یک شرکت کره ای اقدام به تولید مواد خود ترمیم شونده برای گوشی ها کرده است. مواد خود ترمیم شونده با نام الاستومر (Elastomer) موادی هستند که می توانند در عرض چند دقیقه شکستگی و تو رفتگی صفحه گوشی های هوشمند را ترمیم کنند.
زمانی که ساخت گوشیهای هوشمند با صفحه نمایشهای بسیار بزرگ آغاز شد، امکان شکسته شدن و خرابی صفحات آن نیز افزایش یافت. از طرفی این مسأله با تولید گوشیهایی با کمترین حاشیه صفحه نیز شدت گرفت. در همین لحظه که این مطلب را میخوانید احتمالاً یک گوشی از دست فردی زمین خورده و شکسته شده باشد. این مسأله به تازگی توسط شرکتی کرهای مورد تحقیق قرار گرفته و این شرکت اقدام به ساخت مواد خود ترمیم شونده به نام الاستومر کردهاند که میتواند شکستگی و تو رفتگی را در عرض 30 دقیقه ترمیم کند.
به طور معمول، الاستومر، پلیمری است که دارای خاصیت ویسکو الاستیکی (ارتجاعی چسبندگی) و دارای نیروهای بین مولکولی ضعیف باشد، درعینحال از مدول یانگ (نسبت تنش به کرنش مواد جامد خطی در پایینتر سطح استحکام تسلیم) پیروی کند و در برابر فشار زیاد نیز دچار شکستگی نشود.
مقاومت مواد ساختهشده جدید از بیشترین مقاومت کششی موجود، 2 برابر بیشتر است، به این معنی که مقاومت بسیار بالایی در برابر شکسته شدن دارد. در گذشته عدم دستیابی به این مسأله در نوع ساخت مواد خود ترمیم تأثیر به سزایی داشته است. الاستومر میتواند خود را در دمای معمولی اتاق ترمیم کند و با وجود چنین قدرت کشسانی و قابلیت عملی، میتوان آن را به صورت انبوه تولید کرد.
تیم کرهای سازنده این محصول، ادعا کرده که با استفاده از الاستومر به عنوان لایه محافظ گوشی میتوان دستگاه را در برابر شکستگی و ضربه محافظت کرد. این محصول با وارد شدن هر ضربه شدید پس از 30 دقیقه، ضربه یا فرورفتگی را ترمیم میکند.
این اولین باری نیست که در مورد مواد خود ترمیم برای به کار گرفتن در گوشی میشنویم. در اواخر سال گذشته میلادی، یک تیم تحقیقاتی در دانشگاه توکیو،ژاپن به این مواد دست پیدا کرده بود. در ابتدای سال 2017 نیز در دانشگاه کالیفرنیا در ریورساید و همچنین دانشگاه کلرادو مواد خود ترمیمی کشف شده بودند که توانایی اتصال مجدد را بعد از 24 ساعت داشت و میتوانست تا 50 برابر اندازه معمول، کشیده شود. در ماه آگوست سال 2017 نیز موتورولا پتنتی از پلیمر پلاستیکی شیشه مانند ارائه کرد که میتوانست پس از شکستگی ترمیم شود.