بررسی هواوی آنر 9 - Huawei Honor 9 Review : مشخصات فنی، عملکرد، تصاویر و قیمت

بررسی هواوی آنر 9 ؛ بازی رنگ‌ و نور بر روی بدنه‌ی درخشنده‌ی پرچمدار 2017 آنر

در بررسی هواوی آنر 9 (Huawei Honor 9) پرچمدار 2017 برند آنر را از نظر طراحی، عملکرد فنی، مشخصات سخت افزاری، دوربین، امکانات صدا و قابلیت‌های نرم افزاری بررسی ‌می‌کنیم تا امتیاز عملکرد آن در بخش‌های مختلف برایمان مشخص شود.

بعد از موفقیتی که سری آنر ۸ توانست در بازار گوشی های اندرویدی به دست بیاورد، حالا این کمپانی تصمیم گرفته است که در عرض کمتر از یک سال، نسخه‌ی جدید آن را نیز وارد بازار کند تا به درخواست‌‌های متعدد علاقه‌مندان این خانواده پاسخ دهد. آنر 9 تقریبا در تمام زمینه‌ها نسبت به نسل قبل پیشرفت داشته است و علاوه بر طراحی منحصر‌به‌فرد، به پردازنده‌ی جدید و مشخصات سخت افزاری کاملا قدرتمندتری نیز مجهز شده است.

بنابراین اگر شما عزیزان گجت نیوزی قصد دارید این پرچمدار اندرویدی را به لیست گجت‌های مورد علاقه‌ی خود اضافه کنید، در ادامه بررسی هواوی آنر 9 را از دست ندهید تا با نقاط ضعف و قوت آن آشنا شده و وضعیت عملکرد آن در مقایسه با سایر رقبا را بدانید:

فهرست

با کلیک کردن بر روی هر عنوان می‌توانید به آن بخش از بررسی اختصاصی گوشی هواوی آنر 9 دسترسی پیدا کنید:

مشخصات فنی هواوی آنر 9 (Huawei Honor 9)

آنر 9 هواوی در بحث مشخصات سخت افزاری، از امکانات جالب توجهی برخوردار است که مهمترین آنها را می‌توانید در لیست زیر مشاهده کنید:

  • طول بدنه: ۱۴۷.۳ میلی‌متر (۵.۸۰ اینچ)
    ضخامت: ۷.۵ میلی‌متر (۰.۳۰ اینچ)
    عرض: ۷۰.۹ میلی‌متر (۲.۷۹ اینچ)
  • وزن: ۱۵۵ گرم
  • رنگ‌ها: خاکستری، آبی، مشکی و طلایی
  • جنس بدنه: آلومینیوم، پلاستیک و شیشه
  • پوشش محافظتی: گوریلا گلس ۳ بر روی پنل پشتی
  • استاندارد مقاومتی: اعلام نشده
  • پورت‌های ورودی: یو اس بی تایپ سی ۱.۰ (از نوع ریورسیبل) و جک ۳.۵ میلی‌متری هدفون
  • پردازنده: های سیلیکون کایرین ۹۶۰ (هشت هسته‌ای به همراه پردازشگر گرافیکی Mali-G71 MP8)
  • فرکانس پردازنده: ۲.۴ گیگاهرتز
  • حافظه رم: ۶ گیگابایت حافظه‌ رم
  • ظرفیت داخلی: ۶۴/ ۱۲۸ گیگابایت با قابلیت ارتقا تا ۲۵۶ گیگابایت از طریق کارت حافظه جانبی
  • محتویات جعبه: گوشی هواوی آنر 9، آداپتور شارژر دیواری ۱۸ واتی، کابل یو اس بی تایپ سی، هدفون هواوی با پورت ۳.۵ میلی‌متری هدفون، سوزن خروج سیم‌کارت، فرم خدمات پس از فروش و دفترچه راهنما، قاب شفاف پلاستیکی قابل انعطاف (محتویات جعبه با توجه به شماره مدل و بازار مقصد ممکن است متفاوت باشد)
  • امکانات صدا: اسپیکر تک کاناله، تکنولوژی حذف نویز با میکروفون اختصاصی
  • ابعاد نمایشگر: ۵.۱۵ اینچ
  • پنل نمایشگر: LTPS IPS LCD (نمایش ۱۶ میلیون رنگ)
  • تراکم پیکسلی: ۴۲۸ پیکسل بر هر اینچ (با نسبت تصویر ۱۶:۹)
  • رزولوشن نمایشگر: ۱۹۲۰ در ۱۰۸۰ پیکسل (فول اچ دی)
  • نسبت مساحت نمایشگر به بدنه: ۷۰ درصد
  • دوربین سلفی: ۸ مگاپیکسل با گشودگی دیافراگم f۱.۹
    حالت مخصوص عکاسی پرتره و فیلمبرداری فول اچ دی با نرخ ۳۰ فریم بر هر ثانیه
  • دوربین اصلی: دوربین دوگانه متشکل از سنسورهای ۱۲ مگاپیکسل (رنگی) و ۲۰ مگاپیکسل (تک رنگ) با گشودگی دیافراگم f/2.2
    فلش ال ای دی دوگانه و لنزهای ۲۷ میلی‌متری
    قابلیت‌های دوربین: فوکوس خودکار چهارگانه مبتنی بر تشخیص فاز، عمق میدان، کنتراست و لیزر
    فیلمبرداری تا رزولوشن 4K با نرخ ۳۰ و ۶۰ فریم بر هر ثانیه و قابلیت زوم دو برابری بر روی تصاویر بدون افت کیفیت
    فیلمبرداری تا رزولوشن فول اچ دی با نرخ ۳۰ و ۶۰ فریم بر هر ثانیه
    تگ‌گذاری جغرافیایی، فناوری تشخیص چهره و لبخند، فوکوس به محض لمس کاربر، عکاسی پانوراما و HDR
  • باتری: ۳۲۰۰ میلی‌آمپر ساعت، لیتیوم-پلیمری با پشتیبانی از شارژ سریع
  • نرم افزار و سیستم عامل: اندروید ۷.۰ نوقا و رابط کاربری اختصاصی هواوی EMUI ۵.۱
  • امکانات ارتباطی: ۲ سیم‌کارت همزمان، 4G LTE، وای فای 802.11 a/b/g/n/ac، وای فای دایرکت، هات اسپات، ان اف سی و بلوتوث ۴.۲، فرستنده‌ی نور مادون قرمز
  • سنسورها: سنسور اثر انگشت، ژیروسکوپ، سنسور تشخیص مجاورت، قطب‌نما، شتاب‌سنج

طراحی

تصاویر هندزآن و نگاه اولیه به طراحی هواوی آنر 9

بررسی هواوی آنر 9 را از بخش طراحی شروع می‌کند. مانند اکثر پرچمداران حال حاضر دنیای موبایل، آنر 9 نیز از دو پنل شیشه‌ای در جلو و عقب و یک فریم فلزی در وسط که آنها را به یکدیگر متصل می‌کند، برخوردار است.اما تفاوت اصلی این طراحی ساندویچی با سایر رقبا، به پنل پشتی هواوی آنر 9 برمی‌گردد. جایی که با یک لایه‌ی سه بعدی با پیچش‌های هنری بر روی پنل پشتی مواجه می‌شوید که جلوه‌ی جذابی به این دیوایس بخشیده است. در زیر لایه‌ی‌ شیشه‌ای، یک پنل خاص که بافتی شبیه به خطوط سر انگشتان انسان دارد، قرار گرفته است که هنگامی که نور به این بخش تابانده می‌شود، با توجه به زاویه و رنگ نور، بازتاب‌های جالبی به شکل خط‌وط عمودی درخشان و نقره‌‌ای و طلایی‌رنگ را پدید می‌آورد.

جالب است بدانید که طبق اطلاعات دریافت شده از هواوی، این کمپانی در طراحی پنل پشتی آنر 9 از طراحی‌های متفاوتی در هر ۵۰۰ واحد از این محصول استفاده کرده است تا خریداران متفاوت، جلوه‌‌های نوری متنوعی را بر روی دیوایس خود مشاهده کنند. علاوه بر این جلوه، لوگوی هواوی به شکلی محو و با رنگی روشن‌تر از سطح کلی بدنه در این قسمت دیده می‌شود و سنسورهای دوربین نیز کمی بالاتر از آن قرار گرفته‌اند.

دو لنز دوربین دوگانه‌ی هواوی با کمی فاصله از یک‌دیگر و با یک آرایش افقی دیده می‌شوند و سنسور لیزر برای کمک به فوکوس خودکار و فلش ال ای دی با رنگ‌های دوگانه، در سمت چپ آنها قرار گرفته‌اند. برخلاف بسیاری از رقبا، لنزهای دوربین در این دیوایس کاملا هم‌سطح با بدنه هستند و اگر دستتان را بر روی آنها بکشید، متوجه هیچ‌گونه بیرون‌زدگی و تفاوتی با سطح پنل پشتی نخواهید شد.

تصاویر هندزآن و نگاه اولیه به طراحی هواوی آنر 9

انحنای پنل پشتی از سمت راست و چپ به سمت داخل قسمت پشتی طراحی شده است و این لایه به دلیل ظرافت خاصی که در ساختار آن رعایت شده، تقریبا بدون شیار قابل توجهی به فریم فلزی متصل شده است. این موضوع علاوه بر این که حس ارگونومیک بدنه را افزایش داده، آن یکپارچگی ظاهری که بسیاری از سازندگان به دنبال آن هستند را نیز به شکل قابل توجهی در پرچمدار ۲۰۱۷ آنر محقق کرده است.

فریم فلزی دور آنر 9 برخلاف سایر قسمت‌های این گوشی جدید، سطحی مات دارد و البته رنگ آن با پنل جلویی و حاشیه‌های نمایشگر هماهنگ است. دکمه‌های پاور و تغییر ولوم صدا بر روی لبه‌ی سمت راست این فریم و خشاب سیم‌کارت که از دو سیم‌کارت نانو به طور همزمان و یا یک سیم‌کارت نانو و یک کارت حافظه‌ی جانبی میکرو اس دی میزبانی می‌کند، بر روی لبه‌ی سمت چپ دیده می‌شود؛ جنس قسمت‌های داخلی این خشاب از پلاستیک بوده و رنگی تقریبا شیری‌رنگ دارد.

فرستنده‌ی نور مادون قرمز به شکل یک نقطه‌ی سیاه‌رنگ و کمی بزرگتر از میکروفون دوم دیوایس بر روی لبه‌ی بالا و اسپیکر تک کاناله به همراه پورت یو اس بی تایپ سی از نوع ریورسیبل (از هر طرفی می‌توانید کابل را وارد آن کنید) و جک ۳.۵ ‌میلی‌متری هدفون بر روی لبه‌ی پایین Honor 9 قرار گرفته‌اند. نوارهای پلاستیکی آنتن در اندازه‌ی بسیار کوچک در چهار قسمت از فریم دور قاب دیده می‌شوند و با وجود اینکه رنگ متفاوتی با سطح این فریم فلزی دارد، اما در نگاه اول اصلا به چشم نخواهند آمد.

نمایشگر ۵.۱۵ اینچی هواوی آنر 9 تقریبا از سمت راست و چپ بدنه هیچ حاشیه‌ای ندارد و حاشیه‌های بالا و پایین آن در حد حدودا یک سانتی‌متر، برای میزبانی از دوربین سلفی، بلندگوی تماس و سنسورها در بالا و دکمه‌ی هوم و دو دکمه‌ی خازنی لمسی در طرفین آن در پایین، انتخاب شده‌اند. حاشیه‌های نمایشگر از سطحی نسبتا آینه‌ای برخوردارند که البته میزان انعکاس تصویر در آن به حدی نیست که باعث آسیب دیدن تجربه‌ی کاربری هنگام تماشای محتوای نمایشگر شود.

دکمه‌ی هوم این گوشی که یک قاب بیضی‌شکل فلزی براق به دور آن کشیده شده است، به سمت پایین حرکت نمی‌کند و در واقع یک بازخورد لمسی، حس فشرده شدن را به کاربر القا می‌کند. سنسور اثر انگشت نیز با انتقال از پنل پشتی، به این دکمه منتقل شده است و سرعت آن درست مشابه تمام دیوایس های میان رده و پرچمدار هواوی در سال‌های اخیر، بسیار راضی‌کننده است. اطلاعات اسکن شده از روی خطوط سر انگشت کاربر بعد از هر بار باز شدن دیوایس توسط این سنسور، به اطلاعات قبلی اضافه می‌شود تا سرعت و دقت آن به مرور زمان کاهش پیدا نکند. در دو طرف این دکمه، دو سطح خازنی لمس قرار گرفته‌اند که با روشن شدن صفحه، دو نقطه‌ی نورانی بر روی آنها دیده می‌شود و کاربر می‌تواند برای بازگشت به عقب و باز کردن صفحه‌ی اپلیکیشن‌های در حال اجرا از آنها استفاده کند.

نمایشگر

بررسی هواوی آنر 9 - Huawei Honor 9 Review : مشخصات فنی، عملکرد، تصاویر و قیمت

نمایشگر ۵.۱۵ اینچی آنر 9 از پنل های ال سی دی LTPS IPS ساخته شده است که اندازه‌ی آن را کمی بزرگتر از پنل ۵.۱۰ اینچی به کار رفته بر روی هواوی پی ۱۰ کرده است. رزولوشن این نمایشگر که دارای ساب پیکسل‌هایی با آرایش استاندارد RGB است و حدود ۷۰ درصد از مساحت پنل جلویی را به خود اختصاص می‌دهد، بر روی میزان فول اچ دی قرار دارد که تراکم پیکسلی ۴۲۸ پیکسل بر هر اینچ را برای آن به ارمغان آورده است.

نمایش رنگ‌های مشکی با عمق بسیار مناسبی بر روی این دیوایس انجام می‌گیرد و نرخ کنتراست بسیار جذاب ۱۴۷۹:۱ برای آن اندازه‌گیری شده است. حداکثر روشنایی بیش از ۵۳۰ نیت نیز کمک می‌کند که حتی در محیط‌های بسیار پرنور هم بتوانید متون و محتوای نمایشگر را به خوبی مشاهده کنید. این میزان روشنایی و کنتراست، یک بهبود فو‌ق‌العاده نسبت به آنر ۸ هواوی را نشان می‌دهد.

رنگ‌های زنده و شفافی بر روی نمایشگر پرچمدار 2017 برند آنر نمایش داده می‌شود که البته در برخی از موقعیت‌ها توناژ نسبتا کمرنگی از رنگ‌های سرد و آبی بر روی صفحه دیده می‌شود. خوشبختانه به لطف تعبیه شده قابلیت نرم افزاری Eye Comfort در بخش تنظیمات نمایشگر، کاربر قادر است که علاوه بر فیلتر کردن نور آبی مضر صفحه در محیط‌های تاریک، میزان گرمی و سردی رنگ نمایشگر را نیز تعیین کند و به تنظیمات دلخواه خود دست پیدا کند. امکان تغییر میزان روشنایی، فعال کردن اسکرین سیور، تغییر ابعاد فونت و تعیین مدت زمان مورد نیاز برای به خواب رفتن صفحه، از دیگر تنظیمات نمایشگر این دیوایس محسوب می‌شوند.

یک لایه از شیشه‌ی محافظ گوریلا گلس ۳ کمپانی کورنینگ نیز بر روی نمایشگر کشیده شده است تا مقاومت آن در برابر خط و خش و آسیب‌های فیزیکی کاملا افزایش یابد.

دوربین

بررسی هواوی آنر 9 - Huawei Honor 9 Review : مشخصات فنی، عملکرد، تصاویر و قیمت

یک سنسور ۲۰ مگاپیکسلی (رنگی) و یک سنسور ۱۲ مگاپیکسلی (سیاه و سفید)، ساختار دوگانه‌ی دوربین آنر 9 را تشکیل می‌دهند، اما برخلاف سایر رقبا، در اینجا هر سنسور وظیفه‌ی ثبت طیف خاصی از اطلاعات تصویر را برعهده دارد. در واقع سنسور سیاه و سفید، اطلاعات نوری تصاویر را به ثبت می‌رساند و جزئیات دقیق سوژه توسط این سنسور ذخیره می‌شوند. سپس سنسور رنگی نیز اطلاعات مربوط به رنگ‌های موجود در کادر تصویر را ذخیره می‌کند و در نهایت واحد پردازش تصاویر با ترکیب این اطلاعات با استفاده از الگوریتمی خاص، اجازه‌ می‌دهد که کاربر بتواند عکس‌های ۲۰ مگاپیکسلی دقیق، رنگی و شفافی را به ثبت برساند.

هر دو لنز دوربین اصلی، ۲۷ میلی‌متری هستند و از گشودگی دریچه‌ی دیافراگم f/2.2 برخوردارند. یک فلش ال ای دی با دو رنگ متفاوت نیز بر روی پنل پشتی تعبیه شده است تا بنا به موقعیت و شرایط نور محیط، بتواند نور کافی برای ثبت سوژه بدون نویز را فراهم کند. دوربین سلفی این دیوایس نیز یک سنسور ۸ مگاپیکسلی با گشودگی دریچه‌ی دیافراگم f/2.0 دارد تا برای ثبت عکس‌های پرتره، به کمک کاربر بیاید.

آنر 9 دارای یک سیستم فوکوس چهارگانه متشکل از فوکوس خودکار لیزری، فوکوس خودکار مبتنی بر تشخیص فاز صحنه، تشخیص کنتراست و البته عمق میدان تصویر است که با عملکرد دقیق و سریع خود، تقریبا در هر موقعیتی شما را از فوکوس دستی بی‌نیاز می‌کند.

قابلیت ثبت پرتره هم در حالت سلفی و هم در حالت استفاده از دوربین پشتی، از امکانات ویژه‌ی دوربین آنر 9 است. با فعال کردن حالت مخصوص عکاسی پرتره، شما می‌توانید گزینه‌های ایجاد افکت بوکه و البته ابزار زیباسازی خودکار را فعال کنید تا علاوه بر این که یک پس زمینه‌ی محو در پشت چهره‌ی کاربر تشکیل می‌شود، زوائد پوستی و دیگر موارد ناخواسته نیز از روی چهره حذف شوند تا تصویر نهایی به یک پرتره‌ی کاملا حرفه‌ای نزدیک شود.

بررسی دوربین آنر 9 و گالری تصاویر ثبت شده با دوربین دوگانه پرچمدار جدید آنر

قابلیت Moving Picture یکی دیگر از امکانات دوربین است که با فعال کردن آن، قبل از ثبت تصویر اصلی، یک ویدیوی کوتاه سه ثانیه‌ای از حرکات سوژه به ثبت می‌رسد تا بعدا در گالری با لمس کردن و نگه داشتن انگشت خود بر روی عکس، بتوانید آن را ببینید و به نوعی خاطرات آن لحظه را مرور کنید.

کیفیت تصاویر ثبت شده توسط دوربین آنر 9 نیز کاملا راضی‌کننده هستند. سوژه‌های با رنگ‌هایی طبیعی ذخیره می‌شوند و در اکثر موقعیت‌ها تصاویر شارپ و پرجزئیاتی را به دست خواهید آورد. گستره‌ی دینامیکی بالا (HDR) همواره یکی از برتری‌های دوربین گوشی های هواوی نسبت به رقبا بوده است و در اینجا نیز در تصاویر دارای سایه روشن، جزئیات تصویر در تمام نقاط با کیفیتی بالا ذخیره خواهد شد. تشخیص خودکار حالت HDR به شکلی دقیق در دوربین آنر 9 انجام می‌شود و البته یک حالت مخصوص عکاسی HDR نیز درون آن وجود دارد.

اگر طرفدار عکاسی شهری و گرفتن تصاویر هنری باشید، مود مخصوص عکاسی سیاه و سفید در هواوی آنر 9 حسابی توجه شما را به خود جلب خواهد کرد. علاوه بر زوم ده مرحله‌ای دیجیتال، اما یکی از ویژگی‌های جالب آن این دوربین این است که هنگام بزرگنمایی تا دو مرحله، زوم بدون افت کیفیت انجام می‌شود و کمپانی سازنده اسم آن را زوم هیبرید دومرحله‌ای گذاشته است. در واقع با بهره‌گیری از اطلاعات ثبت شده توسط دو سنسور متفاوت و ترکیب آنها در قالب الگوریتم‌های مخصوص، بزرگنمایی در این حالت، مشابه زوم اپتیکال انجام خواهد شد و جزئیات تصویر تا حد بسیار زیادی حفظ خواهد شد.

رابط کاربری دوربین این گوشی از سه صفحه‌ تشکیل شده است که صفحه‌ی مرکزی و اصلی، تمرکز کامل را بر روی سوژه قرار می‌دهد و در آن، کاربر به آیکون‌های فعال‌سازی فلاش، حالت Wide Aperture (برای ثبت تصاویر با قابلیت تغییر فوکوس پس از عکاسی)، حالت پرتره، افکت بوکه و Moving Picture دسترسی خواهد داشت.

در صورتی که صفحه را به سمت راست سوایپ کنید، می‌توانید به انوع مود‌های تصویربرداری نظیر حالت Pro Photo (برای عکاسی با تنظیمات دستی)، حالت پانورامای سه بعدی و حالت ساخت سه بعدی (برای ثبت عکس‌های ۳۶۰ درجه و سه بعدی از انواع سوژه‌ها)، حالت مخصوص عکاسی در شب، فیلمبرداری تایم لپس، منوی فیلترها (برای دسترسی به افکت‌های نوری و رنگی خودکار)، فیلمبرداری صحنه آهسته، حالت عکاسی سیاه و سفید، حالت Pro video (برای فیلمبرداری با تنظیمات دستی) و اسکن اسناد دسترسی داشته باشید.

با سوایپ کردن به سمت چپ در صفحه‌ی اصلی، منوی تنظیمات برایتان باز خواهد شد که از آنجا قادر به دسترسی به ابزارهای متنوع و تغییر تنظیماتی نظیر رزولوشن عکس و فیلم، تایمر عکاسی، دنبال کردن سوژه به صورت خودکار، نحوه‌ی عملکرد دکمه‌های ولوم، ثبت تصویر به محض لبخند سوژه، بی‌صدا کردن شاتر، اضافه کردن واترمارک و تگ جی پی اس و البته خطوط راهنما خواهید بود.

فیلمبرداری با رزولوشن 4K نیز یکی از قابلیت‌های جذاب دوربین آنر 9 است که این روزها قطعا مورد توجه بسیاری از کاربران قرار دارد. بعد از ثبت ویدیوها، آنها با کدک H.265 رمزگذاری می‌شوند تا فضای کمتری را بر روی گوشی اشغال نمایند. فیلمبرداری با رزولوشن ۱۰۸۰ پیکسلی نیز توسط کدک MPEG-4 انکود می‌شوند تا هنگام آپلود آنها در پلتفرم‌هایی نظیر یوتیوب، با مشکلی مواجه نشوید. جزئیات تصویر در حالت 4K بسیار راضی‌کننده است و رنج دینامیکی در این حالت نیز دقیقا مشابه زمان عکاسی، ناامیدتان نخواهد کرد. هواوی برای این گوشی، قابلیت تثبیت دیجیتال تصاویر را در نظر گرفته است که البته تنها در حالت فیلمبرداری فول اچ دی فعال می‌شود و می‌تواند تکان‌های ناخواسته‌ی دست را خنثی کند.

در نهایت برای این که عملکرد این دوربین در میدان عمل را مشاهده کنید، می‌توانید تصاویری که توسط گجت نیوز هنگام بررسی هواوی آنر 9 در موقعیت‌های متفاوت نوری و از سوژه‌های مختلف گرفته شده است را در گالری زیر مشاهده کنید:

باتری و شارژدهی

یک باتری لیتیوم پلیمری با ظرفیت ۳۲۰۰ میلی‌آمپر ساعت، مسئولیت تامین انرژی این غول هوشمند را بر عهده دارد. ظرفیت باتری نسبت به نسل قبلی سری آنر افزایش پیدا کرده است و البته به لطف بهینه‌سازی‌های انجام شده در پلتفرم نرم افزاری و قطعات سخت افزاری به کار رفته در این دیوایس، قادر خواهید بود که به راحتی یک روز کامل را از آن استفاده کنید و بعید است که به شارژ مجدد در میانه‌ی روز نیاز داشته باشید.

در زندگی‌های پرشتاب امروزی، زمان نقش بسیار مهمی دارد و خیلی از کاربران فرصت کافی برای شارژ کردن باتری گوشی هوشمند خود به طور کامل ندارند. از این روی هواوی در آنر 9 فناوری‌هایی را برای شارژ سریع تعبیه کرده است که تنها با ۳۰ دقیقه اتصال به برق، حدود ۳۵ درصد از ظرفیت باتری را پر می‌کند. اگر این اتصال را به مدت ۴۵ دقیقه انجام دهید، ۵۰ درصد از ظرفیت باتری در اختیارتان قرار می‌گیرید و البته برای شارژ کامل آن نیز به کمی بیش از یک ساعت و نیم زمان احتیاج خواهید داشت.

با مراجعه به بخش تنظیمات باتری در نرم افزار Settings قادر هستید دو حالت مخصوص ذخیره‌ی انرژی را فعال کنید که Power Saving Mode با محدود کردن فعالیت اپلیکیشن‌ها در پس زمینه و کاهش انیمیشن‌های غیر ضروری و حالت Ultra Power Saving Mode با غیر فعال کردن بسیاری از عملکردها نظیر سینک خودکار ایمیل‌ها، صداهای سیسم و انیمیشن‌ها و جلوه‌‌های تصویری، می‌توانند عمر باتری را برای مواقع ضروری افزایش دهند و دیوایس را به مدت بیشتری روشن نگه دارند. ابزار بستن نرم افزارها به طور خودکار بعد از قفل شدن صفحه، ابزار نظارت بر روی مصرف باتری در اپلیکیشن‌های پرمصرف، نرم افزار بهینه‌سازی باتری با گزارش وضعیت سلامت هر بخش، امکان کاهش رزولوشن نمایشگر و البته نمایش یا عدم نمایش درصد باقی‌مانده از شارژ باتری، دیگر گزینه‌هایی هستند که در صفحه‌ی تنظیمات باتری هواوی Honor 9 به چشم می‌خورند.

بنچمارک و قدرت سخت افزاری

بررسی هواوی آنر 9 - Huawei Honor 9 Review : مشخصات فنی، عملکرد، تصاویر و قیمت

درست مشابه هواوی پی ۱۰ و میت ۹، آنر 9 نیز به پردازنده‌ی کارین ۹۶۰ هواوی مجهز شده است. این چیپست هشت هسته‌ای که در کمپانی های سیلیکون (از زیرمجموعه‌های هواوی) تولید شده است، دارای یک خوشه‌ی چهار هسته‌ای متشکل از هسته‌های Cortex-A73 با فرکانس پردازشی ۲.۴ گیگاهرتز برای عملیات سنگین پردازشی و مالتی تسکینگ و البته یک خوشه‌ی چهارتایی Cortex-A53 با فرکانس پردازشی ۱.۸ گیگاهرتز برای پردازش‌های معمولی و وظایف روزانه است.

یک پردازنده‌ی کمکی i6 و البته ۶ گیگابایت حافظه‌ی رم، هواوی آنر 9 را به یکی از غول‌های اندرویدی بازار تبدیل کرده و این گوشی از پتانسیل کافی برای انجام سریع و بدون نقص تمامی بازی‌ها و اپلیکیشن‌های سنگین و کاربردی برخوردار است. در حالی که این چیپست از ۳۰ درصد مصرف انرژی بهینه‌تری نسبت به نسل قبل بهره می‌برد، اما توان سخت افزاری مناسبی را در اختیار کاربر قرار می‌دهد و در جریان بررسی هواوی آنر 9 نیز ما هیچگونه ضعف عملکردی خاصی را درون آن مشاهده نکردیم.

برخورداری از مودم جدید LTE-A Cat. 12 برای اتصال به سریع‌ترین شبکه‌ی اینترنت همراه، واحد پردازش گرافیکی هشت هسته‌ای Mali-G71، شصت و چهار گیگابایت فضای ذخیره‌سازی داخلی با قابلیت ارتقا از طریق کارت‌های حافظه‌ی جانبی میکرو اس دی، بلوتوث ۴.۲، چیپ ان اف سی و پورت یو اس بی تایپ سی از نوع ریورسیبل، از دیگر مشخصات سخت افزاری مهم هانر 9 محسوب می‌شوند. در ضمن یکی از امکانات کاربردی و جالب این گوشی که در چند اسمارت فون دیگر هواوی نیز شاهد آن بوده‌ایم، برخورداری از فرستنده‌ی نور مادون قرمز بر روی لبه‌ی بالایی بدنه است که به کاربر امکان کنترل گجت‌های هوشمند و لوازم خانگی نظیر تلویزیون و دوربین را می‌دهد. این گوشی یک نرم افزار اختصاصی نیز برای کنترل این وسایل دارد که دارای لیست طولانی و کاملی از تمام برندها و وسایل مختلف در دسته‌بندی‌های متنوع است که خود کاربر نیز می‌تواند وسایلی را به آن اضافه کند و البته کنترل مورد علاقه‌ی خود با دکمه‌های مد نظرش را ایجاد کند.

در مجموع آنر 9 هواوی از عملکرد پردازشی قابل قبولی برخوردار است و برخورداری از حافظه‌ی رم فوق‌العاده بالا، اجرای همزمان چندین برنامه را در آن به یک امر آسان تبدیل می‌کند. برای این که بهتر بتوانید وضعیت عملکرد فنی این پرچمدار 2017 برند آن را نسبت به رقبای هم رده و دیگر پرچمداران اندرویدی متوجه شوید، دعوت می‌کنیم که امتیازهای بنچمارک آن را در نمودار زیر مشاهده کنید:

 

صدا و موسیقی

حالا نوبت به بررسی هواوی آنر 9 در بخش موسیقی می‌رسد. این گوشی جدید از یک اسپیکر تک کاناله بر روی لبه‌ی پایینی خود برخوردار است که کیفیت و بلندی صدای آن در حد رضایت‌بخشی قرار دارد. بعد از یک همکاری موفق با Rainer Maillard، موسیقی‌دان مطرح برنده‌ی جایزه‌ی گرمی، در تولید هواوی نوا 2 پلاس، حالا این برند چینی بار دیگر به سراغ این متخصص نام‌آشنا رفته است تا کیفیت و شفافیت در جزئیات صدای خروجی از اسپیکرهای Honor 9 نسبت به نسل قبل سری آنر کاملا ارتقا پیدا کند.

اما علاوه بر کیفیت صدا، هواوی مطابق روند یکی دو ساله‌ی اخیر خود، امکانات نرم افزاری هوشمندی را نیز در اختیار کاربر قرار داده است تا تجربه‌ی متفاوتی نسبت به دیوایس‌های هم رده را تجربه کند. الگوریتم انحصاری هواوی هیسن (HUAWEI Histen) یک بار دیگر بر روی آنر 9 حضور پیدا کرده است. این پلتفرم تخصصی از ۱۰ الگوریتم متفاوت تشکیل شده که پخش صدای سه بعدی، یکی از جذاب‌ترین آنها به شمار می‌رود. بعد از اتصال هدفون از طریق جک ۳،۵ میلی‌متری و ورود به نرم افزار پخش موسیقی، با لمس آیکون مخصوص صدای سه بعدی می‌توانید وارد صفحه‌ی تنظیمات مربوط به این قابلیت شوید و آن را فعال کنید. در این صفحه می‌توانید فضایی که موسیقی در آن پخش می‌شود را انتخاب کرده و از میان سه گزینه‌ی نزدیک، جلو و حالت واید، یکی را انتخاب کنید. زمانی که شما حالت واید را انتخاب می‌کنید، صدا از فضایی دورتر از گوش‌هایتان پخش می‌شود و همان صدای فراگیری که هنگام حضور در سالن کنسرت تجربه می‌کنید را شبیه‌سازی می‌کند.

البته اگر بخواهید از اکولایزر اختصاصی آنر 9 استفاده کنید، لازم است که پخش سه بعدی را غیر فعال کنید تا بتوانید المان‌های مختلف سیگنال صوتی در حال پخش را تغییر دهید. امکان انتخاب نوع هدفون برای سفارشی‌سازی صدا در بهینه‌ترین حالت ممکن نیز یکی دیگر از امکاناتی است که هواوی هیسن در اختیارتان قرار می‌دهد؛ جالب است بدانید کمپانی Monster که نامی مطرح در زمینه‌ ساخت هدفون و تجیهزات موسیقی محسوب می‌شود نیز برای طراحی و ساخت اسپیکر و اکولایزر آنر 9 با هواوی همکاری داشته است.

رابط کاربری نرم افزار موزیک پلیر پیشفرض از دو بخش اصلی تشکیل شده است که اولی، یک نمای پنجره‌پنجره دارد و موسیقی در حال پخش در پنجره‌ی بالای صفحه به نمایش در‌می‌آید. البته با انتخاب گزینه‌ی All Songs، می‌توانید به بخش دوم این رابط نرم افزاری وارد شوید که محیطی مشابه دیگر رابط‌های کاربری دارد و موسیقی‌ها در یک لیست عمود درون آن به نمایش درمی‌آیند. البته شما می‌توانید این لیست را بر اساس خواننده، آلبوم و فولدرهای خودتان مرتب کنید تا دسترسی به موزیک‌های مورد علاقه‌ آسان‌تر شود.

هنگامی که موسیقی در حال پخش است و صفحه را قفل می‌کنید نیز کل لاک اسکرین تبدیل به محیط موزیک پلیر می‌شود (همچنان امکان دسترسی به میانبرهای لاک اسکرین از پایین صفحه وجود دارد) و علاوه بر ظاهر زیبایی که با استفاده از تصویر هنری آن موسیقی به وجود می‌آید، قادر هستید موسیقی را متوقف کنید و یا بین ترک‌های مختلف جابه‌جا شوید. امکان جست‌جو بین فایل‌های موسیقی با بهره‌گیری از فیلترهای متنوع، امکان ساخت پلی لیست، قابلیت مخفی کردن موسیقی‌ها در لیست، قابلیت تعیین تایمر برای بسته شدن نرم افزار و امکان نمایش متن موسیقی در صفحه‌ی اصلی نیز بخشی دیگر از امکانات موزیک پلیر پیشفرض آنر 9 هواوی هستند.

سیستم عامل و رابط کاربری

بررسی هواوی آنر 9 - Huawei Honor 9 Review : مشخصات فنی، عملکرد، تصاویر و قیمت

هوش مصنوعی و یادگیری ماشینی، نقش مهمی در پلتفرم‌های نرم افزاری محصولات اخیر هواوی ایفا می‌کنند و بهینه‌سازی‌‌های نرم افزاری متنوعی که به کارگیری این دو قابلیت، آنها را امکان‌پذیر می‌کند، باعث شده‌اند که رابط‌ کاربری EMUI پیشرفت چشمگیری در طول یکی دو سال گذشته داشته باشد و به یکی از پلتفرم‌های نرم افزاری بسیار سریع بازار اندروید تبدیل شود.

در گذشته نیز در بررسی‌ هواوی نوا 2 پلاس به طور کامل امکانات اختصاصی ورژن ۵.۱ این رابط کاربری انحصاری را معرفی کردیم. در کنار برخورداری از اندروید ۷ نوقا، هواوی آنر 9 ظاهر خلوت و مرتبی دارد و علاوه بر صفحه‌ی هوم، باقی اپلیکیشن‌ها در ردیف‌های افقی داخل صفحات دیگر دیده می‌شوند. البته کاربر این امکان را دارد که با مراجعه به بخش تنظیمات، استایل هوم اسکرین را تغییر دهد تا اپلیکیشن‌ها در لیستی عمودی نمایش داده شوند.

در هر صفحه با سوایپ کردن از بالا به پایین، می‌توانید وارد بخش جست‌جو شوید تا به سرعت، هر آیتمی از اپلیکیشن و بازی گرفته تا مخاطبان و پیام‌های متنی خود را پیدا کند. اگر این کار را از لبه‌ی بالای نمایشگر به سمت پایین انجام دهید، نوتیفیکیشن سنتر باز می‌شود و اعلان‌های دریافتی در کارت‌های مرتبی دیده می‌شوند. اگر بخش اعلانات را کمی بیشتر به سمت پایین بکشید، علاوه بر نوار تنظیم روشنایی صفحه، مجموعه‌ای کامل از میانبرها برای فعال کردن تنظیماتی نظیر بلوتوث، وای فای، چراغ قوه، موقعیت مکانی، حالت هواپیما، قابلیت Eye Comfort، حالت ذخیره‌سازی باتری، ابزار فیلمبرداری از صفحه، اسکرین شات و ان اف سی در اختیارتان قرار می‌گیرد؛ البته این منو نیز قابل سفارشی‌سازی است و می‌توانید میانبرهایی را به آن اضافه یا از روی آن حذف کنید.

از دیگر امکانات جذاب EMUI 5.1 می‌توان به امکان ثبت اسکرین شات هوشمند اشاره کرد. کاربر می‌تواند انگشتش را کمی خم کند و با پشت مفصل آن دو بار بر روی صفحه ضربه بزند (مشابه حالت در زدن) تا اسکرین شات گرفته شود. البته اگر می‌خواهید تنها از قسمت خاصی اسکرین شات بگیرید، کافی است ابتدا بر روی صفحه یک بار ضربه بزنید و سپس مجددا با ضربه زدن به صفحه، انگشت خود را دور بخشی که مد نظرتان است بکشید. در ضمن شمار قادر هستید با پشت انگشت، شکلی شبیه به حرف S را بکشید تا یک اسکرین شات از تمام صفحه (در صفحاتی نظیر تنظیمات که بخشی از صفحه اسکرول می‌شود) ذخیره شود.

هواوی آنر 9 برای ناوبری و جابه‌جایی در بخش‌های مختلف رابط کاربری، شرایط ویژه‌ای دارد و در کمتر گوشی دیگری شاهد آن هستیم. همانطور که در بخش طراحی به آن اشاره کردیم، یک دکمه‌ی هوم فیزیکی که البته به سمت پایین جابه‌جا نمیشود، به همراه دو دکمه‌ی لمسی دیگر در دو طرف آن، نوار پایین نمایشگر را به خود اختصاص داده‌اند. با مراجعه به بخش تنظیمات ناوبری (Navigation Key)، می‌توانید نحوه‌ی عملکرد این دکمه‌ها را تغییر دهید و از بین سه حالت موجود، عملکرد مورد نظر خود را انتخاب کنید؛ اولین گزینه اجازه می‌دهد که تنها با استفاده از دکمه‌ی هوم، تمام عملیات را انجام دهید و نیازی به دو دکمه‌ی دیگر نباشد (بازگشت به عقب با یک بار لمس، باز شدن صفحه‌ی هوم با لمس طولانی، باز شدن بخش مالتی تسکینگ با سوایپ به سمت چپ و راست و باز شدن دستیار صوتی هوشمند گوگل با سوایپ به سمت بالا). دو حالت دیگر نیز دو عملکرد بازگشت به عقب و باز کردن صفحه‌ی اپلیکیشن‌های در حال اجرا را به دو دکمه‌ی چپ و راست اختصاص می‌دهد که البته می‌توانید ترتیب آنها را جابه‌جا کنید.

قابلیت App Twin برای وارد کردن دو حساب کاربری متفاوت در اپلیکیشن‌های شبکه‌های اجتماعی، قابلیت کار با دو اپلیکیشن به صورت همزمان در نمای اسپلیت ویو، قابلیت تغییر تم‌ها با امکان انتخاب از میان تعداد زیادی از گزینه‌های متنوع و هنری، نرم افزار مدیریت گوشی برای کنترل مصرف دیتا و انرژی به همراه قابلیت حذف تمام اپلیکیشن‌های در حال اجرا از حافظه‌ی موقت، مدیریت بر روی تماس‌ها و پیام‌های بلاک شده، مدیریت بر روی دسترسی‌های داده شده به اپ‌ها، امکان قفل کردن نرم افزارهای خاص و آنتی ویروس ساخته شده توسط Avast ، از دیگر قابلیت‌هایی هستند که امتیاز مناسبی را برای رابط کاربری در بررسی هواوی آنر 9 را به ارمغان می‌آورد.

علاوه بر سرعت و روان بودن آنر 9 در ابتدای خرید این گوشی، هواوی تضمین می‌دهد که با تحلیل فعالیت‌های کاربر و انجام بهینه‌سازی‌های هوشمند، این سرعت و کارایی تا ماه‌ها پایدار بماند و عمکرد دیوایس افت نکند. برخورداری از ۶ گیگابایت حافظه‌ی رم به خودی خود، قابلیت جذابی است، اما آنر 9 استفاده از آن را به مرحله‌ی جدیدی وارد کرده است تا با اختصاص منابع به ابزارها و اپلیکیشن‌های پرمصرف کاربر به طور هوشمند، از حداکثر ظرفیت این حافظه بهره‌برداری شود.

مزایا و معایب

معایب

  • عدم مقاومت کافی در برابر نفوذ آب
  • عدم امکان استفاده از کارت حافظه و دو سیم‌کارت به طور همزمان

مزایا

  • حافظه‌ی رم بسیار قدرتمند
  • طراحی ارگونومیک و خوش‌دست بودن دیوایس
  • برخورداری از فرستنده‌ی مادون قرمز برای کنترل لوازم خانگی از راه دور
  • بافت منحصر‌به‌فرد پنل پشتی و درخشش زیر نور
  • سنسور اثر انگشت بسیار سریع
  • نمایشگر ال سی دی با توانایی بالا در نمایش رنگ‌های غنی

جمع بندی

در انتهای بررسی هواوی آنر 9 باید بگوییم که کمپانی آنر در مسیر کاملا درستی قرار دارد و پرچمداران این کمپانی در کنار سری قدرتمند میت و پی، سبد متنوعی از گوشی‌ های هوشمند باکیفیت با ارزش خرید بالا را تشکیل داده‌اند که هر سلیقه‌ای را در بازار موبایل های اندرویدی پوشش می‌دهد. قطعا برخورداری از یک استاندارد مقاومتی بالا نظیر IP68 و البته حاشیه‌های کمتر در بالا و پایین نمایشگر، می‌توانست گوشی Honor 9 را به یک محصول تمام عیار تبدیل کند، اما همین حالا هم حافظه‌ی رم ۶ گیگابایتی، رابط کاربری روان، طراحی منحصر‌به‌فرد شیشه‌ای و نمایشگری که یکی از بهترین عملکردها را در میان پنل‌های ال سی دی موجود در بازار ارائه می‌دهد، نقاط قوتی هستند که پرچمدار 2017 برند آنر را به گزینه‌ای قابل احترام برای خریداران در این رنج قیمتی تبدیل خواهد کرد.

در پایان مطلب از نمایندگی هواوی در ایران که گوشی هواوی آنر 9 را برای بررسی اختصاصی در اختیار گجت نیوز قرار داده است، تشکر می‌کنیم. مدل ۱۲۸ گیگابایتی این محصول با گارانتی رسمی و با قیمتی در حدود ۱ میلیون و ۹۵۰ هزار تومان تا ۲ میلیون و ۱۵۰ هزار تومان در بازار ایران به فروش می‌رسد.

امتیاز گجت نیوز

loading…!