لوگوها و علامتهای مختلف از گذشته تاکنون نمادهایی از موضوعات گوناگون بودهاند و در عصر ما هم کمپانیها، اپلیکیشنها و محصولات تکنولوژی اکثرا با لوگو مخصوص خود شناخته میشوند؛ با این تفاسیر، آیا ممکن است که این نمادها با انجمن های مخفی مانند فراماسونری ارتباطی داشته باشند؟
لوگوها تقریبا در هر کجا که نگاه کنیم حضور دارند؛ از لوگوی وب سایت گجت نیوز گرفته تا علامت مخصوص مرورگر گوگل کرومی که اکثر ما با آن به وب سایت سر میزنیم، خودرویی که سوار آن میشویم و یا محصولات غذایی که مصرف میکنیم؛ از طرف دیگر، بسیاری از علاقهمندان به تئوریهای توطئه با موضوع استفاده از سنبلهای مختلف در انجمن های مخفی و گروههای پنهانی گوناگون آشنا هستند.
انجمنهایی مانند ایلومیناتی، فراماسونری و گروههای مشابه که به واسطه فعالیتهای مخفی، همیشه یکی از سوژههای جنجالی و داغ طرفداران موضوعات اسرارآمیز و پنهانکارانه بودهاند و اشخاص مختلف هم با ارتباط دادن موضوعاتی که با عقیده و نظرشان همخوانی ندارد، به آنها، به این نظریهها دامن زدهاند و از ابهامات موجود به نفع خود استفاده کردهاند.
در همین رابطه قصد داریم تا برخی از معروفترین لوگوهایی که همهروزه با آنها سر و کار داریم را از دید شیفتگان سنبل شناسی و تئوریهای توطئه بررسی کنیم و در مورد ارتباط این نمادها با مفاهیم جنجالی مختلف بیشتر بحث کنیم؛ با ما همراه باشید.
ارتباط لوگوها و علامتهای مدرن با انجمن های مخفی
از سالها پیش تاکنون بحث استفاده از لوگو و سنبل برای رساندن مفاهیم مختلف، به کوتاهترین شکل ممکن، مطرح بوده و اینطور که به نظر میرسد، در دوران کنونی این استفاده به حداکثر خود رسیده است؛ انجمن های مخفی مورد بحث ما هم مانند کمپانیهای مختلف، از این سنبلها برای برقراری ارتباط با مخاطبان خود استفاده کردهاند و به گونهای قواعد مورد تاییدشان را در قالب نمادها به نمایش گذاشتهاند.
بحث را در ابتدا با لوگوی معروف فیس بوک، یکی از معروفترین شبکههای اجتماعی حال حاضر دنیا که اخیرا با جنجالهای مربوط به درز اطلاعات خصوصی کاربرانش خبرساز شد، شروع میکنیم؛ این لوگو به صورت یک حرف اف انگلیسی کوچک داخل زمینهای آبی رنگ است و در نگاه اول به عنوان نمادی ساده و بدون پیچیدگی به نظر میرسد.
با این وجود افرادی که با سنبلهای فراماسونری آشنا هستند، میگویند که لوگوی مورد نظر با نماد “Tubal Cain” این انجمن مخفی همخوانی دارد و همانطور که در عکس بالا میبینیم، شباهتهای کلی این سنبلها با هم قابلانکار نیست!
پس از فیس بوک نوبت به سرویس ایمیل کمپانی گوگل میرسد که لوگوی آن، یعنی پاکت سفید با نوار قرمز رنگی که حرف ام انگلیسی را نشان میدهد، برای بسیاری از مردم دنیا آشناست؛ با این حال در میان اعضای انجمن فراماسونری، پیشبندهای معروفی وجود دارند که به دور کمر بسته میشوند و همانطور که در تصویر بالا میبینیم، شباهتهایی بین لوگوی جیمیل و این نوع پیشبندها قابل رویت است.
این پیشبندها در مراسم فراماسونها با معانی معنوی و اسرارآمیز مرتبط هستند و گفته شده که به عنوان نمادی از برگهای انجیری که آدم و هوا برای پوشاندن اندامهای جنسی خود استفاده کردند، در آداب و رسوم این انجمن مخفی کاربرد دارند.
در میان لوگوها و علامتهای استفادهشده توسط گوگل، علامت فروشگاه مجازی گوگل پلی هم در بین نظریهپردازان مورد توجه قرار گرفته و به شباهتهای آن با نمادی که شیطان پرستان به عنوان مهر لوسیفر میشناسند، اشاره شده است؛ بر اساس اسناد موجود، این مهر شیطان اولین بار در کتابی حاوی وردهای جادوگری و مطالب مرتبط با علوم غریبه، در قرن 16 میلادی مورد بحث قرار گرفته است.
اما آخرین مورد از لیست لوگوها و نمادهای جنجالبرانگیز مدرن هم مجددا به کمپانی گوگل و مرورگر فوقالعاده معروف و محبوب آن، یعنی گوگل کروم مربوط میشود که بر اساس آمار سال 2016 این کمپانی، حداقل 2 میلیارد نفر در دنیا از آن استفاده میکنند.
همانطور که میدانیم، عدد اسرارآمیز 666 که به مباحث شیطان پرستی مربوط است، در داستانها، فیلمها و متون مختلف مورد توجه قرار گرفته و این بار هم به نظر میرسد که با نگاهی دقیقتر و توطئهآمیزتر به لوگوی گوگل کروم، این عدد در نماد معروف مرورگر کمپانی گوگل ظاهر میشود.
به واسطه تشابه دو رقم 9 و 6 در نگارش انگلیسی، نمیتوان انکار کرد که عدد 999 هم در نماد گوگل کروم قابل رویت است و از طرف دیگر، شباهت تفسیر شده از این لوگو، از موارد پیشین لیست ما کمی جنجالیتر بوده و در میان طرفداران نظریههای مطرحشده در مورد ارتباط لوگوها با نمادهای مختلف شیطان پرستی و انجمن های مخفی، از اقبال کمتری برخوردار است.
با این حال، مانند لوگوهای قبلی این مورد هم به میزان کافی در بحثهای نماد شناسی بررسی شده و در مورد آن صحبتهای مختلفی مطرح شده است.
اما همانطور که میدانیم، موضوع استنباط معانی گوناگون از لوگوها و ارتباط دادن این نمادها به گروههای مخفی و شخصیتهای افسانهای باستانی، همانند بسیاری از مباحث دیگر قطعیت و اطمینان صد درصدی را همراه خود ندارد و به دلیل دخالت عنصر شانس و بروز پدیدههای تصادفی، نمیتوان گفت که تفسیرهای ارائهشده به طور کامل درست هستند.
با این حال، در صورت واقعی بودن ادعای نظریهپردازان تئوریهای توطئه، کنار آمدن با ایده دخالت انجمن های مخفی در چنین سطحی از زندگی افراد برای بسیاری اصلا کار راحتی نبوده و این موضوع تصورات ما در مورد آزادی نسبی نوع بشر در قرن 21 را به چالش میکشد.