بیت کوین حلال برای کشورهای مسلمان ایجاد میشود. با بالا گرفتن تب ارزهای مجازی، کشورهای اسلامی نیز به فکر ایجاد این نوع ارز بر طبق آموزههای دینی افتادهاند.
این روزها موضوع استفاده از ارزهای مجازی در مبادلات بینالمللی بسیار داغ شده است. در همین حال مسلمانان معتقدند قوانین استفاده از بیت کوین بر خلاف آموزههای دینی اسلام است. مشاور اسلامی و مالی شورای مفتی روسیه در مورد این ارزهای مجازی میگوید به زودی کشورهای مسلمان، چارچوب قانونی استفاده از بیت کوین حلال طبق آموزههای اسلام را طراحی خواهند کرد.
مادینا کالیمونیا، مشاور اقتصاد اسلامی و مالی شورای مفتی روسیه اظهار کرد:
جامعه مسلمانان در مورد ارزهای مجازی برای بانکداری اسلامی به بحث و گفتگو میپردازند و طی یکی دو سال آینده میتوان این نوع ارز را به وجود آورد. به این ترتیب، سکه حلال میتواند ایجاد شود.
چارچوبهای اسلامی بیت کوین حلال تا چند سال آینده ایجاد میشود
وی در کنفرانسی در شهر کازان روسیه به بیان این صحبتها پرداخت و گفت استانداردهای دینی هنوز برای این مساله مشخص و واضح نیستند اما پیشبینی میکنیم که حداکثر تا سه سال آینده چارچوبهای اسلامی بیت کوین حلال تعیین شوند. در حال حاضر در جوامع اسلامی روسیه، بحثها و گفتگوهای زیادی در مورد این موضوع شده و به خصوص در قفقاز، ارزهای مجازی در جلسات اقتصاد اسلامی مورد بحث قرار میگیرد.
امروزه مبادلات بیت کوین در برخی کشورهای مسلمان انجام میشود. اولین خدمات بیت کوینی در خاورمیانه برای اماراتیها باز شد و اکنون در عربستان، کویت، قطر، بحرین و عمان نیز دایر شده است. بیت کوین اندونزی و کوین باکس مالزی نیز خدماتی مرتبط با ارزهای مجازی را ارائه میدهند.
مشاور اقتصاد اسلامی و مالی شورای مفتی روسیه در ادامه اضافه کرد که نبود چارچوب قانونی برای ارزهای مجازی و بیت کوین حلال به یکی از مهمترین مسائل در کشورهای مسلمان تبدیل شده است. از اصلیترین ایرادات مطرح شده علیه بیت کوین میتوان به نبود پیشبینی روشن مالی و تضمین واقعی برای آن، خطرات فرار مالیاتی و پولشویی اشاره کرد. البته بسیاری از کارشناسان بر این باورند که برای استفاده از این نوع ارز در کشورهای مسلمان، اگر ریسکهای آن پذیرفته شود ممنوعیتی وجود ندارد.
به تازگی نیز اماراتیها صدور یک نوع ارز را آغاز کردهاند که با طلا تضمین شده است. بانکداری اسلامی به فعالیتهای بانکی بر اساس آموزههای دینی نیاز دارد و قوانین اسلامی نیز ارزهایی را میپذیرد که ملموس باشد. در واقع در اسلام، استفاده از پولی که با بدهی گره خورده باشد را نمیپذیرد اما با توجه به بالا گرفتن تب ارزهای مجازی، کشورهای مسلمان به فکر ایجاد نوعی بیت کوین حلال افتادهاند.