بخش برگه‌ها نیز برای ایجاد صفحه‌هایی مانند «درباره ما» و «تماس با ما» کاربرد دارد که معمولا دارای متن و محتوای ثابتی هستند. این بخش نیز دارای دو زیربخش «همه برگه‌ها» و «افزودن برگه» بوده که همانند بخش نوشته‌ها به ترتیب برای نمایش همه برگه‌ها و ایجاد یک برگه جدید کاربرد دارد. برای آشنایی با چگونگی کاربرد برگه‌ها می‌توانید به آموزش ایجاد برگه در وردپرس مراجعه نمایید.

بخش های وردپرس

بخش دیدگاه‌ها

بخش دیدگاه‌ها از دیگر بخش های وردپرس بوده و مربوط به نظراتی است که مخاطبین سایت شما در زیر پست‌ها درج کرده‌اند که در آموزش مدیریت دیدگاه‌ها در وردپرس به شرح آن پرداخته‌ایم.

بخش های وردپرس

بخش نمایش

از دیگر بخش‌های وردپرس بخش نمایش بوده که همان‌طور که از نام آن پیداست دارای گزینه‌هایی است که به ظاهر و بخش بصری سایت مرتبط می‌شوند.

بخش های وردپرس

اولین زیربخش آن، گزینه «پوسته‌ها» می‌باشد که برای نمایش قالب یا پوسته‌ها کاربرد دارد. تنها کافی است از بین پوسته‌های نصب شده بر روی وردپرس، یکی را انتخاب کرده و آن را به‌ عنوان پوسته پیش‌فرض برگزینید. برای آشنایی بیشتر با این بخش می‌توانید به آموزش نصب پوسته در وردپرس مراجعه نمایید. زیربخش بعدی «سفارشی‌سازی» نام دارد که تنظیماتی را برای سفارشی کردن پوسته‌ها در اختیارتان می‌گذارد.

گزینه بعدی «ابزارک‌ها» است. ابزارک‌ها یا ویجت‌ها ابزارهایی هستند که در موقعیت‌های (Position) مختلف سایت قابل نمایش هستند. به‌ عنوان مثال نمایش یک تقویم در یکی از ستون‌های سایت، نمایش یک ابزارک است. برای کسب اطلاعات بیشتر می‌توانید آموزش ابزارک‌ها در وردپرس را مطالعه نمایید.

زیربخش بعدی گزینه «فهرست‌ها» می‌باشد که در واقع مربوط به همان منوهای کشویی یا تو در تو است که در آموزش فهرست‌ها در وردپرس به شرح آن پرداخته شده است. زیربخش ویرایشگر نیز مربوط به کدهای وردپرس و قالب وردپرسی است که با توجه به متن‌باز بودن وردپرس در صورت داشتن دانش کدنویسی می‌توانید آن‌ها را ویرایش کرده و تغییر دهید. آموزش کدنویسی و ویرایش کدها در این آموزش که دوره‌ای مقدماتی است نخواهد گنجید و بدان نخواهیم پرداخت.

بخش های وردپرس

بخش افزونه‌ها

یکی دیگر از بخش های وردپرس بخش افزونه‌ها است که شامل سه زیربخش «افزونه‌های نصب شده»، «افزودن» و «ویرایشگر» می‌باشد. افزونه‌ها یا پلاگین‌ها برنامه‌های کوچکی هستند که قابلیت جدیدی را به سایت ما اضافه می‌کنند. به‌ عنوان مثال فروشگاه‌ساز ووکامرس یک افزونه است که به سایت امکانات فروشگاهی اضافه می‌کند. زیربخش افزونه‌های نصب شده تمامی افزونه‌های نصب شده را نشان می‌دهد که در این بخش می‌توان آن‌ها را فعال یا غیرفعال نمود. زیر بخش افزودن نیز برای نصب یک افزونه کاربرد دارد.

بخش های وردپرس

برای کسب اطلاعات بیشتر در این رابطه، می‌توانید آموزش نصب افزونه در وردپرس را مطالعه کنید. بخش ویرایشگر نیز قابلیت دسترسی به کدهای افزونه‌ها را فراهم می‌سازد که در صورت داشتن دانش برنامه‌نویسی قادر به اعمال تغییرات در آن خواهید بود.

بخش کاربران

بخش کاربران یکی دیگر از بخش های وردپرس بوده که مختص حساب‌های کاربری وردپرس بوده که در زیربخش «همه کاربران» لیست تمامی کاربران عضو قابل مشاهده است. از طریق زیربخش «افزودن» نیز می‌توانید کاربران جدید تعریف کنید.

بخش های وردپرس

زیربخش «شناسنامه شما» نیز مربوط به پروفایل کاربری است که می‌توانید بسته به سلیقه خود تغییراتی در آن ایجاد نمایید. جهت کسب اطلاعات بیشتر می‌توانید به آموزش کاربران در وردپرس مراجعه نمایید.

بخش ابزارها

یکی دیگر از بخش های وردپرس بخش ابزارهاست که دارای گزینه‌هایی تحت عنوان «درون‌ریزی» (Import) و «برون‌ریزی» (Export) می‌باشد که به کمک ابزار درون‌ریزی قادر خواهید بود محتوایی از پیش آماده را به‌ عنوان مثال سایتی که قبلا طراحی شده است در آن وارد نمایید و با ابزار برون‌ریزی نیز می‌توانید یک بکاپ از محتوای سایت خود تهیه کنید.

بخش های وردپرس

بخش تنظیمات

بخش بعدی، بخش «تنظیمات» است که به طور جداگانه در آموزش تنظیمات وردپرس به آن پرداخته‌ایم.

برای دسترسی به فهرست این دوره شامل لینک به تمامی مطالب منتشر شده، می‌توانید به مطلب آموزش جامع وردپرس مراجعه کنید