گلکسی اس 10 سامسونگ (Samsung Galaxy S10) مورد انتظارترین پرچمدار سال 2019 میلادی است که در سه نسخه مختلف عرضه میشود. اما کاربران باید در انتظار چه ویژگیهایی در گلکسی اس ۱۰ باشند؟
در ابتدا تصور میکردیم دو نسخه از گلکسی S10 عرضه میشود؛ ولی حالا تعداد آنها به سه دستگاه افزایش پیدا کرده است. همانند آیفون های اپل که قرار است امسال در سه نسخه مختلف عرضه شوند، تصادفا، نسل جدید گوشی های سامسونگ هم سه نسخه متفاوت خواهند داشت. آیفون X پلاس به نمایشگر 6.46 اینچی اولد تجهیز میشود و تصادفا گلکسی اس 10 پلاس نیز با نمایشگر 6.44 اینچی تولید خواهد شد. جالب است بدانید مینگ چی کو، تحلیلگر مشهور اپل، از گمانهزنیها در مورد عرضه گلکسی اس 10 سامسونگ در سه مدل مختلف پشتیبانی میکند.
مینگ چی کو اطلاعات پیرامون بهکارگیری اسکنر اثر انگشت اولتراسونیک در پرچمداران 2019 سامسونگ را تایید میکند. او میگوید دو مدل 6.1 و 6.4 اینچی از سه گوشی جدید خانواده گلکسی S به حسگر اثر انگشت زیر صفحه مجهز میشوند؛ در حالی که این اسکنر در بخش کناری گلکسی اس 10 لایت تعبیه خواهد شد. ظاهرا Galaxy S10 Lite ارزانترین گوشی در این خانواده بوده و همانند گذشته، از نمایشگری تخت در آن استفاده خواهد شد.
اگر طرفداران محصولات سامسونگ در انتظار تحولی عظیم در طراحی گلکسی اس ۱۰ هستند، احتمالا از خواندن این مقاله ناامید خواهند شد چرا که این تلفن هوشمند باز هم با طراحی “Infinity Display” در اختیار کاربران قرار خواهد گرفت. گفته میشود اندازه نمایشگر مدلهای کوچکتر در مقایسه با گلکسی اس 9 و گلکسی اس 9 پلاس، 0.03 و 0.08 اینچ بزرگتر خواهد بود. در این صورت، از دیدن پنلهایی بزرگتر در نسل جدید نباید چندان متعجب شوید.
قابلیتهای احتمالی گلکسی اس 10 سامسونگ
صفحه نمایش “Anti-SDE AMOLED”
سامسونگ اخیرا علامت تجاری “Anti-SDE AMOLED” را از طریق اداره مالکیت معنوی به ثبت رسانده که منظور از SDE در این نام، “screen-door effect” یا اصطلاحا «اثر در توری» است. این پدیده زمانی اتفاق میافتد که صفحه نمایش باکیفیت گلکسی اس 9 را در هدست Gear VR قرار میدهید و برخی مواقع، محتوا به گونهای نمایش داده میشوند که گویی پشت یک شبکه هستند. با در نظر گرفتن توجه ویژه سامسونگ به فناوری واقعیت مجازی، ظاهرا مدل جدیدی از نمایشگرهای آمولد در حال توسعه بوده و گوشی های سری گلکسی اس 10 نخستین دستگاههایی هستند که به آن مجهز خواهند شد. هرچند، باید احتمال بهکارگیری آن در یک دستگاه VR مستقل را هم در نظر بگیریم.
اسکنر اثر انگشت
اخیرا رییس بخش موبایل سامسونگ، “DJ Koh”، اعلام کرده است که اسکنر اثر انگشت درونصفحهای گلکسی S10 نسخه دقیقتر حسگرهای اولتراسونیک خواهد بود. این مدیر اجرایی میگوید اگر سامسونگ میخواست از سنسورهای نوری که ارزانتر بوده و البته دقت پایینتری دارند استفاده کند، این فناوری را دو سال پیش در اختیار کاربران قرار میداد. از آنجایی که شایعات پیرامون بهکارگیری این فناوری را از زمان عرضه گلکسی اس 8 میشنویم، این ادعا درست به نظر میرسد. علاوه بر این، چندی پیش نیز مینگ چی کو طی یادداشتی از تجهیز دو مدل از سه مدل جدید به اسکنر زیر صفحه خبر داده بود.
برای افرادی که در رابطه با تکولوژی جدید کرهایها کنجکاو هستند، اطلاعات موجود در US Patent Office جزئیات جالبی را فاش میکند. در تصویری که در ادامه میتوانید آن را مشاهده کنید، سامسونگ نوعی حسگر اثر انگشت اولتراسونیک را به نمایش گذاشته و میگوید که چگونه میتوان نوع دیگر این حسگر را به بخش کناری دستگاه منتقل کرد. به صورت تصادفی، این ادعا با شایعاتی که به انتقال اسکنر اثر انگشت گلکسی اس 10 لایت به بخش کناری اشاره دارند، همخوانی کامل دارد.
آقای کو استدلال میکند که سامسونگ به صورت گسترده روی این حسگرهای جدید کار خواهد کرد، خصوصا اینکه این قابلیت در آیفون های 2018 وجود ندارد. اگر پیادهسازی این فناوری به درستی انجام شود، حسگرهای زیر صفحه و کناری به یکی از مشخصههای اصلی گوشی های سری گلکسی اس 10 سامسونگ تبدیل خواهند شد. این در حالیست که سیستمهای تشخیص چهره به اندازه یک اسکنر تعبیهشده در وسط صفحه نمایش که تنها با یک ضربه میتواند قفل دستگاه شما را باز کند، ایمن و البته کاربردی نیست. تصویر زیر، عملکرد این سیستم را نشان میدهد:
پخش صدا از طریق نمایشگر
یکی از کانسپتهای پخش صدا از طریق نمایشگر که ماه گذشته در رویداد SID 2018 توسط سامسونگ نمایش داده شد، توجه ما را به خود جلب کرد. همانطور که در ویدیوی زیر میبینید، کارمند این شرکت با تشریح نحوه عملکرد این سیستم به عدم نیاز به اسپیکر earpiece اشاره میکند؛ در این صورت فضای صفحه نمایش را میتوان در هر چهار جهت افزایش داد. آنها در حال استفاده از نسخه اولیه یک فناوری با نام “Sound on Display” بودند که به نظر میرسید روی گلکسی اس 9 پلاس در حال اجراست و حتی ارائهکننده، با لحنی شوخآمیز گفت که ما در حال مشاهده صفحه نمایش گلکسی اس 10 هستیم.
گفته میشود پهنای باند انتقال در محدوده 100 تا 8 هزار هرتز است و به لطف لرزشهای بسیار خوب، شما تنها در حالتی صدا را میشنوید که گوش خود را روی بخش نسبتا پهنی از صفحه قرار دهید. پیشتر شرکت ویوو در گوشی هوشمند لبه به لبه NEX نمونه این فناوری را معرفی کرد؛ سیستمی که احتمالا از سال آینده شاهد بهکارگیری آن توسط بسیاری از سازندگان خواهیم بود. ویوو تکنولوژی خود را “Screen SoundCasting” نامیده و میگوید «در مقایسه با سایر سیستمهای صوتی موجود برای اسمارت فون های بدون حاشیه، انرژی را حفظ میکند، درز صدا را کاهش میدهد و به منظور ارائه تجربهای پایدارتر از مکالمه، گام صدا را از پایین تا بالا بهینه میکند.»
ظاهرا هر دو شرکت ال جی و سامسونگ آماده اقتصادی کردن نمایشگرهای اولد تولیدکننده صدا برای پرچمداران سال آینده میلادی هستند. در همین حال، افراد مطلع میگویند نمایشگرهای جدید سامسونگ دقیقا 6.2 اینچ اندازه دارند که تصادفا با گلکسی +S9 هماندازه است. در این صورت، ما امیدوارم گلکسی اس 10 سامسونگ با پنل گلکسی S9 پلاس اما بدنهای کوچکتر تولید شود.
دوربین جدید
به نظر میرسد همانند آیفون، سامسونگ از دوربین سه گانه در گلکسی اس 10 پلاس استفاده خواهد کرد؛ هرچند این ماژول متفاوت از چیزی است که پیشتر در هواوی پی 20 پرو دیدهایم. برخی شایعات موجود از احتمال تجهیز آیفون X پلاس به دوربین سه گانه حکایت داشتند، اما “Largan Precision”، یکی از تامینکنندگان ماژولهای دوربین برای شرکت اپل نشان داد که چنین چیزی قبل از سال آینده ممکن نیست. در واقع این شرکت از سال آینده قادر به تولید انبوه لنزهای پلاستیکی هفتلایه و ماژولهای زوم اپتیکال واقعی خواهد بود.
بعد از گوشی های پرچمدار چینی و احتمالا گوگل پیکسل 3، احتمالا در نسخه پلاس از گوشی گلکسی اس ۱۰ سامسونگ از یک سیستم دوربین جدید در بخش جلویی استفاده خواهد شد. انتظار میرود این ماژول علاوه بر بهبود حالت افکت بوکه، کیفیت تصاویر را هم افزایش دهد.
شایعاتی که امروز منتشر شدهاند هم اطلاعات قبلی مبنی بر بهکارگیری دوربین سه گانه بر روی قاب پشتی مدل بزرگتر را تایید کردهاند. سنسور اصلی با دیافراگم متغیر در کنار دوربین سوپر واید و لنز سوم تله فوتو، ساختار اصلی این ماژول را تشکیل خواهند داد. همانند دوربین سلفی دوگانه، این سیستم نیز مختص +Galaxy S10 خواهد بود.
اتصال 5G
اخیرا کوالکام نخستین چیپست 7 نانومتری را معرفی کرده است و میگوید مودم وایرلس نسل بعدی آن با نام X24 میتواند به سرعت دانلود 2 گیکابیت بر ثانیه دست یابد. این در حالیست که برخی امیدوارند تراشه اسنپدراگون 855 با بهرهگیری از مودم جدیدتر و قویتر X50، قدرتبخش گلکسی اس 10 سامسونگ باشد.
ظاهرا کرهایها نقش پررنگی در توسعه این فناوری و معرفی چیپهای جدیدتر دارند. به بیان دیگر، کوالکام امیدوار است تراشههای نسل جدید اسنپدراگون توسط سامسونگ تولید شوند چرا که لیتوگرافی EUV آن پیشرفتهتر از تکنولوژی های شرکت TSMC است.
ما امیدواریم با همراهی سامسونگ، در صنعت 5G پیشگام باشیم. با استفاده از فناوری 7 نانومتری LPP EUV، نسل جدید چیپستهای موبایل Snapdragon 5G ما با بهرهگیری از طراحی پیشرفته چیپ و بهبود فرآیند ساخت، تجربه کاربری دستگاههای آینده را بهبود خواهد بخشید. – “RK Chunduru”، کوالکام.
لنز زاویه عریض
برای دوربین اصلی گلکسی اس 10 سامسونگ باز هم از دوربینی 12 مگاپیکسلی با دیافراگم متغیر استفاده میشود. لنز تله فوتو که احتمالا در گلکسی +S10 شاهد بهکارگیری آن خواهیم بود، سنسوری 13 مگاپیکسلی با لنز f/2.4 خواهد داشت. هنوز مشخص نیست که سیستم دوربین اسمارت فون آینده سامسونگ به چه سطحی از زوم اپتیکال دست پیدا خواهد کرد، ولی ما زوم سه مرحلهای را پیشبینی میکنیم.
در همین حال، ادعا شده است که سامسونگ با الهام از کمپانی ال جی، از یک دوربینی 16 مگاپیکسلی با زاویه بسیار عریض (123 درجه) و گشودگی دریچه دیافراگم f/1.9 در +S10 استفاده خواهد کرد. ظاهرا این سنسور فاقد قابلیتهای فوکوس خودکار یا لرزشگیر اپتیکال است؛ موضوعی که البته عجیب نیست. نکته مهم، احتمال بهکارگیری این دوربین در گلکسی اس 10 است تا خریداران این گوشی هم از دوربینی قدرتمند برای عکاسی برخوردار شوند.
چیپستهای قدرتمند 7 نانومتری
در کنار اسنپدراگون 855، ما احتمالا با تراشه نسل آینده اگزینوس 9820 با فناوری ساخت 7 نانومتری نیز ملاقات خواهیم کرد. ظاهرا در این تراشه از پردازندهای هشت هستهای با آرایش 4+2+2 و نام “DynamIQ” برای هستههای پردازشگر استفاده میشود. این ترکیب از دو هسته بزرگ Exynos M4 که گفته میشود فرکانس آن به 3.3 گیگاهرتز خواهد رسید، در کنار دو هسته Cortex-A75 یا Cortex-A76 تشکیل شده است. در نهایت، چهار هسته کوچکتر Cortex-A55 نیز پردازنده را کامل خواهند کرد.
در بخش دیگری از این تراشه، Mali-G76 MP18 با 18 هسته پردازشی به عنوان GPU در خدمت کاربران خواهد بود. در واقع این نخستین پردازشگر گرافیکی شرکت ARM با فناوری ساخت 7 نانومتری خواهد بود که در نتیجه آن باید شاهد افزایش قدرت و کاهش مصرف برق باشیم.
اگر نسبت به اهمیت فرآیند ساخت 7nm LPP EUV و تفاوتی که این فناوری میان اگزینوس 9820 و 9810 ایجاد میکند کنجکاو هستید، باید بگوییم «نسل جدید با حداکثر 40 درصد بهرهوری بالاتر، 10 درصد قدرت بیشتر و 35 درصد مصرف برق پایینتر» در گوشی های آینده به کار گرفته خواهد شد.
ماژول تشخیص چهره سهبعدی
کیت دوربین TrueDepth که سیلی از معرفی گوشی های ناچ استایل را به راه انداخت، سخت افزار تشخیص چهره معمولی همچون Intelligent Scan که ما در پرچمداران سامسونگ دیدهایم، نیست. در این سیستم از دوربینهای جلویی در کنار امیتر IR و در نهایت، بهرهگیری از ترفندهای نرم افزاری برای شناسایی و ذخیره الگوی صورت استفاد نمیشود. در واقع، بخش اضافی که Face ID و Animoji را در آیفون ایکس ممکن میکنند، از یک پراجکتور نقطهای برای ایجاد یک الگو از صورت و همینطور دوربین اینفرارد برای جمعآوری و استنباط اطلاعات تشکیل شده است.
پیشتر کل این سیستم توسط چینیها کپی و در گوشی هایی مثل اوپو فایند ایکس و شیائومی می 8 به کار گرفته شده است. حال به نظر میرسد دقیقا از همین سیستم در گلکسی اس 10 سامسونگ نیز استفاده خواهد شد. گفته میشود این کیت دوربین توسط “Mantis Vision” در حال توسعه بوده و در تعامل با یکی از تولیدکنندگان داخلی با نام “Woodgate” ساخته میشود.
در نهایت، از شما دعوت میکنیم ویدیویی مفهومی از گلکسی اس 10 سامسونگ را تماشا کنید: