آیا چت روم های قدیمی را به یاد دارید؟ زمانی که کاربران اینترنت زمان زیادی را در چت روم هایی مانند یاهو سپری می کردند و در مورد موضوعاتی که علاقه مند بودند، به گفتگو با غریبه ها می پرداختند.این یک ایده قدیمی است که از زمانی پیدایش وب وجود داشته و فیسبوک می خواهد با اپلیکیشن جدید خود به نام Rooms دوباره چنین مجامعی را بازگرداند. این اپلیکیشن رایگان که روز گذشته منتشر شد اجازه می دهد، کاربران بر اساس علایق خود چت رومهایی ایجاد یا به آنها بپیوندند.
اپلیکیشن جدید روم به افراد اجازه می دهد در مورد علایق مشترک صحبت کنند. افراد می توانند نام هایی را برای خود ایجاد و بین چت روم ها ی مختلف جابه جا شوند. افراد در این چت روم ها می توانند پیام بگذارند و عکس یا ویدئو ارسال کنند. شما می توانید همه را دعوت کنید یا لیست مهمانان را محدود سازید، هرچند که پست ها برای عموم (Public) قابل روئیت خواهند بود.
این غول رسانه های اجتماعی 10 ساله شده است و اکنون در میانسالی خود برای اجتناب از منسوخ شدن، در پرش به گرایش های جدید پیام رسانی که بین کودکان محبوب شده اند، به سرعت عمل کرده است.
فیسبوک همیشه برای حفظ جایگاه خود نوآوریهایی داشته است، در سال 2012 اپلیکیشن Poke و امسال نیز اپلیکیشن Slingshot را ساخت. همچنین شبکه های اجتماعی اینستاگرام و واتس آپ را نیز خریداری نمود.
اخیرا گمنامی و ناشناس ماندن موضوع داغی بوده که توسط اپلیکیشنهای مستقلی مانند ویسپر(Whisper) و سیکرت (Secret) به کار گرفته شده و توسط افرادی که شخصیت آنلاین آنها کاملا وابسته به نام مستعارشان می باشد، گرامی داشته شده و با استقبال آنها مواجه شده است.
فیسبوک به سرعت دید مردم چقدر برای امکان برقراری ارتباط در لوای هویتهای انتخابی ارزش قائل اند؛ و شروع به کارکردن بر روی اپلیکیشن مجزای موبایلی کرد که در آن کاربران فیسبوک بتوانند بدون آنکه از نام های واقعی خود استفاده کنند، در فضایی مجازی حضور داشته باشند.
سیاست خود سایت فیسبوک، شبکه اجتماعی است که در آن افراد با هویت های واقعی بایکدیگر به تعامل بپردازند. و در این راستا شروع به از بین حذف اعضایی که سیاست “نام واقعی” را رعایت نمی کردند کرد که موجب خشم فعالان و گروه های مواد مخدر شد و سرو صدای زیادی به پا کرد.
اما اپلیکیشنRooms در موضعی کاملا مخالف قرار می گیرد. نیازی نیست افراد در آن از نام های واقعیشان استفاده کنند و کاربران را تشویق می کند که به تعدادی که دوست دارند از “اسم های مستعار” برای رومهای متفاوت استفاده کنند.
یکی از اهداف این رویکرد آزاد گذاشتن کاربران فیسبوک می باشد، زیرا بسیاری از آن ها از اینکه با نام واقعی و هویت اصلی خود در موضوعات مختلف شرکت کنند هراس داشتند و نمی توانستند آزادانه نظرات و عقاید خود را بیان کنند و به همین دلیل اغلب از چنین فضاهایی کناره گرفته و تنها به گذاشتن استاتوس های غیر مهم و مطالب بیهوده بسنده می کردند.
هر چند گمنامی و ناشناس ماندن مزایایی دارد، اما مخالفان ومعایبی نیز دارد. بر اساس گزارش مرکز تحقیقات Pew، رسانه های اجتماعی جایی است که بیشترین آزار و اذیت های جنسی رخ می دهند، و یکی از دلایلی که این سوءاستفاده های اینترنتی را شایع می سازد، ماهیت گمنامی در برخی از انجمنها و فروم های وب است.
اپلیکیشن Rooms در حال حاضر تنها برای کاربران iOS در دسترس قرار دارد و نسخه اندروید آن قرار است در اوایل سال 2015 منتشر شود.